Προς το περιεχόμενο

Αγορά Αυτοκινήτου (Για Φοιτητή 19 ετών)

Kostas1344

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά.

Ψάχνω να αγοράσω ένα σχετικά σβέλτο αυτοκίνητο, σκέφτομαι σε 6ης γενιάς Celica, 1800 κυβικά, κινητήρας 7A-FE σκυλί, ο ίδιος που έχουν και τα Corolla, ικανοποιητική κατανάλωση και παθητική ασφάλεια.To Budget που διαθέτω ειναι γύρω στα 2000 ευρώ, ίσως να δώσω και κάτι παραπάνω αν θεωρήσω ότι αξίζει.Το αυτοκίνητο δεν το θεωρώ απλώς ένα εργαλείο για να πας από το Α σημείο στο Β, το θεωρώ σαν απόλαυση περισσότερο (Είχα από 5 χρονών κόλλημα με τα αυτοκίνητα και οπαδός του WRC από νωρίς :P

Γενικά δεν μ'αρέσουν τα κλασσικά σαξόραλλα/106 γιατί τα θεωρώ λίγο κουβάδες, ειδικά στο θέμα της ασφάλειας.

Έχετε κάτι να προτείνετε εσείς;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ευχαριστώ για την απάντηση, δεν το είχα προσέξει καθόλου το θέμα, αν και με ενδιαφέρουν κι'άλλα αυτοκίνητα όπως το Octavia 1ης γενιάς σε 1600 κυβικά, μεγάλοι χώροι, ψιλοσβέλτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά.

Ψάχνω να αγοράσω ένα σχετικά σβέλτο αυτοκίνητο, σκέφτομαι σε 6ης γενιάς Celica, 1800 κυβικά, κινητήρας 7A-FE σκυλί, ο ίδιος που έχουν και τα Corolla, ικανοποιητική κατανάλωση και παθητική ασφάλεια.To Budget που διαθέτω ειναι γύρω στα 2000 ευρώ, ίσως να δώσω και κάτι παραπάνω αν θεωρήσω ότι αξίζει.Το αυτοκίνητο δεν το θεωρώ απλώς ένα εργαλείο για να πας από το Α σημείο στο Β, το θεωρώ σαν απόλαυση περισσότερο (Είχα από 5 χρονών κόλλημα με τα αυτοκίνητα και οπαδός του WRC από νωρίς :P

Γενικά δεν μ'αρέσουν τα κλασσικά σαξόραλλα/106 γιατί τα θεωρώ λίγο κουβάδες, ειδικά στο θέμα της ασφάλειας.

Έχετε κάτι να προτείνετε εσείς;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Πολυ μου αρεσει το Celica αλλα με 2000 δεν ξερω αν μπορεις να βρεις και μιας και εισαι μαλλον απειρος οδηγος δεν ξερω αν ειναι η καλυτερη λυση .Μεγαλο αμαξωμα  και γρηγορο αυτοκινητο .

Ειχα οδηγησει αρκετες φορες ένα 5ταχυτο (πρωτοπριακο για την εποχη του ) το 1978 και ηταν πολύ καλο .

Με κριτηρια Αττικη και μοντελο από το 2000 και μετα δεν υπαρχει κατι

κατω από 4.000

https://www.car.gr/classifieds/cars/?fs=1&condition=%CE%9A%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF&condition=%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF&offer_type=sale&make=248&model=797&registration-from=%3E2000&sort=pra&rg=3

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

Πάρε κάτι μικρότερο για αρχή για να μπορείς να το συντηρήσεις και να το κυκλοφορήσεις σωστά. Είπες ότι θες 1800 κυβικά με 2000€. Ακόμα και παλιότερο celica να πάρεις με αυτά τα χρήματα είναι 380€ μόνο τα τέλη κυκλοφορίας, 160€  το 6 μηνο περίπου μια ασφάλεια (ίσως και παραπάνω λόγω επασφάλιστρου). Χωρίς καν να το κινήσεις σου βγαίνει 700€ τον χρόνο. Αν το κινήσεις βάλε μια κατανάλωση γύρω στα 10 λίτρα ανα 100χμ. Αν πεις οτι κάνεις 5.000χμ τον χρόνο με 1.50€ τιμή βενζίνης είναι 750€ βενζίνη. Βάλε και ένα σέρβις τον χρόνο 60-70€. Με μια ελάχιστη χρήση δηλαδή θα σου βγαίνει 1500€ τον χρόνο το λιγότερο. Μπορείς; Αν μπορείς προχώρησε το, αν όχι δες κάτι μικρότερο. Και σε κυβικά και σε κατανάλωση.

• Like 7

Πάρε κάτι μικρότερο για αρχή για να μπορείς να το συντηρήσεις και να το κυκλοφορήσεις σωστά. Είπες ότι θες 1800 κυβικά με 2000€. Ακόμα και παλιότερο celica να πάρεις με αυτά τα χρήματα είναι 380€ μόνο τα τέλη κυκλοφορίας, 160€  το 6 μηνο περίπου μια ασφάλεια (ίσως και παραπάνω λόγω επασφάλιστρου). Χωρίς καν να το κινήσεις σου βγαίνει 700€ τον χρόνο. Αν το κινήσεις βάλε μια κατανάλωση γύρω στα 10 λίτρα ανα 100χμ. Αν πεις οτι κάνεις 5.000χμ τον χρόνο με 1.50€ τιμή βενζίνης είναι 750€ βενζίνη. Βάλε και ένα σέρβις τον χρόνο 60-70€. Με μια ελάχιστη χρήση δηλαδή θα σου βγαίνει 1500€ τον χρόνο το λιγότερο. Μπορείς; Αν μπορείς προχώρησε το, αν όχι δες κάτι μικρότερο. Και σε κυβικά και σε κατανάλωση.

Καπως ετσι είναι ...Τα τελη για 1800αρι 15ετιας είναι 300 ευρω αλλα για 2000 κυβικα νομιζω είναι πολύ παραπανω από 380 μιας και εγω για 8ετιας 2λιτρο πληρωσα 690 ευρω

http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/748088/teli-kykloforias-2017-analytikoi-pinakes-me-ta-posa-ektyposte-apo-to-taxisnet

Από 1800 σε 2000 κυβικα είναι υπερδιπλασια

Καπως ετσι είναι ...Τα τελη για 1800αρι 15ετιας είναι 300 ευρω αλλα για 2000 κυβικα νομιζω είναι πολύ παραπανω από 380 μιας και εγω για 8ετιας 2λιτρο πληρωσα 690 ευρω

http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/748088/teli-kykloforias-2017-analytikoi-pinakes-me-ta-posa-ektyposte-apo-to-taxisnet

Από 1800 σε 2000 κυβικα είναι υπερδιπλασια

Και -80€ στο ποσό που έγραψα πάνω, δηλαδή γύρω στα 1400€ και για 5.000χμ είναι πάρα πολλά λεφτά...

Καλύτερα ο φίλος να κοιτάξει κάτι πιο μικρό μιας και πρόκειται για 1ο αυτοκίνητο. Κάτι σε corolla 1.3 ή swift gti. 135€ τέλη, αρκετά μικρότερη κατανάλωση....

Και -80€ στο ποσό που έγραψα πάνω, δηλαδή γύρω στα 1400€ και για 5.000χμ είναι πάρα πολλά λεφτά...

Καλύτερα ο φίλος να κοιτάξει κάτι πιο μικρό μιας και πρόκειται για 1ο αυτοκίνητο. Κάτι σε corolla 1.3 ή swift gti. 135€ τέλη, αρκετά μικρότερη κατανάλωση....

Εγω θα συμφωνησω αλλα αυτά δεν καλυπτουν αυτό που λεει για :

Το αυτοκίνητο δεν το θεωρώ απλώς ένα εργαλείο για να πας από το Α σημείο στο Β, το θεωρώ σαν απόλαυση περισσότερο (Είχα από 5 χρονών κόλλημα με τα αυτοκίνητα και οπαδός του WRC από νωρίς)

Εχει και ο γιος μου που είναι 24 και η κορη που είναι 29 Audi TT 1800 κυβικα του 2000 αλλα κατω από 5000 δεν βρίσκεις

Εγω θα συμφωνησω αλλα αυτά δεν καλυπτουν αυτό που λεει για :

Το αυτοκίνητο δεν το θεωρώ απλώς ένα εργαλείο για να πας από το Α σημείο στο Β, το θεωρώ σαν απόλαυση περισσότερο (Είχα από 5 χρονών κόλλημα με τα αυτοκίνητα και οπαδός του WRC από νωρίς)

Εχει και ο γιος μου που είναι 24 και η κορη που είναι 29 Audi TT 1800 κυβικα του 2000 αλλα κατω από 5000 δεν βρίσκεις

Κοίτα, εδώ που τα λέμε ένα gti με μια καλή ανάρτηση και 2 κουβάδες bucket εδώ που τα λέμε δεν θα με χάλαγε. Και πάει μπορεί και καλυτερα απο ένα celica 1.8. Και στρίβει αρκετά καλά.. Συν το ότι λέει και για octavia 1.6. Δηλαδή να δει και για Hyundai Trajet αν είναι έτσι.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, το Octavia έχει ένα σπορ λοοκ κατά την άποψη μου, δεν ξέρω αν αυτή έχει προέλθει επειδή παρακολουθούσα ράλλυ τότε.Ασφάλεια εχω ψάξει και έχω βρει στα 250 ευρώ της Ατλαντικής Ένωσης αν θυμάμαι καλα + 280 ευρω τέλη κυκλοφορίας.Θα κυκλοφορεί περισσότερο εκτός πόλης σε εθνική οδό.

Μόνο το RS έχει κάπως σπορ εμφάνιση, το απλό παππουδιέρα είναι... Κοίτα για το παλιό celica σε 16αρι κ αν έχει και καμία ηλιοροφή ακόμα καλύτερα.toyota-celica-1992-6.jpg

Κλασικος πιτσιρικας που θελει πρωτο αμαξι "κατι για να δειχνει " .. οταν θα αρχισουν να σε βαρανε ολα τα εξοδα στο κεφαλι απο βενζινες τελη κτλπ θα ευχεσαι να μην το ειχες αγορασει ποτε και δεν θα μπορεις να το ξεφορτωθεις.

Οπως σου ειπαν παρε κατι μικρο που να μπορεις να το συντηρισεις αν και με 2000 ευρω που διαθετεις τιθεται ερωτημα αν μπορεις να συντηρησεις καποιο αμαξι.

Σορρυ που στα λεω χυμα αλλα καποιος πρεπει να σε προσγειωσει.

• Like 8

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, το Octavia έχει ένα σπορ λοοκ κατά την άποψη μου, δεν ξέρω αν αυτή έχει προέλθει επειδή παρακολουθούσα ράλλυ τότε.Ασφάλεια εχω ψάξει και έχω βρει στα 250 ευρώ της Ατλαντικής Ένωσης αν θυμάμαι καλα + 280 ευρω τέλη κυκλοφορίας.Θα κυκλοφορεί περισσότερο εκτός πόλης σε εθνική οδό.

Ατλαντικη Ενωση; Πρωτη φορα το ακουω. Σου ευχομαι να μην τρακαρεις αλλα οποιος τρακαρει μαζι σου την εβαψε.

Ατλαντικη Ενωση; Πρωτη φορα το ακουω. Σου ευχομαι να μην τρακαρεις αλλα οποιος τρακαρει μαζι σου την εβαψε.

Με 20 ευρώ εξτρα έχει και η MyDirect, σιγά τα λάχανα.

Αν θέλει κάποιος να δείξει αγοράζει και Saxo/106/206, μια χαρά "ψωνίζεσαι" και με αυτα.

Η Ατλαντική Ένωση είναι μια χαρά. Και εν αντιθέσει με ορισμένες άλλες, συμμετέχει και στο φιλικό διακανονισμό. Μην γράφεις ότι να 'ναι αφού δε ξέρεις καν την εταιρεία. Να πεις ότι είχες κακή εμπειρία πάει στα κομμάτια, αλλά μόνος σου λες ότι "δε την ξέρεις καν", οπότε προς τι η χολή;

Εγώ αποζημιώθηκα άμεσα από ατύχημα το καλοκαίρι (υπαιτιότητα του άλλου), το ίδιο άμεσα αποζημιώθηκε και ένα παιδί που είχαμε χτυπήσει παλιότερα και ανέλαβα... 'εθελοντικά' υπαιτιότητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...