Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί το ενεργοποιείς από κάπου το hdr? Στη δικιά μου OLED ενεργοποιειται αυτόματα όταν πάρει τέτοιο σήμα (και ανάβει η ένδειξη hdr πάνω δεξιά).

ΥΓ Εκτός αν εννοείς τη ρύθμιση της εικόνας πχ ,sport-movie-user-hdr)

Ενεργοποιειται αυτοματα οταν ανιχνευθει hdr σημα αλλα και σε προβολη βιντεο εμενα πχ η σονυ εχει και χειροκινητα να το ενεργοποιησεις.

Δημοσ.

HDR 10 υποστηρίζει όλη η σειρά KS και μάλιστα μέσω hardware. Μάλιστα έχουν και certification από την uhd Alliance. H KU απλά το διαβάζει.

Το καλύτερο μαύρο της 9500 δεν σημαίνει ότι μόνο αυτή μπορεί να το υποστηρίξει. Αυτά είναι λεγόμενα των δήθεν hi-endαδων. Παίζουν ρόλο και τα δυναμικά, το gamut και η χρωματική ακρίβεια..

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει το πραγματικό νόημα του hdr.δεν υπάρχει hdr χωρίς ακρίβεια στο backlight η oled πάνελ.όταν το hdr metadata ορίζει ότι το πάνελ πρέπει να φωτίσει στο κέντρο η γύρω από αυτό τότε η τηλεόραση θέλει backlight full array για να το κάνει.

Τώρα ποιοι είναι δήθεν το κρίνουν οι υπόλοιποι εδώ μέσα.

Με το PS4 pro σε HDR με 8 bit εχει κανεις καμια εμπειρία να μας πει;

Δεν υπάρχει hdr10 σε 8 bit.υπάρχει hdr 8bit + dithering με πολύ καλά αποτελεσματα. απλά λόγο υψηλού bandwidth όταν ενεργοποιείς το hdr στο ps4 pro η κονσόλα εκπέμπει hdr10 αλλά μέχρι yuv4:4:2 που σε πολλούς δεν δείχνει ωραία και προκαλεί και banding. Όταν βγαίνει εκτός το hdr το ps4 pro προβάλει σε rgb4:4:4 με καλύτερη εικόνα από ότι με hdr.για αυτό πολλοί δεν θέλουν hdr στο ps4pro.
Δημοσ.

Η όλη υπόθεση είναι μια απλοποίηση των χαρακτηριστικών απο τους κατασκευαστές για να μη μπαίνουν στη διαδικασία να εξηγούν στο κάθε πελατάκο τι του πουλάνε.

Βάλανε μέσα σε ενα κουβαδάκι (hdr) ενα σύνολο απο χαρακτηριστικά.Δείχνουν και ένα βίντεο-φωτογραφία στις εκθέσεις τους και σου λένε HDR 1000 e 2000 e :-)

Η σύγχυση απο εκεί ξεκινάει.

Τι είναι αυτό ρωτάς ,HDR σου απαντάνε.

ΑΑαααααα θα πληρώσω :-)

Όταν πας σπίτι ψάχνεις λίγο να δείς τι αγόρασες ,να δεις και εκείνα τα γαμάτα χρωματάκια και αρχίζουν να σου ρχονται ένα ένα.

HDR αλλά 8 bit,εεεε HDR αλλα 4:4:2 ,εεεεε HDR άλλά 200nits χεχεχεχε.

Το βασικότερο για μένα είναι ,οτι οι φωτογραφίες και τα βίντεο σε HDR δεν έχουν καμμία σχέση με τη πραγματικότητα ,εντυπωσιακά είναι ναι αλλά πραγματικά οχι :-)

Προτιμώ να μου πουλήσει ενας κατασκευαστής μια οθόνη που θα είναι 10-12bit ωστε να δω οσο μου επιτρέπουν τα ματάκια μου εκείνα τα καημένα 12 Bit που τραβάει σε raw η φωτογραφική μου με μια λήψη και όχι με 3 ή 9(εγώ θα λεγα και 100 λήψεις ) που κάποιοι θέλουν να με πείσουν οτι το αποτέλεσμα είναι καλύτερο (αλλά όχι πραγματικό).

Δημοσ.

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει το πραγματικό νόημα του hdr.δεν υπάρχει hdr χωρίς ακρίβεια στο backlight η oled πάνελ.όταν το hdr metadata ορίζει ότι το πάνελ πρέπει να φωτίσει στο κέντρο η γύρω από αυτό τότε η τηλεόραση θέλει backlight full array για να το κάνει.

Τώρα ποιοι είναι δήθεν το κρίνουν οι υπόλοιποι εδώ μέσα.

Βασικα μιλούσα για το HDR και τις διαφορές του εδω μεσα, πριν καν βγουν άρθρα για αυτό. Αρα μάλλον το εχω κατανοήσει.. Το HDR εχει να κανει με την διαφορα δυναμικων. Απο εκει προκύπτει και η μεγίστη διάφορα αντίθεσης.

Τα πράγματα ειναι απλα. Εχουν καθιερωθεί συγκεκριμενες προδιαγραφές και τις εχω ξανά αναφέρει.

To HDR10 απαιτεί απο μια TV υποστηριξη HEVC, HDMI2.0a, HDCP 2.2, πανελ 10bit και χρωματικη ακριβεια κατα το DCI-P3 sta 93%

Σχετικα με την φωτεινότητα και τα μαύρα εχουν καθιερωθεί 2 standards επίσημα απο την UHD Alliance.

STANDARD 1

Απαιτεί τουλάχιστον 1000nit φωτεινότητα και 0,04 nit μαύρο

STANDARD 2

Απαιτεί τουλάχιστον 540 nit φωτεινότητα και 0.0005 nit μαύρο

To standard 2 δεν υπήρχε απο την αρχη και απο οτι καταλαβαινεις η OLED μιας και αδυνατουσε να φτάσει μετα βιας τα 700nit δεν επαιρνε πιστοποίηση. Επειδη ομως η OLED ειναι για την ωρα μια ειδικη κατηγορια με πολυ καλο gamut και σοβαρές επιδόσεις, επρεπε να καθιερωθεί και κατι διαφορετικό. Ετσι βγηκαν δυο standards Το τι ειναι καλύτερο?? Δεν θα το κρίνω εγω. Ειναι διαφορετικές προσεγγίσεις για διαφορετικά γούστα. Το ενα εντυπωσιάζει, το αλλο είναι φλατ αλλα ρεαλιστικό.

Περι hi-endαδων δεν εννοούσα εσενα άλλα τους θαμώνες των AV forum , club κτλ που εχουν κολλήσει ακομα στις πλάσμα και τα 24p..

Τελος για να είμαστε και ξεκάθαροι αλλα και να μιλαμε με τεκμήρια. Οποια TV εχει true HDR και διαθέτει τις προδιαγραφές, παιρνει πιστοποίηση απο την UHD alliance που και εχει θεσει τα πρότυπα του HDR10 αλλα και του UHD Bluray. 

Οσες TV εχουν παρει πιστοποίηση εχουν αυτήν την στάμπα

m-uhdpremium-2.jpg

Τωρα το τι θεωρεί ο καθένας σωστό και το τι ειναι αυτο που εχει καθιερωθεί ειναι μια αλλη ιστορία.

• Like 3
Δημοσ.

Ρε παιδια ποσο αληθεια ειναι πραγματικά μπήκα σε αυτη την διαδικασία μονο και μονο για να δω τι αγόρασα και τι ειναι το HDR που "πουλάνε",δεν εχω παράπονο απο την τηλεόραση γιατι πιστευω οτι πληρώνεις παίρνεις αλλα απο εκει και περα το τι βρίσκουν για να πουλήσουν δεν υπάρχει.

Δημοσ.

Βασικα με το HDR τα πράγματα ειναι σχετικα ξεκάθαρα για καποιον που διαβάζει. Πιο πολυ με εκνευρίζει η ιστορία με τα HZ που ασχολούνται ακομα και οι παππούδες ως κριτήριο αγοράς, αλλα έχοντας πλήρη άγνοια για το τι ειναι αυτό το νούμερο.....

Δημοσ.

Κάπως ετσι περάστε και πάρτε οτι σας πουλάμε..Τελοσπαντων οποίος διαβάζει και ενημερώνεται ειναι και πιο προσεκτικός απλα εγω δεν μετανιώνω για τον λογο οτι μεχρι αυτα τα χρήματα μπορούσα να διαθέσω τωρα κάποιοι εχουν και το μπάτζετ να μιλάνε κι για πανω απο 2000 €.Το θεωρώ υπερβολικό μεν αλλα ο καθένας οτι θελει κανει με τα χρήματα του

Δημοσ.

Βασικα μιλούσα για το HDR και τις διαφορές του εδω μεσα, πριν καν βγουν άρθρα για αυτό. Αρα μάλλον το εχω κατανοήσει.. Το HDR εχει να κανει με την διαφορα δυναμικων. Απο εκει προκύπτει και η μεγίστη διάφορα αντίθεσης.

Τα πράγματα ειναι απλα. Εχουν καθιερωθεί συγκεκριμενες προδιαγραφές και τις εχω ξανά αναφέρει.

To HDR10 απαιτεί απο μια TV υποστηριξη HEVC, HDMI2.0a, HDCP 2.2, πανελ 10bit και χρωματικη ακριβεια κατα το DCI-P3 sta 93%

Σχετικα με την φωτεινότητα και τα μαύρα εχουν καθιερωθεί 2 standards επίσημα απο την UHD Alliance.

STANDARD 1

Απαιτεί τουλάχιστον 1000nit φωτεινότητα και 0,04 nit μαύρο

STANDARD 2

Απαιτεί τουλάχιστον 540 nit φωτεινότητα και 0.0005 nit μαύρο

To standard 2 δεν υπήρχε απο την αρχη και απο οτι καταλαβαινεις η OLED μιας και αδυνατουσε να φτάσει μετα βιας τα 700nit δεν επαιρνε πιστοποίηση. Επειδη ομως η OLED ειναι για την ωρα μια ειδικη κατηγορια με πολυ καλο gamut και σοβαρές επιδόσεις, επρεπε να καθιερωθεί και κατι διαφορετικό. Ετσι βγηκαν δυο standards Το τι ειναι καλύτερο?? Δεν θα το κρίνω εγω. Ειναι διαφορετικές προσεγγίσεις για διαφορετικά γούστα. Το ενα εντυπωσιάζει, το αλλο είναι φλατ αλλα ρεαλιστικό.

Περι hi-endαδων δεν εννοούσα εσενα άλλα τους θαμώνες των AV forum , club κτλ που εχουν κολλήσει ακομα στις πλάσμα και τα 24p..

Τελος για να είμαστε και ξεκάθαροι αλλα και να μιλαμε με τεκμήρια. Οποια TV εχει true HDR και διαθέτει τις προδιαγραφές, παιρνει πιστοποίηση απο την UHD alliance που και εχει θεσει τα πρότυπα του HDR10 αλλα και του UHD Bluray.

Οσες TV εχουν παρει πιστοποίηση εχουν αυτήν την στάμπα

m-uhdpremium-2.jpg

Τωρα το τι θεωρεί ο καθένας σωστό και το τι ειναι αυτο που εχει καθιερωθεί ειναι μια αλλη ιστορία.

Πολύ καλή η ανάλυση σου φίλε μου όμως ελάχιστοι θα την καταλάβουν και ακόμα λιγότεροι θα ενδιαφερθουν για να μάθουν.Στους περισσότερους απλά αρκεί το ταμπελακί και ή ψεύτικη ένδειξη hdr που ανάβει στην οθόνη της τηλεόρασης τους.Η πραγματική ουσία του hdr για εμένα είναι η τεράστια διαφορά αντίθεσης στο ίδιο καρέ,από εκεί και πέρα τα 10bit και τα υπόλοιπα έχουν την μικρότερη σημασία.

Από την πιστοποίηση λείπει για ευνόητους λόγους το είδος του backlight και για αυτό τον λόγο πολύ σωστά όλη η σειρά KS αλλα και αλλες παίρνουν πιστοποίηση.

Παράδειγμα το standard 2 βγήκε χαρισματικα για να πάρουν πιστοποίηση οι oled όπως είπες και εσύ.βέβαια οι oled είναι οι μόνες που έχουν απόλυτo hdr αλλά υστερούν πολύ σε nits.

Ρε παιδια ποσο αληθεια ειναι πραγματικά μπήκα σε αυτη την διαδικασία μονο και μονο για να δω τι αγόρασα και τι ειναι το HDR που "πουλάνε",δεν εχω παράπονο απο την τηλεόραση γιατι πιστευω οτι πληρώνεις παίρνεις αλλα απο εκει και περα το τι βρίσκουν για να πουλήσουν δεν υπάρχει.

Το πραγματικό hdr φίλε μου θεωρείται επανάσταση και είναι το μεγαλύτερο βήμα που έχουν κάνει οι tv την τελευταία 10ετια κατά την άποψή μου.Το hdr είναι πολύ σημαντικότερο από το 4k.

Από εκεί και πέρα άμα θες να το δεις σήμερα όπως του αρμόζει θες έναν uhd player ,έναν καλό τίτλο 4k και μια sony z9d.καλή τύχη :P

Δημοσ.

Να μου λείπει φιλε μου αυτος ο καταναλωτισμός για να πετύχω το καλυτερο δυνατό αποτέλεσμα.Ονομασαμε "μέλλον" τεχνολογίες που θα έπρεπε να ειχαμε ολοι στα σπίτια μας μια 5ετια τωρα σε προσιτές τιμές αλλα βέβαια τοτε δεν θα υπήρχαν αυτοί οι κολοσσοί βλέπε Sony,Lg κτλπ.Και θεωρώ ο καθένας παίρνει το καλυτερο για αυτον και την τσέπη του.Τωρα να παω να παρω μια oled και του χρόνου να ειναι περσινό μοντέλο και να σκεφτομαι και να τρώγομαι για το φετινό συγγνωμη αλλα αυτο ειναι ανηκει σε αλλες δεκαετίες.Σορρυ τα ειπα και ξελαφρωσα αχαχα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...