Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εγω τα ειχα πανω απλα μαζεμενα αλλα τα ειχα ολα πανω:P

ενα καλο Psu ειναι παντα καλο απλα οχι υπερβολες ως προς τα watt.1000φορες να παιρνεις ενα καλυτερο ποιοτικα παρα ενα φτηνο και πολλα watt.συν οτι τα καλα εχουν και κατι 7 χρονια εγγυηση οποτε αξιζει η αγορα τους.

Δημοσ.

ναι εμένα είχε 5 (που τελείωσαν) και υποτίθεται έχει αναμενόμενες 150Κ ώρες λειτουργίας (850W)

το πήρα την εποχή που ανέβαιναν ακόμα οι απαιτήσεις σε τροφοδοσία και την είδα "future proof" πού να φανταστώ ότι θα το γυρίσουν όλοι στην οικονομία και θα το έχω να κοπροσκυλιάζει; :lol:

σε κάθε αναβάθμιση καίω όλο και λιγότερο ρεύμα, από την άλλη δε ζορίζεται και θα κάτσει εκεί για μια δυο πλατφόρμες ακόμα 

αυτό που λες πάντως το έχω δει σε άλλους, δηλαδή πολλά και φθηνά watt και ενώ θεωρητικά δεν τρώει ζόρι σκάει μια μέρα ξαφνικά.. σε γνωστό πήρε μαζί και μια μητρική 

είναι κρίμα για "καλά" pc, γιατί σε pc γραφείου πχ παίζει φοβερή σαβούρα αλλά εκεί δε θα κάνεις συνήθως και κάτι ζόρικο (βέβαια κι εκεί σκάνε, γιατί είναι σαβούρα) 

Δημοσ.

Ανάλογα το κατασκευαστή, υπάρχουν εκδόσεις με ενα σωρο ψιψιψονια υπάρχουν και άλλες που λες πάλι καλά που έβαλαν τη καρτα σε σακουλάκι

• Like 1
Δημοσ.

Συνήθως οι 480 δεν έχουνε μέσα στη συσκευασία ένα καλώδιο από 2 εξαπινα σε ένα οκταπινο?

μονο η xfx εχει,αλλα μπορει να να βρει ,αθηνα εχουν τα msystems ,egate,cosmodata

Στις προηγουμενες γενιες ειχαν παντα,γιαυτο εχω τρια :-D

Δημοσ.

μπορεί και να δίνει, αλλά μην το κάνεις γιατί υποτίθεται ότι εκεί ήταν το μειονέκτημα των reference 480 ότι έδινε λίγο ρεύμα το 6pin και τραβούσε περισσότερο το pcie

αυτό διόρθωσαν τα μετέπειτα μοντέλα βάζοντας 8pin

κάνε αυτό που λέει ο πουλίνος είναι μάλλον η ασφαλέστερη λύση να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο

Ήταν λάθος η ρύθμιση αλλά οκ στο περίπου το πετυχες
Δημοσ.

Μίλησα για μειονέκτημα που προσωπικά δε θεωρώ μειονέκτημα πιο πολύ για τη φασαρία που έγινε το αποκαλώ έτσι

Μια χαρά είναι και με το 6pin, αλλά απο τη στιγμή που η κάρτα έχει 8pin αυτό οφείλεις να βάλεις

Δημοσ.

Λογικά εφόσον έχει 8 πριν ΔΕΝ θα ανοίξει με 6.

Τα 2 έξτρα είναι γείωση το ένα και το άλλο απλά βλέπει εάν είναι συνδεδεμένο.

Σε όσες πάντως έχω δει δεν ανάβουν εάν δεν συνδεθεί 8 πιν κανονικά.

PS αναφέρομαι γενικά και όχι στην συγκεκριμένη μην παρεξηγηθω

• Like 1
Δημοσ.

Εγω εχω τυχει καρτα, που ξεχασα να βαλω το 6πινο και αναψε κανονικα απλα μου εβγαζε μηνυμα οτι δεν τροφοδοτειται σωστα και ειναι πιθανο να παθει ζημια. Παει καιρος, δεν θυμαμαι ποια καρτα ηταν..

Δημοσ.

Έβαλα adapter από 6 σε 8 pin cm και δουλεύει μέχρι στιγμής,κάνα 4ωρο cod χωρίς προβλήματα . ευχαριστώ για τις γνώμες σας

Δημοσ.

ναι εμένα είχε 5 (που τελείωσαν) και υποτίθεται έχει αναμενόμενες 150Κ ώρες λειτουργίας (850W)

το πήρα την εποχή που ανέβαιναν ακόμα οι απαιτήσεις σε τροφοδοσία και την είδα "future proof" πού να φανταστώ ότι θα το γυρίσουν όλοι στην οικονομία και θα το έχω να κοπροσκυλιάζει; :lol:

σε κάθε αναβάθμιση καίω όλο και λιγότερο ρεύμα, από την άλλη δε ζορίζεται και θα κάτσει εκεί για μια δυο πλατφόρμες ακόμα 

αυτό που λες πάντως το έχω δει σε άλλους, δηλαδή πολλά και φθηνά watt και ενώ θεωρητικά δεν τρώει ζόρι σκάει μια μέρα ξαφνικά.. σε γνωστό πήρε μαζί και μια μητρική 

είναι κρίμα για "καλά" pc, γιατί σε pc γραφείου πχ παίζει φοβερή σαβούρα αλλά εκεί δε θα κάνεις συνήθως και κάτι ζόρικο (βέβαια κι εκεί σκάνε, γιατί είναι σαβούρα) 

150k δεν θα τα φτασεις απλα ποτε.χαχα.δεν ειναι το θεμα αν το πηρες παραπανω Watt.δεν ειναι κακο δηλαδη.απλα το θεμα ειναι οτι μετα απο χ καιρο ολο αλλαζει κανα βυσμα πχ το 6 pin γινεται 8 και εχεις ενα τροφοδοτικο που μεσα κουμπωνεις adaptores.αυτο ειναι το μονο κακο.καλυτερα που γυρισαν ολα σε οικονομια.

αν ο αλλος δεν εχει μυαλο εχει ποδια και τσεπη.βλεπει ενα με 30 ευρω και ενα με 80 ευρω τροφοδοτικο.και βλεπει τα ιδια watt και δεν καταλαβαινει οτι εχουν διαφορες στα επιμερους τμηματα και σε ποιοτητα κατασκευης.και επειδη το τροφοδοτικο το καλο δεν εχει καποιο αντικτυπο στις επιδοσεις ενος Pc οπως ειναι πχ μια καρτα γραφικων σου λενε ας παρω το φτηνο.δεν εχει τιποτα απο Protections και μετα εχεις θεμα ασταθειες και αν καει σου παιρνει και τα αλλα μισα παρεα.

Ανάλογα το κατασκευαστή, υπάρχουν εκδόσεις με ενα σωρο ψιψιψονια υπάρχουν και άλλες που λες πάλι καλά που έβαλαν τη καρτα σε σακουλάκι

καλα ναι σκας του κοσμου τα λεφτα και τα βασικα μεσα

Συνήθως οι 480 δεν έχουνε μέσα στη συσκευασία ένα καλώδιο από 2 εξαπινα σε ένα οκταπινο?

σε πολλες καρτες εβαζαν τετοια.απλα πλεον λιγοστευουν και αυτα επειδη και ο κοσμος εχει τροφοδοτικα με 8 Pin συνηθως

μονο η xfx εχει,αλλα μπορει να να βρει ,αθηνα εχουν τα msystems ,egate,cosmodata

Στις προηγουμενες γενιες ειχαν παντα,γιαυτο εχω τρια :-D

ειχα δει και asus Να εχει αλλα σε πιο παλια καρτα nvidia.αρκετα χρονια πριν

Ήταν λάθος η ρύθμιση αλλά οκ στο περίπου το πετυχες

Ποια ρυθμιση?

Μίλησα για μειονέκτημα που προσωπικά δε θεωρώ μειονέκτημα πιο πολύ για τη φασαρία που έγινε το αποκαλώ έτσι

Μια χαρά είναι και με το 6pin, αλλά απο τη στιγμή που η κάρτα έχει 8pin αυτό οφείλεις να βάλεις

οπως το ειπεςκαλο ειναι αμα εχει 8pin να παιζει με 8 Pin και αν το 6 Pin δεν μπορει να βγαλει το ρευμα που θελει η καρτα τοτε το να βαλεις απλα ανταπτορα 6 Pin σε 8 αντι για 2 χ 6 pin σε 8 τοτε και αυτο λαθος ειναι

Λογικά εφόσον έχει 8 πριν ΔΕΝ θα ανοίξει με 6.

Τα 2 έξτρα είναι γείωση το ένα και το άλλο απλά βλέπει εάν είναι συνδεδεμένο.

Σε όσες πάντως έχω δει δεν ανάβουν εάν δεν συνδεθεί 8 πιν κανονικά.

PS αναφέρομαι γενικά και όχι στην συγκεκριμένη μην παρεξηγηθω

δεν το εχω δοκιμασει.O ανταπτορας ο απλος απο 6 σε 8 αλλωστε αυτο κανει.σε καποια καλωδια απλα εχουν βαλει 2 καλωδια για να δωσει στα 2 εξτρα Pin του 8 pin. το ιδιο και σε adapter απο 20 Pin σε 24.ακομα και το 2 χ 6 Pin σε 8 Pin το ιδιο θα κανει απλα θα μπορει να δωσει παραπανω ρευμα αφου τραβας απο 2 καλωδια.το καθε 6 Pin ειναι 75 watt και 2 χ 6 pin κανουν 150 watt οσα και το 8 Pin.δοκιμασες να ξεκινησεις την καρτα με 6 pin και δεν ξεκινησε ή δοκιμασες και χωρις καθολου 8 Pin πανω?για να δουμε αν χωρις το 8 Pin εστω αν ξεκιναει .καθαρη περιεργεια.

Εγω εχω τυχει καρτα, που ξεχασα να βαλω το 6πινο και αναψε κανονικα απλα μου εβγαζε μηνυμα οτι δεν τροφοδοτειται σωστα και ειναι πιθανο να παθει ζημια. Παει καιρος, δεν θυμαμαι ποια καρτα ηταν..

ναι αμα δεν βαλεις καθολου το καλωδιο στο αναφερει πχ 6 Pin συνηθως παιζει η καρτα αλλα οχι σε Full.ΛΟΓΙΚΑ το ιδιο ισως να γινεται και αμα δεν βαλεις το 8 Pin καθολου εδω απλα λεγαμε αν σε 8 pin βαλεις το 6.

Έβαλα adapter από 6 σε 8 pin cm και δουλεύει μέχρι στιγμής,κάνα 4ωρο cod χωρίς προβλήματα . ευχαριστώ για τις γνώμες σας

εφοσον και οι νεες pci express δινουν παραπανω ρευμα συν οτι τα τροφοδοτικα ειναι πιο καλα με αρκετα watt πλεον ισως αυτο να βοηθαει να παιξεις σωστα ακομα και με τον μονο adapter.θα το δεις στην πραξη:P σε κανα Full load με κανα benchmark που θα ζοριστει πολυ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...