d4mage Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Αντιμετωπίζω θέμα με την γραφικών που αναφέρω παραπάνω. Είναι απενεργοποιημένη, τα led δουλεύουν κανονικά όμως η κάρτα είναι ανενεργή. Δοκίμασα να κατεβάσω τους drivers από το site της AMD άλλα και της sapphire όμως δεν έγινε κάτι. Το trixx δεν μου εμφανίζει ούτε θερμοκρασίες, ούτε τίποτα. Πήγα σε έναν φίλο μου, κούμπωσε την κάρτα στο δικό του pc και ήταν κομπλέ, μετά το δοκιμάζουμε πάλι στο δικό μου pc και εντέλει το θέμα λύθηκε με ένα update των windows. Κλείνω το pc, πάω σπίτι κι όταν το άνοιξα ξανά τα ίδια... Κάποια γνώμη; Επεξ/σία 5 Ιανουαρίου 2017 από d4mage
d4mage Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Λύθηκε το θέμα με σβήσιμο όλων των drivers, φακέλων κ.λ.π και το λάθος είναι στο HDMI με σύνδεση στην motherboard! Όταν το αλλάζω και το βάζω στην γραφικών η κάρτα είναι κομπλέ, όταν πάλι κάνω την αλλαγή μου βγάζει "not available". Βέβαια μου προκαλεί περιέργεια, ενώ μέχρι και χθες η σύνδεση ήταν στην θύρα της motherboard... πλέον δεν μου διαβάζει την κάρτα.
ZELOMOTH Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δεν νομιζω, κατι εχεις μπερδεψει... Παρεμπιπτοντως, ωραια selfie!!! :-D 1
d4mage Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δεν νομιζω, κατι εχεις μπερδεψει... Παρεμπιπτοντως, ωραια selfie!!! :-D Τι εννοείς;
ZELOMOTH Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Τι εννοείς; Για το πρωτο που λες οτι και πριν που ειχες το καλωδιο στην μητρικη ηταν οκ μια χαρα.Δεν νομιζω να το ειχες εκει αφου ειχες βαλει την καρτα και εδειχνε οκ απο την καρτα. Καπως ετσι δηλαδη μωρε.Ισως να ναι και μπερδεμενη η διατυπωση.Anyway. Για το δευτερο εννοειται πλακα κανω! Απλα οταν δεν εχεις καρτα πανω φυσιολογικα παιζεις με της μητρικης ενω αν βαλεις καρτα τοτε το καλωδιο παει στην καρτα αφου αυτη παιζει
d4mage Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Για το πρωτο που λες οτι και πριν που ειχες το καλωδιο στην μητρικη ηταν οκ μια χαρα.Δεν νομιζω να το ειχες εκει αφου ειχες βαλει την καρτα και εδειχνε οκ απο την καρτα. Καπως ετσι δηλαδη μωρε.Ισως να ναι και μπερδεμενη η διατυπωση.Anyway. Για το δευτερο εννοειται πλακα κανω! Απλα οταν δεν εχεις καρτα πανω φυσιολογικα παιζεις με της μητρικης ενω αν βαλεις καρτα τοτε το καλωδιο παει στην καρτα αφου αυτη παιζει Να το εξηγήσω καλύτερα. Μέχρι πριν δημιουργηθεί το πρόβλημα με τους drivers ( θεωρώ πως αυτό είναι το πρόβλημα ) το καλώδιο HDMI της οθόνης το είχα στην θύρα HDMI της μητρικής. Πλέον το καλώδιο το έχω στην θύρα HDMI της γραφικών. Αυτό που θέλω να μάθω και δεν μπορώ να βγάλω άκρη είναι γιατί πλέον δεν μου διαβάζει - υποστηρίζει την γραφικών στην θύρα της μητρικής και μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα. "Radeo Settings are currently not available. Please try again after connecting a display to AMD graphics and extending the display"
ASDIC Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 φιλε οταν συνδεεις σε μια μητρικη μια εξωτερικη καρτα γραφικων, η ενσωματωμενη αυτοματως ακυρωνεται και δεν λειτουργει. Πιθανολογω οτι νομιζεις οτι ειχες θεμα με τους οδηγους αλλα αλλοι οι οδηγοι της μητρικης, αλλοι της καρτας γραφικων. Εαν παλι αγορασες εξωτερικη καρτα για να εχεις 2 οθονες ή εαν νομιζες οτι μπορεις να χρησιμποιησεις και τις 2 καρτες γραφικων μαζι, κατι τετοιο οπως σου ανεφερα παραπανω δεν μπορει να γινει. και που ειχες το HDMI καλωδιο στην μητρικη την ωρα που ειχες την 470 επανω δικο σου λαθος ηταν. 1
d4mage Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 φιλε οταν συνδεεις σε μια μητρικη μια εξωτερικη καρτα γραφικων, η ενσωματωμενη αυτοματως ακυρωνεται και δεν λειτουργει. Πιθανολογω οτι νομιζεις οτι ειχες θεμα με τους οδηγους αλλα αλλοι οι οδηγοι της μητρικης, αλλοι της καρτας γραφικων. Εαν παλι αγορασες εξωτερικη καρτα για να εχεις 2 οθονες ή εαν νομιζες οτι μπορεις να χρησιμποιησεις και τις 2 καρτες γραφικων μαζι, κατι τετοιο οπως σου ανεφερα παραπανω δεν μπορει να γινει. και που ειχες το HDMI καλωδιο στην μητρικη την ωρα που ειχες την 470 επανω δικο σου λαθος ηταν. Συμφωνώ στο ότι ακυρώνεται η ενσωματωμένη από την στιγμή που κουμπώνεις επάνω μια εξωτερική γι`αυτό άλλωστε και μόλις δημιουργήθηκε και το θέμα με την RX 470 στο καπάκι λειτούργησε η ενσωματωμένη. Επίσης συμφωνώ πως άλλοι είναι οι οδηγοί της μητρικής και άλλοι της γραφικών. Δεν χρησιμοποιώ 2 οθόνες ούτε νομίζω ότι μπορώ να χρησιμοποιήσω και τις 2 κάρτες μαζί, δεν χρειάζεται καν να το λες αυτό. Γιατί ήταν λάθος; Το ίδιο πράγμα είναι. Στην αρχή δηλαδή γιατί μπορούσα να χρησιμοποιώ την RX 470 από την μητρική ενώ τώρα όχι; Είτε είναι στην μητρική, είτε όχι ίδια δουλειά είναι και από την στιγμή που υπάρχει εξωτερική γραφικών είτε έτσι, είτε αλλιώς η ενσωματωμένη σταματάει να δουλεύει και μπαίνει σε λειτουργία όταν παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα, όποιο και να είναι αυτό. Προφανώς και κάτι έχει συμβεί, μπάγκαρε κάτι στην μητρική ( drivers? ), γίνεται κάτι με την γραφικών; Δεν ξέρω πάντως κάτι παίζει και δεν είπα πως είναι προβληματικό το hardware...
ASDIC Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 κανεις λαθος (εκτος εαν δεν γνωριζω κατι), γτ οταν κουμπωνεις εξωτερικη καρτα δεν γιενται να χρησιμοποιεις την ιδια εξοδο HDMI απο την μητρικη. Απο την στιγμη που ακυρωνεται η ενσωματωμενη, ακυρωνεται και η εξοδος. Αυτο ειπα οτι απο την αρχη το λαθος σου ηταν να χρησιμοποιεις την ιδια εξοδο αντι να την αλλαξεις με της καρτας. Παντως για να καταλαβουμε ολοι, τελικα η καρτα λειτουργει ή όχι ?
ZELOMOTH Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Ειδες? Αυτο σου λεω κι εγω ρε φιλε που σου λεει ο ASDIC οτι κατι εχεις μπλεξει.Μηπως οταν πρωτοεβαλες την καρτα πανω δεν εβαλες drivers καθολου και συνεχισες να εχεις το καλωδιο στην μητρικη και ολα νομιζες οτι ειναι οκ? Και μετα που περασες τους οδηγους της πλεον μπλοκαρε κτλ κτλ κτλ . Αλλιως δεν γινονται αυτα που λες
fallen4ngel Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 ASDIC και ZELOMOTH δεν ρωτήσατε τι μητρική έχει και τι επεξεργαστή. Δεν είναι απαραίτητο να κλείσει η IGP. 1
d4mage Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 ASDIC και ZELOMOTH δεν ρωτήσατε τι μητρική έχει και τι επεξεργαστή. Δεν είναι απαραίτητο να κλείσει η IGP. To hardware υπάρχει αναλυτικά στην υπογραφή. Αν και δεν καταλαβαίνω το λόγο που το ρωτάς.
fallen4ngel Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Στην mobile εκδοση δεν φαίνονται οι υπογραφές Τέλος πάντων... 1
d4mage Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 κανεις λαθος (εκτος εαν δεν γνωριζω κατι), γτ οταν κουμπωνεις εξωτερικη καρτα δεν γιενται να χρησιμοποιεις την ιδια εξοδο HDMI απο την μητρικη. Απο την στιγμη που ακυρωνεται η ενσωματωμενη, ακυρωνεται και η εξοδος. Αυτο ειπα οτι απο την αρχη το λαθος σου ηταν να χρησιμοποιεις την ιδια εξοδο αντι να την αλλαξεις με της καρτας. Παντως για να καταλαβουμε ολοι, τελικα η καρτα λειτουργει ή όχι ? Φυσικά και λειτουργεί ή κάρτα, κανονικότατα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Σου εξηγώ πως από την αρχή χρησιμοποιούσα το HDMI της μητρικής χωρίς να υπάρχει θέμα, από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το «πρόβλημα» δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω την θύρα και μου έβγαζε το "not available". Εάν ίσχυε κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το HDMI εξαρχής. Προφανώς και δεν ακυρώνεται η έξοδος από την στιγμή που ακυρώνεται η ενσωματωμένη επειδή χρησιμοποιούσα την θύρα. Εάν ήταν έτσι δεν θα ήταν και το λογικό να μην μπορούσα να χρησιμοποιήσω από την πρώτη στιγμή το HDMI της μητρικής; Γιατί στην αρχή να μπορούσα και τώρα να μην μπορώ; Έχει να κάνει με το BIOS; Με κάποια ενημέρωση; Να φταίνε τα windows; Να φταίνε οι drivers της κάρτας; Δεν ξέρω πάντως με τρώει η περιέργεια και απλά θέλω να βρω την αιτία. Ειδες? Αυτο σου λεω κι εγω ρε φιλε που σου λεει ο ASDIC οτι κατι εχεις μπλεξει.Μηπως οταν πρωτοεβαλες την καρτα πανω δεν εβαλες drivers καθολου και συνεχισες να εχεις το καλωδιο στην μητρικη και ολα νομιζες οτι ειναι οκ? Και μετα που περασες τους οδηγους της πλεον μπλοκαρε κτλ κτλ κτλ . Αλλιως δεν γινονται αυτα που λες Σαφώς και μέχρι να περάσεις τα windows και όλους τους drivers έχει το καλώδιο στην μητρική. Όταν λοιπόν ενεργοποιήθηκαν τα πάντα όλα το καλώδιο παρέμεινε εκεί και η κάρτα λειτουργούσε κομπλέ. Είναι δυνατόν να νόμιζα πως λειτουργούσε η κάρτα ενώ έτρεχα την ενσωματωμένη; Ακόμα κι έτσι να ήταν ή να ήμουν εντελώς άσχετος ώστε να μην το καταλάβω με browsing και youtube... πως θα μπορούσα να κάνω gaming και πως θα έπιανα fps; Άσε που και η απλή χρήση μέσα στα windows έκανε μπαμ πως το pc λειτουργούσε με πολύ low γραφικών, την έναρξη να ανοίξεις φαίνεται πως και για 1 δευτερόλεπτο αργή η εντολή. Δεν υπήρχε περίπτωση να ξεχνούσα να περάσω τους drivers. Εάν μπλοκάριζε κ.λ.π θα γινόταν από την πρώτη στιγμή και όχι ξαφνικά. Αυτό έγινε μια ωραία μέρα που άνοιξα το pc και διαπίστωσα τα παραπάνω... Σας ευχαριστώ για την συμμετοχή πάντως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα