G.bar Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα, σκεφτομαι να αγορασω την μηχανη του τιτλου. Εχω ασχοληθει κατα καιρους με τη φωτογραφια και εχω καταληξει οτι με ενδιαφερει η χρηση τηλεφακου. Ειτε για φυση θα ειναι, ειτε για μακρο, ειτε πορτρετα θελω τεραστιo zoom. Εχω περασει απο dslr και τα 200-300mm δεν μου αρκουν, και αν θελεις κατι καλυτερο χρειαζεσαι μια περιουσια και εναν βοηθο να κουβαλαει τον φακο. Ειχα μεχρι προσφατα και μια compact panasonic lumix tz100, η οποια αν και εξαιρετικο εργαλειο, την εδωσα γιατι δεν τη συμπαθησα ποτε. Εχεις κανεις εμπειρια απο τη συγκεκριμενη καμερα (p900) να μου πει εντυπωσεις; Εχω διαβασει γενικοτερα πραγματα και ειτε θα την αποθεωνουν ειτε θα την χαντακωνουν. Υπαρχουν αλλες εναλακτικες με τοσο μεγαλο zoom; Γνωριζω πολυ καλα οτι αν θες να εχεις πολυ απο κατι, πρεπει να θυσιασεις κατι αλλο, αλλα ειναι τοσο μεγαλη η ποιοτητα που θυσιαζεται για περισσοτερα mm; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SeNNinhA Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Σε ΤΟΣΟ μεγάλο (τεραστιο για την ακρίβεια) zoom ειναι μονόδρομος. Δεν ειναι καθολου κακή, σε σχέση παντα με το μέγεθος του αισθητήρα της. Την ειχα δει και εγω παλιότερα. Γενικά ειναι μια αξιόλογη bridge με ολα τα όρια που θετει η κατηγορια και ο αισθητηρας 1/2.3" στην ποιοτητα φωτογραφίας και στο Low light perfrormance. Η ερώτηση ειναι μονο εαν πραγματικά χρειαζεσαι το 2.000mm zoom. Στις Super Zoom ισως ειναι η καλύτερη απο ολες σαν συνολο. Εαν παμε σε μικροτερα zoom τοτε οι Lumix ειναι μακραν οι κορυφαίες. H FZ300 εχει zoom εως 600mm και η FZ1000 εχει zoom εως 400mm. Με την χρηση του inteligent zoom ομως και μειώνοντας την αναλυση της φωτό σου εχεις διαθεσιμα πολύ μεγαλύτερα zoom (πχ 800mm, 1100mm) στις λιγες περιπτωσεις που το χρειαζεσαι αλλα ομως με πολυ καλύτερο φακο η FZ300 (f/2.8 σταθερο) και πολυ καλύτερο αισθητηρα η FZ1000 (1") βιντεο κλπ. Παρεμπιπτώντως εχεις ποτε προσπαθήσει να βγαλεις φωτο στο χερι με τοσο μεγαλο zoom? Απιθανο να παρεις πολύ καλή λεπτομερεια μιας και η παραμικρη κινηση μεγενθυνεται x83!!! Οποτε για να παρεις ποιοτικες (οσο γινεται) φωτογραφιες με αυτο το zoom πας απαραιτητα σε χρηση τριποδου. Εαν φωτογραφιζεις wildlife ειναι μια φθηνή αξιοπρεπης λύση. Αλλα για καθημερινη μηχανή θα επελεγα τις Lumix σε αυτη την κατηγορια. Επεξ/σία 2 Ιανουαρίου 2017 από SeNNinhA Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
G.bar Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Σε ευχαριστω πολύ για την απάντηση. Θα κινηθώ προς τα εκεί να δω τελικα αν ειναι αυτό που θέλω, γιατι έχω μια τάση να δοκιμάζω τα πάντα μέχρι να καταλήξω καπου.. και πολλες φορες δεν καταληγω κιολας. Το μονο σιγουρο παντως ειναι οτι θελω αρκετο zoom και καλυτερα να περισσευει παρα να λειπει! Εχω μαθει μετά απο τόσο καιρό οτι low light και zoom δεν πανε μαζι,για εμενα τουλαχιστον. Ειναι πολυ ακριβος συνδυασμος. Οσο για την ποιοτητα μου αρκεί μια καλη παρουσιαση στην οθονη του υπολογιστη, δεν προκειται να τυπωσω αφισα, αλλα ουτε και τρελαινομαι αν δεν φαινεται καλα μια σκια η φαινεται μια σκια καπου περισσοτερο απο οσο θα επρεπε. Δεν ειμαι τοσο απαιτητικος σε αυτο. Εχω αρκετα σταθερο χερι ειναι η αληθεια, αλλα ευτυχως εχω και τριποδο καλο και μονοποδο. Δεν ειναι οτι φωτογραφιζω wildlife απλα μου αρεσει να επιλεγω ενα συγκεκριμενο μερος οπου υπαρχει κινηση, να ειμαι εγω σταθερος, να κινουνται ολα τα υπολοιπα, και φωτογραφιζω λεπτομερειες. Οποτε αν θελω να εστιασω καπου πολυ συγκεκριμενα θελω το μεγαλο zoom. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα