GREGORYMO Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 2 ώρες πριν, lyap13 είπε Καλησπερα, ενα ζευγαρι ηλικιας 68 και 64 κ λαμβανουν το ΚΕΑ. Στον εναν ειναι προς εγκριση το κοινωνικο εισοδημα ανασφαλιστων υπερηλικων, 360 ευρω (https://opeka.gr/anasfalistoi-yperilikes/plirofories/.) Ξερετε αν το ΚΕΑ της συζηγου, ετων 64, διακοπτεται ή οριζει ο νομος οτι μπορει να λαμβανει το μονοατομικο ΚΕΑ 200 ευρω? Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη Δεν υπάρχει μονοατομικο ΚΕΑ. Εφόσον θα μπαίνουν στο σπίτι 360€, δεν το δικαιούται. ΥΓ. ΣΉΜΕΡΑ, πόσα χρήματα παίρνουν? 300€ ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lyap13 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Δεν υπάρχει μονοατομικο ΚΕΑ. Εφόσον θα μπαίνουν στο σπίτι 360€, δεν το δικαιούται. ΥΓ. ΣΉΜΕΡΑ, πόσα χρήματα παίρνουν? 300€ ? Ευχαριστω για την απαντηση, αναμενομενο. Στη σελιδα του κοινωνικου εισοδηματος ανασφαλιστων υπερηλικων αναφερει οτι μπορουν να λαμβανονται δυο επιδοματα, δηλαδη 360 Ευρω εκαστος, εφοσον και η συζηγος συμπληρωσει τα 67 ετη! Ναι, σημερα λαμβανουν 300Ευρω, οποτε πρακτικα "αναβαθμιζονται" στα 360 Ευρω. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2023 από lyap13 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Diinekis21 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, lyap13 είπε Καλησπερα, ενα ζευγαρι ηλικιας 68 και 64 κ λαμβανουν το ΚΕΑ. Στον εναν ειναι προς εγκριση το κοινωνικο εισοδημα ανασφαλιστων υπερηλικων, 360 ευρω (https://opeka.gr/anasfalistoi-yperilikes/plirofories/.) Ξερετε αν το ΚΕΑ της συζηγου, ετων 64, διακοπτεται ή οριζει ο νομος οτι μπορει να λαμβανει το μονοατομικο ΚΕΑ 200 ευρω? Καθε βοηθεια ευπροσδεκτη Δε διακόπτεται για μελλοντικά έσοδα, συνεχίζει κανονικά το εγκεκριμένο εξάμηνο. Να κάνουν και το επόμενο εξάμηνο (ανάλογα και πότε λήγει), θα λάβουν την εξαμηνιαία διαφορά δια 6 που τους αναλογεί. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2023 από Diinekis21 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, ant_ είπε Καταπληκτικο το συστημα που αν πουλησεις ακινητο ασχετα αν την επομενη μερα δωσεις ολα τα λεφτα για να παρεις αλλο στο περνανε σαν "επενδυση" και δεν σου δινουν κεα για 1 χρονο Απ οτι καταλαβα το κεα διαβασε τη φορολογικη δηλωση, ειδε τη καταθεση απο την αγορα του ακινητου και δεν ενεκρινε το επιδομα. Επεξ/σία 9 Ιουνίου 2023 από rus Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefa_1 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) Ξερει κανεις αν θα καταβαλλεται πλεον το ΚΕΑ αποκλειστικα και μονο σε (ενιαια, απ οτι καταλαβα? Για ολα τα επιδοματα...) προπληρωμενη καρτα ? 'Η θα σου δινει την επιλογη να επιλεξεις μεταξυ καταθετικου ή προπληρωμενης ? Διαβασα ποσα site ειδησεων, αλλα πανω κατω ανακυκλωνουν την ιδια πληροφορια και ακρη δεν βγαζω, με τιτλους αρθρων οπως : οτι "τελος τα μετρητα σε ολους τους επιδοματουχους.." Απο την αλλη, γραφουν τα πιο πολλα site με ημερομηνια 9/7 : Θεσπίζουμε τις προπληρωμένες κάρτες επιδομάτων, δηλαδή την καταβολή τακτικών επιδομάτων της ΔΥΠΑ και του ΟΠΕΚΑ, το επίδομα ανεργίας, το επίδομα παιδιού, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε προπληρωμένη κάρτα, με παροχή κινήτρων για την χρήση της κάρτας. Οποτε η παροχη κινητρων για χρηση της καρτας θα μπορουσε να σημαινει πχ οτι καποιοι μπορουν να συνεχιζουν να παιρνουν το επιδομα στον καταθετικο τους κανονικα εξ ημισειας οπως ηταν πριν, και να μην εχουν αυτα τα εξτρα κινητρα για να χρησιμοποιησουν την καρτα, οπως με το market pass ? Δηλαδη 100% ενισχυση για ψηφιακη αυλη καρτα και 80% για καταθετικο λογαριασμο. Οποτε παιζει να γινει κατι τετοιο κ με το ΚΕΑ ? Πχ να κοψουν την αυξηση του ΚΕΑ απο το 2024 γιαυτους που δεν θα προτιμησουν αυλη καρτα ή κατι τετοιο. Αλλιως δεν εχει λογικη αυτο, δηλαδη ανα καποιος παιρνει ταμειο ανεργιας 500€, πρεπει να χρειαστει κινητρο ας πουμε την πεινα για να χρησιμοποιησει την καρτα και να παρει να φαει ? Ισως και να ειναι παραπλανητικοι τιτλοι αν ειναι οπως το μαρκετ πας, για να ζεις σε μονιμο αγχος αν εξαρτιεσαι απο καποιο επιδομα. Στο τελος θα φοβασαι να παρεις και νερο απο το περιπτερο, γιατι θα "μπαινει μεσα" οικονομικα ο περιπτερουχος οταν κανει συναλλαγες με ποσα κατω του ενος ευρω με καρτα. (αναλογα βασικα με την πολιτικη μεριδιου εκτελεσης συναλλαγης της εκαστοτε τραπεζας που θα λαμβανει απο τον εμπορο) (Εγω πχ που μενω σε χωριο κοντα σε επαρχια, πληρωνω το ρευμα μεσω του καταθετικου, αλλα και μεσω προπληρωμενης. αλλα την ΔΕΥΑ ? Δεν μου δινει την δυνατοτητα να πληρωσω το νερο με προπληρωμενη! (Δεν ξερω αν ειναι πολιτικη της Eurobank ή της τοπικης μου ΔΕΥΑ). Κατα τα αλλα, για διευκολυνση των δικαιουχων...οχι διευκολυνση δεν θα πεσει, αλλα και ψαλιδια στους δικαιουχους οταν τα ηλ. συστηματα θα τους βγαλουν την ψυχη οταν θα βρισκει η "τεχνητη νοημοσυνη" των επιδοματων οτι δεν το δικαιουσαι και πρεπει να τρεχεις για ενστασεις και ζησε Μαη μου... Επεξ/σία 9 Ιουλίου 2023 από stefa_1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 41 λεπτά πριν, stefa_1 είπε Ξερει κανεις αν θα καταβαλλεται πλεον το ΚΕΑ αποκλειστικα και μονο σε (ενιαια, απ οτι καταλαβα? Για ολα τα επιδοματα...) προπληρωμενη καρτα ? 'Η θα σου δινει την επιλογη να επιλεξεις μεταξυ καταθετικου ή προπληρωμενης ? Διαβασα ποσα site ειδησεων, αλλα πανω κατω ανακυκλωνουν την ιδια πληροφορια και ακρη δεν βγαζω, με τιτλους αρθρων οπως : οτι "τελος τα μετρητα σε ολους τους επιδοματουχους.." Απο την αλλη, γραφουν τα πιο πολλα site με ημερομηνια 9/7 : Θεσπίζουμε τις προπληρωμένες κάρτες επιδομάτων, δηλαδή την καταβολή τακτικών επιδομάτων της ΔΥΠΑ και του ΟΠΕΚΑ, το επίδομα ανεργίας, το επίδομα παιδιού, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε προπληρωμένη κάρτα, με παροχή κινήτρων για την χρήση της κάρτας. Οποτε η παροχη κινητρων για χρηση της καρτας θα μπορουσε να σημαινει πχ οτι καποιοι μπορουν να συνεχιζουν να παιρνουν το επιδομα στον καταθετικο τους κανονικα εξ ημισειας οπως ηταν πριν, και να μην εχουν αυτα τα εξτρα κινητρα για να χρησιμοποιησουν την καρτα, οπως με το market pass ? Δηλαδη 100% ενισχυση για ψηφιακη αυλη καρτα και 80% για καταθετικο λογαριασμο. Οποτε παιζει να γινει κατι τετοιο κ με το ΚΕΑ ? Πχ να κοψουν την αυξηση του ΚΕΑ απο το 2024 γιαυτους που δεν θα προτιμησουν αυλη καρτα ή κατι τετοιο. Αλλιως δεν εχει λογικη αυτο, δηλαδη ανα καποιος παιρνει ταμειο ανεργιας 500€, πρεπει να χρειαστει κινητρο ας πουμε την πεινα για να χρησιμοποιησει την καρτα και να παρει να φαει ? Ισως και να ειναι παραπλανητικοι τιτλοι αν ειναι οπως το μαρκετ πας, για να ζεις σε μονιμο αγχος αν εξαρτιεσαι απο καποιο επιδομα. Στο τελος θα φοβασαι να παρεις και νερο απο το περιπτερο, γιατι θα "μπαινει μεσα" οικονομικα ο περιπτερουχος οταν κανει συναλλαγες με ποσα κατω του ενος ευρω με καρτα. (αναλογα βασικα με την πολιτικη μεριδιου εκτελεσης συναλλαγης της εκαστοτε τραπεζας που θα λαμβανει απο τον εμπορο) (Εγω πχ που μενω σε χωριο κοντα σε επαρχια, πληρωνω το ρευμα μεσω του καταθετικου, αλλα και μεσω προπληρωμενης. αλλα την ΔΕΥΑ ? Δεν μου δινει την δυνατοτητα να πληρωσω το νερο με προπληρωμενη! (Δεν ξερω αν ειναι πολιτικη της Eurobank ή της τοπικης μου ΔΕΥΑ). Κατα τα αλλα, για διευκολυνση των δικαιουχων...οχι διευκολυνση δεν θα πεσει, αλλα και ψαλιδια στους δικαιουχους οταν τα ηλ. συστηματα θα τους βγαλουν την ψυχη οταν θα βρισκει η "τεχνητη νοημοσυνη" των επιδοματων οτι δεν το δικαιουσαι και πρεπει να τρεχεις για ενστασεις και ζησε Μαη μου... ΟΛΑ τα επιδόματα πάνε σε κάρτα εκτός από τα αναπηρικά. Είχε γίνει γνωστό από ΠΡΙΝ τις εκλογές της 21 Μαίου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefa_1 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 8 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε ΟΛΑ τα επιδόματα πάνε σε κάρτα εκτός από τα αναπηρικά. Είχε γίνει γνωστό από ΠΡΙΝ τις εκλογές της 21 Μαίου Τοτε ποιο το νοημα να "υπαρχουν κινητρα για χρηση της καρτας?" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 11 λεπτά πριν, stefa_1 είπε Τοτε ποιο το νοημα να "υπαρχουν κινητρα για χρηση της καρτας?" Αυτό είναι κάτι άλλο' που θα το δούμε στην πορεία 13 λεπτά πριν, stefa_1 είπε Τοτε ποιο το νοημα να "υπαρχουν κινητρα για χρηση της καρτας?" Είναι ξεκάθαρο ότι όλο το ΚΕΑ θα πάει στην προπληρωμενη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefa_1 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 15 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Αυτό είναι κάτι άλλο' που θα το δούμε στην πορεία Είναι ξεκάθαρο ότι όλο το ΚΕΑ θα πάει στην προπληρωμενη Τωρα διαβασα σε αλλο σαιτ πιο φρεσκο που λεει οτι θα υπαρχει ... οριο αναληψης στην προπληρωμενη καρτα επιδοματων (πκε). Αρα μαλλον θα παει πιστωση εξ ημισειας στον καταθετικο και το υπολοιπο στην πκε. Δηλαδη η μονη διαφορα θα ειναι οτι ισως penalty για οποιον επιλεξει εξ ημισιας και bonus για πκε. Για οσους επιλεξουν κ καταθετικο, η μονη διαφορα θα ειναι η ταλαιπωρια απο το πουθενα με το μπλεξιμο με νεες καρτες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 9 Ιουλίου 2023 10 λεπτά πριν, stefa_1 είπε Τωρα διαβασα σε αλλο σαιτ πιο φρεσκο που λεει οτι θα υπαρχει ... οριο αναληψης στην προπληρωμενη καρτα επιδοματων (πκε). Αρα μαλλον θα παει πιστωση εξ ημισειας στον καταθετικο και το υπολοιπο στην πκε. Δηλαδη η μονη διαφορα θα ειναι οτι ισως penalty για οποιον επιλεξει εξ ημισιας και bonus για πκε. Για οσους επιλεξουν κ καταθετικο, η μονη διαφορα θα ειναι η ταλαιπωρια απο το πουθενα με το μπλεξιμο με νεες καρτες. Δεν νομίζω. Όλο το ποσό του ΚΕΑ, θα πάει στην προπληρωμενη που ΗΔΗ υπάρχει 12 λεπτά πριν, stefa_1 είπε Τωρα διαβασα σε αλλο σαιτ πιο φρεσκο που λεει οτι θα υπαρχει ... οριο αναληψης στην προπληρωμενη καρτα επιδοματων (πκε). Αρα μαλλον θα παει πιστωση εξ ημισειας στον καταθετικο και το υπολοιπο στην πκε. Δηλαδη η μονη διαφορα θα ειναι οτι ισως penalty για οποιον επιλεξει εξ ημισιας και bonus για πκε. Για οσους επιλεξουν κ καταθετικο, η μονη διαφορα θα ειναι η ταλαιπωρια απο το πουθενα με το μπλεξιμο με νεες καρτες. Μισά μισά δεν είναι το ΚΕΑ τώρα? Θα γίνει 100% Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
definitio Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Πάντως αν η χρήση της προπληρωμένης παρουσιάζει μερικές φορές δυσκολίες (πχ να μένει ένα ποσό ανεκμετάλλευτο, επειδή οι πληρωμές δεν καλύπτουν όλο το ποσό - εκτός κι αν γίνει πληρωμή ακριβώς του υπολοίπου), έχω βρει ότι εγκρίνεται άμεσα η πίστωση των 100€ στην Payzy... ...παλιότερα είχα δοκιμάσει με Revolut και δεν ενέκρινε τη πληρωμή χρημάτων εκεί (είχε κλειδώσει κι η κάρτα μετά από 2-3 προσπάθειες), τώρα δεν ξέρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefa_1 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, definitio είπε Πάντως αν η χρήση της προπληρωμένης παρουσιάζει μερικές φορές δυσκολίες (πχ να μένει ένα ποσό ανεκμετάλλευτο, επειδή οι πληρωμές δεν καλύπτουν όλο το ποσό - εκτός κι αν γίνει πληρωμή ακριβώς του υπολοίπου), έχω βρει ότι εγκρίνεται άμεσα η πίστωση των 100€ στην Payzy... ...παλιότερα είχα δοκιμάσει με Revolut και δεν ενέκρινε τη πληρωμή χρημάτων εκεί (είχε κλειδώσει κι η κάρτα μετά από 2-3 προσπάθειες), τώρα δεν ξέρω. Δηλαδη εννοεις πχ να κανω προσθηκη funds απο την νεα προπληρωμενη σε ξενο χρηματοπιστωτικο ιδρυμα που προφερει παρομοιες υπηρεσιες οπως το payzy σε μορφη app, αλλα στο εξωτερικο ομως, οπως revolut κτλ και μετα withdraw στον τραπεζικο λογαριασμο μου, ουτως ωστε ολα τα λεφτα εμμεσως να ειναι στον καταθετικο ? Εννοειται πως θα υπαρχουν απωλειες (-3,5€ τραπεζα προμηθεια - EFG), και οσο χρεωνει μετατροπη συναλλαγματος (αν υφισταται) και κοστος τραπεζικης μεταφορας, 4-7€+/- χασουρα, η οποια δεν θα ειναι χασουρα απο το γεναρη του '24 λογω αυξησης του ΚΕΑ. Αυτο εννοεις ? Επειδη συνεχιζω και το ψαχνω το θεμα, βρηκα ή καταλαβα τελος παντων οτι θα αποσταλλουν νεες προπληρωμενες καρτες απο την τραπεζα που διατηρει ο καθενας δικαιουχος λογαριασμο, που θα πιστωνονται ΟΛΑ τα επιδοματα και θα ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΙΟ αναληψης 50%. Ουσιαστικα, δεν εγινε και καμια ... αλλαγη! Η μονη αλλαγη ειναι η διευκολυνση της κυβερνησης για να υπαρχει μια καρτα κ ενας οργανισμος που θα τα αναλαβει ολα, αλλα εμας που τα χρειαζομαστε, θα μας βγαλει την ψυχη με τις νεες καρτες. Ελπιζω ΕΣΤΩ, αυτο το 50% να εμφανιζεται στο ebanking διαθεσιμο για μεταφορα και οχι να τρεχω να κανω αναληψη για να το ξαναβαλω πισω για να πληρωσω πχ την δευα. (Επισης στην eurobank δεν μπορεις να φορτισεις την προπληρωμενη visa που εχει συνδεθει με το κεα, δεν ξερω τι παιζει με τις αλλες τραπεζες...) Αλλα με προβληματιζει το οτι λεει η κυβερνηση "θα δωθουν κινητρα για χρηση της νεας προπληρωμενης". Δηλαδη αν ειναι υποχρεωτικη η μεταβαση απο το εξ'ημισειας στο ολο το ποσο στη prepaid, δεν κολλαει το "να δωθουν κινητρα για χρηση της νεας καρτας/prepaid επιδοματων" που λενε 🤔 Γνωριζουμε μηπως ποτε θα εφαρμοστει αυτο ? Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2023 από stefa_1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
definitio Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Θα μπορούσες να στέιλεις από Payzy τα χρήματα σε Revolut αν έχεις, κι από εκεί με πληρωμή/πίστωση στον καταθετικό σου σε μικρα ποσά ώστε να μην χρεωθείς τέλη για εισερχόμενο έμβασμα (η χρέωση εισερχόμενου εμβάσματος επιβάλλεται από ένα ποσό και πάνω, δεν είμαι σίγουρος για κάθε ίδρυμα, εγώ περιορίζομαι στα 12€, νομίζω το όριο είναι 15€) Δυστυχώς το Payzy έχει χρέωση εξερχόμενου εμβάσματος...οπότε χρειάζεται μεσολάβηση άλλης πλατφόρμας, όπου θα πιστωθούν τα χρήματα ως πληρωμή κι όχι ως έμβασμα. Νομίζω μπορείς να κάνεις το ίδιο και με το Paypal, χρησιμοποιώντας ένα δεύτερο λογαριασμό, αποστέλλοντας αίτημα πληρωμής στον πρώτο...έτσι μεταφέρονται τα χρήματα στη πλατφόρμα κι από εκεί σε δόσεις στον καταθετικό σου. ...προσωπικά χρησιμοποιώ το Payzy για πληρωμές λόγω επιστροφής, οπότε δεν με ενδιαφέρει να μεταφέρω άμεσα το ποσό στον καταθετικό μου στην ΕΤΕ... ...κι η Payzy φορτίζεται δωρεάν με κάρτα, δεν έχει χρέωση φόρτισης όπως οι προπληρωμένες κάρτες της Εθνικής... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stefa_1 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) 59 λεπτά πριν, definitio είπε Θα μπορούσες να στέιλεις από Payzy τα χρήματα σε Revolut αν έχεις, κι από εκεί με πληρωμή/πίστωση στον καταθετικό σου σε μικρα ποσά ώστε να μην χρεωθείς τέλη για εισερχόμενο έμβασμα (η χρέωση εισερχόμενου εμβάσματος επιβάλλεται από ένα ποσό και πάνω, δεν είμαι σίγουρος για κάθε ίδρυμα, εγώ περιορίζομαι στα 12€, νομίζω το όριο είναι 15€) Δυστυχώς το Payzy έχει χρέωση εξερχόμενου εμβάσματος...οπότε χρειάζεται μεσολάβηση άλλης πλατφόρμας, όπου θα πιστωθούν τα χρήματα ως πληρωμή κι όχι ως έμβασμα. Νομίζω μπορείς να κάνεις το ίδιο και με το Paypal, χρησιμοποιώντας ένα δεύτερο λογαριασμό, αποστέλλοντας αίτημα πληρωμής στον πρώτο...έτσι μεταφέρονται τα χρήματα στη πλατφόρμα κι από εκεί σε δόσεις στον καταθετικό σου. ...προσωπικά χρησιμοποιώ το Payzy για πληρωμές λόγω επιστροφής, οπότε δεν με ενδιαφέρει να μεταφέρω άμεσα το ποσό στον καταθετικό μου στην ΕΤΕ... ...κι η Payzy φορτίζεται δωρεάν με κάρτα, δεν έχει χρέωση φόρτισης όπως οι προπληρωμένες κάρτες της Εθνικής... Εχω και payzy, και viber wallet και revolut +1 απο χωρα της Βορειας Ευρωπης. Μου ειχε περασει απο το μυαλο αυτο που ειπες, κατευθειαν αυτος ο τροπος για να απαλλαχθω απο τις παραξενιες της προπληρωμενης, αλλα απο την αλλη, φοβαμαι, οτι καποια απο αυτες τις προαναφερθεντες ή μη (ξενες) εταιριες που ασχολουνται κυριως με online χρημα, ή και ακομα η τραπεζα μου/συστηματα, να δει το μοτιβο κινησεων και η Ελληνικη ή η ξενη πλευρα να παρεμβει να δει τι γινεται, μετα απο επαναλαμβανομενες κινησεις στο τελος του μηνα με ιδια ποσα (αντε τα ποσα τα κανω πχ με τον τροπο σου) και ιδιο μοτιβο (το μοτιβο χρηματικων μεταφορων θα παραμεινει ομως το ιδιο). Ισως να αγοραζω και κατι απο αυτα τα app εξευτελιστικης αξιας πχ να παρω συνδρομη στο viber out για 1 μηνα..Δεν με πειραζει να χασω χρηματα, αλλα ως ενα οριο εννοειται, αν ειμαι χαμενος μεχρι 10Ε κ γινεται η δουλεια οκ, αν παει παραπανω, ε τι να πω, θα πρεπει να παω με τα νερα τους. Βεβαια ειναι λιγακι νωρις, πιστευω απο Σεπτεμβρη θα ισχυσει το μετρο λογω φορολογικων δηλωσεων αλλα και = ισως σκεφτονται να βαλουν στην ενιαια prepaid και το market pass. Θα δειξει, μπορει να υπαρξουν κ αλλαγες τελευταιας στιγμης. Αλλα απ οτι καταλαβα, θα δημιουργηθει ενιαια prepaid καρτα για ΟΛΑ τα επιδοματα ανεξαρτητως οργανισμου (καθολου απιθανο μεχρι και οι συνταξεις για την πληρη παταξη της φοροδιαφυγης, μαλιστα οι επιδοματουχοι υπερηλικες που δεν μαζεψαν ενσημα, τα 360 θα τα παιρνουν κ αυτοι με την ενιαια καρτα επιδοματουχων) με δυνατοτητα αναληψης μεχρι και 50% του αρχικα κατατεθεντος ποσου. Απο την αλλη υπαρχουν και οι ηλικιωμενοι, μετα οι παντελως μα παντελως ασχετοι με τεχνολογια (ανεξ. ηλικιας) και μετα τα ΡΟS που μονο προβληματα θα δημιουργουνται αναμεσα σε πελατες και καταστηματαρχες απο πελατες που δεν σκαμπαζουν απο καρτες ή δεν τις θελουν με τιποτα γιατι πχ μπορει να ηταν σε δικαστηριο με την τραπεζα και να μην θελει να εχει καμια σχεση με τραπεζες. Θα παει ο αλλος με την ανοια να ψωνισει ή επειδη ειναι ανεπαφη να ξεχασει το πιν επειδη ξεπερασε τα 50€ και αντε τραβα σπιτι να την φερεις. Οποτε μου φαινεται κουλο ολο αυτο να υπαρχει ενιαια καρτα και να καταργησουν την σκεψη οπου το 50% να ειναι αναληψιμα. (Προσωπικα τουλαχιστο, μου φαινεται οτι αγχωνομαστε τι νεο μετρο θα μας ξημερωσει αυριο στην Ελλαδα και στα υπολοιπα προηγμενα κρατιδια της Ευρωπης υπαρχει το status quo ή απλα εγω περναω μια τρομερα στρεσογονα φαση στη ζωη μου + φρεσκο πενθος και ολα τα βλεπω βουνο, καποιος που μενει μονιμα εξωτερικο μπορει να μας φωτισει πχ με το ΚΕΑ της εκαστοτε χωρας γιατι ειναι προγραμμα της Ε.Ε) Edit : Προσθεσα μερικα ακομα πραγματα που ξεχασα λογω του brain fog μου. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2023 από stefa_1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MariaLog Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 Share Δημοσ. 10 Ιουλίου 2023 (επεξεργασμένο) καθεστε και δημιουργειτε σεναρια στο κεφαλι σας. ακομα δεν εχει ανακοινωθει κατι επισημο. αρθρα κλικ μπειτ το ιδια σε διαφορα σιτε για να μαζευουν κοσμο και τραφικ. περιμενετε λιγο και θα δουμε.. μην προτρεχετε τοσο, μην δημιουργειτε θεματα απο το πουθενα .. λιγο ελεος ηρεμηστε λιγο. καταλαβαινω οτι πολυς κοσμος αγχωνεται αλλα μην γεμιζετε το κεφαλι σας με 100 υποθετικα σεναρια ... Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2023 από MariaLog Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα