Προς το περιεχόμενο

Κοινωνικο εισοδημα αλληλεγγυης

iordanis77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, definitio είπε

Εγκεκριμένη 200,00 € 07/2021 έως 12/2021 +7

το εχω ξαναβαλει σαν πιο παλιος στο κεα απο προσωπικη μου εμπειρια και αν το ψαξετε στο γουγλη...

----ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΟΣΤ ΚΕΑ-----

"Διπλα απο τις ημερομηνίες ισχύος της αιτησης ΚΕΑ μου μεσα στην αιτηση μου εμφανιζεται η ενδειξη +1,+2+3 κτλ. Τι ακριβως ειναι αυτο;"

Η ενδειξη αυτη εμφανιζεται σε αιτησεις που ειναι εντος του μηνα επανυποβολης(ανανεωσης) ... Η αιτηση μας ενω εχει ληξει ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΚΥΡΩΘΕΙ για να μπορεσουμε να την ανανεωσουμε. Η ενδειξη +1 κτλ ειναι οι επιπλεον μερες λοιπον που δεν ακυρωνεται. Ειναι αυξων αριθμος και καθε μερα θα παρατηρησουμε πως αλλαζει. Μπορει και να φτασει εως και 13 μέρες επιπλεον (+13)...

Δεν πρεπει να μας ανησυχει. Παρακολουθουμε την αιτηση μας και μολις αυτη η ενδειξη σβησει ΤΟΤΕ μπορουμε να ανανεωσουμε.

Snap 2022-01-08 at 17.44.13.png

Επεξ/σία από cameranek
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις πόσες επιπλέον μέρες τελικά σού δόθηκε η δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης; Πού έφτασε η αρίθμηση δλδ;

2 ώρες πριν, cameranek είπε

το εχω ξαναβαλει σαν πιο παλιος στο κεα απο προσωπικη μου εμπειρια και αν το ψαξετε στο γουγλη...

----ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΠΟΣΤ ΚΕΑ-----

"Διπλα απο τις ημερομηνίες ισχύος της αιτησης ΚΕΑ μου μεσα στην αιτηση μου εμφανιζεται η ενδειξη +1,+2+3 κτλ. Τι ακριβως ειναι αυτο;"

Η ενδειξη αυτη εμφανιζεται σε αιτησεις που ειναι εντος του μηνα επανυποβολης(ανανεωσης) ... Η αιτηση μας ενω εχει ληξει ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΚΥΡΩΘΕΙ για να μπορεσουμε να την ανανεωσουμε. Η ενδειξη +1 κτλ ειναι οι επιπλεον μερες λοιπον που δεν ακυρωνεται. Ειναι αυξων αριθμος και καθε μερα θα παρατηρησουμε πως αλλαζει. Μπορει και να φτασει εως και 13 μέρες επιπλεον (+13)...

Δεν πρεπει να μας ανησυχει. Παρακολουθουμε την αιτηση μας και μολις αυτη η ενδειξη σβησει ΤΟΤΕ μπορουμε να ανανεωσουμε.

Snap 2022-01-08 at 17.44.13.png

Στο Γούγλη δεν εμφανίζεται πάντως, ούτε στις επίσημες Ερωταπαντήσεις του ΚΕΑ/ΕΕΑ.

Να δούμε πότε θα αυτο-ακυρωθεί η αίτηση...
- αφενός έχει νόημα η έναρξη της αρίθμησης από την αρχή του τελευταίου μήνα πληρωμής (εκτός των προβλεπόμενων μηνών αναφοράς)
- αφετέρου, αν είναι να μετρήσει κανά 15ήμερο +, είναι κάπως νωρίς, ίσως...

2 λεπτά πριν, definitio είπε

Στις πόσες επιπλέον μέρες τελικά σού δόθηκε η δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης; Πού έφτασε η αρίθμηση δλδ;

αν δεις στην φωτο που εχω βαλει, το ρεκορ σε μενα ηταν +15 :D 

συνηθως γυρω στο +8 ακυρωνετε η αιτηση, απλα ειναι σπαστικο να τσεκαρεις καθε μερα μεχρι να ακυρωθει. Θα δω τον αλλο μηνα μεχρι που θα παει

και απο το γουγλη...

https://www.google.com/search?q=αριθμός+εμφανίζεται+στην+αίτηση+ΚΕΑ+δίπλα+στην+ημερομηνία+λήξης+&client=opera&hs=V1e&ei=4djZYZ61Kf2T9u8P49-qwAs&ved=0ahUKEwjeqeas5aL1AhX9if0HHeOvCrgQ4dUDCA4&uact=5&oq=αριθμός+εμφανίζεται+στην+αίτηση+ΚΕΑ+δίπλα+στην+ημερομηνία+λήξης+&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAM6BwgAEEcQsANKBAhBGABKBAhGGABQjRVYlpEBYJq_AWgBcAJ4AIABpwGIAbYmkgEEMC4zOJgBAKABAqABAcgBCMABAQ&sclient=gws-wiz

2 ώρες πριν, cameranek είπε

αν δεις στην φωτο που εχω βαλει, το ρεκορ σε μενα ηταν +15 :D 

συνηθως γυρω στο +8 ακυρωνετε η αιτηση, απλα ειναι σπαστικο να τσεκαρεις καθε μερα μεχρι να ακυρωθει. Θα δω τον αλλο μηνα μεχρι που θα παει

και απο το γουγλη...

https://www.google.com/search?q=αριθμός+εμφανίζεται+στην+αίτηση+ΚΕΑ+δίπλα+στην+ημερομηνία+λήξης+&client=opera&hs=V1e&ei=4djZYZ61Kf2T9u8P49-qwAs&ved=0ahUKEwjeqeas5aL1AhX9if0HHeOvCrgQ4dUDCA4&uact=5&oq=αριθμός+εμφανίζεται+στην+αίτηση+ΚΕΑ+δίπλα+στην+ημερομηνία+λήξης+&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAM6BwgAEEcQsANKBAhBGABKBAhGGABQjRVYlpEBYJq_AWgBcAJ4AIABpwGIAbYmkgEEMC4zOJgBAKABAqABAcgBCMABAQ&sclient=gws-wiz

Tον αριθμό τον είδα, δεν ήξερα αν συνέπιπτε με το μέγιστο που έχει παρατηρηθεί.

Περίεργο που το συγκεκριμένο ζήτημα απανταται σε μια κ μοναδική ιστοσελίδα, ιδιωτικής πρωτοβουλίας...

οι πληροφοριες υπαρχουν, αρκει να ψαξεις. απλα εβαλα μια προχειρη αναζητηση στο γουγλη, και σου ειπα και την προσωπικη εμπειρια μου. Γι' αυτο το εβαλα για ενημερωση. 

11 ώρες πριν, cameranek είπε

οι πληροφοριες υπαρχουν, αρκει να ψαξεις. απλα εβαλα μια προχειρη αναζητηση στο γουγλη, και σου ειπα και την προσωπικη εμπειρια μου. Γι' αυτο το εβαλα για ενημερωση. 

Όταν μόνο μια σελίδα, ιδιωτική κι όχι γνωστή, αναφέρεται στο υπό συζήτηση θέμα, "δεν υπάρχουν οι πληροφορίες"...κακώς βέβαια, θα ταίριαζε να βρίσκονται στις ερωταπαντήσεις του προγράμματος, αφού πράγματι γεννώνται οι σχετικές απορίες.

Εγώ έψαξα το κείμενο της ερώτησης/απάντησης - υποθέτοντας ότι θα ήταν τυποποιημένο, σαν ενημερωτικό ποστ ΚΕΑ, όπως ήταν ο τίτλος της παράθεσης, αν η απάντηση προερχόταν από επίσημη πηγή - αλλά ο γούγλης έδειξε το παρόν στο ινσόμνια.

Στην ανωτέρω ιστοσελίδα είναι σαφές πως απαντάει σε ερωτήσεις αναγνωστών, δε παραθέτει κείμενο δημοσίως διαθέσιμο από το ΚΕΑ (αν υπήρχε σε FAQ κ αποσύρθηκε, δεν το γνωρίζω)

Αφού παρέχεται απάντηση, μικρή διαφορά...κι όπως είπα θα έπρεπε να ενταχθεί στα FAQ, αφού τέτοια απλά "διαδικαστικά" είναι πηγή αμφιβολιών όταν έχεις να κάνεις με δημόσιους φορείς κ αυτοματοποιημένες διαδικασίες.

γι'αυτο υπαρχουν τα μιδια (media) για να βοηθαμε απο την εμπειρια μας. 

αν περιμενεις απο την κυβερνισάρα να βγαλεις ακρη με τις αντιφαντικες αποφασεις καθε μερα, σωθικες :D προσπαθουν να κοψουν απο τους φτωχους... 

και με την ανανεωση της καρτας ανεργιας αλλαξανε ξαφνικα αν το εμαθες...

Το δελτίο ανεργίας μπορεί να ανανεωθεί εντός διαστήματος είκοσι (20) ημερολογιακών ημερών ΠΡΙΝ την ημερομηνία λήξης του. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας, το δελτίο ανεργίας δεν μπορεί να ανανεωθεί.

κεγω στο +9 ειμαι . απλα  φοβαμαι μην παραπαει πολυ στο τελος μεχρι να ανοιξει για νεα αιτηση . γτ συνηθως ηθελε και αποδοχη απο τον Δημο . και εκει θελει ραντεβου.και το κοβω να πηγαινει αδικα ο μηνας στο τελος.. οντως θελει καθε μερα να μπαινεις να βλεπεις μηπως ανοιξει

• Like 1

1 ώρα πριν, NIKOSKURT είπε

κεγω στο +9 ειμαι . απλα  φοβαμαι μην παραπαει πολυ στο τελος μεχρι να ανοιξει για νεα αιτηση . γτ συνηθως ηθελε και αποδοχη απο τον Δημο . και εκει θελει ραντεβου.και το κοβω να πηγαινει αδικα ο μηνας στο τελος.. οντως θελει καθε μερα να μπαινεις να βλεπεις μηπως ανοιξει

Και εγώ στην ίδια ακριβώς φάση με σένα είμαι. Το βλέπω να τον χάνουμε τον μήνα... 

2 ερωτησουλες αν ξέρει κάποιος

απο όσο έψαξα , το επίδομα απο ΟΑΕΔ για μακροχρόνιους μετρά κανονικά σαν πληρωμή

1. άρα το τελευταίο 6 μηνο με τους προηγούμενους 6 μήνες έσοδο 200/μήνα δεν δικαιούται κάποιος επίδομα ΚΕΑ ,σωστά ?

2. αν τελικά δικαιούται να μπει χωρίς να λαμβάνει το επίδομα , καλύπτει συμμετοχή σε φάρμακα 100% ?

Ερώτηση: Moυ άνοιξε η αίτηση σήμερα για να κάνω ανανέωση, παράλληλα περιμένω μέχρι το τέλος του μήνα να με ειδοποιήσουν για να ξεκινήσω δουλειά σε μια ιδιωτική ετ. (χωρίς να είναι 100%). Τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση ? αν ανανεώσω σήμερα την αίτηση μετά πρέπει να πάω στον δήμο για ακύρωση η το αφήνω έτσι και απλά δεν πειράζω τα λεφτά που θα βάζουν μέχρι να τα τραβήξουν πίσω? Έχει κάποιος κάποια αντίστοιχη εμπειρία ?

Σήμερα ακυρώθηκε η αίτηση, υποβάλλω νέα κ αντί για 200€, που λάμβανα το τελευταίο 6μηνο, μού έβγαλε 112€, χωρίς να έχει υπάρξει καμία διαφοροποίηση ως προς μισθούς κτλ.

Φορολόγησαν το έκτακτο επίδομα πού έδωσαν; Δε καταλαβαίνω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, definitio είπε

Σήμερα ακυρώθηκε η αίτηση, υποβάλλω νέα κ αντί για 200€, που λάμβανα το τελευταίο 6μηνο, μού έβγαλε 112€, χωρίς να έχει υπάρξει καμία διαφοροποίηση ως προς μισθούς κτλ.

Δεν το φορολογησαν !!!!!

Άλλος πρέπει να είναι ο λόγος.

Ποσα πήρες ?

Γιατί το σύστημα φαίνεται να βρίσκει ΕΙΣΟΔΗΜΑ 500€.

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα

10 ώρες πριν, maverick290402 είπε

Ερώτηση: Moυ άνοιξε η αίτηση σήμερα για να κάνω ανανέωση, παράλληλα περιμένω μέχρι το τέλος του μήνα να με ειδοποιήσουν για να ξεκινήσω δουλειά σε μια ιδιωτική ετ. (χωρίς να είναι 100%). Τι κάνω σε αυτήν την περίπτωση ? αν ανανεώσω σήμερα την αίτηση μετά πρέπει να πάω στον δήμο για ακύρωση η το αφήνω έτσι και απλά δεν πειράζω τα λεφτά που θα βάζουν μέχρι να τα τραβήξουν πίσω? Έχει κάποιος κάποια αντίστοιχη εμπειρία ?

Κάνεις κανονικά αίτηση.

Το ΚΕΑ αφορά τα εισοδήματα του προηγούμενου εξαμήνου και ως εκ τούτου υπάρχει ενδεχόμενο να λαμβάνεις ΚΕΑ και να εργάζεσαι παράλληλα.

Όταν η αίτηση λήξει τον Ιούλιο του 2022, το σύστημα θα σε πετάξει μόνο του εκτός.

29 λεπτά πριν, definitio είπε

Δεν εμφανίζονται εισοδήματα στην αίτηση;

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Δεν το φορολογησαν !!!!!

Άλλος πρέπει να είναι ο λόγος.

Ποσα πήρες ?

Γιατί το σύστημα φαίνεται να βρίσκει ΕΙΣΟΔΗΜΑ 500€.

Δεν είχα κανένα έσοδο πέρα από το ΚΕΑ...μού εμφάνισε 657€ μισθούς (θεώρησα πως κάπως υπολογίζουν το επίδομα αυτό κ εξαιρούνται), που σαφώς δεν προκύπτει από την Φορ.Δήλωση αλλά ούτε κ έλαβα οποιοδήποτε μισθό.

Πώς στο καλό βρήκε τώρα εισοδήματα;

Παρόμοια κόλπα μού έκανε κ πριν την έγκριση της τελευταίας δήλωσης (γι αυτό είχα καθυστερήσει την υποβολή τότε, που διορθώθηκε αυτόματα μετά από λίγους μήνες, καθώς καθυστέρησα το ραντεβού στο Δήμο), που δεν είχα εργαστεί από Φλεβ. '20, αλλά μού έβγαζε εισοδήματα ανύπαρκτα για το τελευταίο 6μηνο (κάπου είχα διαβάσει την εξήγηση/πρόβλημα στο σύστημα που για κάποιο λόγο υπολογίζει ένα ποσοστό αυτόματα από τη φορολογική δήλωση του περασμένου χρόνου...αλλά τώρα δεν είχα καν εισοδήματα για το '21, ώστε να υπολογίζει κάποιο ποσοστό)

4 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Δεν εμφανίζονται εισοδήματα στην αίτηση;

Βγάζει 657,16€ ως μισθούς...θεώρησα κατά την υποβολή ότι κάπως υπολογίζει τα επιδόματα του ΚΕΑ, που θα εξαιρεθούν από τον υπολογισμό

Δεν είχα κανένα μισθό το τελευταίο 6μηνο.

Επεξ/σία από definitio

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...