Προς το περιεχόμενο

Κοινωνικο εισοδημα αλληλεγγυης

iordanis77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

17 λεπτά πριν, washcloud είπε

Οι εγκεκριμένες αιτήσεις για ΚΕΑ έχουν πλέον 4μηνη ισχύ (αντί για 6μηνη); Γνωρίζει κανείς;

δες πανω στην αιτηση ποτε ληγει 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Καμμία σχέση με 'μένα, για μια γνωστή ρωτάω (που επέμενε ότι "το καλοκαίρι" που ανανέωσε την αίτηση της έβγαλε για 4μηνο και το ίδιο έγινε και με του γιου της κτλ, και αν της πω "να κοιτάξει την αίτηση",,,,σωθήκαμε....).

Επειδή της είπα ότι απ' όσο ξέρω κάνει λάθος και εγκρίνεται για 6μηνο (χρόνια άλλωστε δηλωμένη ως άνεργη) και επέμενε ότι "έχει αλλάξει"...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, washcloud είπε

Καμμία σχέση με 'μένα, για μια γνωστή ρωτάω (που επέμενε ότι "το καλοκαίρι" που ανανέωσε την αίτηση της έβγαλε για 4μηνο και το ίδιο έγινε και με του γιου της κτλ, και αν της πω "να κοιτάξει την αίτηση",,,,σωθήκαμε....).

Επειδή της είπα ότι απ' όσο ξέρω κάνει λάθος και εγκρίνεται για 6μηνο (χρόνια άλλωστε δηλωμένη ως άνεργη) και επέμενε ότι "έχει αλλάξει"...

Όταν δει τα € του 5' μήνα, θα αλλάξει γνώμη.

Επεξ/σία από GREGORYMO
Διόρθωση

Καλησπερα, εκανα πριν λιγο οριστικοποιηση της αιτησης ΚΕΑ και μου εβγαλε οτι δικαιουμαι 10 ευρω ανα μηνα. Στους μισθους εγραφε λανθασμενα απο προεπιλογη ενα ποσον 1160 περιπου ευρω για το προηγουμενο εξαμηνο το οποιο ξεχασα να το βαλω 0 πριν την οριστικοποιησω.

Βλεπω οτι δεν υπαρχει επιλογη τροποποιησης του ποσου ή ακυρωση της αιτησης τωρα. Ειναι δυνατον να τροποποιηθει αν παω απο τα γραφεια του δημου με την καρτα ανεργιας που ειναι σε ισχυ απο τον Φεβρουαριο ή δεν αλλαζει τιποτε εφοσον εχει γινει οριστικοποιηση της αιτησης?

Βασικά πάρε τηλ. σ' ένα ΚΕΠ και ρώτα (μιας και είναι το πιο εύκολο), καθώς "το έχουν" με το ΚΕΑ, στα ΚΕΠ (μπορεί και να σε παραπέμψουν στον δήμο)

Πηρα και οντως μου ειπανε να μιλησω με τον δημο, απλως ρωταω μηπως και ετυχε σε καποιον αλλον το ιδιο. Βασικα μου ειπανε απο τα ΚΕΠ οτι θα γινεται λογικα αλλα και αυτοι δεν ηταν σιγουροι γιατι δεν ειναι αρμοδιοι.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπερα υπαρχει καποιος οπου οταν εκανε δηλωση για το κεα στο πεδιο επιδομα ανεργιας  υπηρχε ποσο ,δεν μιλω για το πεδιο (μισθους)

Αν προσμετρηθηκε στο υψος του ποσου του κεα αυτο θελω να μαθω

Επεξ/σία από Sotorious

16 λεπτά πριν, Sotorious είπε

καλησπερα υπαρχει καποιος οπου οταν εκανε δηλωση για το κεα στο πεδιο επιδοματα  υπηρχε ποσο 

Αν προσμετρηθηκε στο υψος του ποσου του κεα αυτο θελω να μαθω

Αν φαινονται ποσα, θα προσμετρηθουν (σε μενα τουλαχιστον ετσι ηταν εντος καλοκαιριου). Αν τα ποσα αυτα δεν αφορουν το τελευταιο 6μηνο, θα πας στους κοινωνικους λειτουργους του Δημου σου και θα τακτοποιησουν αυτοι την αίτηση (ετσι εκανα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, oletiras είπε

Αν φαινονται ποσα, θα προσμετρηθουν (σε μενα τουλαχιστον ετσι ηταν εντος καλοκαιριου). Αν τα ποσα αυτα δεν αφορουν το τελευταιο 6μηνο, θα πας στους κοινωνικους λειτουργους του Δημου σου και θα τακτοποιησουν αυτοι την αίτηση (ετσι εκανα).

οκ

Επεξ/σία από Sotorious

Όποιος γνωρίζει γιατί είμαι σε πολύ άσχημη φάση και έχω μπερδευτεί.

νοίκιαζα σπίτι, το συμβόλαιο έληξε 31/9 του 22.

Συνέταξε η αδερφή μου μισθωτήριο μηδενικό (λόγω δωρεάν παραχώρησης) για 5 χρόνια για να μένω στο πατρικό μας και το ανέβασε στο taxisnet όπου και το αποδέχθηκα με ημερομηνία έναρξης ισχύος 1/10 του 22. Έτσι από 1/10 έχω μισθωτήριο εκ νέου στο όνομά μου μηδενικού κόστους όμως. 

Η τελευταία εγκεκριμένη αίτηση κέα που έχω αφορά το διάστημα 01-12-2021 - 31-05-2022

Η πλατφόρμα γράφει ισχύς: 06/2022 έως 11/2022

Οι απορίες μου οι εξής:

1. Θα πάρω τη διπλή δόση τον Δεκέμβρη? Λογικά ναι εφόσον θα είναι εγκεκριμένη και τον 11 του 2022. 

2. Θα μπορεί μετά τη λήξη της να ανανεωθεί? γιατί το συμβόλαιο στο προηγούμενο σπίτι έληξε 31/9 άρα δεν συμπληρώνεται εξάμηνο. οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή

...δεν θα σου πω για το ΚΕΑ εγώ (κάποιος άλλος ίσως που ξέρει καλύτερα για τα συγκεκριμένα που ρωτάς), αλλά για το μισθωτήριο: δεν ξέρω καν αν "ισχύει" αυτό που ανέβασες στο Tάξις (γιατί απ' τη μια δωρεάν παραχώρηση κι απ' την άλλη,,,μισθωτήριο, κάτι δεν μου κολλάει - λογιστής τα έκανε όλα αυτά, δωρεάν παραώωρηση/μισθωτήριο...; ), αλλά νομίζω πως αυτό που πρέπει να κάνετε είναι "κανονικό μισθωτήριο", με ενοίκιο 70€, για να κάνεις αίτηση και για το επίδομα ενοικίου που είναι 70€ τον μήνα. Βέβαια θα πληρώνετε φόρο 15% (εκτός κι αν έχει μεγάλο εισόδημα και πάει 33%), αλλά θα σου μένουν ~700€ τον χρόνο (από το επίδομα). 

36 λεπτά πριν, washcloud είπε

...δεν θα σου πω για το ΚΕΑ εγώ (κάποιος άλλος ίσως που ξέρει καλύτερα για τα συγκεκριμένα που ρωτάς), αλλά για το μισθωτήριο: δεν ξέρω καν αν "ισχύει" αυτό που ανέβασες στο Tάξις (γιατί απ' τη μια δωρεάν παραχώρηση κι απ' την άλλη,,,μισθωτήριο, κάτι δεν μου κολλάει - λογιστής τα έκανε όλα αυτά, δωρεάν παραώωρηση/μισθωτήριο...; ), αλλά νομίζω πως αυτό που πρέπει να κάνετε είναι "κανονικό μισθωτήριο", με ενοίκιο 70€, για να κάνεις αίτηση και για το επίδομα ενοικίου που είναι 70€ τον μήνα. Βέβαια θα πληρώνετε φόρο 15% (εκτός κι αν έχει μεγάλο εισόδημα και πάει 33%), αλλά θα σου μένουν ~700€ τον χρόνο (από το επίδομα). 

δεν γίνεται αυτό που λες. Το επίδομα ενοικίου δεν δίνεται σε όσους μισθώνουν κατοικία συγγενών α βαθμού.

η δωρεάν παραχώρηση είναι σαν μισθωτήριο ηλεκτρονικό στο taxis

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας, τα χρήματα στην προπληρωμένη για το επίδομα κεα έχουν μπει σε εσάς( σε τράπεζα alpha bank)?

Επεξ/σία από mariaap

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...