Supernova21 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Εχω εναν Samsung 750 250gb μερικων μηνων, σε προσφατα στημενο pc. Πριν κανα μηνα αρχισα να παρατηρω αυξημενο χρονο αναζητησης αρχειων στον δισκο αλλα δεν εδωσα σημασια. Κατεβασα προληπτικα το hd sentinel πριν καμια βδομαδα να δω λιγο τι παιζει σε ολους τους δισκους και τι να δω; Ο πιο καινουργιος, και κυριος δισκος χανει καθε 2 μερες περιπου 1% υγεια. Τωρα εχω μεινει με 70κατι%. Το pc ειναι δουλειας και ο δισκος αυτος εχει μεσα πληρωμενα windows 10, adobe after effects, vegas pro, photoshop, καθως και αλλα προγραμματα και σημαντικα αρχεια. Ο δισκος ειναι εντος εγγυησης. Πως αντιμετωπιζω κατι τετοιο χωρις απωλεια αρχειων; Ιδανικα θα ηθελα να μεταφερθω σε καποιον αλλον ssd (ισως μεγαλυτερο) χωρις ομως να χρειαστει φρεσκο install των windows και των προγραμματων. Μπορω καπως να μεταφερω τον υπαρχων δισκο σε καποιον καινουργιο; Επισης με θεμα εγγυησης τι παιζει; Πρεπει να πεθανει εντςλως για να τον δεχτουν πισω;
BlueBlood7 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Δες πρώτα τι λέει και το software της Samsung το magician. Αν δεν υπήρχε τρόπος να μεταφέρεις ότι έχεις στον παρών ssd ζήτω που καήκαμε. Η διαδικασία λέγεται cloning αλλά πριν θα πρέπει για καλό και για κακό να μεταφέρεις τα αρχεία σου σε ένα άλλο μέσο π.χ. σε έναν εξωτερικό σκληρό. Τα serial numbers από τα διάφορα software που έχεις μπορείς να τα βρεις με ένα λογισμικό όπως το Belarc Advisor
HotShot84 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Εχω εναν Samsung 750 250gb μερικων μηνων, σε προσφατα στημενο pc. Πριν κανα μηνα αρχισα να παρατηρω αυξημενο χρονο αναζητησης αρχειων στον δισκο αλλα δεν εδωσα σημασια. Κατεβασα προληπτικα το hd sentinel πριν καμια βδομαδα να δω λιγο τι παιζει σε ολους τους δισκους και τι να δω; Ο πιο καινουργιος, και κυριος δισκος χανει καθε 2 μερες περιπου 1% υγεια. Τωρα εχω μεινει με 70κατι%. Το pc ειναι δουλειας και ο δισκος αυτος εχει μεσα πληρωμενα windows 10, adobe after effects, vegas pro, photoshop, καθως και αλλα προγραμματα και σημαντικα αρχεια. Ο δισκος ειναι εντος εγγυησης. Πως αντιμετωπιζω κατι τετοιο χωρις απωλεια αρχειων; Ιδανικα θα ηθελα να μεταφερθω σε καποιον αλλον ssd (ισως μεγαλυτερο) χωρις ομως να χρειαστει φρεσκο install των windows και των προγραμματων. Μπορω καπως να μεταφερω τον υπαρχων δισκο σε καποιον καινουργιο; Επισης με θεμα εγγυησης τι παιζει; Πρεπει να πεθανει εντςλως για να τον δεχτουν πισω; 1) παιρνεις backup τις εργασιες σου 2) Παιρνεις image ολο τον σκληρο 3) Καλεις καποιον που εχει επαγγελματικες γνωσεις (τεχνικο και οχι συμβουλες απο φορουμ)
fallen4ngel Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Και δες τι κάνει τόσες εγγραφές στα μέσα δίσκο. Γιατί ότι και να βάλεις το ίδιο θα είναι Εννοείται δεν είναι γεμάτος έτσι; Εγώ πάντως πάνω από 50-55% δεν πάω και έχω ακόμη 1-2 64Gb από τους πρώτους που είχαν βγει με 99-100% υγεία.
Moderators Inuyasha Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Το Samsung magician τι λέει? Προγράμματα τύπου sentitel κτλ πολλές φορές δεν διαβάζουν σωστά την υγεία των ssd Επίσης όταν λες παρατήρησες αυξημένους χρόνους τι εννοείς ότι αντί για 1 sec κάνει 10 η αντί για 1 κάνει 2?όσο γεμίζει ο δίσκος λογικό είναι να έχει μια μικρή διαφορά στους χρόνους αναζήτησης κτλ
Supernova21 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 2.2TB Lifetime writes εχει. Eιναι πολλα? Επισης σε τι μαρκα να παω και τι γινεται με τον παρων δισκο εφοσον ειναι στην εγγυηση?
Moderators Inuyasha Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Ξανά ρωτάω για την υγεία τι λέει το πρόγραμμα της Samsung στην εγγύηση δεν πρόκειται να στον αλλάξουν αν δεν βγάλει θέμα το magician Το νούμερο που γράφεις είναι σχετικά μικρό Όπως είπα παραπάνω δες τι σου λέει το magician για την υγεία του δίσκου
Supernova21 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Το magician λεει 2.2TB writes οπως και το hdsentinel και drive condition good. Στο smart βγαζει και ολα τα errors ως τωρα
Moderators Inuyasha Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Το magician λεει 2.2TB writes οπως και το hdsentinel και drive condition good. Στο smart βγαζει και ολα τα errors ως τωρα Άμα το magician βγάζει good condition τότε δεν περνάει Rma, το HD sentitel δεν διαβάζει σωστά πάντα τους ssd έχω 2 ssd που σύμφωνα με το sentitel είναι για πέταμα ούτε μισό tb εγγραφής από την αρχή τους έβγαζε χάλια μετά από συνομιλία με samsung kai Toshiba (ocz) και οι 2 μου είπαν ότι να κοιτάω μόνο τα προγράμματα τους 1
fallen4ngel Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Τι όριο εγγραφων δίνουν στον στον για να είναι στην εγγύηση; Πάντως πολλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
vdeseris Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Τι όριο εγγραφων δίνουν στον στον για να είναι στην εγγύηση; Πάντως πολλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 70 tb λεει εδω: http://www.anandtech.com/show/10258/the-samsung-750-evo-120gb-250gb-ssd-review-a-return-to-planar-nand
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Για μεταφορά του δίσκου σε νέο αυτό που χρειάζεσαι λέγεται cloning. Υπάρχει software γι αυτή τη δουλειά και δημιουργεί ακριβές αντίγραφο του υπάρχοντος δίσκου. Σε οποιαδήποτε περίπτωση πρέπει να έχεις πλάνο για backup. Πάρε έναν εξωτερικό HDD, κάνε ένα image όλο τον δίσκο σου να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
Supernova21 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Υπαρχει backup ολων των αρχειων στους υπολοιπους (μηχανικους) δισκους του συστηματος. Ο ssd κουβαλαει τα windows, τα προγραμματα, και αρκετα αρχεια που δουλευονται αυτη τη στιγμη (επιφανεια εργασιας). Αυτα δεν ειναι τιποτα να τα μεταφερω σε καποιον μηχανικο σκληρο για να μην υπαρξει απωλεια. Εμενα με ενδιαφερει κυριως να παρω εναν νεο ssd και να εχει τα windows και τα προγραμματα μου οπως τα ειχα. Φανταστειτε τι φασαρια θα ειναι αν χαθουν και χρειαστει φρεσκο περασμα windows με τα προγραμματα, τις ρυθμισεις τους, τις γραμματοσειρες που δουλευω, τα presets και αλλα τετοια. 2 Μηνες το εχω το pc και μου ειχε βγει η παναγια οταν εκανα την μεταβαση απο το παλιο στο καινουργιο... Ποιο ειναι το καλυτερο software για cloning? Και σε τι ssd να παω με κυρια απαιτηση την αξιοπιστη λειτουργια;
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Προσωπικά προτιμώ το Acronis True Image. Υπάρχει επίσης το Clonezilla και νομίζω δίνει και η Samsung ένα με τους SSDs της. Για SSD οι Samsung που ήδη έχεις υποτίθεται ότι είναι από τους πιο αξιόπιστους. Τώρα ο καθένας έχει δική του εμπειρία, εγώ χρησιμοποιώ Corsair Neutron XT και είμαι ύπερευχαριστημένος.
BlueBlood7 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Υπαρχει backup ολων των αρχειων στους υπολοιπους (μηχανικους) δισκους του συστηματος. Ο ssd κουβαλαει τα windows, τα προγραμματα, και αρκετα αρχεια που δουλευονται αυτη τη στιγμη (επιφανεια εργασιας). Αυτα δεν ειναι τιποτα να τα μεταφερω σε καποιον μηχανικο σκληρο για να μην υπαρξει απωλεια. Εμενα με ενδιαφερει κυριως να παρω εναν νεο ssd και να εχει τα windows και τα προγραμματα μου οπως τα ειχα. Φανταστειτε τι φασαρια θα ειναι αν χαθουν και χρειαστει φρεσκο περασμα windows με τα προγραμματα, τις ρυθμισεις τους, τις γραμματοσειρες που δουλευω, τα presets και αλλα τετοια. 2 Μηνες το εχω το pc και μου ειχε βγει η παναγια οταν εκανα την μεταβαση απο το παλιο στο καινουργιο... Ποιο ειναι το καλυτερο software για cloning? Και σε τι ssd να παω με κυρια απαιτηση την αξιοπιστη λειτουργια; Αφου το magician γράφει Good επεικοινώνησε και με την samsung να σε κατευθύνει να διαπιστώσει και εκείνη αν υπάρχει όντως πρόβλημα ή όχι. Μην πάρεις τζάμπα νέο ssd. 1) παιρνεις backup τις εργασιες σου 2) Παιρνεις image ολο τον σκληρο 3) Καλεις καποιον που εχει επαγγελματικες γνωσεις (τεχνικο και οχι συμβουλες απο φορουμ) Παρ όλα αυτά δίνεις συμβουλές. Σε τέτοια χώρα ζούμε και καλά να πάθουμε. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα