Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ήθελα να κάνω φορματ (είχε XP) και να βάλω windows 7 σε ένα pc HP xw4600 workstation. 

Έβαλα αρχικά έναν εξωτερικό δίσκο δεν τον έβλεπε. 

Έβαλα μετά έναν άλλον δίσκο που τον σύνδεσα εσωτερικά. Κάνω ένα φάκελο, ρίχνω όλα τα αρχεία μου μέσα. Και κάνω φορματ στον HP. 

Βάζω τον δίσκο σε άλλο pc πάνω και μου λέει:

" Δεν έχετε το δικαίωμα πρόσβασης σε αυτόν τον φάκελο. 
Κάντε στην επιλογή συνέχεια για να αποκτήσετε μόνιμη πρόσβαση στον φάκελο αυτόν

Πατά Συνέχεια και νέο παράθυρο βγαίνει

Έχει απαγορευτεί η πρόσβαση σας σε αυτόν τον φάκελο 
Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτόν τον φάκελο θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την καρτέλα ασφαλείας. 

πάω στην καρτέλα ασφαλείας και μου λέει 

δεν έχετε δικαίωμα να προβάλετε ή να επεξεργαστείτε τις ρυθμίσεις δικαιωμάτων αυτού του αντικειμένου

WTF!!! πρώτη φορά το βλέπω αυτό το πράμα. τι παίχτηκε? καμιά ιδέα? Τι κάνω τώρα? Ευχαριστώ

Δημοσ.

βεβαιώσου ότι έχεις δικαιώματα administrator !!!!!!!!!!

άνοιξε το notepad και κάνε copy-paste ότι βρίσκεται μεταξύ των γραμμών ΑΡΧΗ και ΤΕΛΟΣ χωρίς φυσικά να συμπεριλάβεις τις γραμμές αυτές

============= ΑΡΧΗ ===============

@echo off

:: BatchGotAdmin
:-------------------------------------
REM  --> Check for permissions
>nul 2>&1 "%SYSTEMROOT%\system32\cacls.exe" "%SYSTEMROOT%\system32\config\system"

REM --> If error flag set, we do not have admin.
if '%errorlevel%' NEQ '0' (
    echo Requesting administrative privileges...
    goto UACPrompt
) else ( goto gotAdmin )

:UACPrompt
    echo Set UAC = CreateObject^("Shell.Application"^) > "%temp%\getadmin.vbs"
    echo UAC.ShellExecute "%~s0", "", "", "runas", 1 >> "%temp%\getadmin.vbs"

"%temp%\getadmin.vbs"
    exit /B

:gotAdmin
    if exist "%temp%\getadmin.vbs" ( del "%temp%\getadmin.vbs" )
    pushd "%CD%"
    CD /D "%~dp0"
:--------------------------------------
rem pause
takeown /f "C:\path\to\folder" /r
icacls "C:\path\to\folder" /reset /T

============= ΤΕΛΟΣ ===============

αντικατέστησε τα κόκκινα με το path του φακέλου που σε ενδιαφέρει

σώστο σαν oti_onoma_thes.bat

βεβαιώσου ότι η κατάληξη είναι σίγουρα .bat

τρέξτο και πάτα yes

έλεγξε αν έχεις πρόσβαση στα αρχεία σου ... λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν το έκανα. Το bat αρχειάκι ανοίγει αλλά κλείνει. Να ρωτήσω μήπως φταίει το ότι το όνομα του φακέλου είναι με κενά? tade back up για παράδειγμα. δοκίμασα να το αλλάξω να βάλω μια λέξη σκέτη στο φάκελο αλλά φυσικά δεν με άφησε... δεν θέλει και στο τέλος κανένα echo κάτι ε? (σορρυ είμαι άσχετη)

Δημοσ.

Δεν πειράζουν τα κενά ...

πρέπει να βάλεις ΟΛΟ το path του φακέλου ... όχι μόνο το όνομα του φακέλου !!!

για παράδειγμα έφτιαξα έναν φάκελο στο desktop με το όνομα "New folder" (έχει κενό)

έβαλα μέσα ένα αρχείο, άλλαξα τον owner έτρεξα το script-άκι και με έκανε ξανά owner.

οι δύο τελευτασίες γραμμές έγιναν

takeown /f "C:\Users\UserName\Desktop\New folder" /r
icacls "C:\Users\UserName\Desktop\New folder" /reset /T

Δοκίμασε ξανά και πες μου ...

Δώσε μου επίσης το πλήρες path του φακέλου που σε ενδιαφέρει ...

Δημοσ.

ο φακελος ειναι στον C μεσα χυμα. για την ακριβεια στον H δισκο οποτε εγραψα "H:\desktop back up" . στην θεση του δικου σου που ελεγες εβαλα ακριβως αυτα. το σκριπτακι το εβαλα μεσα στον H που λογικα δεν παιζει ρολο αλλα οκ

Δημοσ.

Δεν δούλεψε δηλαδή ?

Άνοιξε ένα command prompt σαν admin και δώσε

chkdsk h: /f

για να διορθωθούν τυχόν σφάλματα στον δίσκο ....

μετά πάλι το παραπάνω .... δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο ....

Δημοσ.

σωστο αυτο που προτεινεις. γιατι βγαζει για διορθωση σφαλματων οταν εκανα restart και ειχα τον δισκο πανω αλλα δεν το εδωσα σημασια. ευχαριστω και παλι

Δημοσ.

α και εσυ beagle εχεις :D . οχι δεν εκανα τπτ γιατι προεκυψαν διαφορα. αλλα το εχω στο προγραμμα να κατσω με την ησυχια μου να το δω. ελπιζω μονο να μην εχει παθει τπτ ο δισκος γιατι εχω και αλλα πραγματα μεσα. αν και στα αλλα μπαινει κανονικα.

Δημοσ.

μια τρυπα στο γυαλο εχω κανει. εβαλα να κανει checkdisk. εκανε εκανε εκανε και τπτ δεν εκανε. ποσες ωρες μεχρι που το σταματησα.

να σε ρωτησω αυτο μπατσ δουλευει σε xp? 'η ειναι μονο για windows 7 και ποιο καινουρια? θενξ

Δημοσ.

ολο αυτο συμβαινει γιατι οταν μεταφερουμε αρχεια/φακελους απο μια εγκατασταση σε αλλη...το αρχειο/φακελος κραταει τους users της προηγουμενης εγκαταστασης...και επειδη ο χρηστης δεν αντιστοιχει σε καποιον στην καινουργια εγκατασταση τον εμφανιζει με διαφορα νουμερα.

Αρα κανενας χρηστης της νεας εγκαταστασης δεν εχει δικαιωματα στον φακελο που μεταφερθη.

Αρα βαλτου καπου το everyone ειτε απο την παλια ειτε απο την καινουργια εγκατασταση..φουλ προσβαση ...και end of story :)

Δημοσ.

μα το κουλο ειναι οτι αυτο που λες το εχω κανει χιλιαδες φορες. φακελος, backup κλπ. και μεσα, ολα τα αρχεια σε υποφακελους. πρωτη φορα εγινε αυτο, που μαλιστα ετρεχε windows xp sp3 ο υπολογιστης απο τον οποιο εκανα backup τα αρχεια.

οκ gv. απλα εκανα μια δοκιμη αλλα ετσι οπως κοιτουσα και εβλεπα τι εγραφε το ψιλιαστηκα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...