Προς το περιεχόμενο

Κοινωνικο εισοδημα αλληλεγγυης

iordanis77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 ώρες πριν, definitio είπε

Καθώς πλησιάζει η προθεσμία για επανυποβολή αίτησης ΚΟΤ & η αίτηση ΚΕΑ είναι παλαιότερη του 2μήνου,

• πρέπει να υποβάλω εκ νέου αίτηση ΚΕΑ - να ακυρώσω τη τρέχουσα & να την υποβάλω εκ νέου και κατόπιν να επαναλάβω τη διαδικασία για το ΚΟΤ
  • ή αρκεί η ακύρωση/επανυπβολή της αίτησης ΚΟΤ;

αν εχεις ενεργη αιτηση ΚΕΑ κανεις αμεσως για ΚΟΤΑ . μπες εδω... 

https://www.idika.gr/kot

• Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση).
  • Με την παρέλευση διμήνου από τη λήξη της διορίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων (από 16/09/2021 έως και 15/11/2021), όσοι από τους εν ενεργεία δικαιούχους δεν έχουν υποβάλλει νέα αίτηση, θα απενταχθούν αυτόματα από το ΚΟΤ.
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

11 ώρες πριν, definitio είπε

Καθώς πλησιάζει η προθεσμία για επανυποβολή αίτησης ΚΟΤ & η αίτηση ΚΕΑ είναι παλαιότερη του 2μήνου,

• πρέπει να υποβάλω εκ νέου αίτηση ΚΕΑ - να ακυρώσω τη τρέχουσα & να την υποβάλω εκ νέου και κατόπιν να επαναλάβω τη διαδικασία για το ΚΟΤ
  • ή αρκεί η ακύρωση/επανυπβολή της αίτησης ΚΟΤ;

Δεν μπορείς να ακυρώσεις την αίτηση του ΚΕΑ 😛

Απλά κάνε υποβολή αίτησης για ΚΟΤ-Α.

18 ώρες πριν, cameranek είπε

αν εχεις ενεργη αιτηση ΚΕΑ κανεις αμεσως για ΚΟΤΑ . μπες εδω... 

https://www.idika.gr/kot

• Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση).
  • Με την παρέλευση διμήνου από τη λήξη της διορίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων (από 16/09/2021 έως και 15/11/2021), όσοι από τους εν ενεργεία δικαιούχους δεν έχουν υποβάλλει νέα αίτηση, θα απενταχθούν αυτόματα από το ΚΟΤ.

10 ώρες πριν, christakos07 είπε

Δεν μπορείς να ακυρώσεις την αίτηση του ΚΕΑ 😛

Απλά κάνε υποβολή αίτησης για ΚΟΤ-Α.

1) Ασυνεννοησία.

2) Νομίζω μπορείς να ακυρώσεις αίτηση ΚΕΑ

3) Εχω ενεργό ΚΟΤ-Α & εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ από τον Ιούλιο.

4) έθεσα τη συγκεκριμένη ερώτηση γιατί σε άρθρο που διάβασα εδώ έλεγε:

"Αν είστε δικαιούχος ΚΕΑ αλλά η αίτησή σας έχει εγκριθεί πριν από τους τελευταίους 2 μήνες, πρέπει να κάνετε τροποποιητική αίτηση ΚΕΑ."

Οπότε επειδή δε θυμόμουν από παλιότερα πώς γίνεται η διαδικασία, ενώ η ιστοσελίδα του ΚΕΑ έχει πέσει τουλάχιστον από χθες (όλο το ΣΚ δλδ), οπότε δε μπορούσα να επιβεβαιώσω - αν μπορώ να κάνω τροποποιητική ή χρειάζεται ακύρωση/επανυποβολή, γι αυτό ρώτησα.

Εχω, λοιπόν ενεργό ΚΟΤ (που λήγει μέσα Νοέμβρη), έχω εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ, κι η ερώτηση είναι αν πράγματι χρειάζεται παρέμβαση στο ΚΕΑ προτού κάνω επανυποβολή ΚΟΤ για άλλο ένα έτος.

1 ώρα πριν, definitio είπε

"Αν είστε δικαιούχος ΚΕΑ αλλά η αίτησή σας έχει εγκριθεί πριν από τους τελευταίους 2 μήνες, πρέπει να κάνετε τροποποιητική αίτηση ΚΕΑ."

Βλακείες γράφει το ΠΘ, είναι πιο άσχετοι κι από την "κλειδαρά" στα "δικαιολογητικά"! 
Το ΚΕΑ ισχύει για 6 μήνες, ό,τι και να γίνει, ακόμη και πόλεμος!! 
Το ΚΟΤ ΠΡΕΠΕΙ να το ανανεώσεις μάξιμουμ 2 μήνες μετά το πέρας των φορολογικών δηλώσεων, δηλαδή εως τις 15/11. 

Και για να ιντριγκάρω λιγάκι τους "φοβιτσιάρηδες",,, σε μια ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ περίπτωση, ξέρεις/έχεις βρεί/σου έχουν υποσχεθεί πχ οτι θα πιάσεις δουλειά μέσα στο Νοέμβριο, το ΚΕΑ θα το δείς στον λογαριασμό σου το βράδυ της 29ης Οκτ, οπότε 30 ή 31 Οκτωβρίου το αργότερο, ακυρώνεις το παλιό ΚΕΑ και κάνεις νέα αίτηση για να συνεχίσεις για άλλους ΣΥΝ 6 μήνες να το λαμβάνεις ακόμη και όταν δουλεύεις! 
Αυτό φυσικά όταν είσαι "καθαρός" και μπορείς να κάνεις σίγουρη εγκεκριμένη αίτηση μέσω της πλατφόρμας keaprogram. 
Αλλιώς μέσω Δήμου θα χάσεις έναν μήνα (Νοέμβριο) και θα ξαναξεκινήσεις τέλη Δεκέμβρη όπου θα φανεί η πρόσληψη και πιθανώς κάποιος μισθός (ή έναντι αυτού). 

*"τροποποιητικές" ΔΕΝ υπάρχουν στο ΚΕΑ από το Νοέμβριο του 2018 όταν από ετήσιο έγινε εξαμηνιαίο. Ακύρωση και νέα αίτηση κάνεις τα τελευταία χρόνια.

• Like 1

2 ώρες πριν, definitio είπε

, λοιπόν ενεργό ΚΟΤ (που λήγει μέσα Νοέμβρη), έχω εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ, κι η ερώτηση είναι αν πράγματι χρειάζεται παρέμβαση στο ΚΕΑ προτού κάνω επανυποβολή ΚΟΤ για άλλο ένα έτος.

κάνε το ΚΟΤΑ χωρίς να πειράξεις το κεα. 

Αίτηση ΚΕΑ δεν ακυρώνεται από τον χρήστη, παρά μόνον από τόν δήμο. 

Σε εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ εξαμήνου, ακόμη και να ξεκινήσεις δουλειά εντός εξαμήνου, επιδοτείσαι κανονικά. 

Κάνε υποβολή αίτηση ΚΟΤ ξανά, γιατί θα στην ακυρώσει στις 15 Νοέμβρη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Επίσης 3 μέρες τώρα πήγαινα να συνδεθώ στο ΚΕΑ κ μού έβγαζε 503 error...τελικά ήθελε καθάρισμα cookies, αλλιώς δεν μού έδειχνε καν τη σελίδα, οπότε το όποιο πρόβλημα ήταν από τη μεριά μου...περίεργο πάντως.

Επεξ/σία από definitio

21 ώρες πριν, definitio είπε

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Επίσης 3 μέρες τώρα πήγαινα να συνδεθώ στο ΚΕΑ κ μού έβγαζε 503 error...τελικά ήθελε καθάρισμα cookies, αλλιώς δεν μού έδειχνε καν τη σελίδα, οπότε το όποιο πρόβλημα ήταν από τη μεριά μου...περίεργο πάντως.

Χθες εκανε ΚΕΑ η μανα μου.Ειχε ΚΟΤ Β απο περισυ το οποιο εληγε Νοεμβριο.Μπαινεις στην σελιδα του ΚΟΤ,κανεις ακυρωση της τρεχουσας αιτησης και υποβολη νεας.Εγκρινεσαι και τελος.Αυτο εκανα εγω μολις.Προσοχη,μην κανεις νεα αιτηση πριν ακυρωσεις την παλια,μιλαω παντα για ΚΟΤ,με την αιτηση του ΚΕΑ δεν ασχολεισαι καθολου.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Γεια σας παιδιά. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορείς ηλεκτρονικά να κάνεις την αίτηση ή πρέπει να πας στον Δήμο? Εδώ και μια εβδομάδα στο link είσοδος για πολίτες δεν βγάζει πουθενά σαν να έχει καταργηθεί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://keaprogram.gr/pubnr

https://keaprogram.gr/pubnr/Account/Login

με opera που δοκιμασα τωρα , μπαινει κανονικα

Επεξ/σία από cameranek

13 ώρες πριν, cameranek είπε

https://keaprogram.gr/pubnr

https://keaprogram.gr/pubnr/Account/Login

με opera που δοκιμασα τωρα , μπαινει κανονικα

Και από κινητό και υπολογιστή το ίδιο βγάζει.

ezgif.com-gif-maker.gif.bc9ea666d4fc62b35946a0189c62475c.gif

Εγώ θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το ΚΕΑ για όποιον γνωρίζει.
Λοιπόν θέλω να νοικιασω  ένα σπίτι μέχρι το καλοκαίρι,εγώ φενομαι φιλοξενούμενος στους γονείς μου στην τελευταία  δήλωση Ε1 ,θα μπορώ να κάνω αίτηση με το νέο μισθωτήριο αν το νοικιασω;Επίσης εγώ δεν δουλεύω κάπου αλλά στο σύστημα φενετε ένα εισόδημα που δεν ξέρω από που προέρχεται εφόσον δεν δουλεύω κάπου τους τελευταίους 6 μήνες.Τη χαρτί πρέπει να πάω ώστε να το διορθώσουν καθώς από αυτό δεν θα εγκριθεί η αίτηση αν την κάνω.

Ευχαριστω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, motox είπε

Εγώ θέλω να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το ΚΕΑ για όποιον γνωρίζει.
Λοιπόν θέλω να νοικιασω  ένα σπίτι μέχρι το καλοκαίρι,εγώ φενομαι φιλοξενούμενος στους γονείς μου στην τελευταία  δήλωση Ε1 ,θα μπορώ να κάνω αίτηση με το νέο μισθωτήριο αν το νοικιασω;Επίσης εγώ δεν δουλεύω κάπου αλλά στο σύστημα φενετε ένα εισόδημα που δεν ξέρω από που προέρχεται εφόσον δεν δουλεύω κάπου τους τελευταίους 6 μήνες.Τη χαρτί πρέπει να πάω ώστε να το διορθώσουν καθώς από αυτό δεν θα εγκριθεί η αίτηση αν την κάνω.

Ευχαριστω.

Θα μπορείς να κάνεις αίτηση αν ενοικιάσεις, αλλά τον 7' μήνα της ενοικίασης.

ΥΓ. Όχι, δηλαδή, σήμερα ενοικιάσα, φέρτε μου το ΚΕΑ.

Επεξ/σία από GREGORYMO
Συμπληρώμα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...