Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από τη στιγμή που άλλαξε ο εκλογικός νόμος, από τις μεθεπόμενες εκλογές με το να μην πάει κανείς να ψηφίσει δεν θα μπορεί να βγει κόμμα, εφόσον έχουν κοπεί και η bonus έδρες για το πρώτο. Συνεπώς ούτε 3 κόμματα μαζί δεν θα μπορούν να καλύψουν το 51%

Ειρωνικη ειναι η αναρτηση;

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ειρωνικη ειναι η αναρτηση;

Όχι αντιστρέφω την "απελπισία" του φίλου για το ότι δεν υπάρχει λύση στο πολιτικό σκηνικό.

Δημοσ.

Καλά η αποχή στις επόμενες εκλογές θα είναι αρκετά πάνω απο 50%. Στις προηγούμενες ήταν 45 και κάτι. Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πρώτο κόμμα με το 18 μόλις τοις εκατό του εκλογικού σώματος, ούτε ένας στους πέντε δεν τους ψήφισε.

Είναι ξεκάθαρο έξω πως ο κόσμος δεν εμπιστεύεται κάνεναν από αυτούς, μέσα στην βουλή τουλάχιστον.

Δημοσ.

Τωρα που έχουμε ισχυρό κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας και προστασίας όπως κεα,μερίσματα,ασφαλιστική κάλυψη για ανέργους,κοινωνικό ρεύμα και νερό,κτλ μας χαλάει. Όμως ολες οι ευρωπαϊκές χώρες εχουν ισχυρό κοινωνικό κράτος όπως η Ελλάδα.

Δημοσ.

Τωρα που έχουμε ισχυρό κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας και προστασίας όπως κεα,μερίσματα,ασφαλιστική κάλυψη για ανέργους,κοινωνικό ρεύμα και νερό,κτλ μας χαλάει. Όμως ολες οι ευρωπαϊκές χώρες εχουν ισχυρό κοινωνικό κράτος όπως η Ελλάδα.

post-444272-0-85882400-1510849718_thumb.jpg

Δημοσ.

Αυτό είναι το θέμα ότι πλέον δεν αξίζει να δουλεύεις για κάτω από 400 ευρώ, μιας και το κεα σου παρέχει τα 200, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τρόφιμα και μειωμένα τιμολόγια και ένα 24ωρο να το κάνεις ότι γουστάρεις. Τραγικά πράγματα.

κοιτα η εργασια περα απο το οικονομικο αν εχεις ωραίο περιβαλλον σε βοηθαει ψυχολογικα να κοινονικοποιηθεις κλπ, δεν το σηζητω οι μισθοι που δινουν ειναι οντως τραγικοι.

τωρα για την ασφαλεια που λες ειναι ναι μεν τσαμπα αλλα μπορει να βρεις ραντεβου σε 2-3 μηνες πχ ενδοκρινολογος ενω εσυ που εχεις βιβλιαριο πας και σε εναν γιατρο ιδιωτη δινεις 10 ευρω και κανεις την δουλεια σου

• Like 1
Δημοσ.

Ξεφευγουμε λιγο αλλα αυτο με τα ραντεβου εκτος απο τις απιστευτες καθυστερησεις που καποιος μπορει να εχει σοβαρο προβλημα,ακομα και οι γιατροι στα δημοσια νοσοκομεια δεν ειναι και οτι καλυτερο,ισως γιατι ειναι κακοπληρωμενοι και αδιαφοροι γιατι θα πληρωθουν μηνας μπει μηνας βγει,ισως γιατι υπαρχουν και βυσματα δεν ξερω,παντως χωρις δευτερη κουβεντα παει καποιος σε ιδιωτη γιατρο,δεν θα αλλαξει καμια φορα αυτο.

Δημοσ.

Καλά η αποχή στις επόμενες εκλογές θα είναι αρκετά πάνω απο 50%. Στις προηγούμενες ήταν 45 και κάτι. Ο ΣΥΡΙΖΑ βγήκε πρώτο κόμμα με το 18 μόλις τοις εκατό του εκλογικού σώματος, ούτε ένας στους πέντε δεν τους ψήφισε.

Είναι ξεκάθαρο έξω πως ο κόσμος δεν εμπιστεύεται κάνεναν από αυτούς, μέσα στην βουλή τουλάχιστον.

Η αποχη δεν ειναι τοσο μεγαλη, ναι στις εκλογες 2015 (2) η αποχη ηταν 43,84 (και τα λευκα 1,16 και τα ακυρα 1,26) αλλα εχουν να σβησουν ατομα απο τους εκλογικους καταλαγους ΠΑΡΑ μα παρα πολλα χρονια, για να καταλαβεις οι εγγεγραμενοι ηταν 9.913.609. Το νουμερο αυτο ειναι τεραστιο, να σκεφτεις οτι στην απογραφη του 2011 ο νομιμος πλυθησμος ηταν 9.904.284, οποτε καταλαβαινεις οτι εχουν ακομα εγγεγραμενους πολλους μα παρα πολλους απωθανοντες στους εκλογικους καταλογους, οποτε το ποσοστο της αποχης ειναι αρκετα μικροτερο, μπορει να ειναι ακομα και μισο.

Δημοσ.

Δηλαδή θα λαμβάνεται υπόψη το μεγαλύτερο ποσό ετησίου εισοδήματος μεταξύ του δηλωθέντος και του τεκμαρτού που έχει προκύψει από το άθροισμα των αντικειμενικών δαπανών (τεκμηρίων) διαβίωσης (τεκμήρια διαβίωσης για σπίτια, ΙΧ αυτοκίνητα, σκάφη κ.λπ.) και των δαπανών απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (ποσά δαπανών για αποπληρωμές δανείων, αγορές περιουσιακών στοιχείων μεγάλης αξίας κ.λπ.).

Πηγή : dikaiolog

σημερα ψηφιζεται και θα ακολουθησει εγκυκλιος με τις εξαιρεσεις, τα σαιτ γραφουν @@@ες

Ετσι, μαλιστα.

Ρέ συ όταν λέω μαύρο βγάλε μικρό κομα όχι τους κλασικούς βγάλε 5 μικρά κόμματα.

ποιο μικρο κομμα θεωρεις σοβαρο;;;;

Δημοσ.

Oταν λεμε μικρα κομματα, προφανως εννοουμε τα πολυ μικρα, όχι αυτά του 2-4%.

Είναι καλυτερα να παει εκει η ψηφος παρα να γινει ακυρο ή αποχη.

Να πουμε για το κομμα του Λεβεντη με το 0,5% εδω και δεκαετιες το οποιο μπηκε στη βουλη λογω της στηριξης απο τους απογοητευμενους ολων των κομματων. Τι εκανε; Ολο μιλαει για οικουμενικες κυβερνησεις, Τις ειδαμε τις οικουμενικες και προαφατα και ποιο παλια τα παντα ηταν στον παγο.

Μιλαει για ολιγομελη κυβερνηση τεχνοκρατων με οικουμενικη στηριξη των κομματων. Και μακρας διαρκειας, οχι παλι 4 μηνες.

Ακομη και εκει που ελεγε πριν τις εκλογες οι βουλευτες του θα αλλαζουν καθε μισο-ενα χρονο το πηρε αμεσως πισω μετα την εκλογη τους.

Και τι θα κερδιζαμε εμεις αν αλλαζαν καθε μισο χρονο?

Από τη στιγμή που άλλαξε ο εκλογικός νόμος, από τις μεθεπόμενες εκλογές με το να μην πάει κανείς να ψηφίσει δεν θα μπορεί να βγει κόμμα, εφόσον έχουν κοπεί και η bonus έδρες για το πρώτο. Συνεπώς ούτε 3 κόμματα μαζί δεν θα μπορούν να καλύψουν το 51%

Άλλο παλι κι αυτό... Καμμια σχεση ομως με τη πραγματικοτητα. Οση αποχη και να υπαρχει θα βγουν κανονικα αποτελέσματα από τα υπαρκτα και εγκυρα ψηφοδέλτια. Το πιθανοτερο ειναι οτι θα εχουμε παλι κυβερνηση με συμπραξη δυο κομματων

Δημοσ.

Παιδιά αν ξέρετε πάντως κάποιον που ασχολείται ή θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική για να βοηθήσει γενικότερα στην Ελλάδα, και όχι για να βολευτεί οικονομικά ή για να ικανοποιήσει άλλα συμφέροντα και φιλοδοξίες, να μου το πείτε να τον στηρίξω και εγω. 
   Η γνώμη μου είναι οτι αν οι εκλογές εφερναν αλλαγες, θα ειχαν φροντισει να τις καταργήσουν προ πολλου. Ξέρουν τι κανουν. Διαλλεγοντας ανάμεσα στα σκατα το μικρότερο, δεν κανεις τη διαφορα, απλα το βοηθάς να γινει και αυτό μεγαλο. 

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά αν ξέρετε πάντως κάποιον που ασχολείται ή θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική για να βοηθήσει γενικότερα στην Ελλάδα, και όχι για να βολευτεί οικονομικά ή για να ικανοποιήσει άλλα συμφέροντα και φιλοδοξίες, να μου το πείτε να τον στηρίξω και εγω.

Η γνώμη μου είναι οτι αν οι εκλογές εφερναν αλλαγες, θα ειχαν φροντισει να τις καταργήσουν προ πολλου. Ξέρουν τι κανουν. Διαλλεγοντας ανάμεσα στα σκατα το μικρότερο, δεν κανεις τη διαφορα, απλα το βοηθάς να γινει και αυτό μεγαλο.

Και σωστό και λάθος... Βγάλε 5 μικρά κόμματα και αναγκαστικά δεν θα κάνουν λάθη, δεν μπορεί σε 5 Άτομα κάποιος θα έχει μυαλό.

Δημοσ.

Και σωστό και λάθος... Βγάλε 5 μικρά κόμματα και αναγκαστικά δεν θα κάνουν λάθη, δεν μπορεί σε 5 Άτομα κάποιος θα έχει μυαλό.

Είναι ξεκάθαρα θέμα παιδείας, μόρφωσης, και άλλων συντελεστών που δυστυχως απουσιάζουν σε μεγάλο βαθμό απο την Ελληνική κοινωνία. Και δεν βγάζω τον εαυτο μου απέξω.

Μόλις κάποιος τσιμπησει του βουλευτική αποζημείωση που είναι ανετα 6 χιλιάρικα, όταν μετα απο 2 τετραετίες έχει στο τσεπάκι την σύνταξη, όταν μπορεις να "τακτοποιήσεις" οικεγενεια και φίλους ως μετακλητούς, οταν έχεις συνοδούς ασφαλείας, δωρεάν τηλεφωνα, μετακινήσεις και ενα σωρό αλλες "διευκολύνσεις", εκει χρειαζεται κάτι  πολύ  περισσότερο απο αυτό που λεμε "μυαλο" ωστε να μπορέσεις να αντισταθείς στο βόλεμα και να κάνεις τη διαφορά.

Και Ήθος όχι, δυστυχώς δεν υπαρχει.

• Like 1
Δημοσ.

Καποιος που δεν επιδιωκει την αμοιβη για τις υπηρεσιες του η την εκπληρωση των φιλοδοξιων του δεν κανει για πολιτικη (η οτιδηποτε αλλο). Το να επιδιωκεις το προσωπικο σου κερδος δεν συνεπαγεται απαραιτητα τη ζημια καποιου αλλου. Εχουν υπαρξει πολλοι που θελησαν να βοηθησουν τη χωρα τους, ο "σοφος λαος" τους εστειλε σπιτι τους.

Δημοσ.

To πρόβλημα ειναι ότι επιλεγοντας  να μην στηριξεις κανεναν, ουσιαστικα πριμοδοτεις αυτους που απεχθανεσαι... Βασικα σε σας στηριζονται αυτοι για να επανεκλεγονται συνεχως απο τους δικους τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...