Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, nikosggg3 είπε

Επειδή μερικά site  λένε ότι θα καθυστερησουν οι αυξήσεις στο κεα.  Κατά την άνοιξη 

Και να καθυστερήσουνε λογικά θα τα πάρουνε όλα μαζεμένα. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/1/2025 στις 12:18 ΠΜ, fitsoulas2024 είπε

Και τι σημαινει αυτο δηλαδη? οτι ολο το 2025 δε θα μπορει να αιτηθει ΕΕΕ?

Το πιθανοτερο ειναι να ελεγχονται οι καταθεσεις τη στιγμη που κανεις ή ανανεωνεις την αιτηση. Ή μπορει και στη συνεχεια σε περιοδικα διαστηματα, καθε μηνα πχ.

συμφωνα με τις εξαγγελιες της υπουργου αυτο δε θα εχει καμια σημασια.

Μεχρι στιγμης οι καταθεσεις ουσιαστικα δεν υπολογιζονται γιατι οι τοκοι ειναι της πλακας.

Αρα μονο με αιφνιδιαστικο ελεγχο (οπως πχ εκπροσωποι απο το κεντρο κοινοτητας) να κανει επισκεψη στο σπιτι για να δουνε σε τι συνθηκες ζεις (νομιμοτατο, μιας και ειναι στους ορους παροχης του εν λογω επιδοματος που αποδεχεσαι/υπογραφεις) και ταυτοχρονα να ζητησουν και ενα e-statement ? Αν οι καταθεσεις δεν υπολογιζονται απο τους τοκους οπως ηξερα μεχρι στιγμη, και δεν μπορουν να δουν την "εικονα" του καταθετικου λογαριασμο, τοτε πως βλεπουν τις καταθεσεις ? Οπως το εθεσες, ειναι σαν να λενε οτι βασιζονται στην ειλικρινεια του καθενος επιδοματουχου αν λεει αληθεια ή οχι για τις καταθεσεις...

Παντως ναι, σε νεα αιτηση γινεται αμεση διασταυρωση οπως και στο πρωτο 5-10ημερο καθε μηνα, και απο τον τοκο γινοταν υπολογισμος αν εχεις ξεπερασει το οριο καταθεσεων αρα δεν σε αφηνει να οριστικοποιησεις την αιτηση.

4 ώρες πριν, dhmak είπε

Και να καθυστερήσουνε λογικά θα τα πάρουνε όλα μαζεμένα. 

Μπα...Την αυξηση θα την δει ο καθενας σε ΝΕΑ αιτηση. Σιγα μην δωσουν αναδρομικα. Τα 200 πχ που παιρνω σαν μονοπροσωπο νοικοκυριο, οταν εγινει η αυξηση στα 216, αυτα τα 16 δεν μου δωθηκαν αναδρομικα, οταν ψηφιστηκε τοτε η εν λογω αυξηση, ειχα ηδη κανει αιτηση μερικες μερες πριν και αυτα τα 16 δεν τα πηρα ποτε, παρα μονο μετα την νεα αιτηση, υστερα απο 6 μηνες. Δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι, αλλα υποθετω οτι τα +50 ευρω που ειναι να ψηφιστει την ανοιξη, η αυξηση θα αφορα καθαρα και μονο νεες αιτησεις. Μακαρι να βγω λαθος, αλλα αμφιβαλλω οτι σε ενεργη αιτηση θα πληρωθω πχ 216 και τον επομενο μηνα με την ιδια ενεργη αιτηση να δω 250 καταθεση.

8 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Χτες με την καταβολη του Γεναρη υπηρξε ενημερωση. Απο 10/3 λεει αλλαζει το συστημα, θα μπαινει ολο το χρημα στη καρτα και θα μπορεις να κανεις αναληψη το 50%. Και καποιες αλλες λεπτομερεις, οτι δε θα μπορεις να φορτιζεις τη καρτα με δικα  σου λεφτα, δε θα μπορεις να τη χρησιμοποιεις στα online καζινα κλπ. Περι του μειζονος θεματος των καταθεσεων, ουδεν.

Κανονικα θα επρεπε να εχεις ηδη τη καρτα, και φορτισμενη με 108€ (αφου ειπες πρωτη φορα, τοτε δε θα πρεπει να παιρνεις 250 αντι 216?) Ρωτησε τη τραπεζα που εχεις δηλωσει  για τη καρτα σου.

Ουσιαστικα ηδη το συστημα ετσι δουλευει. 50% στον καταθετικο, 50% στην prepaid, η οποια προπληρωμενη, τουλαχιστο στη Eurobank παρεχεται δωρεαν και χωρις απαιτηση καταθεσης 20€ και ουδεποτε καταφερα να την φορτισω, με αποτελεσμα να με δεσμευει αν θελω να πληρωσω κατι και δεν φτανουν γιατι χρειαζομαι συμπληρωμα και απο τον καταθετικο. Οποτε πχ σε Σ/Μ θα πρεπει να ζητησω πληρωμη με 2 καρτες η να χωρισω τα ψωνια για να πληρωθουν απο διαφορετικες καρτες. Απ οτι καταλαβα, μαλλον θα εκδωθει νεαι, ενιαια καρτα επιδοματων και θα σε αφηνει να κανεις αναληψη μονο το 50% και δεν θα φαινονται πλεον στον καταθετικο. Εκτος βεβαια αν τα σηκωσεις, και πας να τα ξανακανεις καταθεση ουτως ωστε να βρισκονται στον καταθετικο. Θα δειξει συντομα. Η prepaid μου ληγει τον Απριλη, οποτε δεν ξερω τι μελλον γενεσθαι, δηλαδη αν θα πρεπει να προχωρησω σε ανανεωση της καρτας ή να περιμενω να μου σταλει πχ η νεα καρτα επιδοματουχων ?

P.S Τα λεφτα δεν χανονται αν δεν εχεις prepaid. Μου ετυχε με ληγμενη καρτα που ξεχασα να αιτηθω νεα prepaid... Με το που εβγαλα καινουργια φανηκαν και τα χρηματα

Επεξ/σία από stefa_1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stefa_1 είπε

1. Αν οι καταθεσεις δεν υπολογιζονται απο τους τοκους οπως ηξερα μεχρι στιγμη, και δεν μπορουν να δουν την "εικονα" του καταθετικου λογαριασμο, τοτε πως βλεπουν τις καταθεσεις ? Οπως το εθεσες, ειναι σαν να λενε οτι βασιζονται στην ειλικρινεια του καθενος επιδοματουχου αν λεει αληθεια ή οχι για τις καταθεσεις...

Παντως ναι, σε νεα αιτηση γινεται αμεση διασταυρωση οπως και στο πρωτο 5-10ημερο καθε μηνα, και απο τον τοκο γινοταν υπολογισμος αν εχεις ξεπερασει το οριο καταθεσεων αρα δεν σε αφηνει να οριστικοποιησεις την αιτηση.

Φιλε μου το εξηγησαμε το πραγμα πως εχει. Δε νομιζω οτι ειναι τοσο δυσκολο και περιπλοκο για να το καταλαβεις. Αν δε κλεισεις τις καταθεσεις σου σε προθεσμιακη θα παρεις ψιχουλα τοκους οι οποιοι ειναι κατω απο το οριο που εχουν θεσει, αρα θα μπορεις  να λαβεις το επιδομα ενω εχεις πολυ πανω απο 5000. Η διασταυρωση γινεται μόνο σε καθε ανανεωση, δλδ καθε 6 μηνες.

1 ώρα πριν, stefa_1 είπε

Ουσιαστικα ηδη το συστημα ετσι δουλευει. 50% στον καταθετικο, 50% στην prepaid,

Τωρα θα ειναι ολο στη prepaid και θα μπορεις να σηκωσεις το 50%. Το ιδιο πραγμα δηλαδη αλλα με αλλο τροπο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παίδες, για δώστε τα φώτα σας.

Έκανα αίτηση για συγγενικό πρόσωπο το Δεκέμβρη και τη δέχθηκε. Στο pdf της έβγαλε "εγκεκριμένη,  149,75€" . Με πήρε πριν από λίγο τηλ να με ρωτήσει ξανά για το ποσό πληρωμής γιατί στην τράπεζα της μπήκαν 80€ (συγκεκριμένα της μπήκαν 74,88€) ενώ στη Prepaid της Alpha Bank που μου είπε ότι έλαβε πριν καμιά βδομάδα της είναι μηδενικό το ποσό.

Μπαίνει σε δόσεις? Μήπως δεν δικαιούται όλο το ποσό γιατί της έκανα την αίτηση γυρω στις 15 Δεκέμβρη? 

Είναι η πρώτη φορά που κάνει για ΚΕΑ. 

Επεξ/σία από ParafronGR
Δημοσ.
9 ώρες πριν, nikosggg3 είπε

Τελικά με καινούργια αίτηση παίρνεις 250 ευρώ;

Εγώ είχα κάνει την αίτηση αρχές Δεκέμβρη και μου είχαν πει τότε ότι τέλη Ιανουαρίου θα λάβω 216€,αυτό λέει και στην απόφαση της έγκρισης.Μήπως ισχύει για αιτήσεις που έγιναν μετά την απόφαση,δεν γνωρίζω κάτι...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ParafronGR είπε

Ρε παίδες, για δώστε τα φώτα σας.

Έκανα αίτηση για συγγενικό πρόσωπο το Δεκέμβρη και τη δέχθηκε. Στο pdf της έβγαλε "εγκεκριμένη,  149,75€" . Με πήρε πριν από λίγο τηλ να με ρωτήσει ξανά για το ποσό πληρωμής γιατί στην τράπεζα της μπήκαν 80€ (συγκεκριμένα της μπήκαν 74,88€) ενώ στη Prepaid της Alpha Bank που μου είπε ότι έλαβε πριν καμιά βδομάδα της είναι μηδενικό το ποσό.

Μπαίνει σε δόσεις? Μήπως δεν δικαιούται όλο το ποσό γιατί της έκανα την αίτηση γυρω στις 15 Δεκέμβρη? 

Είναι η πρώτη φορά που κάνει για ΚΕΑ. 

ΤΩΡΑ να δει την prepaid 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 λεπτά πριν, AggelOO είπε

Εγώ είχα κάνει την αίτηση αρχές Δεκέμβρη και μου είχαν πει τότε ότι τέλη Ιανουαρίου θα λάβω 216€,αυτό λέει και στην απόφαση της έγκρισης.Μήπως ισχύει για αιτήσεις που έγιναν μετά την απόφαση,δεν γνωρίζω κάτι...

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, τα 250€ είναι για τις αιτήσεις που θα γίνουν από 01/01/25, εσύ του Δεκεμβρίου μέχρι τέλος του εξαμήνου θα παίρνεις 216€. Αν θα ξανά κάνεις αίτηση τον Ιούνιο, τον Ιούλιο θα πάρεις 250€ και για κάθε μήνα μέχρι τέλος του νέου εξαμήνου.

Επεξ/σία από Raylan
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Raylan είπε

Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος, τα 250€ είναι για τις αιτήσεις που θα γίνουν από 01/01/25, εσύ του Δεκεμβρίου μέχρι τέλος του εξαμήνου θα παίρνεις 216€. Αν θα ξανά κάνεις αίτηση τον Ιούνιο, τον Ιούλιο θα πάρεις 250€ και για κάθε μήνα μέχρι τέλος του νέου εξαμήνου.

Δεν έχει αποφασιστεί τίποτα.

Όταν αυξηθεί το πόσο θα συνοδευτεί και με ΝΕΑ κριτήρια.

Κάποιοι θα πάρουν παραπάνω αλλά κάποιοι θα τα χάσουν 

Δημοσ.
13 ώρες πριν, ParafronGR είπε

Δεν εχει σημασια αν την εκανες 1η ή 31η του μηνα. Ουτε μπαινει σε δοσεις.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Δεν έχει αποφασιστεί τίποτα.

Όταν αυξηθεί το πόσο θα συνοδευτεί και με ΝΕΑ κριτήρια.

Κάποιοι θα πάρουν παραπάνω αλλά κάποιοι θα τα χάσουν 

Aυτο.

ΗΤΑΝ να εφαρμοστει απο 1/1/25, τελικα παει για ψηφισμα την ανοιξη η αυξηση. Μαιο ειμαι εγω για νεα αιτηση btw. Αν δεν προκυψει καμια αναποδια στην αιτηση οπως καθε φορα που με κυνηγαει η γκαντεμια, τοτε ευελπιστω οτι θα εχει ψηφιστει ουτως ωστε να παρω 250 (μενω μονος)

Αν πχ η αυξηση ψηφιστει τον Μαρτιο και νεα αιτηση οσοι πρεπει να κανουν τον Φεβρουαριο, θα παρουν 216€ για 6 μηνες. Τα 250€ θα τα παρουν με τη νεα αιτηση, δηλαδη Ιουλιο ή Αυγουστο.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, stefa_1 είπε

ΗΤΑΝ να εφαρμοστει απο 1/1/25, τελικα παει για ψηφισμα την ανοιξη η αυξηση.

Για ανοιξη θα παει και ο ελεγχος των καταθεσεων?

Δημοσ.
21 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε

Φιλε μου το εξηγησαμε το πραγμα πως εχει. Δε νομιζω οτι ειναι τοσο δυσκολο και περιπλοκο για να το καταλαβεις. Αν δε κλεισεις τις καταθεσεις σου σε προθεσμιακη θα παρεις ψιχουλα τοκους οι οποιοι ειναι κατω απο το οριο που εχουν θεσει, αρα θα μπορεις  να λαβεις το επιδομα ενω εχεις πολυ πανω απο 5000. Η διασταυρωση γινεται μόνο σε καθε ανανεωση, δλδ καθε 6 μηνες.

Τωρα θα ειναι ολο στη prepaid και θα μπορεις να σηκωσεις το 50%. Το ιδιο πραγμα δηλαδη αλλα με αλλο τροπο.

Το καταλαβα φιλε μου, δεν ειναι περιπλοκο. Εδω καποιοι μπερδευονται και μενουν εκπληκτοι που ειδαν στους λογαριασμους τους 216 (πχ για μονοπροσωπο νοικοκυριο) αντι για 250 και λενε τι φαση. Ειναι outdated ολοκληρωτικα. Καλο ειναι για την ψυχικη μας υγεια να μην κοιταμε ειδησεις ολη την ωρα, αλλα επειδη τελειωσε το status quo, ειναι σημαντικο πλεον να διαβαζουμε ειδησεις σε καθημερινη βαση για να μην καταληγουμε να λεμε "τι φαση...παλι".

Για τις διασταυρωσεις απλα ξερω οτι γινεται επιτοπου με το που πατησεις "ελεγχος και αποθηκευση", εκει θα τσεκαριστουν ολα. Αλλα γραφει επισης "Οι διασταυρωσεις ειναι συνεχεις μπλα μπλα..." στο πρωτο 10ημερο καθε μηνα. Πχ οταν ληγει η αιτηση, μου ερχεται ενα mail μεταξυ της 5ης με 10ης μερα του εκαστοτε μηνα, που γραφει "Υστερα απο διασταυρωσεις, η αιτηση ΧΧΧΧ ανακληθηκε λογω παρελευσης 6μηνουν κτλ κτλ". Αν οι ελεγχοι δεν ηταν συνεχεις, θα το ειχαν προγραμματισει και αλλιως, δηλαδη με το που μπαινει πχ 1/2/25 αυτοματως καποιος που εκλεισε 6μηνο, θα επρεπε στις 1/2/25 στις 00:01 να ακυρωθει επι τοπου η αιτηση, αλλα η ακυρωση γινεται μετα απο διασταυρωσεις που απ οτι καταλαβα συμβαινουν στο πρωτο 10ημερο καθε μηνα.

Καταθεσεις δεν εχω. Ουτε προθεσμιακες, ουτε κανονικες. Οτι ειχα να καθεται, τελικα τα σηκωσα ολα για εκτακτες αναγκες και οχι απο καποιο φοβο αγνοιας. Αλλα και παλι, οχι 5000 δεν εχω, ουτε 4ψηφιο αριθμο καταθεσεων δεν εχω καταφερει να κανω να "καθονται". Απλα μπαινουν και βγαινουν λεφτα ολη την ωρα στην τραπεζα μου (πχ καταθεση κ πληρωμη ΔΕΚΟ, εισπραξη απο κατι που πουλησα μεσω τραπεζικης καταθεσης ή αντικαταβολης, καταθεση για αγορα απο το εξωτερικο κτλ). Δηλαδη γιοκ καταθεσεις, αλλα συχνες κινησεις του λογαριασμου.

Απλα το ολο μπερδεμα εδω ειναι σχετικα με το πως υπολογιζονται οι καταθεσεις με τα τρεχοντα δεδομενα. Αρση τραπεζικου απορρητου δεν γινεται απ οσο ξερω, τουλαχιστο αυτοματοποιημενα. Σωστα ως εδω ? Οποτε τι μας μενει ?

Ελεγχος απο το συστημα (για online αιτησεις) κατα την υποβολη αιτησης, του τελευταιου εκκαθαριστικου για τραπεζικους τοκους, ωστε να υπολογιστει στο περιπου τι εχεις απο καταθεσεις. Σωστο κ αυτο ? (Μην εκλαβεις την απαντηση μου ουτε ως επιθετικη, ουτε ειρωνικη, σαρκαστικη κτλ. Κανουμε απλα μια συζητηση σε τελειως φιλικο επιπεδο για να δουμε, με τα εως τωρα δεδομενα, πως το συστημα βλεπει κ υπολογιζει τις καταθεσεις), αλλα ΚΑΙ το οτι εχεις τη δυνατοτητα στην αιτηση να γραψεις ποσες καταθεσεις εχεις (εγω προσωπικα το αφηνω παντα κενο εκτος αν προσυμπληρωθει και παντα μου γραφει 0,00, δλδ ποτε δεν αυτοσυμπληρωθηκε, εκτος απο τον τοκο που γραφει 0,01 ή 0,02, δεν το λεω με σιγουρια γιατι δεν θυμαμαι αν ο εν λογω 1 ή 2 cent τοκος εμφανιζοταν στην αιτηση ή το ειδα καπου αλλου) και η αιτηση εχει μορφη υπευθυνης δηλωσης.

Αρα οι περισσοτεροι απο μας που εχουμε οντως ενα decent ποσο να καθεται στον τραπεζικο λογαριασμο και δεν εχουμε σκοπο να το σηκωσουμε/ξοδεψουμε και ειναι καθαρα καταθεση, κανονικα θα επρεπε να δηλωθει στην αιτηση στο αντιστοιχο πεδιο το ακριβες ποσο καταθεσεων που εχουμε ηδη/σκοπευουμε να αφησουμε μεσα, καθαρα για λογους αποταμιευσης. Αρα, αρκετοι απο μας παρανομουμε εν γνωση μας. (Υποθετικο, μελλοντικο σεναριο :  ) Και αυτο θα το τερματισουν με τη χρηση ΑΙ ή τη δυνατοτητα αρσης τραπεζικου απορρητου κατ'απαιτηση του συστηματος ή του υπαλληλου του δημου

Για την prepaid καταλαβα, νταξ εδω δεν χρειαζεται πολυ αναλυση, εκτος αν καποιος εχει IQ ραδικιου.

3 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε

Για ανοιξη θα παει και ο ελεγχος των καταθεσεων?

Οχι ο ελεγχος, η αυξηση απο τα 216 στα 250.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, stefa_1 είπε

Για τις διασταυρωσεις απλα ξερω οτι γινεται επιτοπου με το που πατησεις "ελεγχος και αποθηκευση", εκει θα τσεκαριστουν ολα.

απλα διαβαζει τα δεδομενα απο την ισχυουσα φορολογικη σου δηλωση, αυτα που μπορουν να επηρεασουν δλδ το εισοδημα, τους τοκους, οτιδηποτε λεφτα εισεπραξες

Αλλά γραφει επισης "Οι διασταυρωσεις ειναι συνεχεις μπλα μπλα..." στο πρωτο 10ημερο καθε μηνα. Πχ οταν ληγει η αιτηση, μου ερχεται ενα mail μεταξυ της 5ης με 10ης μερα του εκαστοτε μηνα, που γραφει "Υστερα απο διασταυρωσεις, η αιτηση ΧΧΧΧ ανακληθηκε λογω παρελευσης 6μηνουν κτλ κτλ". Αν οι ελεγχοι δεν ηταν συνεχεις, θα το ειχαν προγραμματισει και αλλιως, δηλαδη με το που μπαινει πχ 1/2/25 αυτοματως καποιος που εκλεισε 6μηνο, θα επρεπε στις 1/2/25 στις 00:01 να ακυρωθει επι τοπου η αιτηση, αλλα η ακυρωση γινεται μετα απο διασταυρωσεις που απ οτι καταλαβα συμβαινουν στο πρωτο 10ημερο καθε μηνα.

αυτα ειναι τυπικα, δε σημαινουν κατι ιδιαιτερο ουτε και γινονται διασταυρωσεις και... συνεχεις ελεγχοι

Απλα το ολο μπερδεμα εδω ειναι σχετικα με το πως υπολογιζονται οι καταθεσεις με τα τρεχοντα δεδομενα.

στη πραγματικοτητα οι καταθεσεις δε μπορουν να υπολογιστουν με τα τρεχοντα δεδομενα

17 λεπτά πριν, stefa_1 είπε

Οχι ο ελεγχος, η αυξηση απο τα 216 στα 250.

και ο ελεγχος πότε?

Δημοσ.
Στις 31/1/2025 στις 9:13 ΜΜ, GREGORYMO είπε

ΤΩΡΑ να δει την prepaid 

Τζιφος, 0€ η prepaid.

Πήραμε και την Alpha Bank , μας είπαν υπομονή μέχρι τη Δευτέρα. Αν δεν έχουν μπει μέχρι τη Δευτέρα, θα το κοιτάξουν τότε 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...