Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ελπίζω να είναι το κατάλληλο μέρος εδώ για να εκφράσω τις απόψεις μου. Αρχικά είμαι συνδρομητής του ΟΤΕ και ήμουν γνώστης του πρωτοκόλου tr069. Δεν με ενοχλούσε καθόλου ώσπου μια μέρα μου μειώθηκε η ταχύτητα του Internet. Διάβασα κάπου ότι στο firmware του ρούτερ είναι αποθηκευμένοι οι κωδικοί διαχείρισης. Έτσι άρχισα να ασχολούμαι. Δοκίμασα να το αποκρυπτογραφίσω όμως δεν ξέρω τι στο διάολο κρυπτογράφηση έχουνε. Μήπως ξέρει κανένας να το κάνει ή ακόμα καλύτερα ξέρει κάποιος τους admin κωδικούς του οτε για τα ρουτεράκια όπως έχουν διαρεύσει αυτοί της Cyta;

Υπάρχει βάβαια η λύση να αγοράσω καινούριο ρούτερ ομως με ενδιαφέρει πολύ αυτό που έγραψα διότι η δεύτερη σύνδεση που έχω στο γραφείο είναι ευρυζωνική και δεν μπορώ να βάλω άλλο ρούτερ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Τι σχέση έχει το TR069 με την μείωση της ονομαστικής ταχύτητας συγχρονισμού ή της αντίστοιχης πραγματικής κατά την πλοήγηση;

Τα χαρακτηριστικά στοιχεία ου συγχρονισμού, έχουν αλλάξει;

Είναι ο συγχρονισμός συμβατός με αυτά;

 

Ως ευρυζωνική φαντάζομαι αναφέρεις την τηλεφωνία.

Και σε αυτή την περίπτωση μπορείς να έχεις όποια συσκευή (modem/router ή σκέτο router) θέλεις. Απλά χρειάζεσαι και την συσκευή του παρόχου μόνο για την τηλεφωνία.

Δημοσ.

Δηλαδή μου λες ότι μπορώ να χρησιμοποιώ ένα δικό μου μόντεμ/ρουτερ της tplink και να χρησιμοποιώ το speedport που μου δίνει ο ΟΤΕ μόνο για τηλεφωνία; Αν ναι πως το κάνω;

Δημοσ.

Δες εδώ κι εδώ.

Οι οδηγίες παίζουν με οποιοδήποτε modem/router στην γραμμή και πίσω από αυτό το Speedport μόνο για την τηλεφωνία του ΟΤΕ.

 

Υπάρχει και η λύση να είναι στην γραμμή το Speedport και πίσω από αυτό οποιοδήποτε router ή modem/router με ξεχωριστή WAN Θύρα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ. Με βοήθησαν πολύ αλλά μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί στο tplink βάζουμε address reservation 192.168.1.2 ενώ gateway του speedport ορίζουμε την 192.168.2.1;

Δημοσ.

WAN = εξωτερικό δίκτυο

LAN = εσωτερικό δίκτυο.

Αυτά τα 2 υποχρεωτικά πρέπει να είναι σε διαφορετικό υποδίκτυο. Βάζουμε λοιπόν το ένα σε 192.168.1.0 και το άλλο σε 192.168.2.0.

 

Το Speedport συνδέεται στο TP-Link, μέσω της No1 LAN θύρας που τώρα παίζει ως WAN.

Η WAN λοιπόν θύρα πρέπει να είναι στο ίδιο υποδίκτυο με το TP-Link, άρα φροντίζουμε να παίρνει πάντα την ίδια ΙΡ (192.168.1.2).

 

Το εσωτερικό δίκτυο του Speedport, δηλαδή οι υπόλοιπες θύρες LAN και όσες συσκευές συνδέονται στο WiFi, έχουν διαφορετικό υποδίκτυο, άρα στο εσωτερικό του δίκτυο (LAN) το Speedport έχει ΙΡ 192.168.2.1 ή όποια άλλη θέλουμε εμείς.

 

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τα modem/router που χρησιμοποιούμε, μόνο που εκεί η εξωτερική διεύθυνση είναι δημόσια και μας δίνεται από τον πάροχο.

Έχουμε λοιπόν μια WAN IΡ και μία LAN ΙΡ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...