Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 http://www.iefimerida.gr/news/394013/erhontai-oi-nees-taytotites-pos-tha-einai-poso-tha-kostizoyn Για να δούμε αν θα τα καταφέρουμε αυτή τη φορά...
Phoenix7 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Σύμφωνα με τις προτάσεις των εμπειρογνωμόνων της ΕΛ.ΑΣ., το νέο έγγραφο θα είναι πλαστικό και θα περιέχει μικροτσίπ με αποθηκευμένα τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου. Τα έλεγε ο Πάτερ Κλεομένης! Και δεν πιστεύατε
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) Λογικά ομάδα αίματος, αποτυπώματα, χαρακτηριστικά προσώπου κι ύψος, τα οποία ήδη τα έγραφε η παλιά... Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2018 από ThReSh
DrLo Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ThReSh είπε Λογικά ομάδα αίματος, αποτυπώματα, χαρακτηριστικά προσώπου κι ύψος, τα οποία ήδη τα έγραφε η παλιά... Η ομάδα αίματος ΔΕΝ είναι βιομετρικό χαρακτηρίστικό. Το "σχήμα προσώπου : ωοειδές" είναι μια γενικολογία που δεν είναι πρακτικά χρήσιμο βιομετρικό χαρακτηριστικό. Τα δακτυλικά αποτυπώματα από όσο ξέρω δε θα υπάρχουν στις νέες ταυτότητες (η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που ξέρω εγώ προσωπικά να δαχτυλοσκοπεί το 100% των πολιτών της). Το ύψος δε ξέρω αν "πιάνεται" αλλά πέρα από αυτό κανένα άλλο βιομετρικό χαρακηριστικό δεν υπάρχει στις σημερινές ταυτότητες .... όχι ότι θεωρώ κακό να υπάρχουν απλά για να μιλάμε στη σωστή βάση. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου 2018 από DrLo 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Super Moderators Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 23 minutes ago, DrLo said: Τα δακτυλικά αποτυπώματα από όσο ξέρω δε θα υπάρχουν στις νέες ταυτότητες Δεν θα υπάρχουν πάνω στην κάρτα, μέσα στο chip όμως?
DrLo Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 17 λεπτά πριν, ThReSh είπε Δεν θα υπάρχουν πάνω στην κάρτα, μέσα στο chip όμως? Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος νομίζω ούτε και εκεί. Η δακτυλοσκώπηση άλλωστε δεν είναι συνήθης πρακτική.
Ihavetheanswers Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Στις Γερμανικές ταυτότητες δεν είναι υποχρεωτικό αλλά μπορείς να ζητήσεις να σου βάλουν και τα δάκτυλα αποτυπώματα μέσα στο chip.
tarantules Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Για να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες , η ελληνική αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες οτι προς διευκόλυνσή τους και προς αποφυγή συνωστισμού στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα , δεν χρειάζεται η παρουσία τους. Τα προσωπικά τους δεδομένα , μαζί με τα βιομετρικά τους στοιχεία έχουν ήδη εισαχθεί στο σύστημα των νέων καρτών από τις αντίστοιχες βάσεις δεδομένων των google και facebook.Λίαν συντόμως θα ταχυδρομηθούν στις κατά τόπους διευθύνσεις κατοικίας τους. Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία σας. 1
panosno1com Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2018 1 ώρα πριν, tarantules είπε Για να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες , η ελληνική αστυνομία ενημερώνει τους πολίτες οτι προς διευκόλυνσή τους και προς αποφυγή συνωστισμού στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα , δεν χρειάζεται η παρουσία τους. Τα προσωπικά τους δεδομένα , μαζί με τα βιομετρικά τους στοιχεία έχουν ήδη εισαχθεί στο σύστημα των νέων καρτών από τις αντίστοιχες βάσεις δεδομένων των google και facebook.Λίαν συντόμως θα ταχυδρομηθούν στις κατά τόπους διευθύνσεις κατοικίας τους. Σας ευχαριστούμε για την συνεργασία σας. α κομπλε, οποτε θα εχει και το δακτυλικο μου αποτυπωμα... (από τον αναγνωστη του κινητου μου)
teddy71 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Μου αρεσει που καπιοι παραπονιουνται για τα προσωπικα δεδεδομενα αλλα στο fb καθε λιγο ανεβαζουν φωτο και ενημερωνουν για το που ηταν, με ποιους , ποτε, για ποση ωρα και τι εφαγαν, επισης με ανοιχτα τα δεδομενα η google ξερει ανα πασα στιγμη που βρισκονται και επισης εχουν μοιραστει 1000φωτο τους στα διαφορα μεσα κοινωνικης δικτυωσης. Αλλα ολα αυτα δεν τους ενοχλουν τους ενοχλουν τα στοιχεια που εχει η νεα ταυτοτξτα που σιγουρα ειναι πολυ λιγότερο ευαισθητα απο αυτα μοιραζουν αριστερα και δεξια με ταμεσα κοινωκινης δικτυωσης. Οσοι θελουν ασφαλεια προσωπικων δεδομενων το πρωτο που θα πρεπει να κανουν ειναι να αποσυνδεθουν απο το ιντερνετ και να πεταξουν στα σκουπιδια τα κινητα τους και ειδικοτερα τα σμαρτφόουν...αλλα μετα πως θα είμαστε τρέντυ και μοντερνοι??? 1
Speculoos Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Αν είναι βιομετρικές οι ταυτότητες τότε θα πρέπει να έχουν δακτυλικά αποτυπώματα ώστε να συμβαδίζουν με την ανάλογη Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Όσες ταυτότητες Ευρωπαϊκών χωρών δεν έχουν στοιχεία δαχτυλικών αποτυπωμάτων δε θεωρούνται βιομετρικές και ας έχουν τσιπάκι. Στο τσιπάκι αυτών των ταυτοτήτων μπορεί να υπάρχουν άλλα δεδομένα, πχ διεύθυνση, αριθμός κοινωνικής ασφάλισης, οικογενειακή κατάσταση κτλ. Αντίθετα όλα πλέον τα διαβατήρια των χωρών της EE και EEA είναι υποχρεωτικό να έχουν αποθηκευμένα τα δεδομένα των δακτυλικών αποτυπωμάτων.
DrLo Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, teddy71 είπε Μου αρεσει που καπιοι παραπονιουνται για τα προσωπικα δεδεδομενα αλλα στο fb καθε λιγο ανεβαζουν φωτο και ενημερωνουν για το που ηταν, με ποιους , ποτε, για ποση ωρα και τι εφαγαν, επισης με ανοιχτα τα δεδομενα η google ξερει ανα πασα στιγμη που βρισκονται και επισης εχουν μοιραστει 1000φωτο τους στα διαφορα μεσα κοινωνικης δικτυωσης. Αλλα ολα αυτα δεν τους ενοχλουν τους ενοχλουν τα στοιχεια που εχει η νεα ταυτοτξτα που σιγουρα ειναι πολυ λιγότερο ευαισθητα απο αυτα μοιραζουν αριστερα και δεξια με ταμεσα κοινωκινης δικτυωσης. Οσοι θελουν ασφαλεια προσωπικων δεδομενων το πρωτο που θα πρεπει να κανουν ειναι να αποσυνδεθουν απο το ιντερνετ και να πεταξουν στα σκουπιδια τα κινητα τους και ειδικοτερα τα σμαρτφόουν...αλλα μετα πως θα είμαστε τρέντυ και μοντερνοι??? και μετά να κινηγήσυον και κανένα μαμούθ για να χάσουν κανα κιλό. Δεν έχει καμία σχέση αυτή η άκυρη σύγκριση. Το ότι εγώ πχ μπορεί να μη δώσω με το ζόρι ένα στοιχείο μου σε κάποιον δε σημαίνει ότι δεν έχω κάθε δικαίωμα να το μοιράζω αν θέλω σε φωτοτυπίες σε φίλους/γνωστούς/στην Ομόνοια. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2018 από DrLo
speedman_26 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Ποιο ανάγκη θα ήταν κάρτα υγεία που να έχει αποθηκευμένο όλο το ιστορικό σου μέσα και σε όποιο γιατρό πας να μπορεί να έχει προσβάση
gokuthelegend Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 43 λεπτά πριν, speedman_26 είπε Ποιο ανάγκη θα ήταν κάρτα υγεία που να έχει αποθηκευμένο όλο το ιστορικό σου μέσα και σε όποιο γιατρό πας να μπορεί να έχει προσβάση Δεν χρειάζεται να έχει αποθηκευμένα τα πάντα. Απλώς ένα σειριακό αριθμό (πχ το ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ) και με αυτό ο ιατρός θα έχει πρόσβαση σε μια κεντρική βάση δεδομένων για να βλέπει το ιστορικό σου. Από τις απαντήσεις που βλέπω εδώ που οι περισσότεροι έχουν πρόβλημα με τα προσωπικά δεδομένα, αυτή θα ήταν η ποιο απλή λύση. Στο τσιπ να είναι αποθηκευμένο μόνο το ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ σου και να υπάρχει μια κεντρική βάση δεδομένων σε κάποιον σέρβερ του κράτους όπου εκεί θα έχουν πρόσβαση μόνο όσοι χρειάζεται και μόνο όπου χρειάζονται. Πχ, ο ιατρός θα έχει πρόσβαση μόνο στα ιατρικά δεδομένα σου, η εφορία μόνο στα φορολογικά δεδομένα σου, κλπ. 1
speedman_26 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2018 5 hours ago, gokuthelegend said: Δεν χρειάζεται να έχει αποθηκευμένα τα πάντα. Απλώς ένα σειριακό αριθμό (πχ το ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ) και με αυτό ο ιατρός θα έχει πρόσβαση σε μια κεντρική βάση δεδομένων για να βλέπει το ιστορικό σου. Από τις απαντήσεις που βλέπω εδώ που οι περισσότεροι έχουν πρόβλημα με τα προσωπικά δεδομένα, αυτή θα ήταν η ποιο απλή λύση. Στο τσιπ να είναι αποθηκευμένο μόνο το ΑΜΚΑ ή το ΑΦΜ σου και να υπάρχει μια κεντρική βάση δεδομένων σε κάποιον σέρβερ του κράτους όπου εκεί θα έχουν πρόσβαση μόνο όσοι χρειάζεται και μόνο όπου χρειάζονται. Πχ, ο ιατρός θα έχει πρόσβαση μόνο στα ιατρικά δεδομένα σου, η εφορία μόνο στα φορολογικά δεδομένα σου, κλπ. Μια χαρά θα ήταν αρκεί να μην χρειάζεται να κουβαλαω χαρτιά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα