Sheogorath Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα και χρόνια πολλά, Ψάχνω πως στον κόρακα θα αποθηκεύσω σε συγκεκριμένη θέση της μνήμης έναν πίνακα που θέλω. Τα μόνα που έχω βρει είναι με offset, αλλά και να διαβάζω απο μια μνήμη και να στέλνω σε καταχωρητή με την movs r0,#0b01000000 πχ. Εγώ ψάχνω το ανάποδο, πως απο καταχωρητή θα στείλω σε συγκεκριμένη θέση μνήμης. Έψαξα 2-3 μέρες στο ίντερνετ αλλά μάταια. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσω θα του ήμουν υπόχρεος
Sheogorath Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Κανείς καμιά ιδέα? Θα μου πεις ποιος ασχολείται με assembly πλέον αλλα...
bnvdarklord Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Ρίξε καλύτερα μια ματιά στο architecture manual του επεξεργαστή που ασχολείσαι για να δεις σιγουρα σωστά το τι παιζει 1
Sheogorath Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Δεν το έχω στα χέρια μου αλλά θα το αναζητήσω, ευχαριστώ
bnvdarklord Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2017 Παρακαλώ, με ενα google θα το βρεις πανεύκολα, γενικά cpu manuals τα παρέχουν δωρεάν.
NewProject Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 θα αποθηκεύσω σε συγκεκριμένη θέση της μνήμης έναν πίνακα που θέλω. Τα μόνα που έχω βρει είναι με offset, αλλά και να διαβάζω απο μια μνήμη και να στέλνω σε καταχωρητή με την movs r0,#0b01000000 πχ. Εγώ ψάχνω το ανάποδο, πως απο καταχωρητή θα στείλω σε συγκεκριμένη θέση μνήμης. δεν ξερω απο κορτεξ αλλα: 1. αν ο πινακας εχει const τιμες α.κ.α. τον δημιουργεις απο πριν (οταν γραφεις το προγραμμα) - θα πρεπει να πεις στον compiler/linker σε ποια θεση να το βαλει. (αυτο βασικα θα ισχυε για C και δεν ξερω αν γινεται ετσι και σε asm). 2. εχεις σενα register X τη τιμη που θες και σε εναν αλλον (Y) τη 1η θεση του πινακα. δεν μπορεις να κανεις MOVE x TO Y+400 ? 3. δηλαδη δεν καταλαβα ακριβως που ειναι το προβλημα . εχεις ενα instruction REG <- MEM αυτο το MOVS που λες , για να διαβαζεις μια θεση μνημης και θα εχεις ενα αλλο instruction ΜΕΜ<- REG που θα γραφεις σε μια θεση μνημης. ε , εσυ θα βαλεις και το offset που ειπες. καλη χρονια.
Sheogorath Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 θα αποθηκεύσω σε συγκεκριμένη θέση της μνήμης έναν πίνακα που θέλω. Τα μόνα που έχω βρει είναι με offset, αλλά και να διαβάζω απο μια μνήμη και να στέλνω σε καταχωρητή με την movs r0,#0b01000000 πχ. Εγώ ψάχνω το ανάποδο, πως απο καταχωρητή θα στείλω σε συγκεκριμένη θέση μνήμης. δεν ξερω απο κορτεξ αλλα: 1. αν ο πινακας εχει const τιμες α.κ.α. τον δημιουργεις απο πριν (οταν γραφεις το προγραμμα) - θα πρεπει να πεις στον compiler/linker σε ποια θεση να το βαλει. (αυτο βασικα θα ισχυε για C και δεν ξερω αν γινεται ετσι και σε asm). 2. εχεις σενα register X τη τιμη που θες και σε εναν αλλον (Y) τη 1η θεση του πινακα. δεν μπορεις να κανεις MOVE x TO Y+400 ? 3. δηλαδη δεν καταλαβα ακριβως που ειναι το προβλημα . εχεις ενα instruction REG <- MEM αυτο το MOVS που λες , για να διαβαζεις μια θεση μνημης και θα εχεις ενα αλλο instruction ΜΕΜ<- REG που θα γραφεις σε μια θεση μνημης. ε , εσυ θα βαλεις και το offset που ειπες. καλη χρονια. Καλά σχεδόν σίγουρα τα είπα λάθος, όπως τα έγραψα, λόγω ανεπαρκούς γνώσης, αλλά το πρόβλημα έχει ως εξής. Θέλω να αποθηκεύσω τον πίνακα με τα πίξελ μιας εικόνας (που και αυτό θέλω να δω πως θα το κάνω ) και επειδή προφανώς δεν χωράει σε rergisters, πρέπει να ορίσω να πάει κάπου στην μνήμη. Απαξ και οριστεί το πρώτο τα άλλα με offset πάνε άνετα προφανώς. Το πως θα ορίσω το πρώτο έχω πρόβλημα και ψάχνω, καθώς δεν λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργούσε στον 8086.
NewProject Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δεσ σελ. 53 http://www.agilemethod.csie.ncu.edu.tw/download/compiler/lecture_notes/ARMInstructionSet.pdf load/store και addressing modes μετα 1
Sheogorath Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Μελετώ και επανέρχομαι, να 'σαι καλά^^
Sheogorath Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Λυθηκε! Επομενο προβλημα. Δεν πιστευω να εχει η assembly καποια εντολη/συνολο εντολων/δυνατοτητα διαβασματος εικονας. Εδω η c καλα καλα δεν εχει αμεσο αντιστοιχο του imread(). Συνεπως για να διαβασω τον πινακα των εικονοστοιχειων της εικονας μπορω μονο γνωριζοντας που ακριβως στην μνημη ειναι αποθηκευμενη?
NewProject Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 απο που πρεπει να διαβασεις την εικονα; LCD , sdcard ?
Sheogorath Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2017 Απο την μνήμη, δεν μας καθόρισαν συγκεκριμένα. Ας πούμε SD card που έχει πιο πρακτική υλοποίηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα