Προς το περιεχόμενο

Κοινωνικο εισοδημα αλληλεγγυης

iordanis77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 λεπτά πριν, MikeJ είπε

Στον ατομικό λογαριασμό ασφάλισης εμφανίζονται οι μέρες εργασίας των 3 μηνών.

Αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση έχει πληρώσει τις εισφορές ή απλά ότι έχουν δηλωθεί;

θεωρώ απίθανο να έχει πληρώσει κάτι, καθώς οταν βαρεσε κανόνι δεν είχε πληρώσει ούτε καν τις ασφαλιστικές εισφορές του 1ου μήνα (η εταιρεία ιδρύθηκε τέλος Ιανουαρίου του 24 και σταμάτησε ουσιαστικά μετά από 4 μήνες).

Δεν σε ενδιαφέρει αν της πλήρωσε αφού κατέθεσε ΑΠΔ με τα ένσημα σου ειναι δουλειά του ΕΦΚΑ να διεκδικήσει της εισφορές. Εσένα έχουν πιστωθεί κανονικά τα ένσημα σου αφού στα εμφανίζει είτε τα πλήρωσε είτε όχι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5 minutes ago, asdfnikos said:

Δεν σε ενδιαφέρει αν της πλήρωσε αφού κατέθεσε ΑΠΔ με τα ένσημα σου ειναι δουλειά του ΕΦΚΑ να διεκδικήσει της εισφορές. Εσένα έχουν πιστωθεί κανονικά τα ένσημα σου αφού στα εμφανίζει είτε τα πλήρωσε είτε όχι.

Ναι ΑΠΔ είχε γίνει από το λογιστήριο αυτό το γνωριζω, απλά θεωρούσα λανθασμένα ότι εφόσον δεν πληρωθούν οι εισφορές ότι δεν καταγράφονται τα ένσημα.

@MikeJΓια να φαίνονται έχουν πληρωθεί κανονικά. Είναι οι οριστικοποιημένες εγγραφές που βλέπεις. Σ αυτή την περίπτωση για το ΚΕΑ δυστυχώς δε μπορείς να κάνεις κάτι, θεωρεί οτι έχεις πάρει και τα λεφτά. Επιθεώρηση πήγαινε οπωσδήποτε, Τι εταιρεία ήταν αν επιτρέπεται, που λειτούργησε 4 μήνες;

• 1 μήνα μετά...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλημερα!! Εχω εγκεκριμενη αιτηση απο 4/2024 εως 9/2024 και τελος Οκτωβριου παιρνω το τελευταιο μηνιατικο... Μπηκα σημερα για να κανω εκ νεου αιτηση αλλα ακομα μου εμφανιζει ενεργη την αιτηση και λεει διπλα στον 9/2024 (+1). Τι συμβαινει; Απλα δεν εχει ενημερωθει το συστημα ακομα γιατι βλεπω οτι δεν εχει περαστει και η πληρωμη του Σεπτεμβριου ακομα; Ευχαριστω για καθε βοηθεια!!

1 ώρα πριν, JohnTheReaper89 είπε

Καλημερα!! Εχω εγκεκριμενη αιτηση απο 4/2024 εως 9/2024 και τελος Οκτωβριου παιρνω το τελευταιο μηνιατικο... Μπηκα σημερα για να κανω εκ νεου αιτηση αλλα ακομα μου εμφανιζει ενεργη την αιτηση και λεει διπλα στον 9/2024 (+1). Τι συμβαινει; Απλα δεν εχει ενημερωθει το συστημα ακομα γιατι βλεπω οτι δεν εχει περαστει και η πληρωμη του Σεπτεμβριου ακομα; Ευχαριστω για καθε βοηθεια!!

Καλημέρα νέα αίτηση θα κάνεις όταν σου έρθει μύνημα στο κινητό ότι τελείωσε,τώρα για την πληρωμή που δεν έγινε έχεις κάνει? ατομικό σχέδιο εργασίας κάπως έτσι λέγεται μέσω της δυπα γιατί όσοι δεν έχουν κάνει το επίδομα κόβεται.Ετσι είπαν σε συγγενικό πρόσωπο και έτσι συνεχίζει να πληρώνεται.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα στην ομάδα. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Θέλω να κάνω την εξής ερώτηση αν κάποιος είναι γνώστης. Ο πεθερός μου είναι από την Αλβανία και πούλησε ένα σπίτι που έχει εκεί και θέλει να φέρει τα λεφτά στην Ελλάδα για να αγοράσει ένα σπίτι να μείνει. Παράλληλα όμως παίρνει το ΚΕΑ. Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή; κόβεται δια ροπάλου το ΚΕΑ? Μπορεί να ξανακάνει αίτηση μετά από 6 μήνες? Δεν έχει εισοδήματα. Θα ύπαρξη κάποιος κίνδυνος να ζητήσουν αναδρομικά; τι γίνεται με την περίπτωση αυτή; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Το ποσό είναι 50κ για όποιον γνωρίζει τη νομοθεσία. 

10 ώρες πριν, XristosP είπε

Ο πεθερός μου είναι από την Αλβανία και πούλησε ένα σπίτι που έχει εκεί και θέλει να φέρει τα λεφτά στην Ελλάδα για να αγοράσει ένα σπίτι να μείνει. Παράλληλα όμως παίρνει το ΚΕΑ. Τι γίνεται στην περίπτωση αυτή; κόβεται δια ροπάλου το ΚΕΑ? Μπορεί να ξανακάνει αίτηση μετά από 6 μήνες? Δεν έχει εισοδήματα. Θα ύπαρξη κάποιος κίνδυνος να ζητήσουν αναδρομικά; τι γίνεται με την περίπτωση αυτή; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Το ποσό είναι 50κ για όποιον γνωρίζει τη νομοθεσία. 

Η φορολογικη δηλωση οπου αναφερονται τα ειπραχθεντα 50k ειναι στην Ελλαδα? Αν ναι, τοτε στη επομενη αιτηση που θα κανει για ΚΕΑ και η πλατφορμα τα διαβασει, δε θα εγκριθει το επιδομα. Θα πρεπει να περιμενει την επομενη φορολογικη δηλωση οπου δε θα φαινονται πλεον, για να αιτηθει επιτυχως το ΚΕΑ.

Στις 4/10/2024 στις 11:39 ΠΜ, JohnTheReaper89 είπε

Από το 2025 και μετά...

250 x 12,5 = 3125€ το χρονο.

Καλο ακουγεται 🙂

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει κανεις προβλημα με την Prepaid? Προσπάθησα να κανω πληρωμές ΔΕΗ και ΕΝΦΙΑ και μου την βγαζει ακυρη την πληρωμη
Με καρτα μισθοδοσίας την δέχεται
Στο τηλ μου ειπαν οτι δεν βλεπουν καποιο προβλημα
Εdit: Βρηκα τι φταιει
Aν εχεις το Authenticator της Εθνικης και το e-banking συγκρούονται
Επειδή έχουν και οι 2 ειδοποίηση δεν δουλεύει σωστά

Επεξ/σία από Loup-Garou

Καλησπέρα.Θέλω να κάνω αίτηση για το ΚΕΑ.Πληρώθηκα με επίδομα ανεργίας τελευταία φορά στις 25 Μάη και δεν έχω εργαστεί από τότε.Είμαι φοιτήτρια άνω των 25 και έχω μισθωμένη κατοικία.Με αυτά τα κριτήρια θα το δικαιούμαι από 26 Νοέμβρη και μετά;Επίσης θέλω να ρωτήσω αν σε περίπτωση που βρω εργασία ή ξεκινήσω πρακτική με βασικό μισθό, θα εξακολουθώ μετά να λαμβάνω το επίδομα ή θα κοπεί;Ή αν ξεκινήσω σε λίγες ημέρες μια part time δουλειά και φανεί ότι έχω λάβει ήδη έως τέλη του μήνα κάποιο εισόδημα έχω κάποιο περιθώριο ή πρέπει να είναι μηδενικό το εισόδημα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...