Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε ολους. Πήγα και αγόρασα πριν δυο μέρες αυτό το λάπτοπ HP http://www.plaisio.gr/desktop-laptop/laptops/all-laptops/HP-15-ba022nv-Laptop-E2-7110-4-GB-128-GB-R2-Full-HD-Y5M10EA.htm που το είχε προσφορά το πλαίσιο στα 300.

Χαρακτηριστικά
Amd e2 7110
4gb ram
128 gb ssd
Full hd οθόνη 15"
Windows 10

Το πήρα για τελείως απλη χρήση και προς έκπληξή μου βλέπω ότι αργεί ακόμα και σε απλό browsing χρησιμοποιώντας τον chrome. Να σημειώσω δεν έχει φορτωθεί κανένα πρόγραμμα εκτός από ότι ειχε εργοστασιακα. Καμία ιδέα γιατί καινούριο λάπτοπ να είναι τόσο αργό για τα λεφτά και τον επεξεργαστή του; Είναι τόσο αργος ο amd?

post-373926-0-21571900-1483448092_thumb.png

post-373926-0-99969900-1483448098_thumb.png

Επεξ/σία από hitek
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Καλοριζικο! 4 πυρινο ειναι εχει ssd δε θα επρεπε να αργει πιθανο να ειναι κακοστημενο και φορτωμενο με παραπανισια{απο οτι εχει απο το εργοστασιο εννοω} προγραμματα και δεν θα εμενα στα win10 εγω με αυτο win 7 να παρει τα πανω του..

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Για τρέξε ένα task manager και ανέβασε μας την καρτέλα performance που έχει εκεί (άστο να τρέξει μισό λεπτό ενώ κάνεις χρήση).

Μετά πήγαινε στην καρτέλα startup και ανέβασε και αυτήν μια εδώ.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

καλοριζικο! 4 πυρινο ειναι εχει ssd δε θα επρεπε να αργει πιθανο να ειναι κακοστημενο και φορτωμενο με παραπανισια{απο οτι εχει απο το εργοστασιο εννοω} προγραμματα και δεν θα εμενα στα win10 εγω με αυτο win 7 να παρει τα πανω του..

σκεφτηκα μήπως φταίνε τα windows 10 και εγώ η μήπως το γονατίζει η full hd οθόνη. αλλα δεν ειναι και τόσο αρχαίος ο επεξεργαστής για να δυσκολεύεται στο browsing. 

Καλησπέρα.

Για τρέξε ένα task manager και ανέβασε μας την καρτέλα performance που έχει εκεί (άστο να τρέξει μισό λεπτό ενώ κάνεις χρήση).

Μετά πήγαινε στην καρτέλα startup και ανέβασε και αυτήν μια εδώ.

θα ανεβάσω σε λίγο δώσε μου λίγο χρόνο γιατί δεν είμαι σε αυτό το λαπτοπ τώρα. 

Δημοσ.

Ναι κανε οτι πιθανο μπορεις με το ειδη στεισιμο οτι σου γραφουν και δοκιμες και εαν δεν... γυρισε το σε windows 7 και δες το εκει τι κανει που δε νομιζω θα βρεις ακρη η εγγυηση σε καλυπτει οπως και να εχει..

Για τη δουλεια που το θες και οχι μονο.. ειναι αστερακι και η τιμη του.

Δημοσ.

εκανα ολες τις αναβαθμίσεις. τον chrome τον εγκατέστησα εγώ τον τελευταίο δεν το είχε. με τον edge δεν κολλάει αλλα και παλι για τα χαρακτηριστικά του δεν θα έπρεπε να κολλάει ουτε ο chrome. ανεβάζω τώρα τις φωτό που ζητήσατε ευχαριστώ για το άμεσο ενδιαφέρον

επιδοσεις- εκκινηση 

post-373926-0-58503900-1483447708_thumb.png

post-373926-0-06983300-1483447716_thumb.png

Δημοσ.

Δεν σου κολλάει απο έλλειψη δύναμης πάντως απο όσο φαίνεται, όλα είναι πολύ χαλαρά στο σύστημα, αν θες μόνο απο την καρτέλα εκκίνηση απενεργοποίηση τα:ccleaner,HP message service, Microsoft OneDrive(αν δεν το χρησιμοποιείς) και το power media player. Μετά χτύπα επανεκκίνηση να δεις αλλά δεν πιστεύω να δεις διαφορά.

Μετά η καθυστέρηση λογικά θα οφείλεται κάπου στον chrome αφού με τον edge πάει καλά, άρα ρίξτου μια επαναφορά απο τις ρυθμίσεις του μπας και κάτι δεν πήγε καλά στην εγκατάσταση αλλιώς πάτα στην μπάρα διευθύνσεων απάνω chrome:settings και μπες στην σελίδα με τις ρυθμίσεις, εκεί μετά βρες ένα HW acceleration (επιτάχυνση υλικού κάπως) και κλείσε το, κάνε restart στον chrome και δες.

Δημοσ.

θα τα δοκιμάσω όλα και θα σας πω ευχαριστώ. 

τίποτα τα ίδια με τον chrome ...δεν παίρνει κάτι. ίσως δοκιμάσω παλαιότερα windows πάντως δεν δικαιολογείται ..

Δημοσ.

ναι δεν έχει να κανει το δίκτυο άλλη συσκευή λειτουργεί κανονικά όπως και ο edge στην ίδια συσκευή ο οποίος δεν με βολεύει σαν browser. 

Δημοσ.

Στο σκρινσοτ..μονο με τον chrome ανοιχτο και βλεπω 20% χρηση της cpu.

Λιγο περιεργο μου φαινεται.Ριξε και ενα σκρινσοτ των διεργασιων που τρεχουν με σορταρισμα ως προς cpu να δουμε τι γινεται.

Παντως με επεξεργαστη με μαξ 1.80ghz και 4γιγα οσο και αν ακουγεται σουρεαλιστικο..δεν πας πουθενα την σημερον ημεραν.

Ο chrome o μαλακας αν αρχιζεις να τρεχεις τιποτα flash και μαζευτουν και αρκετα tabs θα σε κανει το πουτανακι του..θα δουλευουμε ολοι εδω περα για αυτον :)

Δημοσ.

Στο σκρινσοτ..μονο με τον chrome ανοιχτο και βλεπω 20% χρηση της cpu.

Λιγο περιεργο μου φαινεται.Ριξε και ενα σκρινσοτ των διεργασιων που τρεχουν με σορταρισμα ως προς cpu να δουμε τι γινεται.

Παντως με επεξεργαστη με μαξ 1.80ghz και 4γιγα οσο και αν ακουγεται σουρεαλιστικο..δεν πας πουθενα την σημερον ημεραν.

Ο chrome o μαλακας αν αρχιζεις να τρεχεις τιποτα flash και μαζευτουν και αρκετα tabs θα σε κανει το πουτανακι του..θα δουλευουμε ολοι εδω περα για αυτον :)

το θέμα ειναι οτι με παλαιότερο αρχαίο λαπτοπ μια χαρά δούλευε ο chrome, δεν είπαμε να κάνουμε κανα τρελο multitask ενα απλό browse και έχει κάποιο lag. όχι τρελό αλλά αρκετά ενοχλητικό. θα ανεβάσω και τις διεργασίες αργότερα όπως λες να δούμε... 

οριστε και οι διεργασίες 

post-373926-0-21956600-1483460905_thumb.png

Δημοσ.

Δεν ξερω τι σαιτ ανοιγεις ή αν ηταν στιγμιαιο αλλα 13% cpu usage (αθροιζω τα 2 tasks πανω πανω) δεν το λες και λιγο.

Εγω αυτην την στιγμη με 10 tabs ανοιχτα εχω συνολικο cpu usage 1-2%

Αν κανω κανα refresh καποιο tab , θα ανεβει gia 3-4 secs στο 20-25% μεχρι να τελειωσει το refresh και θα ξαναπεσει...

Για δες γενικοτερα το cpu usage του chrome..αν μενει σταθερα υψηλο (πανω απο 10%) κατι παιζει...

Γενικως οταν ο επεξεργαστης εχει συνεχομενο φορτο..το πισι λαγκαρει...

Α και πλεον δεν υπαρχει "απλο browse" .Σε λιγα χρονια βλεπω η καθε σελιδα να βαζει "system requirements" ετσι οπως παμε :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...