christakos07 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 11 ώρες πριν, panosno1com είπε Οταν καποιος ειναι φιλοξενούμενος, μπορεί να παιρνει το ΕΕΕ-κεα ? Αν ναι ,μετραει το εισοδημα του ανθρώπου που τον φιλοξενεί άρα θα τον πετάξει έξω το σύστημα; Το άτομο παίρνει ηδη ΚΕΑ. Προσμετράται ως επιπλέον άτομο στο νοικοκυριό, άρα πρέπει να προσαυξηθεί το ΚΕΑ αυτού που το λαμβάνει ήδη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosno1com Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 8 ώρες πριν, christakos07 είπε Προσμετράται ως επιπλέον άτομο στο νοικοκυριό, άρα πρέπει να προσαυξηθεί το ΚΕΑ αυτού που το λαμβάνει ήδη. Ασχετως αν το αλλο ατομο εργαζεται και εχει μισθο? (Οχι αυτος που παιρνει κεα προφανως) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 4 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, panosno1com είπε Ασχετως αν το αλλο ατομο εργαζεται και εχει μισθο? (Οχι αυτος που παιρνει κεα προφανως) Συνήθως τα επιπλεόν άτομα, έχουν εισόδημα/περιουσιακά στοιχεία που κάνουν το σύνολο των εσόδων του νοικοκυριού να χάνει ο δικαιούχος ΚΕΑ το επίδομα. Πιο πιθανό είναι αν τα επιπλεόν άτομα είναι ΠΑΙΔΙΑ όχι μόνο να μην γίνονται λόγος να χαθεί το επίδομα αλλά να προσαυξηθεί. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christakos07 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 5 Μαρτίου 2022 18 ώρες πριν, panosno1com είπε Ασχετως αν το αλλο ατομο εργαζεται και εχει μισθο? (Οχι αυτος που παιρνει κεα προφανως) Θα χάσει το ΚΕΑ ο πρώτος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Konstantinio Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπερα, η αιτηση ειναι ακομα ενεργη; Θα παρω και τον επωμενο μηνα το κεα; Η πρεπει να την ακυρωσω και να κανω νεα αιτηση; Επεξ/σία 9 Μαρτίου 2022 από Konstantinio Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
cameranek Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2022 Στις 8/1/2022 στις 5:42 ΜΜ, cameranek είπε το εχω ξαναβαλει σαν πιο παλιος στο κεα απο προσωπικη μου εμπειρια και αν το ψαξετε στο γουγλη... ----ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΟΣΤ ΚΕΑ----- "Διπλα απο τις ημερομηνίες ισχύος της αιτησης ΚΕΑ μου μεσα στην αιτηση μου εμφανιζεται η ενδειξη +1,+2+3 κτλ. Τι ακριβως ειναι αυτο;" Η ενδειξη αυτη εμφανιζεται σε αιτησεις που ειναι εντος του μηνα επανυποβολης(ανανεωσης) ... Η αιτηση μας ενω εχει ληξει ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΚΥΡΩΘΕΙ για να μπορεσουμε να την ανανεωσουμε. Η ενδειξη +1 κτλ ειναι οι επιπλεον μερες λοιπον που δεν ακυρωνεται. Ειναι αυξων αριθμος και καθε μερα θα παρατηρησουμε πως αλλαζει. Μπορει και να φτασει εως και 13 μέρες επιπλεον (+13)... Δεν πρεπει να μας ανησυχει. Παρακολουθουμε την αιτηση μας και μολις αυτη η ενδειξη σβησει ΤΟΤΕ μπορουμε να ανανεωσουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Algourab Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Χαίρετε, μια ερώτηση σας παρακαλώ... Χθες νοικιασα σπιτι και αποδεχθηκα το ηλεκτρονικό μου συμβόλαιο. Θα περιμενω κννα μηνα εως οτου λαβω τον πρωτο λογαριασμο Δεκο στο ονομα μου και κατοπιν τουτου θα κανω αιτηση για ΚΕΑ. Κατα πασα πιθανοτητα δεν θα υπαρξει αντιστοιχια με την νεα διευθυνση κατοικιας μου εξαιτιας του Ε1 για το 2020 και παρα τη συμπληρωση του αριθμού μισθωτηριου μου. Στην περιπτωση αυτη πρεπει να παω σε κέντρο πρόνοιας με μισθωτηριο και λογαριασμο δεκο ή πρεπει να περιμενω ενα ευλογο διαστημα μεχρι να το διασταυρωσει το συστημα οτι νοικιάζω πλεον. Τι με συμβουλευετε να κανω; Σας ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Konstantinio Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 8 ώρες πριν, cameranek είπε Ευχαριστω! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 10 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, Algourab είπε Χαίρετε, μια ερώτηση σας παρακαλώ... Χθες νοικιασα σπιτι και αποδεχθηκα το ηλεκτρονικό μου συμβόλαιο. Θα περιμενω κννα μηνα εως οτου λαβω τον πρωτο λογαριασμο Δεκο στο ονομα μου και κατοπιν τουτου θα κανω αιτηση για ΚΕΑ. Κατα πασα πιθανοτητα δεν θα υπαρξει αντιστοιχια με την νεα διευθυνση κατοικιας μου εξαιτιας του Ε1 για το 2020 και παρα τη συμπληρωση του αριθμού μισθωτηριου μου. Στην περιπτωση αυτη πρεπει να παω σε κέντρο πρόνοιας με μισθωτηριο και λογαριασμο δεκο ή πρεπει να περιμενω ενα ευλογο διαστημα μεχρι να το διασταυρωσει το συστημα οτι νοικιάζω πλεον. Τι με συμβουλευετε να κανω; Σας ευχαριστώ Το καλύτερο είναι να ρωτήσεις λογιστή πάντως (πιθανώς θα σου δώσει μέχρι και λύσεις για να δικαιωθείς το ΚΕΑ γρηγορότερα). Κατά τ' άλλα, νομίζω πως μπορείς να ζητήσεις από τον πάροχο ρεύματος κάποια βεβαίωση ή έκδοση κάποιου πρόωρου λογαριασμού αφ' όσον συνάψεις συμβόλαιο - αλλά γιατί ακριβώς τον θέλεις αυτόν για ΚΕΑ...; Δεν νομίζω να χρειάζεσαι ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ...Και τέλος, υποτίθεται πως μέσα στον Μάρτη θ' ανοίξουν οι δηλώσεις ούτως ή άλλως, αλλά και πάλι, αφού το σπίτι το νοικιάζεις τώρα το '22, η δήλωση θα αφορά το οικονομικό έτος '21 (το λέω επειδή από μόνος λες "δεν θα υπάρξει αντιστοιχία διεύθνσης"). Εγώ θα έλεγα ούτως ή άλλως να κάνεις αίτηση μέσω της σελίδας του ΗΔΙΚΑ με τα νέα στοιχεία (αριθμό μισθωτηρίου, αριθμό παροχής κλπ), κι αν τυχόν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις διασταυρώσεις, θα σου πει το σύστημα γιατί και το κανονίζεις μετά και ξανακάνεις αίτηση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GREGORYMO Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 ΔΙΠΛΟ Κέα τον Απρίλιο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_p Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Στις 10/3/2022 στις 12:33 ΠΜ, Algourab είπε Χαίρετε, μια ερώτηση σας παρακαλώ... Χθες νοικιασα σπιτι και αποδεχθηκα το ηλεκτρονικό μου συμβόλαιο. Θα περιμενω κννα μηνα εως οτου λαβω τον πρωτο λογαριασμο Δεκο στο ονομα μου και κατοπιν τουτου θα κανω αιτηση για ΚΕΑ. Κατα πασα πιθανοτητα δεν θα υπαρξει αντιστοιχια με την νεα διευθυνση κατοικιας μου εξαιτιας του Ε1 για το 2020 και παρα τη συμπληρωση του αριθμού μισθωτηριου μου. Στην περιπτωση αυτη πρεπει να παω σε κέντρο πρόνοιας με μισθωτηριο και λογαριασμο δεκο ή πρεπει να περιμενω ενα ευλογο διαστημα μεχρι να το διασταυρωσει το συστημα οτι νοικιάζω πλεον. Τι με συμβουλευετε να κανω; Σας ευχαριστώ Καλησπέρα, ειχα παρόμοια περίπτωση. Ήμουν φιλοξενούμενος και πήγα ενοίκιο. Στο Ε1 λογο που ήταν του προηγουμένου χρόνου με έδειχνε φιλοξενούμενο. Οταν πήγα για αίτηση κεα στην αρχή δεν το δεχόντουσαν. Ομως έπεισα την υπάλληλο και πηρε τηλ στα κεντρικά μπροστά μου. Η απάντηση ήταν ότι προχωράμε κανονικά την αιτηση αφού υπάρχει το ηλεκτρονικό μισθωτήριο. Απλα χρειάζεται να είχες και την παροχή ρεύματος στο ονομα σου.Αν δεν έχεις ακόμα, ενας δεκο τηλέφωνο η νερό στο ονομά σου κάνει. Δεν μπορείς να κάνεις μονος σου την αιτηση καθώς χρειάζεται να γινει επεξεργασια από τον δημο - κέντρο κοινότητας λογο του συγκεκριμένου θέματος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christakos07 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 7 ώρες πριν, dimitris_p είπε Καλησπέρα, ειχα παρόμοια περίπτωση. Ήμουν φιλοξενούμενος και πήγα ενοίκιο. Στο Ε1 λογο που ήταν του προηγουμένου χρόνου με έδειχνε φιλοξενούμενο. Οταν πήγα για αίτηση κεα στην αρχή δεν το δεχόντουσαν. Ομως έπεισα την υπάλληλο και πηρε τηλ στα κεντρικά μπροστά μου. Η απάντηση ήταν ότι προχωράμε κανονικά την αιτηση αφού υπάρχει το ηλεκτρονικό μισθωτήριο. Απλα χρειάζεται να είχες και την παροχή ρεύματος στο ονομα σου.Αν δεν έχεις ακόμα, ενας δεκο τηλέφωνο η νερό στο ονομά σου κάνει. Δεν μπορείς να κάνεις μονος σου την αιτηση καθώς χρειάζεται να γινει επεξεργασια από τον δημο - κέντρο κοινότητας λογο του συγκεκριμένου θέματος. Εδώ να αναφέρουμε ότι αν περάσεις απο φιλοξενία σε ενοικίαση, μπορείς να υποβάλεις αίτηση ΚΕΑ αφού παρέλθουν 6 μήνες. Αν όμως ήσουν ήδη σε ενοίκιο, τότε θα προχωρήσεις άμεσα την αίτηση μέσω του Δήμου. Επιπλέον μην ρωτάτε λογιστές για τέτοιου είδους πράγματα, είναι καθόλα αναρμόδιοι για βασικά πράγματα που αφορούν τον τομέα τους, πόσο μάλλον για προνοιακά θέματα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimitris_p Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 9 ώρες πριν, christakos07 είπε Εδώ να αναφέρουμε ότι αν περάσεις απο φιλοξενία σε ενοικίαση, μπορείς να υποβάλεις αίτηση ΚΕΑ αφού παρέλθουν 6 μήνες. Αν όμως ήσουν ήδη σε ενοίκιο, τότε θα προχωρήσεις άμεσα την αίτηση μέσω του Δήμου. Επιπλέον μην ρωτάτε λογιστές για τέτοιου είδους πράγματα, είναι καθόλα αναρμόδιοι για βασικά πράγματα που αφορούν τον τομέα τους, πόσο μάλλον για προνοιακά θέματα. Eγω παντως έκανα τον ίδιο μήνα αίτηση. (Περίπτωση πριν 2 χρόνια περίπου), δεν ξέρω αν εχει αλλάξει από τότε κάτι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
christakos07 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 16 ώρες πριν, dimitris_p είπε Eγω παντως έκανα τον ίδιο μήνα αίτηση. (Περίπτωση πριν 2 χρόνια περίπου), δεν ξέρω αν εχει αλλάξει από τότε κάτι. Αν είσαι φιλοξενούμενος δεν επιτρέπεται. Αν ήσουν σε δικό σου σπίτι ή σε παραχώρηση, επιτρέπεται. Το ΦΕΚ είναι αρκετά σαφές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Share Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Στις 17/3/2022 στις 8:53 ΜΜ, GREGORYMO είπε ΔΙΠΛΟ Κέα τον Απρίλιο. Για αλλη μια φορα οι ανεργοι μενουν εκτος επιδοματος. Εξαλλου οπως ειπε ο υπουργος αυτοι ειναι φοροφυγαδες 👍 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα