Haldol Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Σε συνέχεια αυτού του θέματος... όλα δούλευαν ρολόι για λίγες ημέρες. Όμως εχθές το πρωί για άγχνωστη αιτία χάνω συγχρονισμό και αυτό ήταν! Μέχρι τώρα δεν έχω πρόσβαση... τηλέφωνο έχω κανονικά όμως. Μέχρι εχθές το βράδυ το modem δε συγχρόνιζε καν και λάμβανα μήνυμα ότι "δεν είναι συνδεδεμένο στη γραμμή" (δε θυμάμαι το ακριβές μήνυμα). Το βράδυ συγχρόνισε σε G.dmt, αλλά μάλλον είναι "ψεύτικος" συγχρονισμός, δεδομένου ότι αναφέρει... 0db attenuation. Φυσικά πρόσβαση στο ίντερνετ δεν έχω, με το modem να αναφέρει "concentrator not reachable". Δείτε ολόκληρα τα στοιχεία: Υπόψιν ότι το modem το ξαναγύρισα σε multi-mode από "enforced" VDSL2 που το είχα, μπας και μπει έστω σε κάτι χαμηλότερο για να κάνω τη δουλειά μου, αλλά δεν... Ακόμα δεν έχω μιλήσει με Nova, διότι είμαι 99% σίγουρος ότι μετά από κάνα 30-λεπτο αναμονής στο τηλέφωνο θα ακούσω "φταίει ο ΟΤΕ και θα το δηλώσουμε βλάβη θα σας καλέσει ο τεχνικός από 'βδομάδα" (που θα έχω φύγει). Έχουμε καμιά ιδέα μήπως βγάλω άκρη από 'δω; Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να κάνω κάτι στη δική μου μεριά, μήπως χάλασε κάτι εδώ πέρα;
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 απο kv του οτε δεν παιρνεις?κλειδωσε σε g.dmt οποτε προσπαθει να διαβασει το attenuation σε adsl .Το 0 λογικα ειναι οτι δεν μπορει να διαβασει το attenuation .τηλεφωνο εχεις?αν εχεις τηλεφωνο αλλα οχι ιντερνετ και αμα βλεπεις να μην συγχρονιζει και σε κατανεμητη τοτε παει βλαβη σε οτε οπως το ειπες αφου το kv ειναι του οτε.
Haldol Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Μα μέχρι προχθές που λειτουργούσε κανονικά η γραμμή είχα 17.5 dB attenuation. Πως γίνεται τώρα να έχω 0.0 dB; Τόσο λίγο δε παίζει ακόμα κι αν κάρφωνα το modem πάνω στην VDSL κάρτα με 10 πόντους καλώδιο. Και τα υπόλοιπα στοιχεία μου φαίνονται περίεργα, π.χ. max upload bandwidth στα... 0 Kbit/s; Και SN margin 4.3 dB; Και σφάλματα πιο πολλά απ' το χρέος της χώρας; Θα πάω στην κολόνα έξω να δω τι γίνεται εκεί... άμα έχω κι εκεί τα ίδια θα δηλώσω βλάβη. Αν και απ' ότι έχω καταλάβει, το σημείο που παίρνω τώρα είναι έτσι κι αλλιώς το πρώτο στη σειρά, αμέσως μετά την κολόνα... anyway, μια δοκιμή δε βλάπτει. Υπάρχει περίπτωση να μπορεί η Nova να κάνει κάτι άμεσα, μιας και σε 3 ημέρες θα 'χω φύγει; Π.χ. να κάνει reset την κάρτα; Ή επειδή είναι του ΟΤΕ το KV δεν έχει πρόσβαση να κάνει απολύτως τίποτα πέρα από το να δηλώσει τη βλάβη;
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Μα μέχρι προχθές που λειτουργούσε κανονικά η γραμμή είχα 17.5 dB attenuation. Πως γίνεται τώρα να έχω 0.0 dB; Τόσο λίγο δε παίζει ακόμα κι αν κάρφωνα το modem πάνω στην VDSL κάρτα με 10 πόντους καλώδιο. Και τα υπόλοιπα στοιχεία μου φαίνονται περίεργα, π.χ. max upload bandwidth στα... 0 Kbit/s; Και SN margin 4.3 dB; Και σφάλματα πιο πολλά απ' το χρέος της χώρας; Θα πάω στην κολόνα έξω να δω τι γίνεται εκεί... άμα έχω κι εκεί τα ίδια θα δηλώσω βλάβη. Αν και απ' ότι έχω καταλάβει, το σημείο που παίρνω τώρα είναι έτσι κι αλλιώς το πρώτο στη σειρά, αμέσως μετά την κολόνα... anyway, μια δοκιμή δε βλάπτει. Υπάρχει περίπτωση να μπορεί η Nova να κάνει κάτι άμεσα, μιας και σε 3 ημέρες θα 'χω φύγει; Π.χ. να κάνει reset την κάρτα; Ή επειδή είναι του ΟΤΕ το KV δεν έχει πρόσβαση να κάνει απολύτως τίποτα πέρα από το να δηλώσει τη βλάβη; το margin ειναι πολυ χαμηλο κατω απο το 8-9 που ειναι του vdsl.απλα εσυ συγχρονισες σε adsl.αρα κατι παει στραβα για να εχεις και απειρα errors.ναι δοκιμασε και εξω αν και βαση αυτα που ειχαμε πει στο αλλο θεμα δυσκολο να φταιει αυτο. οχι δεν μπορει να κανει κατι εφοσον μιλαμε για kv.μονο ο οτε μπορει να κανει κατι.μπορει να ειναι θεμα καρτας μπορει να θελει απλα ενα Reset μπορει να εχει και προβλημα το σπλιττερ στο Kv.
poulinos Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 α.***αν εχει κομμενο καλωδιο δεν θα εχει καθολου τηλεφωνο αν μιλαμε για tdm τηλεφωνια ***οπως και δεν θα συγχρονιζε(συγχρονισε για λιγο).αν ειναι κομμενο το ενα απο τα 2 μπορει να συγχρονισει αλλα συνηθως εχεις σχεδον μιση ταχυτητα στο adsl και παραξενα χαρακτηριστικα γραμμης.μπορει βεβαια χτυπημενο καλωδιο /ζευγαρι οποτε και βραχυκυκλωμα.αν ειναι voip τοτε ναι σιγουρα δεν εχει τηλεφωνο πανω απο το καλωδιο αλλα πανω απο το ρουτερ οποτε ακυρο το α.
l337 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Ημουν λακωνικός, συγνώμη Εννούσα κομμένο το ένα από τα δύο ή "χτυπημένο".
Haldol Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Ποιο "ένα από τα δύο" παιδιά; Κάπου σας χάνω. Ένα μόνο ζεύγος δεν μεταφέρει το σήμα; Γίνεται να λειτουργήσει - επικοινωνήσει κάποια συσκευή (τηλέφωνο, modem, οτιδήποτε) εάν λείπει είτε το transmit, ή το receive; Δε χρειάζονται και τα δύο καλώδια του ζεύγους; Η τηλεφωνία TDM είναι, δεν είναι VoIP. Δίνει έτσι κι αλλιώς VoIP η Nova; Δυστυχώς το σημείο που ενώνει την κολόνα του ΟΤΕ με το σπίτι είναι... στο θεό. Ψηλά στην κολόνα, έξω από το οικόπεδο. Δε μπορώ να ανέβω με τίποτα (και δε ξέρω και αν είναι καλή ιδέα να ξεβιδώσω κάτι που είναι ιδιοκτησίας ΟΤΕ ). Μετά πάει συνεχόμενο καλώδιο μέχρι το γκαράζ όπου μοιράζεται. Αύριο αν καταφέρω να ανέβω εκεί πάνω (γιατί κι αυτό το ρημάδι είναι σε ύψος κι έχει και 300 κιλά πράγματα μπροστά να εμποδίζουν) και ελέγξω τι συμβαίνει στο 1ο σημείο που μπαίνει το σήμα στο σπίτι, έχει καλώς. Υπάρχει άλλος τρόπος να βρω αν είναι κομμένο / τσακισμένο το καλώδιο / ζεύγος πιο πριν από εκεί που έχω πρόσβαση; Από 'σχετικά' εργαλεία έχω ένα modem-router κι ένα πολύμετρο.
poulinos Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Ημουν λακωνικός, συγνώμη Εννούσα κομμένο το ένα από τα δύο ή "χτυπημένο". δεν πειραζειαπλα το εξηγησα και εγω λιγο πιο αναλυτικα Ποιο "ένα από τα δύο" παιδιά; Κάπου σας χάνω. Ένα μόνο ζεύγος δεν μεταφέρει το σήμα; Γίνεται να λειτουργήσει - επικοινωνήσει κάποια συσκευή (τηλέφωνο, modem, οτιδήποτε) εάν λείπει είτε το transmit, ή το receive; Δε χρειάζονται και τα δύο καλώδια του ζεύγους; Η τηλεφωνία TDM είναι, δεν είναι VoIP. Δίνει έτσι κι αλλιώς VoIP η Nova; Δυστυχώς το σημείο που ενώνει την κολόνα του ΟΤΕ με το σπίτι είναι... στο θεό. Ψηλά στην κολόνα, έξω από το οικόπεδο. Δε μπορώ να ανέβω με τίποτα (και δε ξέρω και αν είναι καλή ιδέα να ξεβιδώσω κάτι που είναι ιδιοκτησίας ΟΤΕ ). Μετά πάει συνεχόμενο καλώδιο μέχρι το γκαράζ όπου μοιράζεται. Αύριο αν καταφέρω να ανέβω εκεί πάνω (γιατί κι αυτό το ρημάδι είναι σε ύψος κι έχει και 300 κιλά πράγματα μπροστά να εμποδίζουν) και ελέγξω τι συμβαίνει στο 1ο σημείο που μπαίνει το σήμα στο σπίτι, έχει καλώς. Υπάρχει άλλος τρόπος να βρω αν είναι κομμένο / τσακισμένο το καλώδιο / ζεύγος πιο πριν από εκεί που έχω πρόσβαση; Από 'σχετικά' εργαλεία έχω ένα modem-router κι ένα πολύμετρο. ενα ζευγος = 2 καλωδια.οποτε το ενα απο τα 2 καλωδια.το τηλεφωνο θελει και τα 2 για να παιξει.το ιντερνετ παιζει και με το ενα.δεν ειναι ακριβως transmit/receive.Θα παιξει και με το ενα απλα θα παιξει μιση ταχυτητα και πιο κατω και με κατι τρελλα attenuation κτλ.οχι δεν πας στην κολωνα του οτε.αμα σε πιασουν πας αυτοφορο.τσεκαρεις στην χωνευτη δηλαδη εκει που ενωνει ο οτε το δικο σου με το δικο του καλωδιο.απλα δοκιμαζεις εκει μην εχει παθει κατι το δικο σου.ακομα και αν εχει βγει καποιο καλωδιο στο box στην κολωνα πρεπει να ερθει ο οτε.θελει copper tester ,analyzer πες το οπως θες για να δεις που μπορει να εχει παθει κατι. Ναι δινει voip η Forthnet αλλα σε επαγγελματικα πακετα οχι οικιακα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα