GREGORYMO Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 8 λεπτά πριν, AGGELOOOOO είπε Καλησπέρα.Θέλω να κάνω αίτηση για το ΚΕΑ.Πληρώθηκα με επίδομα ανεργίας τελευταία φορά στις 25 Μάη και δεν έχω εργαστεί από τότε.Είμαι φοιτήτρια άνω των 25 και έχω μισθωμένη κατοικία.Με αυτά τα κριτήρια θα το δικαιούμαι από 26 Νοέμβρη και μετά;Επίσης θέλω να ρωτήσω αν σε περίπτωση που βρω εργασία ή ξεκινήσω πρακτική με βασικό μισθό, θα εξακολουθώ μετά να λαμβάνω το επίδομα ή θα κοπεί;Ή αν ξεκινήσω σε λίγες ημέρες μια part time δουλειά και φανεί ότι έχω λάβει ήδη έως τέλη του μήνα κάποιο εισόδημα έχω κάποιο περιθώριο ή πρέπει να είναι μηδενικό το εισόδημα; Αίτηση κάνεις και ότι γίνει 1
Dr_Pepper Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Στις 15/9/2024 στις 2:48 ΜΜ, Raylan είπε Αυξάνεται στα 250€ από 216€ το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα & το επίδομα στέγασης στα 125€ από 70 ευρώ. Ναι αλλά τι σημασία έχει; θέλω να πω ποιος τα παίρνει αυτά τα χρήματα; Λίγο που διάβασα τους όρους ειναι τραγικοί δηλαδή βασικά μόνο άστεγοι κυρίως πληρούν προϋποθέσεις αν και αυτό με ερωτηματικό. λέει ότι τους τελευταίους 6 μήνες (απο τότε που κάνεις την αίτηση) το εισόδημα σου θα πρέπει να ειναι κάτω απο το 6πλασιο του επιδόματος... δηλαδή 215*6 1290... Ποιος ζει με 1290 ευρώ 6 μήνες; ( όχι 1290 τον μήνα άλλα ΟΛΟ το 6μηνο ) Μετά λέει θα πρέπει να δηλώσεις μόνιμη κατοικία που δεν ακούγεται παράλογο αλλά αν σκεφτεί τι σημαίνει τότε πάμε στο εξής: Θα πρέπει Α) να έχεις σπίτι στο όνομα σου ή Β) να νοικιάζεις. Όσο αφορά το Α) ποιος ανήμπορος έχει στο όνομα του σπίτι και πχ δεν το πούλησε ήδη; και επιπλέον πως πληρώνει ΔΕΚΟ και ένφια για αυτό το σπίτι αν έχει μονο1290 ευρώ εισόδημα το 6μηνο; Ποιος μπορεί να νοικιάζει σπίτι αν τα έσοδα του ειναι 1290 ευρώ το 6μηνο; ούτε αποθήκη δεν νοικιάζεις και αυτό αν χρησιμοποιήσεις και τα 1290 (και άρα σου μένουν 0 για ΔΕΚΟ και φαγητό) Όσο αφορά το Β) ακόμη χειρότερα με μόνο 1290 ευρώ το 6μηνο πρέπει να πληρώσεις νοίκι + κοινόχρηστα + ΔΕΚΟ και χρειάζονται οι ΔΕΚΟ έστω μόνο η ΔΕΗ γιατί ζητάνε ρολόι του ρεύματος (φυσικά στην ίδια διεύθυνση με την κατοικία) να ειναι στο όνομα σου! και όλα αυτά ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ΅ΑΙΤΗΣΗ (δηλαδή δεν πήρες ούτε φράγκο) Μετά η άλλη περίπτωση ειναι να αποδείξεις πως είσαι άστεγος αλλά άντε βγάλε άκρη με τον δήμο και να αποδείξεις κάτι τέτοιο ειδικά αν λάβουμε υπόψιν ότι για να είσαι άστεγος εξ αρχής πάει να πει ότι όλο και κάποιο ψυχολογικό ή μαθησιακό πρόβλημα θα έχεις οπότε αν δεν μπορεί να βγάλει ο μέσος άνθρωπος άκρη για κάτι τέτοιο άντε να βγάλει ο άστεγος... και επίσης αυτό με το εισόδημα συνεχίζει να με μπερδεύει έστω πληρείς όλες τις παράλογες προϋποθέσεις.. Μετα προσμετράτε και το επίδομα σαν εισόδημα ; θέλω να πω θα πρέπει να κόψεις το προηγούμενο εισόδημα των έως 1290 ευρώ ανα εξάμηνο που είχες γιατί μαζί με το επίδομα θα φτάσει 2580 ? Ακόμη και αυτό να μην ισχύει φτάνει μόνο που για να περάσει η αίτηση πρέπει να συμβαίνει ή το Α ή το Β + να βγάζεις μόνο 1290... Δηλαδή αν είσαι πχ 40 χρονών γυναίκα και έχεις μια part time δουλειά και νοικιάζεις μια υπόγα μαζί με κάποιον άλλον στα 100 ευρώ δεν σε πιάνει γιατί part time πληρώνει πολύ καλά (300 κάτι ευρώ τον μήνα)... άσχετα που αν αφαιρέσεις 100 ευρώ νοίκι και ρεύμα και τηλέφωνο μένει με το ζόρι 100 ευρώ για το φαγητό όλου του μήνα... εσύ είσαι πλούσια δεν το δικαιούσαι λολ Άρα ποιος το παίρνει; Αθίγγανοι βυσματίες και λαθρομετανάστες που συνήθως σε αυτές τις κατηγορίες δεν κοιτάνε τόσο τους όρους και τους "ξεπετάνε" ; Στην Γερμανία για παράδειγμα το αντίστοιχο εισόδημα ειναι 506 ευρώ ανα άτομο (παντρεμένοι δηλαδή 1012) + κόστος για νοίκι και θέρμανση και υπολογίζεται ως εξής ανα άτομο δικαιούνται: 506 + νοίκι πες 1000 ευρώ (ή νοίκι/2=απο 500 στον καθένα αν μιλάμε για παντρεμένους)+ θέρμανση πες 100 +80 περίπου ευρώ αν είσαι μάνα +90 περίπου αν έχεις κάποια αναπηρία = ένα ποσό πχ ας πούμε ότι βγαίνει 1800 ευρώ. Μετά πάμε στα έσοδα ειναι ας πούμε 1400 για τον καθένα Μετά συνυπολογίζονται και άλλα πάγια έξοδα όπως για παράδειγμα ασφάλεια αυτοκινήτου (στην γερμανία ειναι καμια 700 ευρώ τον χρόνο ανάλογα την περίπτωση μπορεί και παραπάνω) δάνεια κτλ ανα μήνα Ας πούμε ότι ειναι αυτά τα έξοδα 200 ευρώ. έχουμε και λέμε 1400(εισόδημα) - 200 ευρώ (πάγια έξοδα) = 1200 Χρήματα που δικαιούσαι 1800 ευρώ - 1200 = 600 ευρώ θα πάρεις Αν τώρα ας πούμε το εισόδημα σου ειναι 0 ουσιαστικά σου πληρώνουν το νοίκι σου και θέρμανση + 506 ευρώ +80κάτι αν είσαι έγκυος +90κάτι αν έχεις αναπηρία Βέβαια το νοίκι δεν μπορεί να ειναι όσο θέλει ο καθένας (έτσι θα βάζανε πχ 10.000 ευρώ νοίκι σε συνεννόηση με τον ενοικιαστή και θα μοιραζόταν τα χρήματα :P) αλλά υπάρχει τιμάριθμος κάτι σαν αντικειμενική αξία αναλόγως την περιοχή και τα τετραγωνικά κτλ οπότε το πλαφόν πχ στην Φρανκφούρτη στο κέντρο μπορεί να ειναι πχ 1500 ευρώ αλλά σε κάποιο χωριό της επαρχίας μπορεί να ειναι 500 ευρώ. Απο εκει και πέρα ούτε απόδειξη που μένεις αν νοικιάζεις ή αν είσαι άστεγος ή πολιτικών πεποιθήσεων κτλ εύκολα και ωραία πράματα. Ναι σίγουρα εμεις σαν κράτος (λέμε τώρα...κράτος.. ) δεν μπορούμε να δώσουμε πολλά λεφτά αλλά έστω τα λίγα που δίνουμε ας τα δώσουμε εύκολα στους ανθρώπους που τα χρειάζονται. Πχ απλά Ε1 και Ε9 βγάζεις πιο κατω απο τον βασικό; και γενικά δεν έχεις πολλές καταθέσεις και ακίνητα; όσο πιο κάτω τόσο παραπάνω να δικαιούσαι πχ αν βγαζεις 400 να δικαιούσαι 100, δεν έχεις καθόλου εισόδημα ; παίρνεις full 215 ευρώ χωρίς ρολόγια της ΔΕΗ στο όνομα σου ή ενοικιαστήρια συμβόλαια ή ε9 με σπίτι στο όνομα σου...
GREGORYMO Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 3 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Ναι αλλά τι σημασία έχει; θέλω να πω ποιος τα παίρνει αυτά τα χρήματα; Λίγο που διάβασα τους όρους ειναι τραγικοί δηλαδή βασικά μόνο άστεγοι κυρίως πληρούν προϋποθέσεις αν και αυτό με ερωτηματικό. λέει ότι τους τελευταίους 6 μήνες (απο τότε που κάνεις την αίτηση) το εισόδημα σου θα πρέπει να ειναι κάτω απο το 6πλασιο του επιδόματος... δηλαδή 215*6 1290... Ποιος ζει με 1290 ευρώ 6 μήνες; ( όχι 1290 τον μήνα άλλα ΟΛΟ το 6μηνο ) Μετά λέει θα πρέπει να δηλώσεις μόνιμη κατοικία που δεν ακούγεται παράλογο αλλά αν σκεφτεί τι σημαίνει τότε πάμε στο εξής: Θα πρέπει Α) να έχεις σπίτι στο όνομα σου ή Β) να νοικιάζεις. Όσο αφορά το Α) ποιος ανήμπορος έχει στο όνομα του σπίτι και πχ δεν το πούλησε ήδη; και επιπλέον πως πληρώνει ΔΕΚΟ και ένφια για αυτό το σπίτι αν έχει μονο1290 ευρώ εισόδημα το 6μηνο; Ποιος μπορεί να νοικιάζει σπίτι αν τα έσοδα του ειναι 1290 ευρώ το 6μηνο; ούτε αποθήκη δεν νοικιάζεις και αυτό αν χρησιμοποιήσεις και τα 1290 (και άρα σου μένουν 0 για ΔΕΚΟ και φαγητό) Όσο αφορά το Β) ακόμη χειρότερα με μόνο 1290 ευρώ το 6μηνο πρέπει να πληρώσεις νοίκι + κοινόχρηστα + ΔΕΚΟ και χρειάζονται οι ΔΕΚΟ έστω μόνο η ΔΕΗ γιατί ζητάνε ρολόι του ρεύματος (φυσικά στην ίδια διεύθυνση με την κατοικία) να ειναι στο όνομα σου! και όλα αυτά ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ΅ΑΙΤΗΣΗ (δηλαδή δεν πήρες ούτε φράγκο) Μετά η άλλη περίπτωση ειναι να αποδείξεις πως είσαι άστεγος αλλά άντε βγάλε άκρη με τον δήμο και να αποδείξεις κάτι τέτοιο ειδικά αν λάβουμε υπόψιν ότι για να είσαι άστεγος εξ αρχής πάει να πει ότι όλο και κάποιο ψυχολογικό ή μαθησιακό πρόβλημα θα έχεις οπότε αν δεν μπορεί να βγάλει ο μέσος άνθρωπος άκρη για κάτι τέτοιο άντε να βγάλει ο άστεγος... και επίσης αυτό με το εισόδημα συνεχίζει να με μπερδεύει έστω πληρείς όλες τις παράλογες προϋποθέσεις.. Μετα προσμετράτε και το επίδομα σαν εισόδημα ; θέλω να πω θα πρέπει να κόψεις το προηγούμενο εισόδημα των έως 1290 ευρώ ανα εξάμηνο που είχες γιατί μαζί με το επίδομα θα φτάσει 2580 ? Ακόμη και αυτό να μην ισχύει φτάνει μόνο που για να περάσει η αίτηση πρέπει να συμβαίνει ή το Α ή το Β + να βγάζεις μόνο 1290... Δηλαδή αν είσαι πχ 40 χρονών γυναίκα και έχεις μια part time δουλειά και νοικιάζεις μια υπόγα μαζί με κάποιον άλλον στα 100 ευρώ δεν σε πιάνει γιατί part time πληρώνει πολύ καλά (300 κάτι ευρώ τον μήνα)... άσχετα που αν αφαιρέσεις 100 ευρώ νοίκι και ρεύμα και τηλέφωνο μένει με το ζόρι 100 ευρώ για το φαγητό όλου του μήνα... εσύ είσαι πλούσια δεν το δικαιούσαι λολ Άρα ποιος το παίρνει; Αθίγγανοι βυσματίες και λαθρομετανάστες που συνήθως σε αυτές τις κατηγορίες δεν κοιτάνε τόσο τους όρους και τους "ξεπετάνε" ; Στην Γερμανία για παράδειγμα το αντίστοιχο εισόδημα ειναι 506 ευρώ ανα άτομο (παντρεμένοι δηλαδή 1012) + κόστος για νοίκι και θέρμανση και υπολογίζεται ως εξής ανα άτομο δικαιούνται: 506 + νοίκι πες 1000 ευρώ (ή νοίκι/2=απο 500 στον καθένα αν μιλάμε για παντρεμένους)+ θέρμανση πες 100 +80 περίπου ευρώ αν είσαι μάνα +90 περίπου αν έχεις κάποια αναπηρία = ένα ποσό πχ ας πούμε ότι βγαίνει 1800 ευρώ. Μετά πάμε στα έσοδα ειναι ας πούμε 1400 για τον καθένα Μετά συνυπολογίζονται και άλλα πάγια έξοδα όπως για παράδειγμα ασφάλεια αυτοκινήτου (στην γερμανία ειναι καμια 700 ευρώ τον χρόνο ανάλογα την περίπτωση μπορεί και παραπάνω) δάνεια κτλ ανα μήνα Ας πούμε ότι ειναι αυτά τα έξοδα 200 ευρώ. έχουμε και λέμε 1400(εισόδημα) - 200 ευρώ (πάγια έξοδα) = 1200 Χρήματα που δικαιούσαι 1800 ευρώ - 1200 = 600 ευρώ θα πάρεις Αν τώρα ας πούμε το εισόδημα σου ειναι 0 ουσιαστικά σου πληρώνουν το νοίκι σου και θέρμανση + 506 ευρώ +80κάτι αν είσαι έγκυος +90κάτι αν έχεις αναπηρία Βέβαια το νοίκι δεν μπορεί να ειναι όσο θέλει ο καθένας (έτσι θα βάζανε πχ 10.000 ευρώ νοίκι σε συνεννόηση με τον ενοικιαστή και θα μοιραζόταν τα χρήματα :P) αλλά υπάρχει τιμάριθμος κάτι σαν αντικειμενική αξία αναλόγως την περιοχή και τα τετραγωνικά κτλ οπότε το πλαφόν πχ στην Φρανκφούρτη στο κέντρο μπορεί να ειναι πχ 1500 ευρώ αλλά σε κάποιο χωριό της επαρχίας μπορεί να ειναι 500 ευρώ. Απο εκει και πέρα ούτε απόδειξη που μένεις αν νοικιάζεις ή αν είσαι άστεγος ή πολιτικών πεποιθήσεων κτλ εύκολα και ωραία πράματα. Ναι σίγουρα εμεις σαν κράτος (λέμε τώρα...κράτος.. ) δεν μπορούμε να δώσουμε πολλά λεφτά αλλά έστω τα λίγα που δίνουμε ας τα δώσουμε εύκολα στους ανθρώπους που τα χρειάζονται. Πχ απλά Ε1 και Ε9 βγάζεις πιο κατω απο τον βασικό; και γενικά δεν έχεις πολλές καταθέσεις και ακίνητα; όσο πιο κάτω τόσο παραπάνω να δικαιούσαι πχ αν βγαζεις 400 να δικαιούσαι 100, δεν έχεις καθόλου εισόδημα ; παίρνεις full 215 ευρώ χωρίς ρολόγια της ΔΕΗ στο όνομα σου ή ενοικιαστήρια συμβόλαια ή ε9 με σπίτι στο όνομα σου... Αυτοί που κάθονται και αυτοί που δουλεύουν μαύρα.
Dr_Pepper Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε Αυτοί που κάθονται και αυτοί που δουλεύουν μαύρα. Αυτοί που κάθονται και έχουν σπίτι/διαμέρισμα στο όνομα τους (και όχι στου πατέρα τους, μάνα τους, γιαγιά τους κτλ γιατί δεν πιάνει εκτός αν μπουν σαν προστατευόμενο μέλος και εκει αν και ειναι μεγαλύτερο το εισοδηματικό όριο δεν πολλαπλασιάζεται 1290* όσα προστατευόμενα μέλη... ειναι πιο στενά τα περιθώρια σε συνολικά έσοδα...πρέπει να είστε ακόμη πιο φτωχοί απο έναν εργένη που βγάζει 1290 ευρώ το 6μηνο λολ 1800 ειναι για 2 μέλη 2400 για 4 μέλη... ) Οπότε είναι ακόμη λιγότεροι... και αυτοί που δουλεύουν μαύρα όπως είπες. Οι περισσότεροι που το έχουν ανάγκη πάντως νομίζω τρώνε πόρτα γιατί δεν μπορούν να αποδείξουν πως είναι άστεγοι ή πως έχουν μόνιμη διεύθυνση επειδή δεν είναι άστεγοι αλλά πχ τους φιλοξενεί κάποιος δηλαδή τους λέει γίνε άστεγος βγάλε άκρη πως θα πάρεις το χαρτί να το αποδείξεις και μετά θα πάρεις επίδομα αν πχ σε φιλοξενεί ο φίλος σου στον καναπέ του ή μια θεία στο αποθηκάκι του σπιτιου της επειδή δεν έχεις λεφτά να νοικιάσεις εισαι ορφανός δεν έχεις δικό σου σπίτι πάρε τα @@ μου. ή προσπάθησε ενω φαίνεται να έχεις μόνο 1290 ευρώ εισόδημα το 6μηνο με αυτά τα λεφτά να νοικιάσεις σπίτι και να έχει και ρεύμα που θ πληρώνεις (για να ειναι το ρολόι στο όνομα σου) αλλιώς πάρε ξανά τα @@ μου Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2024 από Dr_Pepper
alefther Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Μνημονιακη υποχρεωση ηταν, με πολυ μικρο προυπολογισμο γιατι προφανως τοτε δε περισσευαν πολλα, βγαλανε μια σειρα κριτηρια το 2014 ωστε να καλυπτουν οι δυνητικα δικαιουχοι στη βαση της ΑΑΔΕ τον μικρο προυπολογισμο. Νομιζω οι υποχρεωσεις για κατοικια, ρευμα στο ονομα σου/δηλωμενη αστεγια κλπ κλπ βγηκαν γιατι οι συμπαθεις οπαδοι της Ρομα εβγαιναν στο συνολο τους δικαιουχοι, και καπου χαθηκε και η μπαλα με τα παιδια (διπλο-τριπλο δηλωνοταν καθε γεννηση σε 2--3 οικογενειες αντιστοιχα με τη διαδικασια γεια σας γεννησα στο σπιτι να το παιδι) κλπ κλπ κλπ. Νομιζω οι αιτουντες ασυλο εχουν αλλη διαδικασια χρηματοδοτησης. Τωρα ποιοι το παιρνουν, προφανως καποιοι που φροντιζουν να πληρουν τα κριτηρια. Προφανως δε ζει ανθρωπος με 200ποσα ευρω το μηνα, ουτε μπορει να συντηρει σπιτι, ρευμα, νερο, να φαει κλπ, αλλα προφανως για καποιους ανθρωπους αυτα τα 200ποσα εχουν καποια αξια
GREGORYMO Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, alefther είπε Μνημονιακη υποχρεωση ηταν, με πολυ μικρο προυπολογισμο γιατι προφανως τοτε δε περισσευαν πολλα, βγαλανε μια σειρα κριτηρια το 2014 ωστε να καλυπτουν οι δυνητικα δικαιουχοι στη βαση της ΑΑΔΕ τον μικρο προυπολογισμο. Νομιζω οι υποχρεωσεις για κατοικια, ρευμα στο ονομα σου/δηλωμενη αστεγια κλπ κλπ βγηκαν γιατι οι συμπαθεις οπαδοι της Ρομα εβγαιναν στο συνολο τους δικαιουχοι, και καπου χαθηκε και η μπαλα με τα παιδια (διπλο-τριπλο δηλωνοταν καθε γεννηση σε 2--3 οικογενειες αντιστοιχα με τη διαδικασια γεια σας γεννησα στο σπιτι να το παιδι) κλπ κλπ κλπ. Νομιζω οι αιτουντες ασυλο εχουν αλλη διαδικασια χρηματοδοτησης. Τωρα ποιοι το παιρνουν, προφανως καποιοι που φροντιζουν να πληρουν τα κριτηρια. Προφανως δε ζει ανθρωπος με 200ποσα ευρω το μηνα, ουτε μπορει να συντηρει σπιτι, ρευμα, νερο, να φαει κλπ, αλλα προφανως για καποιους ανθρωπους αυτα τα 200ποσα εχουν καποια αξια Κάθε μήνα ανακοινώνεται ο αριθμός των δικαιούχων επιδομάτων. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2024 από GREGORYMO Διόρθωση
Dr_Pepper Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, alefther είπε Τωρα ποιοι το παιρνουν, προφανως καποιοι που φροντιζουν να πληρουν τα κριτηρια. Προφανως δε ζει ανθρωπος με 200ποσα ευρω το μηνα, ουτε μπορει να συντηρει σπιτι, ρευμα, νερο, να φαει κλπ, αλλα προφανως για καποιους ανθρωπους αυτα τα 200ποσα εχουν καποια αξια Μα το θέμα ειναι ότι δεν μπορούν να τα πάρουν αυτό λέω. Η μόνη λύση για να τα πάρουν ειναι να έχουν δικό τους σπίτι στο όνομα τους , όχι στου πατέρα, παππού κτλ(ενώ παράλληλα να βγάζουν οι ίδιοι έως 1200 ευρώ το ξανακοίταξα δεν ειναι καν 1290... συνολο για ΟΛΟ το 6μηνο πριν την υποβολή της αίτησης) αν μένουν αλλού χωρίς να νοικιάζουν ΔΕΝ μπορουν να κάνουν αίτηση θα πρέπει να κάνει αίτηση ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που μένουν και να τους έχει σαν προστατευόμενο μέλος. ή να νοικιάσουν που δεν γίνεται (λόγω των πολύ χαμηλών εισοδηματικών κριτηρίων που έχουν) η να αποδείξουν πως ειναι άστεγοι Δηλαδή το πρόβλημα δεν ειναι ότι ειναι λίγα τα λεφτά του επιδόματος (που ειναι και καλό θα ήταν να αλλάξει αυτό αλλα οκ ας πούμε κατανοητό ) Το πρόβλημα ειναι ότι σου ζητάει παράλογα μικρό εισόδημα που πρακτικά οι μόνοι που το έχουν αυτό ή φοροδιαφεύγουν ή κυριολεκτικά κινδυνεύουν να πεθάνουν της πείνας/ειναι άστεγοι δεν γίνεται πχ ένα ζευγάρι να ζήσει με 1800 ευρώ το εξάμηνο (επαναλαμβάνω δεν μιλάω για επίδομα αλλά για την προϋπόθεση του μέγιστου εισοδήματος που βάζει και πρέπει να ειναι 1200 ευρώ συνολικά το 6μηνο για 1 άτομο ή 1800 για ζευγάρι προκειμένου να μην ακυρωθεί η αίτηση) 1800/6 = 300 ευρώ/2 = 150 ευρώ ο καθένας, ποιος έχει 150 ευρώ μισθό; και τι θα κάνεις με 150 ευρώ μισθό; και εδώ πάμε στο 2ο πρόβλημα Πρέπει επίσης να έχεις κατοικία στο όνομα σου (αν το πρόβλημα ειναι με τους ρομά κατανοητό ας πάρουν ειδικά μέτρα για τους ρομά όμως όσο αφορά την επιβεβαίωση στοιχείων όχι να τσουβαλιάζουν όλους μέσα ) ναι οκ ή να νοικιάσεις (με 150 ευρώ τον μήνα μισθό/έσοδα απο την όποια δουλειά κάνεις πχ πουλώντας κουλούρια; και εκεί ακόμη παίζει να βγάζεις παραπάνω απο 150 τον μήνα... ) και να έχεις ρολόι της ΔΕΗ στο όνομα σου (άρα με τα 150 ευρώ αυτά να πληρώνεις και ρεύμα <===επαναλαμβάνω δεν μιλάω για το επίδομα δεν έχεις πάρει κάν επίδομα είσαι στην φάση που κοιτάνε αν εγκρίνουν την αίτηση ) Η να πάρεις βεβαίωση αστεγίας... που ειδικά στην επαρχεία (πήρα έτσι απο απορία τηλέφωνο στον δήμο μου και δεν ήξεραν ούτε καν που να με συνδέσουν λολ) για την αθήνα υπάρχει ένας αριθμός αλλά φαντάζομαι και εκει η διαδικασία θα ειναι περίπλοκη ειδικά αν πρακτικά δεν είσαι άστεγος (πχ φιλοξενείσαι απο κάποιον συγγενή ή φίλο που συμβαίνει συχνά) 3 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Κάθε μήνα ανακοινώνεται ο αριθμός των δικαιούχων επιδομάτων. Εγώ νομίζω ειναι αυθαιρεσία αυτό πχ παίρνουν κάποιο στατιστικό της ΕΛΣΤΑΤ ή κάτι τέτοιο, γιατί δεν νομίζω να υπάρχει τρόπος να μπορούν να μετρήσουν τους δικαιούχους. ή να το πω αντίστροφά γιατί πρέπει να κάνεις αίτηση και δεν το παίρνεις αυτόματα αν εξ αρχής ξέρουν ποιος το δικαιούται και ποιος όχι; Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2024 από Dr_Pepper
GREGORYMO Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Εγώ νομίζω ειναι αυθαιρεσία αυτό πχ παίρνουν κάποιο στατιστικό της ΕΛΣΤΑΤ ή κάτι τέτοιο, γιατί δεν νομίζω να υπάρχει τρόπος να μπορούν να μετρήσουν τους δικαιούχους. ή να το πω αντίστροφά γιατί πρέπει να κάνεις αίτηση και δεν το παίρνεις αυτόματα αν εξ αρχής ξέρουν ποιος το δικαιούται και ποιος όχι; Μα τι λές ΤΩΡΑ! Δεν υπάρχει τρόπος να μετρήσουν ? ΚΑΘΕ τέλος του μήνα βγαίνει ανακοίνωση: 204.256 δικαιούχοι ΚΕΑ 150.567 δικαιούχοι επιδόματος ενοικίου 70.509 σύνταξη ανασφαλιστων υπερηλίκων Κτλ 2 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Μα το θέμα ειναι ότι δεν μπορούν να τα πάρουν αυτό λέω. Η μόνη λύση για να τα πάρουν ειναι να έχουν δικό τους σπίτι στο όνομα τους , όχι στου πατέρα, παππού κτλ(ενώ παράλληλα να βγάζουν οι ίδιοι έως 1200 ευρώ το ξανακοίταξα δεν ειναι καν 1290... συνολο για ΟΛΟ το 6μηνο πριν την υποβολή της αίτησης) αν μένουν αλλού χωρίς να νοικιάζουν ΔΕΝ μπορουν να κάνουν αίτηση θα πρέπει να κάνει αίτηση ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που μένουν και να τους έχει σαν προστατευόμενο μέλος. ή να νοικιάσουν που δεν γίνεται (λόγω των πολύ χαμηλών εισοδηματικών κριτηρίων που έχουν) η να αποδείξουν πως ειναι άστεγοι Δηλαδή το πρόβλημα δεν ειναι ότι ειναι λίγα τα λεφτά του επιδόματος (που ειναι και καλό θα ήταν να αλλάξει αυτό αλλα οκ ας πούμε κατανοητό ) Το πρόβλημα ειναι ότι σου ζητάει παράλογα μικρό εισόδημα που πρακτικά οι μόνοι που το έχουν αυτό ή φοροδιαφεύγουν ή κυριολεκτικά κινδυνεύουν να πεθάνουν της πείνας/ειναι άστεγοι δεν γίνεται πχ ένα ζευγάρι να ζήσει με 1800 ευρώ το εξάμηνο (επαναλαμβάνω δεν μιλάω για επίδομα αλλά για την προϋπόθεση του μέγιστου εισοδήματος που βάζει και πρέπει να ειναι 1200 ευρώ συνολικά το 6μηνο για 1 άτομο ή 1800 για ζευγάρι προκειμένου να μην ακυρωθεί η αίτηση) 1800/6 = 300 ευρώ/2 = 150 ευρώ ο καθένας, ποιος έχει 150 ευρώ μισθό; και τι θα κάνεις με 150 ευρώ μισθό; και εδώ πάμε στο 2ο πρόβλημα Πρέπει επίσης να έχεις κατοικία στο όνομα σου (αν το πρόβλημα ειναι με τους ρομά κατανοητό ας πάρουν ειδικά μέτρα για τους ρομά όμως όσο αφορά την επιβεβαίωση στοιχείων όχι να τσουβαλιάζουν όλους μέσα ) ναι οκ ή να νοικιάσεις (με 150 ευρώ τον μήνα μισθό/έσοδα απο την όποια δουλειά κάνεις πχ πουλώντας κουλούρια; και εκεί ακόμη παίζει να βγάζεις παραπάνω απο 150 τον μήνα... ) και να έχεις ρολόι της ΔΕΗ στο όνομα σου (άρα με τα 150 ευρώ αυτά να πληρώνεις και ρεύμα <===επαναλαμβάνω δεν μιλάω για το επίδομα δεν έχεις πάρει κάν επίδομα είσαι στην φάση που κοιτάνε αν εγκρίνουν την αίτηση ) Η να πάρεις βεβαίωση αστεγίας... που ειδικά στην επαρχεία (πήρα έτσι απο απορία τηλέφωνο στον δήμο μου και δεν ήξεραν ούτε καν που να με συνδέσουν λολ) για την αθήνα υπάρχει ένας αριθμός αλλά φαντάζομαι και εκει η διαδικασία θα ειναι περίπλοκη ειδικά αν πρακτικά δεν είσαι άστεγος (πχ φιλοξενείσαι απο κάποιον συγγενή ή φίλο που συμβαίνει συχνά) Εγώ νομίζω ειναι αυθαιρεσία αυτό πχ παίρνουν κάποιο στατιστικό της ΕΛΣΤΑΤ ή κάτι τέτοιο, γιατί δεν νομίζω να υπάρχει τρόπος να μπορούν να μετρήσουν τους δικαιούχους. ή να το πω αντίστροφά γιατί πρέπει να κάνεις αίτηση και δεν το παίρνεις αυτόματα αν εξ αρχής ξέρουν ποιος το δικαιούται και ποιος όχι; Λογικά τα γράφεις ΕΣΥ αλλά σου εξηγήσα στο αρχικό ποστ: το παίρνουν όσοι κάθονται και όσοι δουλεύουν μαύρα και αυτοί είναι γύρω στις 204.000. 2 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Μα το θέμα ειναι ότι δεν μπορούν να τα πάρουν αυτό λέω. Η μόνη λύση για να τα πάρουν ειναι να έχουν δικό τους σπίτι στο όνομα τους , όχι στου πατέρα, παππού κτλ(ενώ παράλληλα να βγάζουν οι ίδιοι έως 1200 ευρώ το ξανακοίταξα δεν ειναι καν 1290... συνολο για ΟΛΟ το 6μηνο πριν την υποβολή της αίτησης) αν μένουν αλλού χωρίς να νοικιάζουν ΔΕΝ μπορουν να κάνουν αίτηση θα πρέπει να κάνει αίτηση ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που μένουν και να τους έχει σαν προστατευόμενο μέλος. ή να νοικιάσουν που δεν γίνεται (λόγω των πολύ χαμηλών εισοδηματικών κριτηρίων που έχουν) η να αποδείξουν πως ειναι άστεγοι Δηλαδή το πρόβλημα δεν ειναι ότι ειναι λίγα τα λεφτά του επιδόματος (που ειναι και καλό θα ήταν να αλλάξει αυτό αλλα οκ ας πούμε κατανοητό ) Το πρόβλημα ειναι ότι σου ζητάει παράλογα μικρό εισόδημα που πρακτικά οι μόνοι που το έχουν αυτό ή φοροδιαφεύγουν ή κυριολεκτικά κινδυνεύουν να πεθάνουν της πείνας/ειναι άστεγοι δεν γίνεται πχ ένα ζευγάρι να ζήσει με 1800 ευρώ το εξάμηνο (επαναλαμβάνω δεν μιλάω για επίδομα αλλά για την προϋπόθεση του μέγιστου εισοδήματος που βάζει και πρέπει να ειναι 1200 ευρώ συνολικά το 6μηνο για 1 άτομο ή 1800 για ζευγάρι προκειμένου να μην ακυρωθεί η αίτηση) 1800/6 = 300 ευρώ/2 = 150 ευρώ ο καθένας, ποιος έχει 150 ευρώ μισθό; και τι θα κάνεις με 150 ευρώ μισθό; και εδώ πάμε στο 2ο πρόβλημα Πρέπει επίσης να έχεις κατοικία στο όνομα σου (αν το πρόβλημα ειναι με τους ρομά κατανοητό ας πάρουν ειδικά μέτρα για τους ρομά όμως όσο αφορά την επιβεβαίωση στοιχείων όχι να τσουβαλιάζουν όλους μέσα ) ναι οκ ή να νοικιάσεις (με 150 ευρώ τον μήνα μισθό/έσοδα απο την όποια δουλειά κάνεις πχ πουλώντας κουλούρια; και εκεί ακόμη παίζει να βγάζεις παραπάνω απο 150 τον μήνα... ) και να έχεις ρολόι της ΔΕΗ στο όνομα σου (άρα με τα 150 ευρώ αυτά να πληρώνεις και ρεύμα <===επαναλαμβάνω δεν μιλάω για το επίδομα δεν έχεις πάρει κάν επίδομα είσαι στην φάση που κοιτάνε αν εγκρίνουν την αίτηση ) Η να πάρεις βεβαίωση αστεγίας... που ειδικά στην επαρχεία (πήρα έτσι απο απορία τηλέφωνο στον δήμο μου και δεν ήξεραν ούτε καν που να με συνδέσουν λολ) για την αθήνα υπάρχει ένας αριθμός αλλά φαντάζομαι και εκει η διαδικασία θα ειναι περίπλοκη ειδικά αν πρακτικά δεν είσαι άστεγος (πχ φιλοξενείσαι απο κάποιον συγγενή ή φίλο που συμβαίνει συχνά) Εγώ νομίζω ειναι αυθαιρεσία αυτό πχ παίρνουν κάποιο στατιστικό της ΕΛΣΤΑΤ ή κάτι τέτοιο, γιατί δεν νομίζω να υπάρχει τρόπος να μπορούν να μετρήσουν τους δικαιούχους. ή να το πω αντίστροφά γιατί πρέπει να κάνεις αίτηση και δεν το παίρνεις αυτόματα αν εξ αρχής ξέρουν ποιος το δικαιούται και ποιος όχι; Θα σου δώσω και μια άλλη διάσταση: Ο ένας κάθεται η δουλεύει μαύρα και τσιμπά τα 216€. Ο άλλος ενοικιάζει μια γκαρσονιέρα, εισπράττει 350€, αλλά πληρώνοντας εφορία ΕΝΦΙΑ ζημιές και ΤΑΠΕΣ , του μένουν 200€ ! Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2024 από GREGORYMO Διόρθωση
Dr_Pepper Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Μα τι λές ΤΩΡΑ! Δεν υπάρχει τρόπος να μετρήσουν ? ΚΑΘΕ τέλος του μήνα βγαίνει ανακοίνωση: 204.256 δικαιούχοι ΚΕΑ 150.567 δικαιούχοι επιδόματος ενοικίου 70.509 σύνταξη ανασφαλιστων υπερηλίκων Κτλ Ναι δεν υπάρχει στο ξαναείπα αν υπήρχε δεν θα τους το έδιναν αυτόματα; Το έψαξα λίγο μιας και το είπες όμως και ο αριθμός στον οποίον αναφέρεσαι δεν ειναι ο αριθμός των πιθανών δικαιούχων αλλά αυτός εκείνων που κάνανε αίτηση και παίρνουν το επίδομα πιο συγκεκριμένα είδα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα βέβαια αυτό ειναι απο το 2021 αλλά δεν έχει σημασία https://www.elsyn.gr/sites/default/files/20-12-2021_ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.pdf το επίσης ενδιαφέρον (γιε εμένα τουλάχιστον μιας και δείχνει να συμφωνεί με αυτά που λέω ) είναι το εξής: 3,18% ειναι άστεγοι αν πάρουμε τον ιανουάριο του 19 που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων (290Κ) 3,18% επι αυτού ειναι 9.222 άτομα Ενώ οι άστεγοι στην ελλάδα υπολογίζονται γύρω στους 40.000 (για το 2016 όχι το 2019 αλλά αποκλείεται να άλλαξε δραματικά ο αριθμός τους μεταξύ 16 και 19) https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_by_homeless_population#cite_note-35 το δεδομένο ειναι ότι όλοι οι άστεγοι δικαιούνται το επίδομα σωστά; θέλω να πω δεν παίζει κάποιος να έχει δηλωμένο εισόδημα (αδήλωτο και να έχει πάλι μπορεί να πάρει το επίδομα τουλάχιστον όσο αφορά το κριτήριο για το εισόδημα του) πάνω απο 1200 ευρώ και να είναι άστεγος μπορεί να ειναι φιλοξενούμενος ή κάτι τέτοιο αλλά όχι άστεγος κανένας δεν θα προτιμούσε να κοιμηθεί στον δρόμο έχοντας έστω πάνω απο 200 ευρώ στην τσέπη κάθε μήνα. άρα για να ειναι άστεγος σίγουρα έχει απο 1200 ευρώ και κάτω και σίγουρα λοιπόν το δικαιούται. Αλλά για να το έχουν πάρει μόνο λιγότερο απο ένα τέταρτο των αστέγων (9222 vs ~40000) πάει να πει ότι απλά δεν μπορούν να κάνουν τα χαρτιά για να αποδείξουν ότι ειναι άστεγοι ή ότι έχουν μόνιμη κατοικία ------------------------------- Με άλλα λόγια εγώ πιστεύω το σύστημα θα πρέπει να είναι απλό. να κοιτάνε αν είσαι άνεργος, και το ε1 ε9 σου και τίποτα άλλο ούτε πιστοποιητικό φρονημάτων όύτε χαρτί απο τον παπά της ενορίας να λέει είσαι καλό παιδί και ένα γραμματόσημο απο τον 3ο όροφο και ένα άλλο απο κτίριο απέναντι... Έχεις κάρτα ανεργίας; ναι στο ε9 έχεις καμια βίλα , ρετιρέ στην Αθήνα ή γενικά τεκμήρια πλούτου ή έστω καλής ζωής; όχι (αν έχεις δεν δικαιούσαι) στο ε1 έχεις μεγάλο εισόδημα; όχι (αν έχεις δεν δικαιούσαι) Ε τότε δικαιούσαι. Αν δεν είσαι άνεργος αλλά η απάντηση στις υπόλοιπες ερωτήσεις απο πάνω (για ε1 και ε9) συνεχίζουν να ειναι "οχι" Τότε απλά κάνουμε μια ανάλυση αν παίρνεις βασικό δεν δικαιούσαι επίδομα και όσο πιο κάτω απο τον βασικό παίρνεις τόσο περισσότερο επίδομα δικαιούσαι. Πχ αν καθαρά ο βασικός βγαίνει ας πούμε 650 ευρώ αν παίρνεις πχ 10% πιο κάτω δηλαδή 585 ευρώ (επειδή κάνεις part time και όχι full απασχόληση) δικαιούσαι 10% του επιδόματος δηλαδή 21,4 ευρώ αν παίρνεις 50% πιο κάτω απο τον βασικό δικαιούσαι 50% του επιδόματος κτλ όμορφα απλά και δίκαια έτσι ώστε όλοι που πραγματικά έχουν ανάγκη να μπορούν να το πάρουν. Και φυσικά μεγάλα πρόστιμα για όσους αποδειχθεί ότι κάνουν λαμογιά (πχ έχουν μαύρο εισόδημα) και φυσικά για τους ανέργους θα πρέπει να υπάρχει ρήτρα ότι εφόσον παίρνουν επίδομα θα πρέπει υποχρεωτικά να συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες εύρεσης εργασίας και να ψάχνουν ενεργά για δουλειά αλλιώς να κοπούν απο το επίδομα αν απέχουν για πχ 1 χρόνο απο την διαδικασία είτε κατάρτισης (πχ με προγράμματα ΔΥΠΑ) ή εύρεσης εργασίας. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2024 από Dr_Pepper
fitsoulas2024 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 3 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Με άλλα λόγια εγώ πιστεύω το σύστημα θα πρέπει να είναι απλό. να κοιτάνε αν είσαι άνεργος, και το ε1 ε9 σου και τίποτα άλλο ούτε πιστοποιητικό φρονημάτων όύτε χαρτί απο τον παπά της ενορίας να λέει είσαι καλό παιδί και ένα γραμματόσημο απο τον 3ο όροφο και ένα άλλο απο κτίριο απέναντι... Έχεις κάρτα ανεργίας; ναι στο ε9 έχεις καμια βίλα , ρετιρέ στην Αθήνα ή γενικά τεκμήρια πλούτου ή έστω καλής ζωής; όχι (αν έχεις δεν δικαιούσαι) στο ε1 έχεις μεγάλο εισόδημα; όχι (αν έχεις δεν δικαιούσαι) Ε τότε δικαιούσαι. Αν δεν είσαι άνεργος αλλά η απάντηση στις υπόλοιπες ερωτήσεις απο πάνω (για ε1 και ε9) συνεχίζουν να ειναι "οχι" Τότε απλά κάνουμε μια ανάλυση αν παίρνεις βασικό δεν δικαιούσαι επίδομα και όσο πιο κάτω απο τον βασικό παίρνεις τόσο περισσότερο επίδομα δικαιούσαι. Πχ αν καθαρά ο βασικός βγαίνει ας πούμε 650 ευρώ αν παίρνεις πχ 10% πιο κάτω δηλαδή 585 ευρώ (επειδή κάνεις part time και όχι full απασχόληση) δικαιούσαι 10% του επιδόματος δηλαδή 21,4 ευρώ αν παίρνεις 50% πιο κάτω απο τον βασικό δικαιούσαι 50% του επιδόματος κτλ όμορφα απλά και δίκαια έτσι ώστε όλοι που πραγματικά έχουν ανάγκη να μπορούν να το πάρουν. Και φυσικά μεγάλα πρόστιμα για όσους αποδειχθεί ότι κάνουν λαμογιά (πχ έχουν μαύρο εισόδημα) και φυσικά για τους ανέργους θα πρέπει να υπάρχει ρήτρα ότι εφόσον παίρνουν επίδομα θα πρέπει υποχρεωτικά να συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες εύρεσης εργασίας και να ψάχνουν ενεργά για δουλειά αλλιώς να κοπούν απο το επίδομα αν απέχουν για πχ 1 χρόνο απο την διαδικασία είτε κατάρτισης (πχ με προγράμματα ΔΥΠΑ) ή εύρεσης εργασίας. Φιλε μου ολα αυτα που ειπες ηδη ισχυουν.
Dr_Pepper Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 2 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Φιλε μου ολα αυτα που ειπες ηδη ισχυουν. Μακάρι αλλά δεν ισχύουν Καταρχήν δεν χρειάζεται να είσαι άνεργος (αν και ειναι λίγο άκυρο μιας και βάζουν όριο εισοδημάτων απο 0 έως 1200 ευρώ συνολικά το εξάμηνο ποιος εργαζόμενος βγάζει τόσα λίγα και πως θα μπορούσε να ζήσει με τόσα... ) Μετά ένα τεράστιο φίλτρο/στοπ για την αίτηση ειναι το να πρέπει να αποδείξεις ότι έχεις σπίτι στο όνομα σου μαζί και ρολόι της ΔΕΗ. Το να μένεις σε φίλο, στο σπίτι του πατέρα σου της γιαγιάς σου στην θεία σου σε αποθηκάκι ενός συγγενή κτλ όλα αυτά δεν πιάνουν θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του σπιτιου να κάνει την αίτηση και να σε βάλει για προστατευόμενο μέλλος (και αν ο ιδιοκτήτης έχει εισόδημα πάνω απο 1800 ευρώ το 6μηνο συνολικά μαζί με εσένα πάλι δεν θα πάρεις τίποτα εσύ και ας έχεις εισόδημα μικρότερο των 1200) . Αν δεν έχεις σπίτι θα πρέπει να νοικιάζεις και να έχεις ρολόι της δεη (τώρα πως γίνεται να νοικιάζεις και να πληρώνεις και ρεύμα αν τα έσοδα σου ειναι μόνο 1200 ευρώ το 6μηνο που έχουν σαν όριο αυτοί εγώ δεν ξέρω... λολ ) Αλλιώς βγάλε άκρη να αποδείξεις ότι είσαι άστεγος (μάλλον γιαυτό μονο 9000 απο τους 40000 άστεγους πήραν το επίδομα το 2019 όπως γράφουν τα λινκ πιο πάνω... μακάρι να το κάνουν έτσι όπως το είπα πιο πάνω (ή και ακόμη καλύτερα δεν λεω ότι βρήκα την καλύτερη λύση απλά σίγουρα ειναι πολύ καλύτερη απο το τωρινό χάλι)
fitsoulas2024 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 38 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε Μακάρι αλλά δεν ισχύουν Καταρχήν δεν χρειάζεται να είσαι άνεργος (αν και ειναι λίγο άκυρο μιας και βάζουν όριο εισοδημάτων απο 0 έως 1200 ευρώ συνολικά το εξάμηνο ποιος εργαζόμενος βγάζει τόσα λίγα και πως θα μπορούσε να ζήσει με τόσα... ) Μετά ένα τεράστιο φίλτρο/στοπ για την αίτηση ειναι το να πρέπει να αποδείξεις ότι έχεις σπίτι στο όνομα σου μαζί και ρολόι της ΔΕΗ. Το να μένεις σε φίλο, στο σπίτι του πατέρα σου της γιαγιάς σου στην θεία σου σε αποθηκάκι ενός συγγενή κτλ όλα αυτά δεν πιάνουν θα πρέπει ο ιδιοκτήτης του σπιτιου να κάνει την αίτηση και να σε βάλει για προστατευόμενο μέλλος (και αν ο ιδιοκτήτης έχει εισόδημα πάνω απο 1800 ευρώ το 6μηνο συνολικά μαζί με εσένα πάλι δεν θα πάρεις τίποτα εσύ και ας έχεις εισόδημα μικρότερο των 1200) . Αν δεν έχεις σπίτι θα πρέπει να νοικιάζεις και να έχεις ρολόι της δεη (τώρα πως γίνεται να νοικιάζεις και να πληρώνεις και ρεύμα αν τα έσοδα σου ειναι μόνο 1200 ευρώ το 6μηνο που έχουν σαν όριο αυτοί εγώ δεν ξέρω... λολ ) Αλλιώς βγάλε άκρη να αποδείξεις ότι είσαι άστεγος (μάλλον γιαυτό μονο 9000 απο τους 40000 άστεγους πήραν το επίδομα το 2019 όπως γράφουν τα λινκ πιο πάνω... μακάρι να το κάνουν έτσι όπως το είπα πιο πάνω (ή και ακόμη καλύτερα δεν λεω ότι βρήκα την καλύτερη λύση απλά σίγουρα ειναι πολύ καλύτερη απο το τωρινό χάλι) Τα λες λιγο ασυναρτητα, καταρχην ειπα οτι αυτα που ανεφερες στο προ-προηγουμενο ποστ σου ηδη ισχυουν, δλδ και το Ε1, Ε9 ελεγχουν, και δε χρειαζεται πιστοποιητικο φρονηματων, και εχεις προστιμο αν αποδειχτει οτι βγαζεις μαυρο εισοδημα, και αρμοδιες υπηρεσιες ευρεσης εργασιας σου ψαχνουν δουλεια. Ναι πρεπει να διαθετεις σπιτι(συνηθως το κληρονομεις), αρα και ρολοι της ΔΕΗ. Αν δεν εχεις σπιτι σημαινει οτι εισαι φιλοξενουμενος, αρα αυτος που σε φιλοξενει καλυπτει και τα εξοδα σου. Το οτι δε χρειαζεται να εισαι ανεργος για να το λαβεις ειναι θετικο. Τι ακριβως θα ηθελες να ισχυει, μπορεις να το εξηγησεις με απλα λογια? Τα σοβαρα προβληματα ειναι πχ. οτι ανεβηκαν οι αντικ.αξιες των ακινητων και καποιοι εχασαν το επιδομα επειδη διαθετουν ντουβαρια με μεγαλη ονομαστικη αξια.
Dr_Pepper Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, fitsoulas2024 είπε Ναι πρεπει να διαθετεις σπιτι(συνηθως το κληρονομεις), ... δεν βλέπεις ότι αυτό ειναι κατασταλτικό; και ανούσιο μέτρο (και εκεί πήγαινε τύπου πιστοποιητικό φρονημάτων κτλ καθώς και σε άλλα πχ αποδεικτικό αστεγίας.. ) το συνήθως ειναι μεγάλη λέξη, μπορεί να έχουν σπίτι οι γονείς σου και να μην έχουν πεθάνει άρα @@ κληρονομείς, (και βασικά ΑΥΤΟ ειναι το συνηθισμένο γιατί εκτός και αν πεθάνουν απρόσμενα πριν την ώρα τους οι γονείς σου θα ζήσουν μέχρι να φτάσεις εσύ τουλάχιστον 60 αν όχι πολύ παραπάνω.. ) Μπορεί να μην υπάρχει εξαρχής σπίτι να κληρονομήσεις. Μπορεί μάλιστα να μην έχεις και σχέσεις με τους γονείς δηλαδή όχι μόνο να μην κληρονομήσεις αλλά και να μην θέλουν να σε βοηθήσουν οικονομικά ή αλλιώς Μπορεί να μην έχεις γονείς Επίσης όπως ειπα (καμια 10ριά φορές έως τώρα λολ) πολλοι απλά φιλοξενούνται χωρίς χαρτιά και συμβόλαια πχ μένουν σπίτι μιας θείας ενός φίλου ή σε κάποιο χώρο παραδίπλα πχ αποθηκάκι, δωμάτιο πάνω στην ταράτσα της πολυκατοικίας κτλ χωρίς να έχουν ρολόι της ΔΕΗ στο όνομα τους ούτε αυτοί μπορούν να κάνουν τα χαρτιά. Γενικά αν κάτσεις και μπεις στην θέση κάποιου που ειναι στην κατάσταση του να χρειάζεται το επίδομα και μπεις στα παπούτσια του όπως λένε οι άγγλοι θα καταλάβεις καλύτερα τι εννοώ και που ειναι το πρόβλημα/τα. Το γεγονός ότι δεν παίρνουν όλοι οι άστεγοι αυτό το επίδομα δεν σου κάνει εντύπωση δεν βάζει ψύλλους στα αυτιά σου; δεν έχει κάποιο λάκκο η φάβα; γενικά όλα σε αυτή την χώρα ειναι τυπολατρικά και με τιμαριωτικό χαρακτήρα κοιτάνε πως να σε κάνουν να μην μπεις σε κάποιο πρόγραμμα ή επίδομα πχ κάτι άσχετο με τα απο πάνω πχ βγάζει πρόγραμμα εργασίας ο ΟΑΕΔ για άνεργους που όμως πρέπει να ειναι 18 με 29 ο άλλος αν ειναι άνεργος στα 30 να πάρει τα @@ του κράτους. αυτός γιατί να μην μπεί δηλαδή; αυτός δεν έχει ανάγκη; το ίδιο και αυτός στα 35 36 κτλ Γενικά αυτό με τις ηλικίες ειναι γελοίο δεν μπορείς να γίνεις μηχανικός ή καπετάνιος στα καράβια αν είσαι πάνω απο 24.... δεν μπορείς να μπεις πχ ειδικός φρουρός αν εισαι πάνω απο 29 δεν μπορείς να μπεις Ευελπίδων αν είσαι πάνω απο 21 δεν μπορείς το ένα δεν μπορείς το άλλο βάσει ενός ασήμαντου αριθμού γιατί ούτε με τις δεξιότητες έχει άμεση σχέση ούτε με την φυσική κατάσταση ξέρω 40ρηδες που κάνουν έλξεις με 1 χέρι και τρέχουν μαραθώνιο και 20αρηδες μπιφτέκια. Κάνε απλά τεστ φυσικής ικανότητας ή τεστ σε ότι άλλο χρειάζεσαι μην βάζεις ένα άσχετο νούμερο για να κόψεις τα φτερά του άλλου. Βάζουν μέτρα με τιμαριωτικό χαρακτήρα και περιπλέκουν καταστάσεις που θα έπρεπε να είναι απλές. Επιδοτήσεις αγροτών πρέπει να αγοράσεις καινούργιο εξοπλισμό και όχι μεταχειρισμένο... γιατί όχι μεταχειρισμένο; καταρχήν ένα καινούργιο τρακτέρ κάνει 2 φορές όσο η επιδότηση... δεν γίνεται να σπουδάζεις... θα ενοχληθούν οι ντομάτες που θα φυτεύσω αν εγώ επίσης θέλω να πάρω πχ δίπλωμα φιλολογίας; κτλ κτλ χαζά ανούσια μέτρα που απλά εμποδίζουν και δεν χρειάζονται 1 ώρα πριν, fitsoulas2024 είπε Τι ακριβως θα ηθελες να ισχυει, μπορεις να το εξηγησεις με απλα λογια? 8 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Με άλλα λόγια εγώ πιστεύω το σύστημα θα πρέπει να είναι απλό. να κοιτάνε αν είσαι άνεργος, και το ε1 ε9 σου και τίποτα άλλο ούτε πιστοποιητικό φρονημάτων όύτε χαρτί απο τον παπά της ενορίας να λέει είσαι καλό παιδί και ένα γραμματόσημο απο τον 3ο όροφο και ένα άλλο απο κτίριο απέναντι... Έχεις κάρτα ανεργίας; ναι στο ε9 έχεις καμια βίλα , ρετιρέ στην Αθήνα ή γενικά τεκμήρια πλούτου ή έστω καλής ζωής; όχι (αν έχεις δεν δικαιούσαι) στο ε1 έχεις μεγάλο εισόδημα; όχι (αν έχεις δεν δικαιούσαι) Ε τότε δικαιούσαι. Αν δεν είσαι άνεργος αλλά η απάντηση στις υπόλοιπες ερωτήσεις απο πάνω (για ε1 και ε9) συνεχίζουν να ειναι "οχι" Τότε απλά κάνουμε μια ανάλυση αν παίρνεις βασικό δεν δικαιούσαι επίδομα και όσο πιο κάτω απο τον βασικό παίρνεις τόσο περισσότερο επίδομα δικαιούσαι. Πχ αν καθαρά ο βασικός βγαίνει ας πούμε 650 ευρώ αν παίρνεις πχ 10% πιο κάτω δηλαδή 585 ευρώ (επειδή κάνεις part time και όχι full απασχόληση) δικαιούσαι 10% του επιδόματος δηλαδή 21,4 ευρώ αν παίρνεις 50% πιο κάτω απο τον βασικό δικαιούσαι 50% του επιδόματος κτλ όμορφα απλά και δίκαια έτσι ώστε όλοι που πραγματικά έχουν ανάγκη να μπορούν να το πάρουν. Και φυσικά μεγάλα πρόστιμα για όσους αποδειχθεί ότι κάνουν λαμογιά (πχ έχουν μαύρο εισόδημα) και φυσικά για τους ανέργους θα πρέπει να υπάρχει ρήτρα ότι εφόσον παίρνουν επίδομα θα πρέπει υποχρεωτικά να συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες εύρεσης εργασίας και να ψάχνουν ενεργά για δουλειά αλλιώς να κοπούν απο το επίδομα αν απέχουν για πχ 1 χρόνο απο την διαδικασία είτε κατάρτισης (πχ με προγράμματα ΔΥΠΑ) ή εύρεσης εργασίας. Επεξ/σία 3 Νοεμβρίου 2024 από Dr_Pepper
phanispal Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 Επειδή το λες και το ξαναλες για τους αστέγους, νομίζω ότι οι περισσότεροι αδιαφορούν για επιδόματα όπως αδιαφορούν και για γεύματα και για στέγαση σε αυτό το σπίτι του ηθοποιού πώς το λένε κ.λπ..
GREGORYMO Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2024 10 ώρες πριν, Dr_Pepper είπε Ναι δεν υπάρχει στο ξαναείπα αν υπήρχε δεν θα τους το έδιναν αυτόματα; Το έψαξα λίγο μιας και το είπες όμως και ο αριθμός στον οποίον αναφέρεσαι δεν ειναι ο αριθμός των πιθανών δικαιούχων αλλά αυτός εκείνων που κάνανε αίτηση και παίρνουν το επίδομα πιο συγκεκριμένα είδα για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα βέβαια αυτό ειναι απο το 2021 αλλά δεν έχει σημασία https://www.elsyn.gr/sites/default/files/20-12-2021_ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.pdf το επίσης ενδιαφέρον (γιε εμένα τουλάχιστον μιας και δείχνει να συμφωνεί με αυτά που λέω ) είναι το εξής: 3,18% ειναι άστεγοι αν πάρουμε τον ιανουάριο του 19 που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων (290Κ) 3,18% επι αυτού ειναι 9.222 άτομα Ενώ οι άστεγοι στην ελλάδα υπολογίζονται γύρω στους 40.000 (για το 2016 όχι το 2019 αλλά αποκλείεται να άλλαξε δραματικά ο αριθμός τους μεταξύ 16 και 19) https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_by_homeless_population#cite_note-35 το δεδομένο ειναι ότι όλοι οι άστεγοι δικαιούνται το επίδομα σωστά; θέλω να πω δεν παίζει κάποιος να έχει δηλωμένο εισόδημα (αδήλωτο και να έχει πάλι μπορεί να πάρει το επίδομα τουλάχιστον όσο αφορά το κριτήριο για το εισόδημα του) πάνω απο 1200 ευρώ και να είναι άστεγος μπορεί να ειναι φιλοξενούμενος ή κάτι τέτοιο αλλά όχι άστεγος κανένας δεν θα προτιμούσε να κοιμηθεί στον δρόμο έχοντας έστω πάνω απο 200 ευρώ στην τσέπη κάθε μήνα. άρα για να ειναι άστεγος σίγουρα έχει απο 1200 ευρώ και κάτω και σίγουρα λοιπόν το δικαιούται. Αλλά για να το έχουν πάρει μόνο λιγότερο απο ένα τέταρτο των αστέγων (9222 vs ~40000) πάει να πει ότι απλά δεν μπορούν να κάνουν τα χαρτιά για να αποδείξουν ότι ειναι άστεγοι ή ότι έχουν μόνιμη κατοικία ------------------------------- Με άλλα λόγια εγώ πιστεύω το σύστημα θα πρέπει να είναι απλό. να κοιτάνε αν είσαι άνεργος, και το ε1 ε9 σου και τίποτα άλλο ούτε πιστοποιητικό φρονημάτων όύτε χαρτί απο τον παπά της ενορίας να λέει είσαι καλό παιδί και ένα γραμματόσημο απο τον 3ο όροφο και ένα άλλο απο κτίριο απέναντι... Έχεις κάρτα ανεργίας; ναι στο ε9 έχεις καμια βίλα , ρετιρέ στην Αθήνα ή γενικά τεκμήρια πλούτου ή έστω καλής ζωής; όχι (αν έχεις δεν δικαιούσαι) στο ε1 έχεις μεγάλο εισόδημα; όχι (αν έχεις δεν δικαιούσαι) Ε τότε δικαιούσαι. Αν δεν είσαι άνεργος αλλά η απάντηση στις υπόλοιπες ερωτήσεις απο πάνω (για ε1 και ε9) συνεχίζουν να ειναι "οχι" Τότε απλά κάνουμε μια ανάλυση αν παίρνεις βασικό δεν δικαιούσαι επίδομα και όσο πιο κάτω απο τον βασικό παίρνεις τόσο περισσότερο επίδομα δικαιούσαι. Πχ αν καθαρά ο βασικός βγαίνει ας πούμε 650 ευρώ αν παίρνεις πχ 10% πιο κάτω δηλαδή 585 ευρώ (επειδή κάνεις part time και όχι full απασχόληση) δικαιούσαι 10% του επιδόματος δηλαδή 21,4 ευρώ αν παίρνεις 50% πιο κάτω απο τον βασικό δικαιούσαι 50% του επιδόματος κτλ όμορφα απλά και δίκαια έτσι ώστε όλοι που πραγματικά έχουν ανάγκη να μπορούν να το πάρουν. Και φυσικά μεγάλα πρόστιμα για όσους αποδειχθεί ότι κάνουν λαμογιά (πχ έχουν μαύρο εισόδημα) και φυσικά για τους ανέργους θα πρέπει να υπάρχει ρήτρα ότι εφόσον παίρνουν επίδομα θα πρέπει υποχρεωτικά να συνεργάζονται με τις αρμόδιες υπηρεσίες εύρεσης εργασίας και να ψάχνουν ενεργά για δουλειά αλλιώς να κοπούν απο το επίδομα αν απέχουν για πχ 1 χρόνο απο την διαδικασία είτε κατάρτισης (πχ με προγράμματα ΔΥΠΑ) ή εύρεσης εργασίας. Σε ποια πόλη ζεις? Αν οι άστεγοι ήταν 40.000 σημαίνει λίγο μπακαλιστικα ότι η κάθε πόλη έχει γύρω στους 400 άστεγους. Τούς βλέπεις τους 400 στην δικιά σου πόλη?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα