Προς το περιεχόμενο

Laptop Dell Inspiron 15 7559 - 15.6" (i7-6700HQ/8GB/1TB/960M)

panormou13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απολύτως αθόρυβο. Σε δουλειά γραφείου οι ανεμιστήρες κλείνουν τελείως. Το σύστημα ψύξης είναι πολύ καλό. Όταν ζοριστει όμως στο 100% εκεί είναι πολύ θορυβώδη αλλά κάνουν κ σωστή δουλειά εκτός από θόρυβο.

Άρχικα πριν γράψεις ρίξε μία ματιά στο λάπτοπ φιλικά πάντα. Δεν βοηθάει να λες στην τύχη για ram και ssd απόψεις.

Το photo editing δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις σε ram εκτός κ αν κάνει κάποιος heavy editing όπου χρειάζεται 12-13gb κ βάζεις 16 για να είσαι άνετος.

Η πρόταση σου δεν κολλάει στο συγκεκριμένο laptop πάντως όπως κ να το κοιτάξεις. Το λέω για να μην μπερδευτεί κάποιος που ενδιαφεται για το συγκεκριμένο.

Εγω ερωτηση έκανα φίλε μου και ειπα να κοιταξει για καλο δικο του ,δεν θα μπω στην διαδικασία να κατσω να ψαξω για κατι που δεν με αφορα... Μονο καλοπροαιρετο ηταν το σχολιο μου για να σιγουρευτεί για αυτά που γραφω σε περιπτωση που δεν γνωριζει επακριβως . Δεν εγραψα πουθενα ότι δεν εχει m2 sata  και ότι δεν εχει 1 8αρα μνημη...

Δεν καταλαβαίνω το ηφος σας σε μερικους εδώ μεσα...

Στο photoshop όταν δουλευεις μεγαλες αναλυσεις και εχεις πολλες καρτελες ανοικτες με βαρια layers μπορει να φτασει στο θεο η καταναλωση μνημης από το πρόγραμμα δεν γραφω αερολογιες... 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αρχίζεις να προτείνεις κ να λες τι να προσέξει για κάτι όμως που δεν ισχύει πουθενά σε αυτό το λάπτοπ.

Απλά γράφεις με βάση το δικό σου σύστημα, δεν βοηθάς, δυσκολεύεις περισσότερο κάποιον που δεν ξέρει.

Όσο για το photoshop δεν θα σχολιάσω καν :)

Το thread ήταν συγκεκριμένο για συγκεκριμένο μοντέλο όπως λέει κ στοπρώτο post για αυτό δεν βοηθάνε αυτά που λες.

Καλό βράδυ

Αρχίζεις να προτείνεις κ να λες τι να προσέξει για κάτι όμως που δεν ισχύει πουθενά σε αυτό το λάπτοπ.

Απλά γράφεις με βάση το δικό σου σύστημα, δεν βοηθάς, δυσκολεύεις περισσότερο κάποιον που δεν ξέρει.

Όσο για το photoshop δεν θα σχολιάσω καν :)

Το thread ήταν συγκεκριμένο για συγκεκριμένο μοντέλο όπως λέει κ στοπρώτο post για αυτό δεν βοηθάνε αυτά που λες.

Καλό βράδυ

Τι προτεινα ρε φιλε και δεν το κατάλαβα ? του προτεινα να παρει η να μην παρει κατι ,πλακα μας κανεις βραδιάτικα ,την επόμενη φορα θα σου παρω και την άδεια τι να ρωτησω και τι να μην ρωτησω....

Ας σοβαρευτούμε λιγο...

Όσο για το photoshop καλυτερα που δεν σχολιαζεις για δικο σου καλο...

Τώρα που εκτόνωθηκες μπορείς να κοιμηθείς πιστεύω.

Όσο αφορά το laptop τώρα προσοχή σε όποιον το έχει να χρησιμοποιήσει το dell power manager για να μην τυραννά την μπαταρία όταν το έχουμε για πολλές ώρες στο ρεύμα. Με αυτό η μπαταρία σταματάει να φορτίζει κ το laptop τροφοδοτείται κατευθείαν από την μπριζα.

Έχει προτεινόμενα προφίλ αλλά το καλύτερο θα ήταν να το βάλετε να ξεκινά να φορτίζει όταν πέφτει η μπαταρία κάτω από το 55% κ να σταματάει όταν φτάνει στα 95% για να κάνουμε καλύτερους κύκλους φόρτισης αλλά κ να κρατήσει η μπαταρία για περισσότερο καιρό.

• Like 2

Τώρα που εκτόνωθηκες μπορείς να κοιμηθείς πιστεύω.

Όσο αφορά το laptop τώρα προσοχή σε όποιον το έχει να χρησιμοποιήσει το dell power manager για να μην τυραννά την μπαταρία όταν το έχουμε για πολλές ώρες στο ρεύμα. Με αυτό η μπαταρία σταματάει να φορτίζει κ το laptop τροφοδοτείται κατευθείαν από την μπριζα.

Έχει προτεινόμενα προφίλ αλλά το καλύτερο θα ήταν να το βάλετε να ξεκινά να φορτίζει όταν πέφτει η μπαταρία κάτω από το 55% κ να σταματάει όταν φτάνει στα 95% για να κάνουμε καλύτερους κύκλους φόρτισης αλλά κ να κρατήσει η μπαταρία για περισσότερο καιρό.

Ειρήνη υμίν συνάδελφοι.

Ποιος driver είναι για το Dell Power Managment;(Windows 7)

Είχα θέματα κολλήματος με το laptop και μάλλον έφταιγε ο Intel Rapid Storage τον οποίο και απεγκατέστησα με συνοπτικές διαδικασίες.

Ειρήνη υμίν συνάδελφοι.

Είχα θέματα κολλήματος με το laptop και μάλλον έφταιγε ο Intel Rapid Storage τον οποίο και απεγκατέστησα με συνοπτικές διαδικασίες.

Είμαι στον δρόμο τώρα μόλις γυρίσω θα σου πω πως λέγεται συγκεκριμένα. Αν κ νομίζω ότι η ονομασία είναι όπως το έγραψα.

Ο intel rapid storage είναι όταν έχεις σε raid σκληρούς (είτε hdd είτε ssd). Νομίζω δεν χρειάζεται αν δεν έχεις raid καθόλου. Κ σε πολλές περιπτώσεις βλέπεις κολλήματα όταν είναι ενεργοποιημένο.

Στα windows 10 ενεργοποιείται αυτόματα όταν χρειάζεται κ μονο νομίζω.

Ειρήνη υμίν συνάδελφοι.

Κατά 90% είναι μαζι με το quick set application.

Το Quick Set Application είναι όντως. Το έβαλα και βρήκα ότι είχε ένα προφίλ που περιγράφει την κύρια χρήση του Η/Υ ως επί το πλείστον για λειτουργία από την πρίζα. Το έβαλα σε αυτό και βλέπουμε.

BTW ενώ έχω βγάλει το Intel Rapid Storage μου ξαναέκανε το πρόβλημα άρα δεν είναι αυτός ο λόγος. Κάτι παίζει με τα update από ότι έχω καταλάβει.(είναι και αυθεντικά παναθεμάτα)

Το Quick Set Application είναι όντως. Το έβαλα και βρήκα ότι είχε ένα προφίλ που περιγράφει την κύρια χρήση του Η/Υ ως επί το πλείστον για λειτουργία από την πρίζα. Το έβαλα σε αυτό και βλέπουμε.

BTW ενώ έχω βγάλει το Intel Rapid Storage μου ξαναέκανε το πρόβλημα άρα δεν είναι αυτός ο λόγος. Κάτι παίζει με τα update από ότι έχω καταλάβει.(είναι και αυθεντικά παναθεμάτα)

Kαι εγω αυτό έχω βάλει , τι πρόβλημα έχεις ?

Κάνει κάτι περίεργα κολλήματα. Κόλλημα όμως που δεν σε αφήνει να κάνει τίποτα. Ο explorer κολλάει εντελώς. Μετά από αρκετά λεπτά σταματάει. Με την μέχρι τώρα παρατήρησή μου, φαίνεται να συνέβαινε μετά από επανεκκίνηση του μηχανήματος.

Τα σημάδια του κολλήματος είναι σαν να έχεις IDE δίσκο του 2000 στα 1000RPM. Κατάφερνα να ανοίξω τον πίνακα ελέγχου αλλά φόρτωνε τα διάφορα εργαλεία πολύ πολύ αργά.

Μέχρι τώρα τα ρίχνω στο Kaspersky Total Security 2017 που είχα βάλει.(αγορασμένο παρακαλώ..). Το έχω αντικαταστήσει προς το παρών με το AVG και βλέπουμε.

Από την άλλη στα logs του συστήματος πετάει που και που Kernel-Processor-Power με κωδικό 35 και με ανησυχεί κάπως.(έχω κάνει το τελευταίο update του BIOS)

Στα γενικά του σφάλματος πάντως γράφει:

Οι δυνατότητες διαχείρισης της απόδοσης ισχύος για τον επεξεργαστή 1 στην ομάδα 0 απενεργοποιήθηκαν λόγω προβλήματος με το υλικολογισμικό. Ζητήστε από τον κατασκευαστή του υπολογιστή ενημερωμένες εκδόσεις υλικολογισμικού.

Να προσθέσω και δύο πράματα στο παραπάνω.

Το σφάλμα - αν και με τα χρονικά δεν τα πάω καλά - φαίνεται να εμφανίστηκε πριν την εγκατάσταση του AVG και του Dell QuickSet.

Ναι είναι ανοιχτό το speedstep. Αυτό το έχω για ακόμα πολύ ποιο δύσκολο να κάνει πρόβλημα, γιατί θα έβγαινε σε πολλούς ακόμα. Θα ήταν μεγάλο πρόβλημα.

Μέχρι στιγμής και για περισσότερο από 8-10 ώρες χρήσεις και αρκετά restart τα δύο πράγματα που προείπα φαίνεται να βοήθησαν στην απαλοιφή του προβλήματος. Θα δοκιμάσω λίγες μέρες το σύστημά μου ως έχει και βλέπω.

Ο δίσκος(SSD) πάντως λειτουργούσε κανονικά στο παλιό λαπτοπ και με το HardDiskSentinel(pro αγορασμένο) να λέει για τίποτα κακό. Δεν πρέπει να έχει κλείσει χρόνο.

Η άλλη επιφύλαξη που έχω είναι το Windows Update καθότι για κάποιο λόγο δεν έκανε update στην αρχή(Windows update hang bug) και μετά μου έφερνε κάτι drivers άλλα 'ντ άλλων.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...