Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το router είναι το ZTE ZXHN H108NS . μπήκα στο μενού έφαγα και πόση ώρα μετά βρήκα ότι μέσα στο advanced setup στο Nat στην 2η επιλογή δεν θυμάμαι πως την έλεγε μπορώ να ανοίξω πόρτα. έχει εκεί κάποια στανταρ application, τώρα αυτό που ήθελα δεν το βρήκα.

Έγραψα εκεί στο application: msremote δίπλα άφησα --

από κάτω TCP

start port number 3389

end 3389

local ip την Ip του server

και από κάτω αρχικά είχα βάλει πάλι 3389 όπως πάνω αλλά είδα δεν έμπαινε και το έκανα σε start 1 και end 5000 και αποθήκευση. εκεί δεν ήξερα τι να βάλω κοινός. 

όταν συνδέομαι εσωτερικά στο δίκτυο με εσωτερική ip μπαίνω κανονικά στον server.

όταν όμως συνδεόμουν μέσω Ηοτσποτ από το κινητό, στο remote στην static ip που έχουν εκεί δεν με έβαζε. έλεγε το κλασσικό μνμ αν είναι ανοιχτό το pc αν έχει internet κλπ. έριξα και το firewall του router μπας και αλλά πάλι τπτ. καμιά ιδέα? ο server φοράει windows server 2003. κάτι μου διαφεύγει προφανώς. 

ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

α.τι γραφει το αποκατω που λες?

"και από κάτω αρχικά είχα βάλει πάλι 3389 όπως πάνω αλλά είδα δεν έμπαινε και το έκανα σε start 1 και end 5000 και αποθήκευση. εκεί δεν ήξερα τι να βάλω κοινός. "

β.αν εχεις οτενετ ισως να πρεπει να κλεισεις την αυξημενη ασφαλεια και μετα ενα reboot το ρουτερ.απο μεσα ειναι λογικο να συνδεεσαι αφου δεν χρησιμοποιει το Nat για να μπει.

επισης στις παυλες που εβαλες μηπως σε ρωταει σε ποια συνδεση να γινει το port forward οποτε αν το αφησες κενο δεν παιζει?

τα κατω κατω αν ειναι τα start port number local και end port τοτε βαζεις μονο 3389.

επισης δεν θα παιξει το Remote desktop αν δεν εχουν Password τα accounts.

επισης το ρουτερ ειναι για πεταμα.

Δημοσ.

στο από κάτω λέει αυτό που είπες.
start port number (local) 
end port number (local)
τα έκανα πάλι με το 3389. οι φωτο η μια είναι προ αλλαγής πάλι στο 3389. 
user name και password έχει ο σερβερ κανονικά.

Απλά στην 2η φωτο εκεί που είναι η παύλες μου είπα, φαίνονται οι επιλογές από κάτω. εκεί έβαλα διάφορα αλλά όλα ήταν σε άλλο port. γι αυτό και το άφησα κενό

το firewall το έχω κλείσει. Είχα κάνει και restart αλλά δεν παίρνω και όρκο αν έκανα πριν το κλείσω ή μετά. 

IMG_20170105_085152.jpg

IMG_20170105_133541.jpg

άσε αυτό με το router ήταν το πρώτο που είπα. μου λέει κάτσε έχω ένα 2ο. μου φέρνει το 2ο και ήταν ακριβώς το ίδιο με αυτό χαχαχαχα!!! 

Δημοσ.

Ναι σε 0 είναι. το 114 είναι ο mr server. καρφωτή. 

ναι zte και το 2ο στο κουτί του καινούριο και ακριβώς το ίδιο μοντέλο! ούτε καν άλλο λέμε τώρα ποιο καλό. μήπως αυτά πάνε απευθείας στο 192.168.0 κλπ και δίνουν τα ίδια στους εταιρικούς πελάτες για να μην έχουν προβλήματα?

α οπότε κεντρικά γίνετε η δουλειά? θα το ψάξω με το link. thanks

Δημοσ.

συνηθως 192.168.1.χ ειναι τα περισσοτερα αλλα οκ δεν μαςπειραζει.δες με το link γιατι μονο αυτο εχει μεινει.βεβαια μπορεις να ανοιξεις ενα αλλο port px 4444 και να το βαλεις στο mtorrent και μετα να το ανοιξεις το Mtorrent και να πας στο www.canyouseeme.org να δεις αν το port ειναι ανοιχτο.και με το 3389 μπορεις να το δοκιμασεις λογικα το mtorrent

Δημοσ.

καλή ιδέα αυτό που λες θα το δοκιμάσω άμα είναι από εβδομάδα να δω τι παίζει. 

πήρα τον οτέ τηλέφωνο αλλά άκρη δεν βγήκε. μίλησα με την υποστήριξη των εταιρικών πελατών, το είδε και αυτός, πιθανολογώ μπήκε και στο ρουτερ νομίζω δλδ γιατί με ρωτούσε σε κάποια φάση για το ποιο port θέλω κλπ, έκανε διάφορα είπε αλλά δεν του δούλεψε. δεν ανέφερε κάτι για μπλοκάρισμα από τον οτέ κλπ. ή αν ήταν μπλοκαρισμένο το port από τα κεντρικά λογικά θα το ξεμπλόκαρε. αλλά και πάλι τπτ.
με παρέπεμψε στο cosmote at your service στο 13888. πήρα τηλ, συνδέθηκα με το cosmote at your service και μάντεψε είναι υπηρεσία με χρέωση!!! φυσικά και δεν το προχώρησα. έλεος.
δεν μπορώ να καταλάβω τι μπορεί να φταίει. ξαναέκανα και επανεκκίνηση στο ρουτερ. μήπως και δεν είχα κάνει μετά το disable στο firewall αλλά πάλι δεν δουλεύει. 

Δημοσ.

disable firewall εννοεις την αυξημενη ασφαλεια ή οχι?με το τεστ με το μτορρεντ μπορεις να δεις αν εχεις κανει εσυ κατι λαθος στο Config του remote ή αν ειναι κατι αλλο.οταν λες οτι μπαινεις απο Hot spot εννοεις απο αλλο δικτυο σωστα?μην προσπαθεις να μπεις για δοκιμη με την wan ip απο το local lan σου γιατι δεν θα παιξει.

Δημοσ.

από το κινητό έκανα hotspot με το 3g που είχα και μπήκα από το λαπτοπ που έκανα τις δοκιμές. συνδέθηκα στο wifi του έβγαλα από κινητό δλδ. αλλά έτσι και αλλιώς μέχρι πριν που έκανα τις δοκιμές είμαι σε τελείως άλλο δίκτυο αλλά τζίφος. 

έκανα disable firewall και restart. από εκεί και πέρα δεν κατάλαβα αν εσωτερικά ο οτε κάνει κάτι, γιατί μου είπε κάποιος να τσεκάρω από τα tools του οτε από το http://my.otenet.gr/ ότι κάτι μπορεί να υπάρχει εκεί κάποια ρύθμιση. δεν ξέρω αν ισχύει παρόλαυτα μπήκα μέσα αλλά δεν είδα κάτι σχετικό. 

μπας και έχει και καμία άλλη επιλογή μέσα το ρουτερ την οποία έπρεπε να ενεργοποιήσω και δεν το έκανα φοβάμαι. μήπως έπρεπε να μπω και στο UPNP μέσα? γιατί δεν το έκανα. να έβαζα και εκεί το port και το ip του server?

Δημοσ.

δεν χρειαζεται το Upnp>αυτο που σου γραψα πιο πανω για την αυξημενη ασφαλεια ειναι στο my.otenet.gr.πρεπει να υπαρχει κατι εκει.αυτο πρεπει να κλεισεις γιατι απο Default ειναι ενεργοποιημενο.

Δημοσ.

Ακόμα κι αν δεν έχεις στατική ΙΡ, καλό θα ήταν να μη χρησιμοποιείς τις default πόρτες. Ειδικά η 3389 είναι από τις πιό δημοφιλείς για επιθέσεις.

Υπάρχουν δύο τρόποι:

1. Ανοίγεις στο router σου την (πχ) 5389 και την κάνεις fwd στην 3389 εσωτερικά

2. Αλλάζεις την πόρτα στον server και κάνεις πάλι FWD όπως στο 1.

Αυτό γίνεται με ένα εύκολο Registry fix.

Δημοσ.

απλα οταν μπεις απο την αλλη πλευρα με την 1 λυση θα πρεπει να δωσει την 5389 ωστε να την περιμενει η αλλη πλευρα.στην 2η λυση δεν χρειαζεται κατι να κανει η αλλη πλευρα που θα συνδεθει αφου με την 3389 θα παιξει.

Δημοσ.

πήρα ξανά τηλέφωνο (η σπαστική) και τους ρώτησα για το self care. η απάντηση ήταν ότι το firewall της γραμμής είναι απενεργοποιημένο. την ρώτησα, του router εννοείτε γιατί αυτό το έκλεισα εγώ, ή κάποιο άλλο δικό σας γιατί είδα ότι έχετε την υπηρεσία selfcare που μπλοκάρει για λόγους ασφαλείας κάποια ports? και μου ξαναλέει της γραμμής το firewall... βγήκε φοβερή άκρη... μου είπε να ξαναπάρω την γραμμή για τους εταιρικούς πελάτες αλλά οκ δεν ξαναπαίρνω σήμερα τουλ. αφού και από εκεί δεν έγινε τπτ.

μπήκα και στο my.otenet.gr αλλά πραγματικά δεν έβγαλα άκρη. εκεί που μπήκα στο μενού που λέει τον τύπο του πακέτου σύνδεσης, από κάτω δεν έλεγε τπτ για selfcare. Όπως έλεγε σε ένα λινκ της κοσμοτέ με οδηγίες για να απενεργοποιηθεί αυτό το ρημαδιασμένο selfcare. δεν μπορώ να βρω και το λινκ που διάβασα πριν με οδηγίες για να το έβαζα εδώ. μέσα στα print screens είχανε τα παλιά λινκς βέβαια που τώρα απλά δεν μπαίνουν πλέον.

zaytsev μέχρι ένα σημείο σε έπιασα, μετά σε έχασα... ας δουλέψει το κλασσικό και μετά ας πάμε και στα θέματα ασφάλειας.

Δημοσ.

https://www.cosmote.gr/fixed/help-and-support/internet/-/support/hot-topic/1360162

zaytsev μέχρι ένα σημείο σε έπιασα, μετά σε έχασα... ας δουλέψει το κλασσικό και μετά ας πάμε και στα θέματα ασφάλειας.

το 3389 ειναι το default port για rdp.επειδη ο κοσμος το ξερει μερικοι πανε να κανουν hacking σε αυτην την πορτα.οποτε  ο φιλος μας σου λεει 2 λυσεις.

η μια ειναι να αλλαξεις στο server σου την πορτα απο 3389 σε κατι αλλο πχ 5555 οποτε να μην μπορει καποιος να σε βρει ευκολα.βεβαια αν το κανεις αυτο θα πρεπει ο αλλος απο την αλλη πλευρα να συνδεθει στην 5555.

η δευτερη λυση ειναι να αλλαξεις την θυρα σε σενα στην 5555 αλλα ο αλλος να σε χτυπαει στην 3389.απλα εκει θα πρεπει να αλλαξεις το Port forward οτι το outside port ειναι το 3389 που ομως θα γινεται translated στην 5555 που ειναι ο Server σου

Δημοσ.

η δευτερη λυση ειναι να αλλαξεις την θυρα σε σενα στην 5555 αλλα ο αλλος να σε χτυπαει στην 3389.απλα εκει θα πρεπει να αλλαξεις το Port forward οτι το outside port ειναι το 3389 που ομως θα γινεται translated στην 5555 που ειναι ο Server σου

Όχι, το ανάποδο λέω :)

Δεν έχει νόημα να έχει ανοικτή την 3389 εξωτερικά. Αν κάποιος προσπαθήσει να μπει, δεν τον ενδιαφέρει που φτάνει μέσα, αφού όλες τους τις κινήσεις θα τις κάνει fwd ο router. Το θέμα είναι εξωτερικά να μην έχει τη default.

Όσο για την πρόσβαση, είναι πανεύκολη, βάζεις στον RDC client my.server.com:5555

Όπως είπε όμως, ας το κάνει να δουλέψει και μετά θα βρει πως αλλάζει την default, εδώ είμαστε :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...