Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ο αριθμος μετρητη και αυτο που λεει στο λογαριασμο ειναι ιδιοι και σωστοι, απλα μου το βγαζει λαθος στην αιτηση που προσπαθω να υποβαλλω απο τις 5 ιουλιου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Aneme είπε

ο αριθμος μετρητη και αυτο που λεει στο λογαριασμο ειναι ιδιοι και σωστοι, απλα μου το βγαζει λαθος στην αιτηση που προσπαθω να υποβαλλω απο τις 5 ιουλιου

δεν δοκιμάζεις να δεις στο ε1 σου τι αναφερει ως αριθμο παροχης? μήπως έχεις αλλάξει πάροχο? δεν ανοίγεις την προηγουμενη αιτηση κεα και να βαλεις παλι τον ίδιο που είχε εκείνη?

αν συνεχίζει να αποτυχαίνει έχει κολλήσει το σύστημα και πρέπει να πας στο κεντρο κοινότητας ή δημο να την ολοκληρώσεις

πριν από λίγες ημέρες έτσι είχε κολλήσει και εμένα και με ενημερωσαν ότι απλά δεν πρόκειται ποτε να ξεκολλούσε αν δεν έρχόσασταν μου είπαν. Πήγα και έκαναν αποδοχή δηλούμενου στοιχείου.

μην το καθυστερείς για να πάρεις τουλάχιστον τον Αύγουστο. Εϊναι κρίμα να το χάσεις αν δώσουν και καμιά επιταγή ακρίβειας. Πρέπει να είναι εγκεκριμένη από τον προηγούμενο για να πάρεις τον επόμενο. Και φυσικά έχεις και ΚΟΤ Α πολύ βασικό στις ημέρες που ζούμε

Επεξ/σία από valadsk
Δημοσ.
Στις 3/7/2022 στις 10:26 ΜΜ, jemas είπε

καλησπερα, αν γνωριζει καποιος, αν κανω αιτηση για κεα με δωρεαν παραχωρημενη οικεια πρεπει να χω και τη δεη στο ονομα μου, δηλαδη αριθμο παροχης στο αφμ μου?στις οδηγιες λεει δεκο στο ονομα του αιτουντος, αλλα θεωρειται δεκο συνδεση βονταφον για παραδειγμα?

Πρέπει να έχεις και την ΔΕΗ στο όνομα σου υποχρεωτικά 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Raylan είπε

Πρέπει να έχεις και την ΔΕΗ στο όνομα σου υποχρεωτικά 

Θεωρητικά. Πρακτικά ισχύει η απάντηση που έχει δοθεί πιο πίσω...θα του βγάλει μήνυμα πως το αφμ του μετρητή δεν ταιριάζει με το αφμ του αιτούντα, και να επισκεφθεί τον Δήμο. Αφού κλείσει τηλεφωνικά ραντεβού, θα πάει στο τμήμα του δήμου του για το κεα, θα τους δώσει ταυτότητα, εκκαθαριστικό, τον λογ.δεη και το Ε2 της δωρεάν παραχώρησης. Θα εχει μαζι του κωδικους, αμκα κλπ για να μπούνε επιτόπου και να του προχωρήσουν/εγκρίνουν την αίτηση αυτοί, δίνοντας του στο τέλος και βεβαίωση  αυτής.

Επεξ/σία από scullyist
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω κάνει το κεα αν κάνω και το επίδομα ενοικίου θα υπάρχει πρόβλημα? Η ένα από τα. Δύο μπορώ να πάρω μόνο? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! 

Επεξ/σία από episthmonas leme
Δημοσ.
1 ώρα πριν, episthmonas leme είπε

Έχω κάνει το κεα αν κάνω και το επίδομα ενοικίου θα υπάρχει πρόβλημα? Η ένα από τα. Δύο μπορώ να πάρω μόνο? Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων! 

Και τα δυο μπορείς, αλλά μετά από 6μηνο που ΘΑ ξανακάνεις για ΚΕΑ, θα σου,,,ζητάει να δηλώσεις "ΟΛΑ τα επιδόματα που παίρνεις" (καθώς για ΚΕΑ υπολογίζονται τα εισοδήματά σου για το ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ 6μηνο - άρα ΤΩΡΑ δεν θα έχεις κανένα θέμα να αιτηθείς για επίδομα στέγασης, καθώς τα λεφτά του ΘΑ τα παίρνεις κάθε μήνα, για το ΕΠΟΜΕΝΟ 6μηνο από τώρα...). Αν το κάνεις δηλώνοντας το μηνιαίο επίδομα στέγασης, θα σου κόψει κατευθείαν το ποσό, από το ποσό του ΚΕΑ (= 200-70 ας πούμε = 130 για το ΚΕΑ). Λογιστής μου είπε "δεν το βάζεις". Αυτοί από κάτω (στο ΚΕΑ) τονίζουν ότι "γίνονται συνεχείς διασταυρώσεις μέσω υπηρεσιών και τραπεζών και αν διαπιστωθεί ότι κακώς κάποιος έπαιρνε λεφτά από ΚΕΑ, α) θα του διακοπεί β) θα έχει δικαίωμα να επανυποβάλλει αίτηση για ΚΕΑ ένα μήνα μετά την διακοπή - άρα η "ποινή" είναι ένας μήνας χαμένος - συν ότι θα πρέπει να επιστρέψει το "παραπανίσιο ποσό". ΑΝ λοιπόν σου τύχει κάτι τέτοιο, κάποια στιγμή από το επόμενο 6μηνο κι έπειτα (αν συνεχίζεις να έχεις δικαίωμα για υποβολή ΚΕΑ και συνεχίζεις να παίρνεις ΚΑΙ επίδομα στέγασης), να είσαι προετοιμασμένος/να έχεις μια καβάτζα για να μπορείς να επιστρέψεις ποσά που ίσως σου ζητήσουν...(ιδανικά θα έλεγα να βάλεις στην άκρη αυτά που θα παίρνεις από το στέγασης, για ένα 6μηνο από τώρα, πχ 6x70€, μπας και κάποια στιγμή σου ζητήσουν πίσω ποσά, για να μην χάσεις το ΚΕΑ που ίσως να είναι και μεγαλύτερο...; Αν πχ παίρνεις όλο το 200άρι του ήδη...).  

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, washcloud είπε

Και τα δυο μπορείς, αλλά μετά από 6μηνο που ΘΑ ξανακάνεις για ΚΕΑ, θα σου,,,ζητάει να δηλώσεις "ΟΛΑ τα επιδόματα που παίρνεις" (καθώς για ΚΕΑ υπολογίζονται τα εισοδήματά σου για το ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ 6μηνο - άρα ΤΩΡΑ δεν θα έχεις κανένα θέμα να αιτηθείς για επίδομα στέγασης, καθώς τα λεφτά του ΘΑ τα παίρνεις κάθε μήνα, για το ΕΠΟΜΕΝΟ 6μηνο από τώρα...). Αν το κάνεις δηλώνοντας το μηνιαίο επίδομα στέγασης, θα σου κόψει κατευθείαν το ποσό, από το ποσό του ΚΕΑ (= 200-70 ας πούμε = 130 για το ΚΕΑ). Λογιστής μου είπε "δεν το βάζεις". Αυτοί από κάτω (στο ΚΕΑ) τονίζουν ότι "γίνονται συνεχείς διασταυρώσεις μέσω υπηρεσιών και τραπεζών και αν διαπιστωθεί ότι κακώς κάποιος έπαιρνε λεφτά από ΚΕΑ, α) θα του διακοπεί β) θα έχει δικαίωμα να επανυποβάλλει αίτηση για ΚΕΑ ένα μήνα μετά την διακοπή - άρα η "ποινή" είναι ένας μήνας χαμένος - συν ότι θα πρέπει να επιστρέψει το "παραπανίσιο ποσό". ΑΝ λοιπόν σου τύχει κάτι τέτοιο, κάποια στιγμή από το επόμενο 6μηνο κι έπειτα (αν συνεχίζεις να έχεις δικαίωμα για υποβολή ΚΕΑ και συνεχίζεις να παίρνεις ΚΑΙ επίδομα στέγασης), να είσαι προετοιμασμένος/να έχεις μια καβάτζα για να μπορείς να επιστρέψεις ποσά που ίσως σου ζητήσουν...(ιδανικά θα έλεγα να βάλεις στην άκρη αυτά που θα παίρνεις από το στέγασης, για ένα 6μηνο από τώρα, πχ 6x70€, μπας και κάποια στιγμή σου ζητήσουν πίσω ποσά, για να μην χάσεις το ΚΕΑ που ίσως να είναι και μεγαλύτερο...; Αν πχ παίρνεις όλο το 200άρι του ήδη...).  

Δεν θεωρείται εισόδημα απο εργασία το επίδομα ενοικίου.

Έπαιρνα ΚΕΑ για περιπου έναν χρόνο και ποτέ δε χρειάστηκε να δηλώσω το επίδομα ενοικίου.

Το σύστημα αντλεί δεδομένα μόνο του από τα πληροφοριακά συστήματα της Εργάνη και ΟΑΕΔ. Μόνο τα στοιχεία των τελευταίων δύο-τριων μηνών δε φαίνονται αυτόματα.

Αν δεν έχει αλλάξει κάτι τον τελευταίο χρόνο, μπορείς να τα πάρεις εξ ολοκλήρου και τα δύο.

Δημοσ.

^ Μα δεν μιλάω για εισοδήματα από εργασία, αλλά για επιδόματα, αφού υπάρχει και σχετικό πεδίο για αυτά (και νομίζω το επίδομα παιδιού πχ, πρέπει "οπωσδήποτε" να το δηλώσεις), στο οποίο αναφέρει να βάλει κανείς,,,ΟΛΑ τα επιδόματα που παίρνει (έτσι τουλάχιστον το διατυπώνουν....). Προφανώς στην πράξη δεν ξέρω τί γίνεται και ποια μπορείς να πάρεις ταυτόχρονα και ποια όχι, γι' αυτό και τον προειδοποίησα (...άσε που μπορεί το ΕΠΟΜΕΝΟ 6μηνο, που στην ουσία τον αφορά όλο αυτό, να έχουν αλλάξει τα πράγματα για το ΚΕΑ, οπότε ας είναι από τώρα "υποψιασμένος"). Κι ο λογιστής όπως είπα μου είπε "δεν το βάζεις" (το στέγασης), άρα δεν λέω ότι σώνει και καλά θα του το παρακρατήσουν (το επόμενο 6μηνο, εάν συνεχίσει να παίρνει και τα 2), αλλά ας έχει απλά τον νου του....

Δημοσ.
2 ώρες πριν, christakos07 είπε

Έπαιρνα ΚΕΑ για περιπου έναν χρόνο και ποτέ δε χρειάστηκε να δηλώσω το επίδομα ενοικίου.

Το σύστημα αντλεί δεδομένα μόνο του από τα πληροφοριακά συστήματα της Εργάνη και ΟΑΕΔ. Μόνο τα στοιχεία των τελευταίων δύο-τριων μηνών δε φαίνονται αυτόματα.

Αν δεν έχει αλλάξει κάτι τον τελευταίο χρόνο, μπορείς να τα πάρεις εξ ολοκλήρου και τα δύο.

Δεν μιλάμε για επιδόματα από εργασία. Μιλάμε ποια εισοδήματα και ποια επιδόματα υπολογίζονται στο ΚΕΑ. Κάποια επιδόματα υπολογίζονται και κάποια όχι.

2 ώρες πριν, christakos07 είπε

Μπορεί να εισπράτεις κάποιο ενοίκιο.

Δεν 'πιάνεται' στο ΚΕΑ επειδή δεν είναι από εργασία?

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Δεν μιλάμε για επιδόματα από εργασία. Μιλάμε ποια εισοδήματα και ποια επιδόματα υπολογίζονται στο ΚΕΑ. Κάποια επιδόματα υπολογίζονται και κάποια όχι.

Μπορεί να εισπράτεις κάποιο ενοίκιο.

Δεν 'πιάνεται' στο ΚΕΑ επειδή δεν είναι από εργασία?

Αναφερόμαστε στο επίδομα ενοικίου.

Στο δια ταύτα:

ΚΕΑ και επίδομα ενοικίου εισπράττονταν ταυτόχρονα, άνευ μείωσης, μέχρι προ ενός έτους.

Βαριέμαι τώρα να βλέπω όλη την ΚΥΑ, αλλά αν έχει αλλάξει κάτι πρόσφατα, ας παρατεθεί. Όχι λόγια, αλλά το χωρίο της ΚΥΑ.

Δημοσ.

Συγγενής παίρνει και τα δύο και ο λογιστής της είπε πως το επ.ενοικίου δεν ανήκει σε αυτά για τα οποία πρέπει να τικαριστεί εκείνο το πεδίο.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Στην προηγούμενη αίτηση ΚΕΑ(02/2022), η αξία ακινήτων ήταν 57530€, σε νέα αίτηση τώρα εμφανίζεται αξία ακινήτων 101482€ !!
Αποτέλεσμα να μην δικαιούται ΚΕΑ επειδή λέει είναι πάνω από 90000€
Περιουσιακά δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως, μακροχρόνια άνεργος χωρίς κανένα άλλο εισόδημα, σε παλιά ιδιόκτητη μονοκατοικία.

Τι έχει συμβεί και τι μπορεί να κάνει?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, captnemo είπε

Στην προηγούμενη αίτηση ΚΕΑ(02/2022), η αξία ακινήτων ήταν 57530€, σε νέα αίτηση τώρα εμφανίζεται αξία ακινήτων 101482€ !!
Αποτέλεσμα να μην δικαιούται ΚΕΑ επειδή λέει είναι πάνω από 90000€
Περιουσιακά δεν έχει αλλάξει τίποτα απολύτως, μακροχρόνια άνεργος χωρίς κανένα άλλο εισόδημα, σε παλιά ιδιόκτητη μονοκατοικία.

Τι έχει συμβεί και τι μπορεί να κάνει?

Το Ε9 του τι λέει;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...