Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αναφέρουμε:

Ποσό που διαθέτουμε : max  200 ευρω.

Χρήση υπολογιστή : βασικές λειτουργίες, office, Web surfing , torrent, κανένα game όχι όμως πολύ απαιτητικά .

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: όχι κάτι ιδιαίτερο

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Δεν χρειάζομαι άμεσα αλλά σκέπτομαι αγορά 24αρας

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? δεν με πειράζει

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? θα το στήσει φίλος

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .  όχι έχω win7 pro 64bit

Κομμάτια που μπορώ να κρατήσω : το κουτί ( LianLi) και ότι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί .

Το υπάρχον σύστημα έχει :

Motherboard   ASUS 5pq

CPU intel quad core  Q9400 2.66 GHz

corsair RAM DDR2 4 GB 800HZ

Ati Radeon 4850 512 MB

HD : WD  6400AAKS  650G caviar blue 7200

PSU  550W enermax

Δημοσ.

Διαφορα θα δεις εαν βαλεις SSD σκληρο το λειτουργικο σου και τα προγραμματα

Μικρη διαφορα θα δεις εαν βρεις ιδιες ή παρομοιες μνημες μεταχειρισμενες (ελεγμενες)

Πουλας την καρτα γραφικων και βαζει μια αλλη ελαφρως μεταχειρισμενη με 1GB-2GB μνημη GDDR5 οπως R7 250 (καλυτερα 1GB GDDR5 παρα 2GB GDDR3)

Δημοσ.

Για τα λεφτα που λες, βαλε ssd, αλλα 4gb ram και μια καρτουλα γραφικων, ας πουμε την rx460 που ειναι γυρω στα 120ευρω και εισαι ετοιμος. Λεω εγω τωρα... :-)

Δημοσ.

Αναφέρουμε:

Ποσό που διαθέτουμε : max  200 ευρω.

Χρήση υπολογιστή : βασικές λειτουργίες, office, Web surfing , torrent, κανένα game όχι όμως πολύ απαιτητικά .

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: όχι κάτι ιδιαίτερο

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Δεν χρειάζομαι άμεσα αλλά σκέπτομαι αγορά 24αρας

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? δεν με πειράζει

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? θα το στήσει φίλος

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .  όχι έχω win7 pro 64bit

Κομμάτια που μπορώ να κρατήσω : το κουτί ( LianLi) και ότι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί .

Το υπάρχον σύστημα έχει :

Motherboard   ASUS 5pq

CPU intel quad core  Q9400 2.66 GHz

corsair RAM DDR2 4 GB 800HZ

Ati Radeon 4850 512 MB

HD : WD  6400AAKS  650G caviar blue 7200

PSU  550W enermax

εγω στην θεση σου θα εβαζα αλλα 4gb ram εναν ssd 240 gb και αν ειχα και λεφτα και μια καρτα γραφικων px r7 370 alla γ το θεμα της καρτας ρωτα στο τοπικ αναβαθμηση καρτας γραφικων !

Δημοσ.

Δεν χρειαζεται 240 και ενας οικονομικος 120GB μια χαρα κανει για προγραμματα και λειτουργικο και ολα τα υπολοιπα στον υπαρχον που εχει σαν αποθηκευτικο. Απο την στιγμη που δεν τον ενδιαφερουν τα παιχνιδια τοσο μια r7 250 μια χαρα ειναι εαν την βρει στα 50ευρω

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση και εγώ σκεφτόμουν να αλλάξω  σίγουρα τον σκληρό σε  ssd ποιόν προτείνεται ( ο samsung 850 evo 250 δεν  είναι υπερβολή για SATA2 χώρια και το κόστος?)

Για  RAM δεν ξέρω αν θα δω διαφορά λόγω DDR2 .

To τροφοδοτικό λέτε να είναι ΟΚ γιατί το έχω από το 2008? μήπως θέλει αλλαγή.

Δημοσ.

Δεν χρειαζεται 240 και ενας οικονομικος 120GB μια χαρα κανει για προγραμματα και λειτουργικο και ολα τα υπολοιπα στον υπαρχον που εχει σαν αποθηκευτικο. Απο την στιγμη που δεν τον ενδιαφερουν τα παιχνιδια τοσο μια r7 250 μια χαρα ειναι εαν την βρει στα 50ευρω

λιγα ειναι τ 120 για λειτουργικο συστημα κ εφαρμογες 

Δημοσ.

Η μνημη θα χρειαστει για κανα παιχνιδακι που θα παιζεις σιγουρα.Δισκο παρε εναν 120αρη με κανα 60ευρω και θα σαι μια χαρα. Κι απο γραφικα η΄ παιρνεις την rx460 που σου ειπα πιο πανω η΄ κατι αλλο σε μεταχειρισμενο.

Παντως για τις απαιτησεις σου εγω λεω να κανεις αυτα κα μην αλλαξεις κατι γιατι τα χρηματα που διαθετεις ειναι λιγα και το πιο πιθανο για αλλη πλατφορμα να σε φτασουν  για σελερον-πεντιουμ, μια χαζομητρικη και μνημες.

Εκτος κι αν βρεις πακετο μεταχειρισμενα ολα μαζι αλλα εγω θα εκανα αυτο που σου λεω για να εχω και μια καρτα γραφικων της προκοπης πανω... Κι εννοειται οτι θα μεινει και ο αλλος δισκος που εχεις πανω σαν αποθηκη απλα στην εγκατασταση των windows θα τον βγαλεις εντελως μην γραψει το boot εκει...

Δημοσ.

Ανεβασε και το cpu σου στα 3 με 3.2 και θα εισαι κομπλε με αυτα που σου ειπαν τα παιδια. (Μπορεις επισης να πουλησεις τον δικο σου και να παρεις εναν xeon e5450 ετοιμο για τη μητρικη σου)

• Like 2
Δημοσ.

Ανεβασε και το cpu σου στα 3 με 3.2 και θα εισαι κομπλε με αυτα που σου ειπαν τα παιδια. (Μπορεις επισης να πουλησεις τον δικο σου και να παρεις εναν xeon e5450 ετοιμο για τη μητρικη σου)

Το κλοκαρισμα δεν το σκέφτηκα..με το τροφοδοτικό να το αφήσω και όσο αντέξει?

Δημοσ.

Γεια σου φίλε ποιο ακριβώς είναι το μοντέλο του τροφοδοτικού και πόσο παλιό είναι;

Είναι το Enermax 550W active FPC nomizo 80+ το πήρα το 2008

Δημοσ.

Kαλησπερα φιλε και καλη χρονια.

Καταρχην το τροφοδοτικο ειναι ενα παλιο ποιοτικο το οποιο το αφηνεις μεχρι να πεθανει..

Μετα πουλας τον επεξεργαστη σου κανα 30αρη και την καρτα αλλα τοσα και πας το budget  στα 260.

Με 260 λοιπον...

cpu:http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/cpu/509975-xeon-x5470-quad-core-%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B4%CF%89-33-ghz-12mb-cache-1333-mhz-fsb-120-watt-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%83/  τα λογια ειναι περιττα,οτι καλυτερο για την μητρικη σου

cpu cooler:https://www.skroutz.gr/comparelists/673?compare=4254816%2C7619822%2C417189 για να κανεις o/c και διαλεξε αναλογα με το ποια χωραει το κουτι σου με εμφαση στην πρωτη..

ram:http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/ram/779849-ram-ddr2-4gb2x2gb-800mhz-samsung-hynix/ να φτασεις στα 8gb

ssd:https://www.skroutz.gr/s/6374160/Silicon-Power-Slim-S55-SATA-III-120GB.html  θα ελεγα για 240gb αλλα μιας και εχεις hdd για τα υπολοιπα ενας 120αρης για λειτουργικο και προγραμματα ειναι οκ..

gpu: http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/821816-sapphire-radeon-r7-370-2gb-nitro-11240-10-20g/  ή

http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/787716-palit-geforce-gtx750-ti-2g-ddr5/

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ στη θέση σου θα πήγαινα για καινούριο σύστημα με κάποια καινούρια κομμάτια και κάποια ελαφρώς μεταχειρισμένα. Αν το κουτί σου κρίνεις ότι έχει καλό air flow το κρατάς και πουλάς όλα τα υπόλοιπα γύρω στα 140€.  Επειδή μόλις έστησα και εγώ νέο σύστημα πίστεψέ με αξίζει. Ξόδεψα 320€ για τα καινούρια parts και πούλησα 120€ τα παλιά. Τώρα στην περίπτωσή σου θα σου πρότεινα:

cpu:     i3-6100 ,   βρίσκεις ελαφρώς μεταχειρισμένο με 90€

mobo:  asrock/msi/gigabyte/asus H110,  για απλή χρήση και λίγο gaming σε καλύπτει, καινούρια με 60€ (άσε που όλες                                                                                          υποστηρίζουν και i7 skylake)

ram: 8Gb DDR4,  βρίσκεις ελαφρώς μεταχειρισμένες με 40€

ssd:    120Gb    , καινούριο βρίσκεις κάποιο καλό με 50-55€ όπως τον παραπάνω που πρότεινε ο φίλος

hdd:  Toshiba DT01ACA200 , καλός και φτηνός sata3 στο 1TB, μεταχειρισμένο βρίσκεις με 40€

gpu:   GTX750ti ή non-ti , σε κάνα χρόνο θα θέλει αλλαγή βέβαια αλλά τώρα βρίσκεις με 70-80€ μεταχειρισμένη

psu:  http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=52534&cat=17 , το συγκεκριμένο είναι το καινούριο μοντέλο της corsair και το έχω δει στις διάφορες tier lists ως tier-1 ή tier-2! 400W είναι αρκετά για skylake σύστημα (η καινούρια GTX1050ti απαιτεί μόνο 75w)

Κόστος: 400-420€

Πουλάς και το τωρινό σου σύστημα στα 140€  όλα μαζί και έτσι θα έχεις συνολικό κόστος 260-280€.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...