Προς το περιεχόμενο

Κοινωνικο εισοδημα αλληλεγγυης

iordanis77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα. Να ρωτήσω. Η προπληρωμενη κάρτα ΚΕΑ έχει κάποιο όριο στις αγορές που μπορείς να κάνεις; Για παράδειγμα μπορώ να αγοράσω κάτι που κοστίζει 700 ευρώ περίπου; Κάπου ειχα διαβάσει για τις χρεωστικές κάρτες οτι υπάρχει ενα όριο αλλα μπορείς να το αλλάξεις μέσα απο το e-banking . Δε ξέρω αν ισχύει το ίδιο και για την  prepaid  ΚΕΑ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, nikos010101 είπε

Καλημέρα. Να ρωτήσω. Η προπληρωμενη κάρτα ΚΕΑ έχει κάποιο όριο στις αγορές που μπορείς να κάνεις; Για παράδειγμα μπορώ να αγοράσω κάτι που κοστίζει 700 ευρώ περίπου; Κάπου ειχα διαβάσει για τις χρεωστικές κάρτες οτι υπάρχει ενα όριο αλλα μπορείς να το αλλάξεις μέσα απο το e-banking . Δε ξέρω αν ισχύει το ίδιο και για την  prepaid  ΚΕΑ 

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εννοείται όλο το διαθέσιμο ποσό και σε μια αγορά. Αν ρωτάς αν μπορείς να ρυθμίσεις το ημερήσιο όριο συναλλαγών, να μην ξοδευτούν όλα τα χρήματα μαζί, μπορείς από την εφαρμογή της τράπεζας σου, να ορίσεις τι ποσό μπορεί να ξοδευτεί σε μια μέρα.

Ναι αυτό εννοούσα. Αν μπορώ να χρησιμοποιήσω ολο αυτο το πόσο για μια αγορά. Οκ ευχαριστώ. 

Υπάρχει ημερήσιο οριο για αγορές και στην prepaid κεα;. Επειδή μπήκα στο e-banking της Πειραιώς και δεν το βρήκα. 

7 ώρες πριν, nikos010101 είπε

Ναι αυτό εννοούσα. Αν μπορώ να χρησιμοποιήσω ολο αυτο το πόσο για μια αγορά. Οκ ευχαριστώ. 

Υπάρχει ημερήσιο οριο για αγορές και στην prepaid κεα;. Επειδή μπήκα στο e-banking της Πειραιώς και δεν το βρήκα. 

Ναι ισχύει για όλες τις κάρτες. Δεν έχω Πειραιώς, αλλά βρήκα αυτό από το site τους:

Από το μενού του Piraeus e-banking επιλέγετε Ρυθμίσεις ασφαλείας > Διαχείριση Ημερήσιου Ορίου Μεταφορών, ενώ από το μενού του Piraeus app επιλέγετε Ρυθμίσεις Piraeus e-banking > Προφίλ. Στη συνέχεια επιλέγετε «Ημερήσια Όρια Μεταφορών» και ορίζετε το ποσό που σας εξυπηρετεί ανάλογα με τις καθημερινές σας ανάγκες.

Eφόσον το επιθυμείτε, έχετε τη δυνατότητα να αναπροσαρμόζετε τα όρια σας οποιαδήποτε στιγμή μέσω του της Piraeus e-banking ή του Piraeus app.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα. Θα ήθελα μια απάντηση σε ένα σοβαρό πρόβλημα.

Πηγα στον δήμο για ανανέωση του ΚΕΑ και δεν το δεχτήκαν λογο ταυτότητας. Προσπαθώ να κανω εγω την αίτηση (εχω ενα φιλοξενούμενο άτομο) και μου κολλάει στο παρακάτω σφάλμα, δεν με αφήνει ποιο πάνω να κανω edit. Παω στην προϊστάμενη της εξηγώ το προβλημα. Μπαίνει στην αιτηση μου και μου λεει οτι δεν υπάρχουν συμπληρωμένα τα (οικογενειακή κατάσταση και επίπεδο εκπαίδευσης). Μου λέει οτι μάλλον δεν είναι δηλωμένο το διαζευκτήριο στο μητρώο. Εγω όμως στο myadde βλέπω οτι το μέλλος το εχει κανονικά σαν διαζευγμένο. Γιατί δεν τραβά αυτόματα τότε τα στοιχεία? Και το παράξενο είναι οτι δεν βγάζει σφάλμα με βαρύτητα 100 που λεει (μεταβείτε στον δήμο).

Είμαστε 2 άτομα άνεργα και προσπαθούμε να βγάλουμε πέρα με τα 324 ευρώ τον μήνα.

kea1.PNG

Επεξ/σία από dimitris_p

3 ώρες πριν, dimitris_p είπε

Καλημέρα. Θα ήθελα μια απάντηση σε ένα σοβαρό πρόβλημα.

Πηγα στον δήμο για ανανέωση του ΚΕΑ και δεν το δεχτήκαν λογο ταυτότητας. Προσπαθώ να κανω εγω την αίτηση (εχω ενα φιλοξενούμενο άτομο) και μου κολλάει στο παρακάτω σφάλμα, δεν με αφήνει ποιο πάνω να κανω edit. Παω στην προϊστάμενη της εξηγώ το προβλημα. Μπαίνει στην αιτηση μου και μου λεει οτι δεν υπάρχουν συμπληρωμένα τα (οικογενειακή κατάσταση και επίπεδο εκπαίδευσης). Μου λέει οτι μάλλον δεν είναι δηλωμένο το διαζευκτήριο στο μητρώο. Εγω όμως στο myadde βλέπω οτι το μέλλος το εχει κανονικά σαν διαζευγμένο. Γιατί δεν τραβά αυτόματα τότε τα στοιχεία? Και το παράξενο είναι οτι δεν βγάζει σφάλμα με βαρύτητα 100 που λεει (μεταβείτε στον δήμο).

Είμαστε 2 άτομα άνεργα και προσπαθούμε να βγάλουμε πέρα με τα 324 ευρώ τον μήνα.

kea1.PNG

Τα γράφεις λίγο μπερδεμένα και δεν είναι ξεκάθαρο που υπάρχει πρόβλημα. Με την ταυτότητα τι πρόβλημα υπάρχει; Σου γράφει πως δεν έχεις συμπληρώσει ή έχεις συμπληρώσει λάθος κάποιο στοιχείο. Έχεις ελέγξει πως καταχώρησες όλα τα δικά σου στοιχεία σωστά, πριν πας στο δήμο για να προσθέσεις άλλο άτομο; Υπάρχουν οδηγίες στο πως αποδεικνύεται αν κάποιος είναι διαζευγμένος/σε διάσταση, τα έχει σωστά το άλλο άτομο;

Στις 28/6/2024 στις 9:51 ΜΜ, definitio είπε

Επιβεβαιώνω για δεύτερο συνεχή μήνα ότι η προσθήκη του ποσού της προπληρωμένης κάρτας ΚΕΑ στο PAYZY δεν περνάει πλέον, αλλά περνάει στη REVOLUT (ενώ πριν συνέβαινε το αντίστροφο).

Άρα πρώτα περνάς το ποσό στην revolut και μετά το φορτώνεις στην payzy. Σωστά;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/7/2024 στις 2:36 ΜΜ, piccolino είπε

Τα γράφεις λίγο μπερδεμένα και δεν είναι ξεκάθαρο που υπάρχει πρόβλημα. Με την ταυτότητα τι πρόβλημα υπάρχει; Σου γράφει πως δεν έχεις συμπληρώσει ή έχεις συμπληρώσει λάθος κάποιο στοιχείο. Έχεις ελέγξει πως καταχώρησες όλα τα δικά σου στοιχεία σωστά, πριν πας στο δήμο για να προσθέσεις άλλο άτομο; Υπάρχουν οδηγίες στο πως αποδεικνύεται αν κάποιος είναι διαζευγμένος/σε διάσταση, τα έχει σωστά το άλλο άτομο;

Η εικόνα που ανέβασα περιγράφει το πρόβλημα. Εγω τα ασοιχεια μου τα εχω βάλει σωστά. Δεν κανω εγω προσθήκη του φιλοξενουμένου, την εχει το σύστημα αυτόματα. Η ταυτότητά μου είναι από το 83. Σήμερα πηγα στην αστυνομία και μου είπαν οτι έπρεπε λέει να την είχα αλλάξει 3 φορές! Και των ρωτάω αφού δεν γράφει ημερομηνία λήξης πάνω της. Έπρεπε να το γνώριζες η απάντηση. Ραντεβού για έκδοση νεας ούτε της επόμενες 90 ημέρες δεν υπάρχει στην περιοχή μου. Την πάτησα δυστυχώς. 

Το ιδιο προβλημα εμφανίζεται σε πολλά άτομα. Απ οτι έμαθα είναι επίτηδες κλειδωμένο λόγο που πολλοί δήλωναν φιλοξενία για να παίρνουν τα έξτρα χρήματα χωρείς αυτή να υπάρχει. 

Επεξ/σία από dimitris_p

5 λεπτά πριν, dimitris_p είπε

Η εικόνα που ανέβασα περιγράφει το πρόβλημα. Εγω τα ασοιχεια μου τα εχω βάλει σωστά. Δεν κανω εγω προσθήκη του φιλοξενουμένου, την εχει το σύστημα αυτόματα. Η ταυτότητά μου είναι από το 83. Σήμερα πηγα στην αστυνομία και μου είπαν οτι έπρεπε λέει να την είχα αλλάξει 3 φορές! Και των ρωτάω αφού δεν γράφει ημερομηνία λήξης πάνω της. Έπρεπε να το γνώριζες η απάντηση. Ραντεβού για έκδοση νεας ούτε της επόμενες 90 ημέρες δεν υπάρχει στην περιοχή μου. Την πάτησα δυστυχώς. 

Το ιδιο προβλημα εμφανίζεται σε πολλά άτομα. Απ οτι έμαθα είναι επίτηδες κλειδωμένο λόγο που πολλοί δήλωναν φιλοξενία για να παίρνουν τα έξτρα χρήματα χωρείς αυτή να υπάρχει. 

Γνωστό αυτό.

Η κομπίνα πάει σύννεφο.

8 λεπτά πριν, dimitris_p είπε

Είναι δυνατόν η φυσιογνωμία σου να μην έχει αλλάξει από το 1983 !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όταν η πλατφόρμα αναφέρει λάθος ποσό εισοδημάτων και ένδειξη "μεταβείτε στο δήμο" ξέρουμε τι έγγραφο χρειάζεται να προσκομιστεί; Γίνεται με την βεβαίωση κάρτας ανεργίας που ουσιαστικά αναφέρεται η ημερομηνία άρα και μη καταβολή εσόδων από τότε ή χρειάζεται ανάλυση μισθοδοσίας;

Επεξ/σία από mastrokwstas

43 λεπτά πριν, mastrokwstas είπε

Όταν η πλατφόρμα αναφέρει λάθος ποσό εισοδημάτων και ένδειξη "μεταβείτε στο δήμο" ξέρουμε τι έγγραφο χρειάζεται να προσκομιστεί; Γίνεται με την βεβαίωση κάρτας ανεργίας που ουσιαστικά αναφέρεται η ημερομηνία άρα και μη καταβολή εσόδων από τότε ή χρειάζεται ανάλυση μισθοδοσίας;

Πρέπει να πας όλα τα δικαιολογητικά σου, αφού αυτοί θα υποβάλλουν την αίτηση. Για το εισόδημα την βεβαίωση ενσήμων και την βεβαίωση χρόνου ανεργίας θα ελέγξουν.

2 ώρες πριν, dimitris_p είπε

Το μήνυμα που βγάζει όπως σου είπα και προηγουμένως αναφέρει οτι έχουν καταχωρηθεί λάθος στοιχεία. Τώρα ποια στοιχεία, αυτό δε μπορούμε να το ξέρουμε στο φόρουμ. Μήπως η ταυτότητα σου επισημάνθηκε από το δήμο ως μη αποδεκτή;

Οι παλιές ταυτότητες δεν έγραφαν ημερομηνία αλλά έπρεπε να αλλάζουν κάθε 10 χρόνια και νωρίτερα αν υπήρχε μεταβολή στοιχείων ή φθορά, αυτές που έχουμε τώρα κάθε 15 και οι καινούριες που θα βγάλουμε θα γράφουν ημερομηνία λήξης νομίζω. Είναι λογικό να αρνηθεί οποιαδήποτε υπηρεσία μια ταυτότητα βγαλμένη 41 χρόνια πριν και να πάρει την ευθύνη οτι ο μεσήλικας (χωρίς παρεξήγηση) που έχουν μπροστά τους, είναι όντως ο έφηβος της φωτογραφίας της ταυτότητας.

Για την προσθήκη μέλους στην αίτηση ΚΕΑ έξ αρχής έπρεπε να πας στο δήμο με τα απαραίτητα σε κάθε περίπτωση δικαιολογητικά, ποτέ δεν πρόσθετες μόνος σου. Αλλιώς απ την αρχή θα έβαζε ο καθένας ότι τον βόλευε για να παίρνει μεγαλύτερο ποσό. Ίσως να επέτρεπε/επιτρέπει να συμπληρώσεις κάποια στοιχεία, να τράβαγε μέσω συστήματος, αλλά η οριστική υποβολή ήταν από το δήμο. Η εκμετάλλευση του συστήματος γίνεται στο κομμάτι που άτομα με εισόδημα δε δηλώνονται στην αίτηση (βάζουν άλλη δ/νση κατοικίας στη φορολογική τους) έτσι φαίνεται χαμηλότερο το εισόδημα του νοικοκυριού και εγκρίνεται η αίτηση. Και η μαύρη εργασία προφανώς.

Για το διαζύγιο που φαίνεται στην ΑΑΔΕ αλλά όχι στην αίτηση, θα πρέπει να πάτε στο δήμο τα δικαιολογητικά που το επιβεβαιώνουν. Διαζευκτήριο, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης; Ρωτήστε να σας πουν τι θέλουν.

Αν όμως το πρώτο που σου επεσήμαναν είναι η ταυτότητα, από εκεί θα ξεκινήσεις. Μίλησε ξανά με το τμήμα ασφαλείας που ανήκεις και εξήγησε τους γιατί βιάζεσαι για την ταυτότητα, μήπως κάνουν κάτι αλλιώς παίρνε κάθε μέρα τηλέφωνο μήπως πετύχεις καμιά ακύρωση. Ή δες μήπως στο δήμο σου υπάρχει και άλλο γραφείο που  εξυπηρετεί με τις αιτήσεις και πήγαινε να δοκιμάσεις την τύχη σου.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 24/07/2024 at 14:27, gothic_waver said:

Άρα πρώτα περνάς το ποσό στην revolut και μετά το φορτώνεις στην payzy. Σωστά;

Το μεταφέρεις το ποσό όπου θέλεις...το θέμα είναι να μεταφερθεί σε λογαριασμό όπου η αξιοποίηση του ποσού είναι πιο ευέλικτη...

(προσωπικά αφού τα βάλω στη Revolut τα μεταφέρω ξανά στην Εθνική - έχω κακές εμπειρίες από Revolut, δεν την εμπιστεύομαι, μόνο για γρήγορες δωρεάν μεταφορές την έχω πλέον - και φορτίζω τη payzy όποτε χρειαστεί)

...προσοχή στα τέλη εισερχόμενων εμβασμάτων μόνο...
...στις περισσότερες τράπεζες είναι μηδενικά για ποσά κάτω των 15€, για τη payzy δεν είμαι σίγουρος...νομίζω πως δεν έχει τέλη για εισερχόμενα εμβάσματα γενικά (παρόλαυτά, προτιμώ πάντα τη φόρτιση με κάρτα, είναι και πολύ γρήγορη)/

Επεξ:

Βάσει τιμοκαταλόγου:
- 0€ για εισερχόμενα (μάλλον ανεξαρτήτως ποσού)
- 2€ για εξερχόμενα

https://www.payzy.gr/files/PRICE_LIST_PAYZY.pdf

Επεξ/σία από definitio

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι είναι και πώς υπολογίζονται οι αντικειμενικές δαπάνες στο Ε1;

Είμαι χρόνια άνεργος και έχω ένα αυτοκίνητο 15ετίας. Μέχρι πέρσι είχα δηλωμένες δαπάνες και φορολογητέο εισόδημα €5600. Υποθέτω πως τα €2600 είναι οι δαπάνες του αυτοκινήτου. Οι υπόλοιπες €3000 είναι κάποια έξοδα διαβίωσης;

Μου είπε ένας λογιστής ότι θα μπορούσα να κάνω αίτηση για κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης παίρνοντας μία παροχή νερού ή ρεύματος στο όνομά μου σε ένα σπίτι συγγενικού μου προσώπου. Μετά από τροποποιητική δήλωση που μου έκανε Βλέπω ότι οι αντικειμενικές δαπάνες που αναγράφονται είναι €8800. Μπορεί να εξηγήσει κάποιος πώς προκύπτει και τι περιλαμβάνει αυτό το ποσό; Πηγαίνοντας να κάνω αίτηση για ΚΕΑ μου είπαν πως δεν είμαι δικαιούχος γιατί πρέπει να έχεις εισόδημα μέχρι €5800.

Αν δεν δικαιούμαι το ΚΕΑ ενώ στην πραγματικότητα δεν έχω κανένα εισόδημα τότε τι πρέπει να δηλώνεις για να το δικαιούσαι και τι αλλαγές μπορώ να κάνω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, medulla είπε

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι είναι και πώς υπολογίζονται οι αντικειμενικές δαπάνες στο Ε1;

Είμαι χρόνια άνεργος και έχω ένα αυτοκίνητο 15ετίας. Μέχρι πέρσι είχα δηλωμένες δαπάνες και φορολογητέο εισόδημα €5600. Υποθέτω πως τα €2600 είναι οι δαπάνες του αυτοκινήτου. Οι υπόλοιπες €3000 είναι κάποια έξοδα διαβίωσης;

Μου είπε ένας λογιστής ότι θα μπορούσα να κάνω αίτηση για κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης παίρνοντας μία παροχή νερού ή ρεύματος στο όνομά μου σε ένα σπίτι συγγενικού μου προσώπου. Μετά από τροποποιητική δήλωση που μου έκανε Βλέπω ότι οι αντικειμενικές δαπάνες που αναγράφονται είναι €8800. Μπορεί να εξηγήσει κάποιος πώς προκύπτει και τι περιλαμβάνει αυτό το ποσό; Πηγαίνοντας να κάνω αίτηση για ΚΕΑ μου είπαν πως δεν είμαι δικαιούχος γιατί πρέπει να έχεις εισόδημα μέχρι €5800.

Αν δεν δικαιούμαι το ΚΕΑ ενώ στην πραγματικότητα δεν έχω κανένα εισόδημα τότε τι πρέπει να δηλώνεις για να το δικαιούσαι και τι αλλαγές μπορώ να κάνω;

Τα υπόλοιπα από το 5.600€ έως 8.800€ είναι το τεκμήριο του σπιτιού. Το σπίτι που δήλωσες είναι 40 τετραγωνικά.

Τι συγγένεια υπάρχει ?

ΥΓ. Σαν φιλοξενούμενος αυτό είναι 0€

1 ώρα πριν, medulla είπε

Άσχετο αλλά ο συγγενής ΔΕΝ το ενοικιάζει και το δίνει σε σένα?

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα

2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε

Τα υπόλοιπα από το 5.600€ έως 8.800€ είναι το τεκμήριο του σπιτιού. Το σπίτι που δήλωσες είναι 40 τετραγωνικά.

Τι συγγένεια υπάρχει ?

ΥΓ. Σαν φιλοξενούμενος αυτό είναι 0€

4 ώρες πριν, medulla είπε

Η συγγένεια είναι παππούς-εγγόνι. Απ' ότι βλέπω στο Ε1 το σπίτι είναι 80τ.μ. Το σπίτι δεν νοικιάζεται, είναι άδειο.

Θα μπορούσα να δηλωθώ φιλοξενούμενος και να δικαιούμαι ΚΕΑ; Το ΚΕΑ δεν είναι για όσους μένουν μόνοι τους;  Ήμουν πριν δηλωμένος φιλοξενούμενος και η αλλαγή αυτή έγινε από λογιστή για το ΚΕΑ (χωρίς να ξέρει για το όριο των €5800 μάλλον).

Άρα και χωρίς το αυτοκίνητο θα ξεπερνούσα τα €5800. Τότε ποιος και πώς το δικαιούται αν είναι €3000 τα ελάχιστα έξοδα διαβίωσης και άλλα τόσα το σπίτι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...