SabotazNic Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 9 ώρες πριν, alexander098 είπε Ειμαι ανω των 25 ετων αλλα ενεργος φοιτητης. Δικαιουμαι το κεα; 9 ώρες πριν, christakos07 είπε Yes. Κατσε, τι γινεται αν εισαι φιλοξενουμενος? Ακομα και η ενοικιαση στο ονομα του γονιου, δεν μετραει με τον ιδιο τροπο? Γιατι και εγω ειμαι ανω των 25, ενεργος φοιτητης αλλα δεν ξερω τι παιζει με την φιλοξενια (λογικα ετσι ειμαι δηλωμενος απο τον λογιστη μας)
alexander098 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 37 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Κατσε, τι γινεται αν εισαι φιλοξενουμενος? Ακομα και η ενοικιαση στο ονομα του γονιου, δεν μετραει με τον ιδιο τροπο? Γιατι και εγω ειμαι ανω των 25, ενεργος φοιτητης αλλα δεν ξερω τι παιζει με την φιλοξενια (λογικα ετσι ειμαι δηλωμενος απο τον λογιστη μας) Κανεις το ενοικιαστηριο στο ονομα σου. Το κεα καλυπτει τα τεκμηρια που θα προεκυπταν. Αν δεν μπορεις να νοικιασεις ή εστω να βρεις χωρο στον οποιο να εμφανιζεσαι μονος μαλλον θα εμφανιζει σφαλμα κατα την αιτηση. 1
christakos07 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, SabotazNic είπε Κατσε, τι γινεται αν εισαι φιλοξενουμενος? Ακομα και η ενοικιαση στο ονομα του γονιου, δεν μετραει με τον ιδιο τροπο? Γιατι και εγω ειμαι ανω των 25, ενεργος φοιτητης αλλα δεν ξερω τι παιζει με την φιλοξενια (λογικα ετσι ειμαι δηλωμενος απο τον λογιστη μας) Πρέπει να μένεις μόνος σου είτε σε ενοίκιο είτε σε ιδιόκτητο σπίτι/παραχώρηση, αλλιώς συναθρόιζονται τα εισοδήματα όλων. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2022 από christakos07
GREGORYMO Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 14 ώρες πριν, SabotazNic είπε (λογικα ετσι ειμαι δηλωμενος απο τον λογιστη μας) Δεν ξέρεις αν φιλοξένησε?
SabotazNic Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2022 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Δεν ξέρεις αν φιλοξένησε? Ε δεν ασχολήθηκα και ποτέ, αλλά ναι είναι φιλοξενούμενος. Το έβγαλε αυτόματα στην αίτηση. Θα τσεκάρω και εισοδήματα μετά 14 ώρες πριν, alexander098 είπε Κανεις το ενοικιαστηριο στο ονομα σου. Το κεα καλυπτει τα τεκμηρια που θα προεκυπταν. Αν δεν μπορεις να νοικιασεις ή εστω να βρεις χωρο στον οποιο να εμφανιζεσαι μονος μαλλον θα εμφανιζει σφαλμα κατα την αιτηση. Εσυ προχωρησες στην αιτηση? Μου βγαζει 2 λογους μη εγκρισης(δεν ειχα 2 πεδια συμπληρωμενα), και ενας ειναι επειδη ειμαι φιλοξενουμενος. btw με τις καταθεσεις τι ισχυει? Γτ εχω κατι χαρτζιλικια στην ακρη 😛 Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2022 από SabotazNic
makis225 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Καλησπέρα. Από όσα έχω διαβάσει στην αίτηση για ΚΕΑ χρειάζεται να αναγράφονται 11 ψηφία στον αριθμό παροχής ΔΕΗ. Όμως σε μένα τόσο στο συμβόλαιο στην ΑΑΔΕ όσο και στην σύμβαση με τη ΔΕΗ(δεν έχει έρθει ακόμα πρώτος λογαριασμός) αναγράφονται μόνο τα πρώτα 9 ψηφία. Τι μπορώ να κάνω σχετικά? Ο λογιστής μου μου είπε ότι μόνο 9 ψηφία μπορεί να καταχωρήσει από το σύστημα στο μισθωτήριο.
GREGORYMO Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 8 λεπτά πριν, makis225 είπε Καλησπέρα. Από όσα έχω διαβάσει στην αίτηση για ΚΕΑ χρειάζεται να αναγράφονται 11 ψηφία στον αριθμό παροχής ΔΕΗ. Όμως σε μένα τόσο στο συμβόλαιο στην ΑΑΔΕ όσο και στην σύμβαση με τη ΔΕΗ(δεν έχει έρθει ακόμα πρώτος λογαριασμός) αναγράφονται μόνο τα πρώτα 9 ψηφία. Τι μπορώ να κάνω σχετικά? Ο λογιστής μου μου είπε ότι μόνο 9 ψηφία μπορεί να καταχωρήσει από το σύστημα στο μισθωτήριο. Θα περιμένεις να έρθει ο πρώτος λογαριασμός 1
ojm Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Μία ερώτηση έχω. Είμαι ενεργός φοιτητής άνω των 25, χωρίς εισόδημα. Από αρχές Ιουνίου μένω μόνος μου σε ενοίκιο και το συμβόλαιο είναι στο όνομά μου. Όταν πάω να κάνω την αίτηση για το ΚΕΑ μου λέει ότι υπάρχει αναντιστοιχία: "φιλοξενούμενα άτομα δεν μπορούν να κάνουν αίτηση" (ή κάπως έτσι). Στην τελευταία δήλωση που είχε γίνει πριν έρθω εδώ, φαίνομαι φιλοξενούμενος από τους γονείς μου. Πώς το διορθώνω αυτό; Μπορώ να προσκομίσω άμεσα κάπου το μισθωτήριο, ή θα πρέπει να περιμένω κάποιο διάστημα; (το έχω ψάξει λίγο αλλά δεν έχω βρει ξεκάθαρη απάντηση για την περίπτωσή μου) (Εντωμεταξύ η αίτηση για το επίδομα στέγασης που έκανα έχει εγκριθεί κανονικά για κάποιο λόγο) Επεξ/σία 1 Σεπτεμβρίου 2022 από ojm
washcloud Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, ojm είπε Καλησπέρα. Μία ερώτηση έχω. Είμαι ενεργός φοιτητής άνω των 25, χωρίς εισόδημα. Από αρχές Ιουνίου μένω μόνος μου σε ενοίκιο και το συμβόλαιο είναι στο όνομά μου. Όταν πάω να κάνω την αίτηση για το ΚΕΑ μου λέει ότι υπάρχει αναντιστοιχία: "φιλοξενούμενα άτομα δεν μπορούν να κάνουν αίτηση" (ή κάπως έτσι). Στην τελευταία δήλωση που είχε γίνει πριν έρθω εδώ, φαίνομαι φιλοξενούμενος από τους γονείς μου. Πώς το διορθώνω αυτό; Μπορώ να προσκομίσω άμεσα κάπου το μισθωτήριο, ή θα πρέπει να περιμένω κάποιο διάστημα; (το έχω ψάξει λίγο αλλά δεν έχω βρει ξεκάθαρη απάντηση για την περίπτωσή μου) (Εντωμεταξύ η αίτηση για το επίδομα στέγασης που έκανα έχει εγκριθεί κανονικά για κάποιο λόγο) Γενικά πάνε σε ΚΕΠ (αφού τους πάρεςι τηλέφωνο). Αν πάντως είναι ζήτημα τροποποίησης σε φορολογική δήλωση, προετοιμάσου για πρόστιμο 100άρικο... 7 ώρες πριν, makis225 είπε Καλησπέρα. Από όσα έχω διαβάσει στην αίτηση για ΚΕΑ χρειάζεται να αναγράφονται 11 ψηφία στον αριθμό παροχής ΔΕΗ. Όμως σε μένα τόσο στο συμβόλαιο στην ΑΑΔΕ όσο και στην σύμβαση με τη ΔΕΗ(δεν έχει έρθει ακόμα πρώτος λογαριασμός) αναγράφονται μόνο τα πρώτα 9 ψηφία. Τι μπορώ να κάνω σχετικά? Ο λογιστής μου μου είπε ότι μόνο 9 ψηφία μπορεί να καταχωρήσει από το σύστημα στο μισθωτήριο. Ο νεός "ολοκληρωμένος" αριθμός παροχής σου πάντως, είναι ο 11ψήφιος που είχες στον προηγούμενο πάροχο, με αλλαγή του τελευταίου ψηφίου κατά έναν αύξοντα. Αν δηλαδή έληγε σε 4, πλέον το τελευταίο ψηφίο έχει γίνει 5 κ.ο.κ. Βέβαια μπορεί να έχει να κάνει με το πότε πήγες στην ΔΕΗ και αν έχει ενημερώσει ο ΔΕΔΔΗΕ για την αλλαγή του αριθμού παροχής (δεν έχει σχέση ο "1ος λογαριασμός που περιμένεις από ΔΕΗ"). Γενικά πάντως απευθύνσου κι εσύ σε ΚΕΠ. Συνήθως βρίσκουνε λύση στα διάφορα που προκύπτουν με το ΚΕΑ.
Raylan Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 11 ώρες πριν, makis225 είπε Καλησπέρα. Από όσα έχω διαβάσει στην αίτηση για ΚΕΑ χρειάζεται να αναγράφονται 11 ψηφία στον αριθμό παροχής ΔΕΗ. Όμως σε μένα τόσο στο συμβόλαιο στην ΑΑΔΕ όσο και στην σύμβαση με τη ΔΕΗ(δεν έχει έρθει ακόμα πρώτος λογαριασμός) αναγράφονται μόνο τα πρώτα 9 ψηφία. Τι μπορώ να κάνω σχετικά? Ο λογιστής μου μου είπε ότι μόνο 9 ψηφία μπορεί να καταχωρήσει από το σύστημα στο μισθωτήριο. Πάρε τηλ την εξυπηρέτηση στην ΔΕΗ θα στο δώσουν.. 8 ώρες πριν, ojm είπε Καλησπέρα. Μία ερώτηση έχω. Είμαι ενεργός φοιτητής άνω των 25, χωρίς εισόδημα. Από αρχές Ιουνίου μένω μόνος μου σε ενοίκιο και το συμβόλαιο είναι στο όνομά μου. Όταν πάω να κάνω την αίτηση για το ΚΕΑ μου λέει ότι υπάρχει αναντιστοιχία: "φιλοξενούμενα άτομα δεν μπορούν να κάνουν αίτηση" (ή κάπως έτσι). Στην τελευταία δήλωση που είχε γίνει πριν έρθω εδώ, φαίνομαι φιλοξενούμενος από τους γονείς μου. Πώς το διορθώνω αυτό; Μπορώ να προσκομίσω άμεσα κάπου το μισθωτήριο, ή θα πρέπει να περιμένω κάποιο διάστημα; (το έχω ψάξει λίγο αλλά δεν έχω βρει ξεκάθαρη απάντηση για την περίπτωσή μου) (Εντωμεταξύ η αίτηση για το επίδομα στέγασης που έκανα έχει εγκριθεί κανονικά για κάποιο λόγο) κάνεις τροποποίηση στην φορολογική δήλωση, έχει πρόστιμο όπως σου είπε ο από πάνω 100€ για τροποποιήσεις στην δήλωση, αλλά ΜΑΛΛΟΝ δεν έχει πρόστιμο για την τροποποίηση όσο αφορά για την διεύθυνση κατοικίας..
GREGORYMO Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 1 λεπτό πριν, Raylan είπε Πάρε τηλ την εξυπηρέτηση στην ΔΕΗ θα στο δώσουν.. κάνεις τροποποίηση στην φορολογική δήλωση, έχει πρόστιμο όπως σου είπε ο από πάνω 100€ για τροποποιήσεις στην δήλωση, αλλά ΜΑΛΛΟΝ δεν έχει πρόστιμο για την τροποποίηση όσο αφορά για την διεύθυνση κατοικίας.. Ποια δηλώση να τροποποιήσει!!!!! Του 2022 !!!!! Αφού, δεν έχουν υποβληθεί ακόμη!!
Raylan Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2022 11 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Ποια δηλώση να τροποποιήσει!!!!! Του 2022 !!!!! Αφού, δεν έχουν υποβληθεί ακόμη!! Νόμιζα ότι ήταν από δωρεάν παραχώρηση του γονέα γράψε λάθος, αφού έχει νοικιάσει το παιδί πρέπει να πάει να υποβάλει αίτηση στο κέντρο κοινότητας του δήμου του και να προσκομίσει αντίγραφο ηλεκτρονικού μισθωτηρίου που τεκμηριώνει τη διαμονή σε ενοικιαζόμενη κατοικία και λογαριασμό ΔΕΚΟ στο όνομά του.
ojm Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Όντως η δήλωση που έγινε από όσο ξέρω είναι για το 2021, εγώ από τον Ιούνιο 2022 μένω μόνος μου. Άρα τελικά πρέπει να πάω στο κέντρο κοινότητας και όχι σε ΚΕΠ;
Raylan Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ojm είπε Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Όντως η δήλωση που έγινε από όσο ξέρω είναι για το 2021, εγώ από τον Ιούνιο 2022 μένω μόνος μου. Άρα τελικά πρέπει να πάω στο κέντρο κοινότητας και όχι σε ΚΕΠ; πάρε τηλ στο κέντρο κοινότητας του δήμου σου και πες θέλω κάνω αίτηση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα με ποιον μπορώ να μιλήσω και θα σε εξυπηρετήσουν.. Επεξ/σία 2 Σεπτεμβρίου 2022 από Raylan
Foutrelis Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2022 Σωστή η πρόταση να απευθυνθεί στο Δήμο. Να σημειώσουμε όμως ότι πλέον δεν επιβάλλεται πρόστιμο αν η (εκπρόθεσμη) τροποποιητική δεν αυξάνει τον φόρο πάνω από 100 ευρώ σε σχέση με την αρχική δήλωση. https://www.euro2day.gr/news/economy/article/2144089/forologikh-dhlosh-poioi-glitonoyn-ta-prostima-gia.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα