Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
9 hours ago, kosszz said:

παω στο δήμο

Παρε τηλ πρωτα, ισως θελει ραντεβου. Θα σου πουν τι δικαιολογητικα να εχεις και θα στο φτιαξουν. Αυτα τα επιδοματα οντως δεν μετρανε ως εισοδημα.

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
12 ώρες πριν, kosszz είπε

καλησπερα. κανω αίτηση για κεα και μου βγαζει εισοδημα απο μισθους 570 το τελευταιο εξαμηνο. το μονο ποσο που ελαβα ηταν επιδομα καταρτισης 1000 απο προγραμμα του οαεδ το οποιο ομως στις ερωταπαντησεις για το κεα αναγραφει πως δεν προσμετραται καθολου. στην κατασταση του ικα μου αναγραφει οντως 17 ενσημα και ακαθαριστο ποσο 570. τι γινεται σε αυτη την περιπτωση; παω στο δήμο με βεβαιωση ανεργιας και τη βεβαιωση παρακολουθησης του προγραμματος ή θα μου πουν πως δεν διορθωνεται;

Χτες πηγα στο Δημο με το ιδιο θεμα.Θα χρειαστεις βεβαιωση απο το κεντρο επαγγελματικης καταρτισης που παρακολουθησες το σεμιναριο που να αναγραφει τα λεφτα που πηρες και να εκτυπωσεις τα ενσημα με κωδικο 176.Ειναι τα ενσημα απο το σεμιναριο.Και θα σου εγκρινουν την αιτηση.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vaggelisp17 είπε

Χτες πηγα στο Δημο με το ιδιο θεμα.Θα χρειαστεις βεβαιωση απο το κεντρο επαγγελματικης καταρτισης που παρακολουθησες το σεμιναριο που να αναγραφει τα λεφτα που πηρες και να εκτυπωσεις τα ενσημα με κωδικο 176.Ειναι τα ενσημα απο το σεμιναριο.Και θα σου εγκρινουν την αιτηση.

ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια! τι εκτυπωσες τον ατομικο λογαριασμο ασφαλισης; τον δεχονται ή θελουν σφραγισμενο εγγραφο απ το ΙΚΑ;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Kag1ante είπε

Καλησπέρα σας, μπορεί καποιος να μου εξηγήσει τι εννοεί το παρακάτω;

Screenshot_20231107_165508_Edge.jpg

ότι σύμφωνα με τα εισοδήματα σου δικαιούσαι 0 ευρώ ενίσχυση οπότε δεν θα εγκριθεί η αίτηση σου.

• Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας φίλοι. Θα χρειαστώ με τη σειρά μου τα φώτα σας. Είμαι δικαιούχος του επιδοματος κεα και του επιδόματος ενοικίου μέχρι και το Δεκέμβριο, ωστόσο το μισθωτήριο μου ακυρώθηκε τον Οκτώβριο, νωρίτερα από το αναμενόμενο. Αυτό το διάστημα δεν έχω ενοικιάσει κάτι και φιλοξενούμαι στο πατρικό μου. Θα πρέπει να κάνω κάτι, να ακυρώσω τις αιτήσεις; Να περιμένω μέχρι τη λήξη τους; Δεν έχω ιδέα 🥴

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

θα θελα να ρωτησω,οταν κανεις αιτηση για κεα, η καρτα που μπαινουν τα μισα λεφτα ειναι συμφωνα με τον λογαριασμο που εχεις βαλει?πχ λογαριασμος εθνικης αρα και η προπληρωμενη καρτα θα ειναι της εθνικης?και επισης ποσο καιρο κανει να ερθει?ευχαριστω

Δημοσ.

Αν εχεις ΚΕΑ εχεις και ΚΟΤ Α'.

Αν ομως στη διαρκεια της χρονιας βγεις απο το ΚΕΑ, το ΚΟΤ Α' θα φυγει αυτοματα ή θα παραμεινει μεχρι την επομενη ανανεωση?

Δημοσ.

Η κάρτα prepaid (eurobank) από το ΚΕΑ έληξε στις 30 Οκτωβρίου αλλά δεν μου έχει έρθει καινουρια.

Να φανταστώ πρέπει να πάω στην τράπεζα να ρωτήσω ή είναι λογική τέτοια καθυστέρηση? Επίσης, τα λεφτά του Νοεμβρίου θα εμφανιστούν στην νέα κάρτα ή υπάρχει περίπτωση να χάθηκαν καθως η κάρτα έληξε τον Οκτώβριο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 01/12/2023 at 20:47, jjimm said:

θα θελα να ρωτησω,οταν κανεις αιτηση για κεα, η καρτα που μπαινουν τα μισα λεφτα ειναι συμφωνα με τον λογαριασμο που εχεις βαλει?πχ λογαριασμος εθνικης αρα και η προπληρωμενη καρτα θα ειναι της εθνικης?και επισης ποσο καιρο κανει να ερθει?ευχαριστω

ναι, στο IBAN ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕς ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ. η προπληρωμενη ναι θα ειναι στην ιδια τραπεζα που δηλωσες λογαριασμο. κανει κανα μηνα, αναλογα την τραπεζα

On 08/12/2023 at 18:36, dasos2024 said:

Αν εχεις ΚΕΑ εχεις και ΚΟΤ Α'.

Αν ομως στη διαρκεια της χρονιας βγεις απο το ΚΕΑ, το ΚΟΤ Α' θα φυγει αυτοματα ή θα παραμεινει μεχρι την επομενη ανανεωση?

ναι κεα = κοτΑ

θα παραμεινει μεχρι την επομενη ανανεωση

On 08/12/2023 at 19:20, Nexus.gr said:

Η κάρτα prepaid (eurobank) από το ΚΕΑ έληξε στις 30 Οκτωβρίου αλλά δεν μου έχει έρθει καινουρια.

Να φανταστώ πρέπει να πάω στην τράπεζα να ρωτήσω ή είναι λογική τέτοια καθυστέρηση? Επίσης, τα λεφτά του Νοεμβρίου θα εμφανιστούν στην νέα κάρτα ή υπάρχει περίπτωση να χάθηκαν καθως η κάρτα έληξε τον Οκτώβριο?

παρε καλυτερα την τραπεζα σου να σου κανουν μια ενημερωση

Επεξ/σία από MariaLog
Δημοσ.
2 ώρες πριν, MariaLog είπε

ναι κεα = κοτΑ

θα παραμεινει μεχρι την επομενη ανανεωση

Tην επομενη ανανεωση του κεα ή του κοτΑ ? Του κοτΑ πιστευω.

Το κεα ανανεωνεται καθε 6μηνες και το κοτ(Α ή Β) καθε χρονο, αν δε κανω καθος.

Στο μεταξυ εμαθα οτι με νεωτερη υπουργικη αποφαση παιρνεις κοτΑ αρκει να υπαρχει ενεργο κεα (πριν ζηταγανε επικαιροποιηση  κεα ή αυτο να εγκριθηκε εως προ διμηνου).

Αρα αν πουμε οτι εχεις κεα σημερα, μπαινεις και αποκτας και κοτΑ, αλλα αυριο ακυρωνεσαι απο το κεα γιατι ληγει το 6μηνο και δε ξαναζητας κεα γιατι στο μεταξυ ειχες εισοδημα, παρολ αυτα θα εχεις κανονικα κοτΑ επι ενα ολοκληρο ετος? 😀

Δημοσ.

Nα ρωτησω και κατι αλλο που δεν εχω καταλαβει,

για να εγκριθει το ΚΕΑ πρεπει λεει να εχεις μονοπροσωπο νοικοκυριο εισοδημα εως 1300€ το τελευταιο εξαμηνο. Η αιτηση ομως τη φορολογικη δηλωση σου δε "διαβαζει"? Η φορολογικη δηλωση ισχυει για περιπου ενα ετος, δηλαδη μεχρι την επομενη.

Μηπως οταν περασει ενα εξαμηνο απο την εκκαθαριση της δηλωσης τοτε παυει να τη "διαβαζει"?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...