Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, rus είπε

Για αλλη μια φορα οι ανεργοι μενουν εκτος επιδοματος.

Εξαλλου οπως ειπε ο υπουργος αυτοι ειναι φοροφυγαδες 👍

Και οι δικαιούχοι Κέα, μπορεί να είναι.

Δημοσ.

Οσοι μπορουν να μπουν στο κεα εξασφαλιζονται, οσοι δε μπορουν να μπουν λογω των κριτηριων, ακομα και ανεργοι, παιρνουν το τριτο 😀

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το να βρεθεί κάποιος σε ανάγκη και να τύχει να δικαιούται το Κέα να το καταλάβω. Πως γίνεται κάποιος να είναι δικαιούχος Κέα 4-5-6 χρόνια συνεχόμενα? Να πούμε ότι για να το δικαιουσαι πρέπει είτε να μένεις σε ιδιόκτητο είτε στο νοικι. Το μεν ιδιόκτητο έχει πάρα πολλά κόστη για τη συντήρηση, ενφια κλπ, και το δε νοικι είναι ένα κόστος από μόνο του. Συν τα έξοδα για να ζήσει κάποιος δεη νερο σουπερ κλπ. Θέλω να πω, για να δικαιουσαι Κέα πρέπει να εμφανίζεις πολύ μικρά εισοδήματα, αλλά κάπως πρέπει να ζεις, γιατί τα 200 του Κέα δεν φτάνουν ουτε για το νοικι με τη ΔΕΗ. Μη πω ουτε για τη ΔΕΗ σκέτο. Ξέρω και πολλούς που το παίρνουν στη ζούλα, θεωρώ αδιανόητο κάποιος να είναι ΝΟΜΙΜΟΣ δικαιούχος Κέα 4-5 χρόνια σερι και να είναι αυτό το μόνο του εισοδημα, πως επιβιώνει? 

Επεξ/σία από Manolo7
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Manolo7 είπε

ΝΟΜΙΜΟΣ δικαιούχος Κέα 4-5 χρόνια σερι και να είναι αυτό το μόνο του εισοδημα, πως επιβιώνει? 

με το ζόρι και οριακά. Δεν πληρωνω χαρατσια κλπ και απλα πανε εφορια :D 

ημουν ελ.επαγγελματιας και για 15 χρονια πληρωνα σαν μλακας 450ε το μηνα τεβε ασφαλεια. οταν χρειαστικα λογω υγειας να σταματισω , δεν πηρα ουτε ενα ευρω επιδομα ανεργειας. ενω ειχα κλεισει βιβλια κλπ στην εφορια χωρις να χρωσταω τιποτα και μπηκα οαεδ , μετα απο ενα χρονο θυμήθηκε η εφορια οτι χροσταγα :D  καταλαβενετε οτι απο τοτε δεν ξαναπληρωσα τιποτα.

ενα σπιτι δικο μου εχω μονο με χαρατσι 333ε το χρονο, που φυσικα δεν πληρωνω.

• Like 2
Δημοσ.
13 ώρες πριν, washcloud είπε

γιατί, υπάρχει μήπως κι άλλο χρώμα; 

Υπαρχει και η... μαυρη δωρεα. Δηλαδη λεφτα που σου δινουν οι δικοι σου. Θεωρητικα πρεπει και αυτα να δηλωνονται για να  παιρνει η εφορια το μεριδιο της 😄

14 ώρες πριν, cameranek είπε

με το ζόρι και οριακά. Δεν πληρωνω χαρατσια κλπ και απλα πανε εφορια :D 

ημουν ελ.επαγγελματιας και για 15 χρονια πληρωνα σαν μλακας 450ε το μηνα τεβε ασφαλεια. οταν χρειαστικα λογω υγειας να σταματισω , δεν πηρα ουτε ενα ευρω επιδομα ανεργειας. ενω ειχα κλεισει βιβλια κλπ στην εφορια χωρις να χρωσταω τιποτα και μπηκα οαεδ , μετα απο ενα χρονο θυμήθηκε η εφορια οτι χροσταγα :D  καταλαβενετε οτι απο τοτε δεν ξαναπληρωσα τιποτα.

Αυτο το πραγμα με την εφορια που δε σου λεει αν/τι χρωστας, παρα μόνο μετα απο καιρο για να τρεξουν τοκοι και να σου κανει κατασχεση ειναι εξωφρενικο!

Δικο μου ατομο πηγε στο στο atm να σηκωσει χρημα απο τη συνταξη του και διαπιστωσε οχι μόνο μηδενικο υπολοιπο αλλα και αρνητικο (καπου -2000ε) 😱

Επισκεφτηκε το κατ/μα οπου της ειπαν οτι εχουν δεσμευτει/κατασχεθει απο την εφορια για παλια χρεη, για τα οποια φυσικα δεν ειχε ιδεα.

• Confused 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, Manolo7 είπε

θεωρώ αδιανόητο κάποιος να είναι ΝΟΜΙΜΟΣ δικαιούχος Κέα 4-5 χρόνια σερι και να είναι αυτό το μόνο του εισοδημα, πως επιβιώνει? 

Το ατομικό τεκμαρτό είναι 3000ε και το τεκμαρτό της ιδιοκτησίας γύρω στα 3000ε το σπίτι (+ 2000ε αν έχει κανένα παλιό αυτοκίνητο). Δλδ ένα άτομο με 0 πραγματικό εισόδημα έχει σύνολο 8000ε τεκμαρτό φορολογήσιμο. Νόμιμα και ηθικά.

Το ίδιο άτομο με ΚΕΑ σε ιδιόκτητο σπίτι έχει 2400ε/έτος πραγματικό εισόδημα και ζει αυτός, το σπίτι και το αυτοκίνητο.

Γιατί το πρώτο είναι λογικό και νόμιμο, και όχι το δεύτερο; Εγώ λεω όλα γίνονται, είμαστε θαυματοποιός χώρα.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, rus είπε

Επισκεφτηκε το κατ/μα οπου της ειπαν οτι εχουν δεσμευτει/κατασχεθει απο την εφορια για παλια χρεη

τα βλεπεις μετα απο κανα μήνα στο www.aade.gr τι χρωστας . (εγω ειμαι στα 6000+ και ανεβαινει :D )

Να κανεις το λογαριασμο ακατασχετο να μην τα βουταει η εφορια. και εμενα ειναι -1535ε ο λογαριασμος αλλα το κεα ειναι ακατασχετο και το παιρνω κανονικα. πρεπει να πας τραπεζα να κανεις φασαρια αν δεν σου δωσουν τα χρηματα, ετσι ειχα κανει και εγω πριν απο χρονια οταν δεν μου δινανε τα λεφτα απο το κεα.

8 ώρες πριν, pigeon είπε

Δλδ ένα άτομο με 0 πραγματικό εισόδημα έχει σύνολο 8000ε τεκμαρτό φορολογήσιμο

ναι και εγω ειναι να πληρωσω στη φορολογικη δηλωση 150ε αλλα και ενφια δηλαδη ενοικιο για το σπιτι μου 333ε το χρονο . με μοναδικο εισοδημα το κεα. να παν να γμθουν , μονο το φαγητο πληρωνω και τιποτα αλλο

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Ποια δουλειά σου δίνει 170€/μήνα (2.400/14), άντε 200€/μήνα να σου βάλω επειδή είναι τόσο κωλοδουλειά που δε σου δίνει τα δώρα.

Δημοσ.
Στις 21/3/2022 στις 2:27 ΠΜ, Manolo7 είπε

Το να βρεθεί κάποιος σε ανάγκη και να τύχει να δικαιούται το Κέα να το καταλάβω. Πως γίνεται κάποιος να είναι δικαιούχος Κέα 4-5-6 χρόνια συνεχόμενα? Να πούμε ότι για να το δικαιουσαι πρέπει είτε να μένεις σε ιδιόκτητο είτε στο νοικι. Το μεν ιδιόκτητο έχει πάρα πολλά κόστη για τη συντήρηση, ενφια κλπ, και το δε νοικι είναι ένα κόστος από μόνο του. Συν τα έξοδα για να ζήσει κάποιος δεη νερο σουπερ κλπ. Θέλω να πω, για να δικαιουσαι Κέα πρέπει να εμφανίζεις πολύ μικρά εισοδήματα, αλλά κάπως πρέπει να ζεις, γιατί τα 200 του Κέα δεν φτάνουν ουτε για το νοικι με τη ΔΕΗ. Μη πω ουτε για τη ΔΕΗ σκέτο. Ξέρω και πολλούς που το παίρνουν στη ζούλα, θεωρώ αδιανόητο κάποιος να είναι ΝΟΜΙΜΟΣ δικαιούχος Κέα 4-5 χρόνια σερι και να είναι αυτό το μόνο του εισοδημα, πως επιβιώνει? 

Ακούστε μαγκιτες γιατί μου φαίνεται είσται νέοι στην πιάτσα...... 

Έπαιρνα Κέα για 2 χρόνια όταν ημουν ενας άχρηστος χαραμοφαης και το κοψα από επιλογή μου.... Τώρα είμαι ένα κοπρόσκυλο ευηποληπτο μέλος της κενωνιας

Για να πάρεις Κέα δεν πρέπει να έχεις σπίτια στο όνομα σου και το συνολικό εισόδημα το χρόνο να είναι περίπου έξι μισή με εφτά χήνες το χρονο

Φυσικα να είσαι μια δηλωμένη άνεργη

ΝΑ νοικιάζεις η να μένεις σε ένα ιδιόκτητο σπίτι(με λίγα λόγια όχι φιλοξενούμενος γιατί θεώρησε προστατευομενο μέλος και παίρνεις τα φρύδια του κράτους) 

3 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΑ

Μετανάστες που νοικιάζουν διαμέρισμα και δουλεύουν μαύρα

Άτομα της βιοπαλης που φυτοζωούν αφού έχουν πιάσει πάτο μετά από τη κρίση έχουν ένα σπίτι ή είναι σε ενοίκιο(κυρίως το δεύτερο) 

Οικογένειες που είναι καλά οικονομικά και έχουν σπίτια δικά τους..... Πως γινεται αυτό? Δωρεάν παραχώρηση  το σπίτι από τους γονείς στο παιδί και έτσι φαίνεται πως μένει μόνος του... Αρχίζετε να πιάνετε το νόημα τσακάλοι? Φυσικά και τα σπίτια τα συντηρούν οι γονείς και φυσικά το παιδί θα μένει στο πατρικό του ακόμα.. ΑΛΛΆ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΆ.... 

ΤΏΡΑ ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙΣ από το Κέα? 

Αμα το συνδυάσεις με μια κάρτα ανεργίας έχεις κάποιες παροχές 

Περα από  τα εύκολα  ακοπα λεφτά 

Ένταξη στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ 

Επιδότηση ενοικίου 

Επιδοτηση θέρμανσης 

ΑΝ η κατοικία βρίσκεται σε συγκεκριμένους δήμους στη Αττική κάθε μηνα δωρεάν τροφιμα και καθαριστικά αξίας 50 ευρώ ίσως και 60 προσφορά της ευρωπαϊκής ένωσης 

Και κάτι τελευταίο και ίσως το καλύτερο επειδη είναι εξάμηνο το Κέα αμα πιάσεις δουλειά δε κόβεται πρέπει να ολοκληρωθεί το εξάμηνο.. Αυτό σημαίνει ότι άμα φτιάξεις Κέα και ταυτοχρονα βρεις δουλειά για ένα εξάμηνο θα πλήρωνεσαι... Φαντάσου κάθε 15 μέρες..... 

Αυτά για να μην μπερδεύεται τη βούρτσα με την οδοντοβουρτσα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, cameranek είπε

τα βλεπεις μετα απο κανα μήνα στο www.aade.gr τι χρωστας . (εγω ειμαι στα 6000+ και ανεβαινει :D )

Oxι βεβαια, αυτο λεμε. Τα χρεη αυτα δεν εμφανιζονται στο gsis/aade.gr

Συγκεκριμενα προκειται για χρεη απ τη δημοτικη αστυνομια που προφανως μεταβιβαστηκαν στην εφορια (σε εφορια διαφορετικη απ αυτην που υπαγεται ο φορολογουμενος). Οποτε σε αυτη τη περιπτωση απ οτι φαινεται δεν εμφανιζονται στη σελιδα.

12 ώρες πριν, cameranek είπε

Να κανεις το λογαριασμο ακατασχετο να μην τα βουταει η εφορια. και εμενα ειναι -1535ε ο λογαριασμος αλλα το κεα ειναι ακατασχετο και το παιρνω κανονικα. πρεπει να πας τραπεζα να κανεις φασαρια αν δεν σου δωσουν τα χρηματα, ετσι ειχα κανει και εγω πριν απο χρονια οταν δεν μου δινανε τα λεφτα απο το κεα.

Το ακατασχετο ειναι μεχρις ενος ποσου. Πηγε στη τραπεζα οπως ειπα, και ενημερωθηκε, απο κει και περα δε ξερω τι θα γινει, εκκρεμει το θεμα.

Επεξ/σία από rus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...