Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει ανταπτορας από 6pin σε 8 pin για τη τροφοδοσία μια asus 480 η θα χρειαστώ τροφοδοτικό?

Το τροφοδοτικό μου έχει μόνο 6pin(thermaltake 750)ειναι 4 ετιας και.

Δημοσ.

Υπάρχει ανταπτορας από 6pin σε 8 pin για τη τροφοδοσία μια asus 480 η θα χρειαστώ τροφοδοτικό?

Το τροφοδοτικό μου έχει μόνο 6pin(thermaltake 750)ειναι 4 ετιας και.

750αρι τετραετίας και δεν έχει 8pin? εντύπωση μου κάνει 

Δημοσ.

Μπορεί να είναι και παραπάνω . υπάρχει πρόβλημα αν τη συνδέσω προσωρινά με το 6 pin μέχρι να παραγγείλω adaptor?

Ίσως να είναι παραπάνω από 4δεν θυμάμαι ποτέ έκανα την αλλαγή?

Δημοσ.

οσο ξερω με αυτο το καλωδιο αν η καρτα τραβαει πολυ ρευμα εχεις θεμα και θελει κατι σαν αυτο.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/319142-33-dual-6pin-8pin-adaptor-confusion

Μπορεί να είναι και παραπάνω . υπάρχει πρόβλημα αν τη συνδέσω προσωρινά με το 6 pin μέχρι να παραγγείλω adaptor?

Ίσως να είναι παραπάνω από 4δεν θυμάμαι ποτέ έκανα την αλλαγή?

Θα το μαθεις στην πραξη.μπορει να σου βγαλει μυνημα οτι δεν επαρκει το ρευμα κτλ.λογικα θα bootarei παντως

προσοχη γιατι υπαρχουν 2 x pci express σε 1χ 8 pin που ειναι 8 Pin για Mobo και εχει αλλο Pinout απο το 8 Pin της καρτας.

Δημοσ.

Επάνω στο μηχανή ήταν εγκατεστημενη μια 7870 με δύο 6 pin.τραβηξα ένα από αυτά και κουμπωσε απλά δεν ξέρω αν θα δίνει ρεύμα κανονικά?

Δημοσ.

μπορεί και να δίνει, αλλά μην το κάνεις γιατί υποτίθεται ότι εκεί ήταν το μειονέκτημα των reference 480 ότι έδινε λίγο ρεύμα το 6pin και τραβούσε περισσότερο το pcie

αυτό διόρθωσαν τα μετέπειτα μοντέλα βάζοντας 8pin

κάνε αυτό που λέει ο πουλίνος είναι μάλλον η ασφαλέστερη λύση να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο 

Δημοσ.

Επάνω στο μηχανή ήταν εγκατεστημενη μια 7870 με δύο 6 pin.τραβηξα ένα από αυτά και κουμπωσε απλά δεν ξέρω αν θα δίνει ρεύμα κανονικά?

ειναι το ιδιο Pinout? 

Δημοσ.

σίγουρα θα είναι, στο δικό μου psu όλα είναι "σπαστά" 6+2pin 

όπου έβαλα 6αρι μπήκε κανονικά και τα άλλα 2 κρέμονταν δίπλα όπου ήθελε 8αρι κούμπωνα και τα άλλα 2 

απλά είναι λίγο σπαστικό να τα πιάσεις μαζί και να τα κουμπώσεις σαν 8αρι γιατί έχουν κάτι πλαστικά για να κλειδώνουν ώς ένα βύσμα (όπως έχει το 20+4 pin, ίδια φάση) και κάθε φορά μου γλιστράνε και το πετυχαίνω με τη τρίτη+ 

μάλλον φταίει ότι έχω τσίτα τα καλώδια για το cable management (ο θεός να το κάνει) και φτάνουν όπως όπως ή ότι έχω χοντρά δάχτυλα και δεν είμαι για λεπτοδουλειές :lol:

Δημοσ.

μπορεί και να δίνει, αλλά μην το κάνεις γιατί υποτίθεται ότι εκεί ήταν το μειονέκτημα των reference 480 ότι έδινε λίγο ρεύμα το 6pin και τραβούσε περισσότερο το pcie

αυτό διόρθωσαν τα μετέπειτα μοντέλα βάζοντας 8pin

κάνε αυτό που λέει ο πουλίνος είναι μάλλον η ασφαλέστερη λύση να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο 

6 pin σε8 να βαλει μπορει να μην δωσει οσο ρευμα θελει η καρτα οπως και το να βαλει το 6 pin σε 8 pin παλι μπορει να μην δωσει το σωστο ρευμα.

υποτιθεται βεβαια οτι η Pci express 3 δινει παραπανω ταση απο οτι οι πιο παλιες οποτε ισως να μην εχει θεμα εστω και με μονο ανταπτορα απο 6 σε 8.παλι θα προτιμουσα 2 χ6 σε 1 χ 8 για σιγουρια.μπορει και χωρις το 8 pin να αναψει το Pc και απλα βγαζει μυνημα οτι το ρευμα δεν ειναι σωστο και οτι κουμπωστε το καλωδιο 8pin.κοινως ειναι σαν να παιζει 2d απλα για τα βασικα.

σίγουρα θα είναι, στο δικό μου psu όλα είναι "σπαστά" 6+2pin 

όπου έβαλα 6αρι μπήκε κανονικά και τα άλλα 2 κρέμονταν δίπλα όπου ήθελε 8αρι κούμπωνα και τα άλλα 2 

απλά είναι λίγο σπαστικό να τα πιάσεις μαζί και να τα κουμπώσεις σαν 8αρι γιατί έχουν κάτι πλαστικά για να κλειδώνουν ώς ένα βύσμα (όπως έχει το 20+4 pin, ίδια φάση) και κάθε φορά μου γλιστράνε και το πετυχαίνω με τη τρίτη+ 

μάλλον φταίει ότι έχω τσίτα τα καλώδια για το cable management (ο θεός να το κάνει) και φτάνουν όπως όπως 

σωστος το ξεχασα αυτο.οτι το 8 Pin ειναι πολλες φορες 6 +2 οπως ειναι και το τροφοδοτικο το 24 αρι 20+4 οπως και το 8 pin στο Mobo 4+4.αν τα εχεις οριακα τα καλωδια ναι μπορει εσυ να πιανεις το βυσμα και αυτο επειδη τραβιεται να ξαναβγαινει.δωσε λιγο περίσσευμα στο καλωδιο 

Δημοσ.

νομίζω έχω ακούσει περιπτώσεις που κάρτες που θέλουν 2 6pin για παράδειγμα κάποιος για απροσδιόριστο λόγο έβαλε ένα, το pc άνοιξε και μάλλον θα έσβησε όταν θα πήγε να παίξει κάνα game

δε το αποκλείω, αλλά σίγουρα δε θα το δοκίμαζα θα έβαζα αυτό που ζητάει η κάθε κάρτα

και στις cpu (στη μητρική) μπορείς να βάλεις ένα 4pin και ας έχει 2 και εκεί ξέρω ότι δουλεύει (ειδικά αν δεν έχεις κάνει o/c, άλλωστε πωλούνται μητρικές μόνο με ένα) αλλά εγώ έχω 2 4pin, άρα τα βάζω και τα δύο 

όπου βλέπω βύσμα για ρεύμα του βάζω

πάντως για την περίπτωση του ts ήξερα ότι υπάρχουν 6 to 8pin, αλλά αυτό που πόσταρες μου φάνηκε πολύ καλύτερη ιδέα να παίρνει από 2 6πινα και να κάνει ένα 8πινο , περισσότερη άνεση 

Δημοσ.

στο 8 Pin του mobo αμα βαλεις 4 Pin bootarei οπως και στο atx αν βαλεις 20 αντι για 24αρι παλι bootarei κανονικα .

νομίζω έχω ακούσει περιπτώσεις που κάρτες που θέλουν 2 6pin για παράδειγμα κάποιος για απροσδιόριστο λόγο έβαλε ένα, το pc άνοιξε και μάλλον θα έσβησε όταν θα πήγε να παίξει κάνα game

δε το αποκλείω, αλλά σίγουρα δε θα το δοκίμαζα θα έβαζα αυτό που ζητάει η κάθε κάρτα

και στις cpu (στη μητρική) μπορείς να βάλεις ένα 4pin και ας έχει 2 και εκεί ξέρω ότι δουλεύει (ειδικά αν δεν έχεις κάνει o/c, άλλωστε πωλούνται μητρικές μόνο με ένα) αλλά εγώ έχω 2 4pin, άρα τα βάζω και τα δύο 

όπου βλέπω βύσμα για ρεύμα του βάζω

πάντως για την περίπτωση του ts ήξερα ότι υπάρχουν 6 to 8pin, αλλά αυτό που πόσταρες μου φάνηκε πολύ καλύτερη ιδέα να παίρνει από 2 6πινα και να κάνει ένα 8πινο , περισσότερη άνεση 

πιο παλια που και οι καρτες ειχαν μεγαλυτερη καταναλωση αλλα και δεν υπηρχε Pci express 3 που βγαζει παραπανω ταση τα 2 χ 6 pin και 1 x 8 + 1 x 6  επαιζαν αρκετα.οποτε αν εβαζες κατι λιγοτερο δεν θα επαιζε.Θα ξεκιναγε αλλα θα βγαζε μυνημα για τα ρευματα.δεν νομιζω οτι θα κανει ζημια αμα βαλει 6 Pin στο 8 pin γιατι γενικα οι καρτες πετανε τετοια μυνηματα οτι δεν εχεις βαλει πχ το 6 pin .μαλλον εχουν σκεφτει οτι κανουμε αλχημειες.στην πραξη δεν εχω δοκιμασει 6 Pin σε 8 Pin να δω τι θα βγαλει.θα ηταν μια καλη δοκιμη αν θα παιξει σωστα αν θα βγαλει μυνημα λαθους .

Tο 6 pin δινει 75 watt .  το 8 Pin pci express ειναι 150 watt

Δημοσ.

σωστος το ξεχασα αυτο.οτι το 8 Pin ειναι πολλες φορες 6 +2 οπως ειναι και το τροφοδοτικο 

βέβαια η διαφορά είναι ότι στο δικό μου τροφοδοτικό προβλέπεται από τον κατασκευαστή του να είναι όλα 6+2, δεν ήταν 6 και έβαλα εγώ έναν αντάπτορα 6+2 

αν και modular όλα τα καλώδια των γραφικών αν θυμάμαι καλά το βύσμα που κουμπώνει στο τροφοδοτικό παρότι 6pin δεν είναι το ίδιο με αυτό που μπαίνει στη κάρτα είναι ένα 6pin που ταιριάζει στο τροφοδοτικό του κατασκευαστή δικό του

δεν ξέρω αν αυτό κάνει διαφορά.. 

όσο για το καλώδιο, εκεί που την πάτησα είναι ότι στη 480 το βύσμα είναι χωμένο κάπως πιο μέσα από ότι ήταν στην 7950 με βάση την οποία είχα δώσει αέρα στα καλώδια οπότε έκανε διαφορά, το ελευθέρωσα τα λίγα cm που χρειαζόταν (με παραδοσιακό τράβηγμα) αλλά δεν παίζει να άνοιγα τη μεριά του κουτιού όπου έχω τη "μαρακονάδα" και να το ξαναπέρναγα από την αρχή, η μακαρονάδα μένει ως έχει από το 2010  :lol:

το δεύτερο καλώδιο από τη παλιά κάρτα το έχωσα λίγο πιο πέρα απλά να μη φαίνεται δε το αφαίρεσα

Δημοσ.
Καταλαβα τι εννοεις.οτι ειναι 6 Pins στο τροφοδοτικο δεν σημαινει οτι ειναι το ιδιο με ανταπτορα 6 + 2 pins.οπως ειπες επειδη το εχουν προβλεψει μπορει το τροφοδοτικο σου σε εκεινο το rail να βγαλει 150 Watt ενω σε ενα αλλο που ειναι για pci express 6 Pin να εχουν βαλει να μην μπορει να δωσει 150watt οποτε με το 6 σε 8 ανταπτορα να μην εχεις σωστο αποτελεσμα.

μισες δουλειες.φτιαξτο καποια στιγμη

εγω και Modular να βαζα σε μενα ολα τα καλωδια τα ειχα κουμπωμενα παντα πανω.ετοιμα.

• Like 1
Δημοσ.

καλά μη το λες είναι μεγάλη ευκολία να φεύγει η σαβούρα, πχ έχω βύσματα για 6 καλώδια σε gpu δεν πρόκειται ποτέ να βάλω 3 ή 6 gpu επάνω στον υπολογιστή μου (είναι super overkill το psu μου αλλά το πήρα για να βγάλει 10ετια και μέχρι στιγμής πάει 6ετια χωρίς να ιδρώνει) 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...