Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέθαψα έναν φορητό υπολογιστή Acer Aspire του 2008 μοντέλο,με AMD Radeon, 2 γιγα μνήμη και λειτουργικό Vista,που χρησιμοποιούσε η αδερφή μου παλιά,και είπα να τον λειτουργήσω. Ωστόσο παρουσιάζει το εξής πρόβλημα: Ενώ το κουμπί δείχνει ότι είναι αναμμενος όταν το πατάω,κάνει προσπαθεια να ανοίξει αλλά τίποτα απολύτως. Η οθόνη δεν ανάβει καν. Το μόνο που έχω καταφέρει να ακούσω είναι ένας πολύ αμυδρος ήχος που μοιάζει λες και προσπαθεί επανειλημμένα να "μαρσάρει" (δεν ξέρω πώς αλλιώς να το περιγράψω) μα δεν τα καταφέρνει. Το κάνει ξανά και ξανά χωρίς αλλα σημάδια ζωής,ώσπου του αφαιρώ τη μπαταρία για να σταματήσει. Τι μπορεί να είναι; Υποψιάζομαι ότι πρόκειται για τον σκληρό δίσκο. Έχει κανείς καμια ιδέα;

Δημοσ.

Είχα ένα Aspire 5520 (αντίστοιχης εποχής) και παρουσίασε  ίδια συμπτώματα  μετά από 4 χρόνια βαριάς λειτουργίας , ήταν δίσκος τον άλλαξα και δούλεψε για ακόμα 3χρόνια και παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα αλλά τότε ήταν πρόβλημα κάρτας γραφικών οπότε μιας και ήταν ενσωματομένη στη μητρική το λαπτοπ πήγε για σκράπ.

Βγάλε το δίσκο και τις μνήμες και δοκίμασε να το αναψεις  με μια μνήμη (γενικά κάνε δοκιμές ) και δες αν θα ποστάρει στο bios , αν και μάλλον για πρόβλημα GPU το κόβω

Δημοσ.

Είναι κι εμένα το ίδιο ακριβώς μοντέλο, 5520. Δεν είναι πρόβλημα οθόνης,το τσέκαρα με ένα rgb σε σταθερό. Άρα πάμε για σκληρό,που ενδεχομένως να αξίζει τον κόπο να επισκευαστεί, ή για gpu με motherboard που πάει για τα θυμαρακια; Επειδή δεν είμαι γνώστης και δεν θέλω να το σκαλισω μόνος μου, θα το δώσω για σέρβις και ανάλογα. Παρεμπιπτόντως, ξέρετε αν μπορώ να αντικαταστήσω τον hdd με ssd, σε περίπτωση που τελικά είναι ο σκληρός;

Δημοσ.

Αν είναι δίσκος, ναι μπορείς να βάλεις ένα SSD . Βέβαια θα δεις διαφορά αλλά μην περιμένεις και τρελλά πράγματα καθώς νομίζω ότι αυτά υποστηριζαν sata1 , βέβαια θα σου μείνει ο δίσκος για το επόμενο ... :-)

τι έκανες δηλαδή με το RGB ,όταν λες οτι  τσεκαρες την οθόνη ;

• Like 1
Δημοσ.

Πήρα την οθόνη του σταθερού υπολογιστή και τη συνέδεσα στη θύρα rgb του λάπτοπ για να δω αν θα δείξει τίποτα. Αλλά δυστυχώς... Συν το ότι αν ήταν θέμα προβολής θα ακούγονταν οι ήχοι έναρξης των Windows όταν το άνοιγα φαντάζομαι.

Δημοσ.

Λοιπόν,ο τεχνικός που το κοίταξε,είπε πως ήταν "στατικός ηλεκτρισμός" που προκαλούσε το πρόβλημα και ότι το επιδιορθωσε. Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο ομολογώ. Αύριο θα πάω να τον παραλάβω και θα δω ιδίοις ομμασι. Ωστόσο υφίσταται κάτι τέτοιο σαν αιτία που θα μπορούσε να προκαλέσει τόσο σοβαρό πρόβλημα στον υπολογιστή;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ο υπολογιστής μετά το σέρβις λειτουργεί κανονικά...Εκτός από το εξής πρόβλημα που πριν δεν είχε: Όταν βάζω βιντεάκια στο youtube, σε άσχετες στιγμές διακόπτονται λες και πατάω το pause. Για να ξαναρχίσουν απλά πατάω πάλι play. Ωστόσο μετά από αρκετές φορές καταντά σπαστικό. Προσπάθησα να το χαρτογραφήσω και το μόνο που κατάφερα να παρατηρήσω είναι πως συμβαίνει συχνότερα όταν τα βίντεο είναι σε full screen (άλλα όχι αποκλειστικά τότε).

Επίσης, κατά την αναπαραγωγή ταινιών (είτε με vlc, bs player, ή windows media player) το βίντεο κάποιες φορές κρασάρει και κολλάει ολόκληρος ο υπολογιστής, με αποτέλεσμα να χρειαστεί resrart. Τι νομίζετε ότι φταίει; Αν είναι η κάρτα γραφικών, δεν θα παρουσίαζε άλλη συμπεριφορά; 

Δημοσ.

Kατέβασε για αρχή το Hdsentinel και πές τι βλέπεις..health and performance.

memtest για έλενχο μνημών.

Hw monitor για έλενχο θερμοκρασιών

Δημοσ.

Kατέβασε για αρχή το Hdsentinel και πές τι βλέπεις..health and performance.

memtest για έλενχο μνημών.

Hw monitor για έλενχο θερμοκρασιών

Το κατέβασα. Μου γράφει τα εξής:

Επίδοση 100% Άριστη

Υγεία 87% Άριστη

Θερμοκρασία 25°C 

Δεν βρίσκω κάποια επιλογή για έλεγχο μνημών, πάντως όλα μου τα βγάζει κανονικά το τεστ που έκανε. 

Δες το μοντέλο του , υπάρχει ένα sticker στην βάση του , από κάτω , ίσως είναι αυτό B)

http://www.e-shop.gr/acer-aspire-5520-vista-tk53-2048mb-160gb-tsanta-metaforas-p-PER.907873

Είναι αυτό ακριβώς το μοντέλο. Aspire 5520, AMD Athlon 64x Dual Core 1.9GHz, 2 Gb RAM DDR2, 15.4", 120 GB HDD, Nvidia Geforce 7000m... Now what?

Δημοσ.

Το 87% υγεία είναι ύποπτο , κατέβασε αυτό 

http://www.memtest.org/download/5.01/memtest86+-5.01.usb.installer.zip

βάλε το σε ένα usb stick , αφησέ το να δουλέψει ( 5ωρο , το βράδυ ) να δεις τι γίνεται με τις μνήμες , στην αναφορά του hdd sentinel λέει το μοντέλο του δίσκου ( πάνω αριστερά ) , ενημερωσέ μας B)

Δημοσ.

Το 87% υγεία είναι ύποπτο , κατέβασε αυτό 

http://www.memtest.org/download/5.01/memtest86+-5.01.usb.installer.zip

βάλε το σε ένα usb stick , αφησέ το να δουλέψει ( 5ωρο , το βράδυ ) να δεις τι γίνεται με τις μνήμες , στην αναφορά του hdd sentinel λέει το μοντέλο του δίσκου ( πάνω αριστερά ) , ενημερωσέ μας B)

Το έβαλα σε ένα stick όπως πρότεινε το πρόγραμμα. Τώρα τι θα κάνει αυτό ακριβώς; Θα προσπαθήσει να κάνει boot από το USB; Δεν θα πρέπει να μπω dos να αλλάξω την προεπιλογή για boot χειροκίνητα; Και παίρνει τόσες ώρες η διαδικασία; 

Δημοσ.

Το έβαλα σε ένα stick όπως πρότεινε το πρόγραμμα. Τώρα τι θα κάνει αυτό ακριβώς; Θα προσπαθήσει να κάνει boot από το USB; Δεν θα πρέπει να μπω dos να αλλάξω την προεπιλογή για boot χειροκίνητα; Και παίρνει τόσες ώρες η διαδικασία; 

Κατά την εκκίνηση πατά F2 συνεχόμενα , θα σε βάλει στο bios , θα αλλάξει το boot να έχει σαν First Βoot το usb , ναι θέλει κανένα 5ωρο για την κάθε μνήμη , σου είπα δώσε τον κωδικό του σκληρού σου δίσκου B)

post-151794-0-92656600-1485185312_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Κατά την εκκίνηση πατά F2 συνεχόμενα , θα σε βάλει στο bios , θα αλλάξει το boot να έχει σαν First Βoot το usb , ναι θέλει κανένα 5ωρο για την κάθε μνήμη , σου είπα δώσε τον κωδικό του σκληρού σου δίσκου B)

Σ ευχαριστώ! Ο σκληρός μου δίσκος είναι:

Hitachi HTS541612J9SA00 ATA Device (SATA)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...