BROKOLOS Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, pigeon είπε Για μονοπρόσωπο: Εισόδημα πραγματικό 0, ακίνητα ως 90.000, κινητά ως 6000ε, καταθέσεις ως 4.800ε, προσαυξήσεις για προστατευόμενα μέλη. Ιδιόκτητο σπίτι ή ενοικίαση ή παραχώρηση ή άστεγος. Για κάθε 1ε πραγματικού εισοδήματος αφαιρείται αντίστοιχο ποσό από το κεα. Μετανάστες ή ημεδαποί που δουλεύουν μαύρα. Μετανάστες που παίρνουν ΚΕΑ και επινοικιάζουν το δωμάτιο ή στρώμα. Ημεδαποι που παιρνουν ΚΕΑ και νοικιάζουν airbnb. Δωρεάν παραχώρηση από γονείς, γονική παροχή, τύποις ενοικίαση από άλλο συγγενή (όχι 1ου βαθμού). Διάφοροι συνδυασμοί των παραπάνω. Ατομα της βιοπάλης που φυτοζωούν, κυρίως. Επιδότηση ενοικίου, θερμανσης και ΚΟΤ (δεη) δεν χρειάζονται ΚΕΑ. Κάρτα ΜΜΜ λόγω υποχρεωτικού ταμείου ανεργίας (θα αλλάξει αυτό). Τρόφιμα αν σε έχουν δηλώσει στο ΤΕΒΑ εκεί που έκανες την αίτηση, νομίζω δεν ισχύει το ποσο σε καμία περίπτωση. Αν θυμάμαι σωστά οι παροχές είναι απαξ ανα αίτηση (περίπου 1 φορά το εξάμηνο) αν εγκριθεί από τον οικείο δήμο. Πχ. https://www.naftemporiki.gr/story/1805405/dimos-athinaion-dianomi-350-tonon-trofimon-se-25610-aporous-apo-2911-1712 Αν πιάσεις δουλειά μέσω εργάνη κ όχι αδήλωτη εργασία, το ΚΕΑ κόβεται τον επόμενο από τον τρέχοντα μήνα. Η διασταύρωση των στοιχείων της ΗΔΙΚΑ με τον ΟΑΕΔ/ΕΡΓΑΝΗ γίνονται συνήθως μέσα στις πρωτες 10 μέρες του μήνα. Ταυτόχρονη πληρωμή ΚΕΑ και εργασίας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ όπως περιγράφεις , εκτός αν η αμοιβή απο την εργασία είναι συνολικά είναι κάτω των 1200ε/6μηνο για μονοπρόσωπο, οπότε και αφαιρούνται από το ΚΕΑ. Φυσικα και υπάρχει νέε μου το Κέα δεν κόβεται δεν ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΕΠΊΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΞΈΡΕΙΣ ΓΙΑΤΊ? ΓΙΑΤΊ ΠΆΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΙΣΌΔΗΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΣΟΔΉΜΑΤΑ ΚΆΝΟΥΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΦΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΎΣΤΗΜΑ Τρόφιμα δεν ΣΕ ΔΗΛΏΝΟΥΝ ΕΣΎ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΣ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΌΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ....Δεν παίρνεις δώρο κάρτα στο τεβα... σου δηνουν τα τρόφιμα και η τιμή τους αντικειμενικα εκεί πάει 50 με 60 και είναι κάθε μηνα Οι υπόλοιπες παροχές είναι συνδιαστικα με την κάρτα ανεργίας Για το εισόδημα γενικά σύμφωνο μαζί σου μέσες άκρες για κάποιον που δεν έχει πολύ ιδεα Ταυτόχρονη αμοιβή και Κέα υπάρχει βλέπεις ζωντανο παράδειγμα μπροστά σου για τους λόγους που ανάφερα πιο πάνω ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pigeon Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Εγινε. Καλή συνέχεια 👍 Επεξ/σία 23 Μαρτίου 2022 από pigeon 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christakos07 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Το ΚΕΑ λαμβάνει υπόψη τα εισοδήματα του προηγούμενου εξαμήνου. Αυτό σημαίνει πως οποιαδήποτε στιγμή εντός του εξαμήνου που επιδοτείσαι, μπορείς να ξεκινήσεις δουλειά και να λαμβάνεις ταυτόχρονα το ΚΕΑ. Δεν διακόπτεται κάτι αυτόματα. Επεξ/σία 22 Μαρτίου 2022 από christakos07 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pigeon Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) @christakos07 Καλή συνέχεια 👍 @BROKOLOS Μπρόκολε εσύ που ξέρεις, σου δίνει μπρόκολα το ΤΕΒΑ; Θα ήταν τρελό ινσέψιο αυτό. 🤘 Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2022 από pigeon Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mits777 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα! Στις 2 Μαρτίου έγινε δεκτή η αίτηση μου για ΚΕΑ μέσω Alpha bank. Ήταν η πρώτη φορά που κάνω αίτηση. Μέχρι και σήμερα που μίλησα με την τράπεζα δεν έχει εκδοθεί κάποια κάρτα . Έχω τσεκάρει την αίτηση είναι όλα σωστά. Η κοπέλα μου είπε πως οι κάρτες συνήθως εκδίδονται μαζικά στο τέλος κάθε μήνα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Τι λέτε να κάνω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, mits777 είπε Καλησπέρα! Στις 2 Μαρτίου έγινε δεκτή η αίτηση μου για ΚΕΑ μέσω Alpha bank. Ήταν η πρώτη φορά που κάνω αίτηση. Μέχρι και σήμερα που μίλησα με την τράπεζα δεν έχει εκδοθεί κάποια κάρτα . Έχω τσεκάρει την αίτηση είναι όλα σωστά. Η κοπέλα μου είπε πως οι κάρτες συνήθως εκδίδονται μαζικά στο τέλος κάθε μήνα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Τι λέτε να κάνω; Εως το τέλος Απριλίου που θα πληρωθεις, υπάρχει χρόνος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mits777 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Απλά διάβασα ότι η κάρτα κανει το πολύ ένα μήνα την πρώτη φορα. Γι αυτό ανησυχώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, mits777 είπε Καλησπέρα! Στις 2 Μαρτίου έγινε δεκτή η αίτηση μου για ΚΕΑ μέσω Alpha bank. Ήταν η πρώτη φορά που κάνω αίτηση. Μέχρι και σήμερα που μίλησα με την τράπεζα δεν έχει εκδοθεί κάποια κάρτα . Έχω τσεκάρει την αίτηση είναι όλα σωστά. Η κοπέλα μου είπε πως οι κάρτες συνήθως εκδίδονται μαζικά στο τέλος κάθε μήνα. Ισχύει κάτι τέτοιο; Τι λέτε να κάνω; ...προφανώς εννοείς έκδοση της ΚΑΡΤΑΣ της Άλφα για ΚΕΑ...; Αν ναι, και τίποτα να μην έκανες, η κάρτα θα έβγαινε "από μόνη της", από την τράπεζα της οποίας το ΙΒΑΝ δήλωσες στην αίτηση για ΚΕΑ. Επίσης "απο μόνη της" θα σου έρθει στην διεύθυνση που έχεις δηλωμένη, μέχρι τέλος Απρίλη που ούτως ή άλλως θα πληρωθείς από το ΚΕΑ 1η φορά. Αλλά και να αργήσει η κάρτα, δεν θα χάσεις κάτι από τα ποσά με τα οποία θα πιστωθεί, οπότε μην αγχώνεσαι. Θα την δεις μέσω του e-banking σου (υποθέτω πως διαθέτεις), όπου θα εμφανιστεί δίπλα στην κάρτα ανάληψης από ΑΤΜ (που επίσης υποθέτω πως ήδη διαθέτεις) και θα χρειάζεται α) ενεργοποίηση (μέσα από το e-banking) β) ενεργοποίηση του ΡΙΝ (μέσω του e-banking ΚΑΙ του κινητού (που έχεις δηλωμένο στην τράπεζα) όπου θα σου έρθουν μηνύματα κωδικών επιβεβαίωσης κτλ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mits777 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Οκ κατάλαβα. Άρα τέλη Μαρτίου δεν θα πάρω καθόλου λεφτά από ΚΕΑ, μόνο τελη Απριλίου; Ούτε καν τα μισά που δεν μπαίνουν στην κάρτα ΚΕΑ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Μάρτη όχι. Από τον επόμενο μήνα ξεκινάει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Specs Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Η αδελφη μου, ειναι ανεργη πλεον μιας και τελειωσε 8μηνο κοινωνικο προγραμμα σε Δημο στα μεσα Δεκεμβρη. Πριν απο αυτο, επαιρνε ΚΕΑ. Αν εκανε αιτηση να ξαναπαρει ΚΕΑ τον Ιανουαριο, θα επαιρνε ΜΗΔΕΝ λογω εισοδηματων προηγουμενου 6μηνου (560ε /μηνα). Δοκιμαζε καθε μηνα, μιας και επεφτε το εισοδημα 6μηνου...αλλα τωρα εμφανισε θετικο προσημο. Τελικα εκανε αιτηση προχτες και εγκριθηκαν 103 ευρω.Αιτια εκτος απο την αναγκη για τα χρηματα, το οτι ελπιζει να προλαβει ενα εκτακτο ΚΕΑ που θα δοθει οπως ακουσε ως το Πασχα. Εκανε καλα η μηπως επρεπε να περιμενει να περασουν 6μηνες ανεργιας για να παρει φουλ 200ε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 55 λεπτά πριν, Specs είπε Η αδελφη μου, ειναι ανεργη πλεον μιας και τελειωσε 8μηνο κοινωνικο προγραμμα σε Δημο στα μεσα Δεκεμβρη. Πριν απο αυτο, επαιρνε ΚΕΑ. Αν εκανε αιτηση να ξαναπαρει ΚΕΑ τον Ιανουαριο, θα επαιρνε ΜΗΔΕΝ λογω εισοδηματων προηγουμενου 6μηνου (560ε /μηνα). Δοκιμαζε καθε μηνα, μιας και επεφτε το εισοδημα 6μηνου...αλλα τωρα εμφανισε θετικο προσημο. Τελικα εκανε αιτηση προχτες και εγκριθηκαν 103 ευρω.Αιτια εκτος απο την αναγκη για τα χρηματα, το οτι ελπιζει να προλαβει ενα εκτακτο ΚΕΑ που θα δοθει οπως ακουσε ως το Πασχα. Εκανε καλα η μηπως επρεπε να περιμενει να περασουν 6μηνες ανεργιας για να παρει φουλ 200ε? Να ρωτησω κατι? το ΚΕΑ πως ενημερωνεται για τα εισοδηματα καποιου ωστε να εγκρινει ή να μην εγκρινει το εισοδημα? Εκτος απο την ετησια φορολογικη δηλωση υπαρχει κατι αλλο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Specs Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 2 λεπτά πριν, rus είπε Να ρωτησω κατι? το ΚΕΑ πως ενημερωνεται για τα εισοδηματα καποιου ωστε να εγκρινει ή να μην εγκρινει το εισοδημα? Εκτος απο την ετησια φορολογικη δηλωση υπαρχει κατι αλλο? Οπως διαπιστωσα απο την αδελφη μου, "αρπαξε" αμεσως απο την Εργανη τα προσφατα εισοδηματα, που φυσικα ακομη δεν εχουν αποτυπωθει σε φορολογικη δηλωση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spiritclay Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Αν εγκριθει σε κάποιον το ΚΕΑ χάνει το επιδομα στέγασης? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Share Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, spiritclay είπε Αν εγκριθει σε κάποιον το ΚΕΑ χάνει το επιδομα στέγασης? ...δεν το χάνει, αλλά παίζει να γίνεται το,,,αντίθετο : να κόβονται τα ποσά του στέγασης από το ΚΕΑ. Για την ακρίβεια, επειδή το ΚΕΑ λαμβάνει υπ' όψη τα εισοδήματα του προηγούμενου 6μηνου (στα οποία "πρέπει" να δηλώσεις τα τυχόν επιδόματα, πχ παιδιού, που παίρνεις), αν έπαιρνες στέγασης και πάρεις και ΚΕΑ, για ένα τουλάχιστον 6μηνο θα τα παίρνεις και τα δυο. Στην επόμενη όμως αίτηση για ΚΕΑ (πάνω στο 6μηνο), ή που θα δηλώσεις το "εισόδημα" από το στέγασης (και θα στο αφαιρέσει το σύστημα από το ποσό που θα δικαιωθείς για ΚΕΑ...), ή που θα,,,κάνεις το κορόιδο, δεν θα δηλώσεις κάτι, και θα,,,ελπίζεις να μην "γίνει η διασταύρωση" που λέει η επεξήγηση στο ΚΕΑ. Κι αν τελικά γίνει για όσο θα παίρνεις και το στέγασης, θα σου κοπεί το ΚΕΑ (και θα έχεις δικαίωμα να επανυποβάλλεις αίτηση τον ΕΠΟΜΕΝΟ μήνα) και θα πρέπει να επιστρέψεις τα "αχρεωστήτως καταβληθέντα" (="παραπανίσια") που πήρες ώστε να ξαναδικαιωθείς ΚΕΑ (τον επόμενο μήνα που λέγαμε)...Άρα αν σε τσακώσουν, η "ποινή" (εκτός από τις επιστροφές που πρέπει να κάνεις), είναι στην ουσία ένα μηνιάτικο του ΚΕΑ... Η οδηγία στην αίτηση του ΚΕΑ (στο πεδίο "επιδόματα") είναι να τα βάλεις ("χειροκίνητα") ΟΛΑ. Λογιστή από την άλλη που ρώτησα, είπε "δεν το βάζεις". Ρώτα και τον δικό σου. Ή περίμενε κάποιον που ίσως τα ξέρει καλύτερα στην πράξη πώς δουλεύουν, να πει εδώ. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2022 από washcloud Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα