Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Είμαι πελάτης του ΟΤΕ και έχω το κλασικό ZTE H108NS που δίνει. Έχω κάνει με επιτυχία port forwarding σε όλες τις συσκευές μου (καταγραφικο, ip camera, wake on lan και remote desktop). Έχω ενεργοποιησει και το remote management του μόντεμ ρουτερ στην πόρτα 80. Το πρόβλημα μου είναι το εξής. Χρησιμοποιώ ως switch το παλιό baudtec το λευκό που έδινε ο ΟΤΕ πριν χρόνια. Μπορώ να κάνω και σε αυτό remote management για παράδειγμα στην πόρτα 8080;

Δημοσ.

Λογικά ναι. Και λέω λογικά διότι δεν γνωρίζω πως συμπεριφέρεται σε εξωτερική πρόσβαση, ένα router που δουλεύει ως απλό switch και αν επιτρέπει να αλλαχθεί η πόρτα που ακούει (από την 80 στην 8080).

Μετά κάνεις προώθηση της πόρτας 8080, από το Speedport προς την ΙΡ του Baudtec.

Δημοσ.

Μέσα από το interface του ρουτερ δεν είδα κάτι για αλλαγή πόρτας εκτός αν υπάρχει άλλη διαδικασία. Μήπως γνωρίζεις αν γίνεται από τελνετ; Και επιπλέον... Σορρυ κιόλας αλλά το speedport είναι στο άλλο θέμα που έβαλα

Δημοσ.

Έχουν περάσει πολλά χρόνια που το δούλευα και δεν θυμάμαι αν μπορείς να αλλάξεις την πόρτα. Θα ψάξω για το manual.

Νομίζω έχει telnet αλλά με πολύ λίγες εντολές για ρύθμιση.

Βρήκα αυτό για το telnet.

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο άρθρο δεν με ενδιαφέρει αλλά όσον αφορά το τελνετ θα το κοιτάξω και ελπίζω σε καμία ώρα να σου απαντήσω. Επειδή δεν έχω μάλλον το κουτί το manual μπορώ να το βρω από το σαιτ της Cosmote ;

Δημοσ.

Το link του telnet το έδωσα για τον κωδικό που αναφέρει και είναι η MAC address (αν ισχύει).

Τώρα που το σκέφτομαι, αν δεν μπορεί να αλλάξει η πόρτα του Baudtec, μπορεί να γίνει με κανόνα Port Triggering (παραπλήσιο με το Port Forwardig) αν έχει τέτοια δυνατότητα το ΖΤΕ.

Δημοσ.

Κοίταξα το manual του ΖΤΕ. Λογικά γίνεται στο port forwarding.

Πας Advanced Setup > NAT > Virtual Server και δημιουργείς έναν κανόνα.

Θα βάλεις Start και End Port την 8080 αλλά στα αντίστοιχα παρακάτω Local θα ορίσεις την 80. Ως ΙΡ φυσικά την διεύθυνση του Baudtek.

Ουσιαστικά του λες ότι έρχεται στην 8080, στείλτο στην 80 της Χ ΙΡ στο εσωτερικό δίκτυο.

Τώρα απέξω θα πληκτρολογείς την WAN IP ή το DDNS όνομα και στο τέλος θα βάζεις :8080.

Π.χ. to_ddns_onoma.dns.com:8080

Δημοσ.

Το έχω δοκιμασει αυτο που λες αλλα δεν γινεται τιποτα. Τωρα προσπαθησα να συνδεθω με τελνετ αλλα για καποιο λογο δεν μπορω ενω αλλες φορες εμπαινα κανονικα.

μπηκα με τελνετ τελικα

Δημοσ.

Το Trigger έχει την παρόμοια λογική αλλά κάνει αυτό που λέει το όνομα και δουλεύει όπως το έγραψα παραπάνω.

Όμως δεν είδα να το έχει το ΖΤΕ, σε αντίθεση με το Speedport που έχει και τα 2 (Forwarding και Triggering).

Δημοσ.

Να σε ρωτήσω. Επειδή έχω κολλήσει εγώ με το tr069 όπως έχεις καταλάβει.. Το πρωτόκολλο αυτό είναι πλήρως παραμετροποιησημο από τελνετ στο baudtec. Μπορώ μήπως να το πειράξω και να το χρησιμοποιήσω σαν remote management ;

Δημοσ.

Όχι. Το TR069 είναι ένα πρωτόκολλο για απευθείας επικοινωνία της συσκευής μας με κάποιον συμβατό server.

Υπόψη η επικοινωνία αυτή ξεκινά πάντα από την πλευρά της συσκευής μας και αναζητά πληροφορίες στον διαδικτυακό server. Αυτό γίνεται ανά Χ διαστήματα που έχει ορισθεί στο firmware.

Μέσω αυτής της λειτουργίας γίνεται αυτόματα αναβάθμιση ή ρύθμιση κάποιας υπηρεσίας (π.χ. τηλεφωνίας).

Μέσω αυτής δεν μπορεί να μπει κανένας τεχνικός και να κάνει manual ρυθμίσεις. Αυτό γίνεται μέσω της ίδιας ή άλλης πόρτας και κατάλληλων κωδικών και συνήθως από συγκεκριμένες διευθύνσεις της εταιρείας.

Δημοσ.

Αφού έχεις remote desktop έτοιμο. Συνδέσου σε αυτό και κάνε τη δουλειά σου από κει.

Αφού το παλιό Baudtec το δουλεύεις σαν switch wtf θέλεις το management? Δώστου μια IP σε άλλο subnet και άστο να περνάει πακέτα μέχρι να καεί.

Δημοσ.

Καλύτερα για μένα όμως να μην αφήνω τον υπολογιστή ανοιχτό διότι στην περιοχή μου πέφτει συχνά το ρεύμα και αν χρειαστώ καινούριο πσ θα μου βγουν τα μάτια. Τον αφήνω ανοιχτό σε ειδικές περιπτώσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...