Anubis13 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Kαλησπέρα, έχω το μηχάνημα μου με Windows 7 και συνδεόμαι ασύρματα στο Internet. Έχω στήσει στο VMware κάποια μηχανήματα τα οποία θα ήθελα να τα συνδέσω σε bridged mode αλλά δεν καταφέρνω να πάρω σωστή IP. Αυτά που έχω κάνει είναι τα εξής: 1) Έλεγξα το wireless network adapter ότι υποστηρίζει το bridge πρωτόκολλο στο host μηχάνημα. 2) Πήγα στο Virtual Network Editor του VMware βρήκα το VMnet0 και έθεσα τον wireless adapter του host μηχανήματος. Aυτές είναι και οι λύσεις οι οποίες προτείνονται στο ίντερνετ αλλά και πάλι δεν καταφέρνω να παρω IP. Καμία ιδέα;
loumbas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Αρχικά δοκίμασε να είναι απλά Bridged χωρίς να το βάλεις σε κάποιο Specific δίκτυο και αν έχεις 2 κάρτες στον υπολογιστή άφησε συνδεδεμένη μόνο την ασύρματη για να δεις αν παίρνουν IP τα εικονικά. Αν λειτουργεί τότε δοκίμασε να αλλάξεις το Vmnet σε κάτι άλλο εκτός από 0,1 και 8 γιατί σύμφωνα με αυτό είναι δεσμευμένα (αν λογικά και θα έπρεπε να παίζει). Τέλος αν είναι USB η κάρτα σου δες μήπως την έχεις κάνει attach πάνω σε κάποιο εικονικό μηχάνημα σαν USB και δεν είναι στο Bridge.
Anubis13 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Καταρχας, ευχαριστω για την απαντηση. Στο μηχανημα εχω μονο την εσωτερικη pci wireless καρτα. Είχα δεσμεύσει την κάρτα να παίζει στο VMNet0 που ειναι το bridged mode. Αλλά η IP διεύθυνση που παίρνει είναι της μορφής 169.254.χ.χ Δοκίμασα να του βάλω static IP την παίρνει αλλά και πάλι δεν έχω access στο ίντερνετ. Τελικά παίζοντας με Ethernet το έκανα να δουλέψει, διαβάζω http://stackoverflow.com/questions/4601762/how-to-connect-wireless-network-adapter-to-vmware-workstation http://superuser.com/questions/803310/how-do-i-bridge-my-internal-wireless-card-to-vmware-workstation-10-guest-and-sti το wireless δε μπορεί να γίνει bridge εκτός και αν είναι usb το οποίο είναι hardware που γίνεται virtualized. Το θέμα είναι όμως ότι η ίδια η VMware υποστηρίζει ότι γίνεται. https://kb.vmware.com/selfservice/microsites/search.do?language=en_US&cmd=displayKC&externalId=760 Ποιος έχει δίκιο και τι δε μπορώ να καταλάβω?
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Σε Linux/Windows VMware workstation με την internal wifi card σε bridge-mode δεν θυμάμαι να μου είχε δουλέψει το σενάριο να μπορεί να πάρει ip στο ethernet interface ένα guest OS . Απο ένα γρήγορο τέστ βλέπω ότι γίνετε rewrite η mac address σε πακέτα που στέλνει το guest OS απο το host OS, πχ σε DHCP Discover, guest mac: -- # ifconfig eth0 | grep -i HWeth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:0c:29:84:38:8e # #tcpdump -i eth0 -vv udp port 67 or 68tcpdump: listening on eth0, link-type EN10MB (Ethernet), capture size 262144 bytes14:56:25.014982 IP (tos 0x10, ttl 128, id 0, offset 0, flags [none], proto UDP (17), length 328) 0.0.0.0.bootpc > 255.255.255.255.bootps: [udp sum ok] BOOTP/DHCP, Request from 00:0c:29:84:38:8e (oui Unknown), length 300, xid 0x67b3d64c, secs 14, Flags [none] (0x0000) Client-Ethernet-Address 00:0c:29:84:38:8e (oui Unknown) Vendor-rfc1048 Extensions Magic Cookie 0x63825363 DHCP-Message Option 53, length 1: Discover Hostname Option 12, length 10: "debian8x64" Parameter-Request Option 55, length 13: Subnet-Mask, BR, Time-Zone, Default-Gateway Domain-Name, Domain-Name-Server, Option 119, Hostname Netbios-Name-Server, Netbios-Scope, MTU, Classless-Static-Route Σε host OS: ======================================================================================================== #ifconfig wlan0 | grep -i HWwlan0 Link encap:Ethernet HWaddr ac:81:12:7b:10:7f # ======================================================================================================== Wireshark running: ======================================================================================================== ..... Ethernet II, Src: GemtekTe_7b:10:7f (ac:81:12:7b:10:7f), Dst: Broadcast (ff:ff:ff:ff:ff:ff) Internet Protocol Version 4, Src: 0.0.0.0 (0.0.0.0), Dst: 255.255.255.255 (255.255.255.255) User Datagram Protocol, Src Port: bootpc (68), Dst Port: bootps (67) ...... ======================================================================================================== Σε VMware fusion σε MAC δεν είχα ποτέ πρόβλημα (δεν έχω κάποιο πρόχειρο τέστ απο εκεί) αλλά πιστεύω πως συμβαίνει αυτό που περιγράφει το link που παρέθεσες πρίν: https://superuser.com/questions/803310/how-do-i-bridge-my-internal-wireless-card-to-vmware-workstation-10-guest-and-sti ..... -- Wireless connections cannot be bridged. The OpenWrt wiki provides a good explanation: ... VMware Fusion on OS X can bridge wireless, it’s probably using some sort of MAC NAT. Θα τo δω αργότερα με κάποιο VM σε MAC OS και σχετικό capture. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2017 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Λοιπόν ύστερα απο κάποιες δοκιμές σε home περιβάλλον και με άλλο hw (laptop/desktop modem router etc), δεν είχα θέμα με bridged wifi native interface όπως και με usb wifi adapter interface σε Linux/Mac/Windows να μπορεί το guest VM να πάρει ip διεύθυση (μέσω DHCP) στο Ethernet interface του. Όντως το ίδιο mac address rewrite συμβαίνει σε όλα τα host λειτουργικά χωρίς να δημιουργείται κάποιο πρόβλημα παρόλαταύτα ενώ έκανα και verify τα bindings (ip <=> mac) σε DHCP server ο οποίος βλέπει την client mac του guest (μετά απο decapsulation του DHCP message και process των σχετικών fields). Oι προηγούμενες μου δοκιμές ήταν απο άλλο περιβάλλον και άλλο h/w (εκτός απο ένα κοινό laptop το οποίο σε home περιβάλλον δουλεύει), όπου υποψιάζομαι θέματα με DHCP relay. Bottom line απ ότι δείχνει μάλλον σωστά τα λέει η VMware.
Anubis13 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Καλησπέρα, σε ευχαριστω που το ελεγξες. Φανταζομαι οι ρυθμισεις σου ειναι οι εξης: VMware Bridge Protocol στον adapter του host μηχανηματος Bridged Networking με τον καταλληλο adapter στο VM Οποτε δε μπορω να φανταστω τι δημιουργει το προβλημα σε μενα. Για καποιο λογο δε γινεται σωστα assign η IP. Και μια ασχετη ερωτηση με το προβλημα. Αν εχω ενα VM με 2 NICs μπορω να τα ρυθμισω να βλεπουν διαφορετικο private network. πχ το ενα να βλεπει στο 192.168.χ.χ και το αλλο στο 10.0.0.χ
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2017 Ξεκινόντας απο το τέλος σαφώς και ναί (διαφορετικά nic == διαφορετικά L3 networks --- default). Τώρα για το πρώτο...λοιπόν μιας και οι επιλογές δεν είναι έτσι ακριβώς (μιας και τα options ακόμα και με ίδια έκδοση VMware Workstation eg 12 pro, έστω μεταξύ Linux/Windows τουλάχιστον, δεν εμφανιζούν ακριβώς τα ίδια πράγματα...) η βασική παράμετρος (και η ουσία) έχει να κάνει με το Vmnet 0 το οποίο σε Bridge Mode δίνει την δυνατότητα να καθορίσει ο χρήστης ποιό interface (του host) απ' όσα έχει αναγνωρίσει το vmware workstation, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για bridging (default setup is auto). Απο εκεί (μέσα απο vmware virtual network editor, επιλέγεις manually να γίνετε πχ το WiFi interface adapter το interface (του Host), το οποίο για οποιδήποτε guest OS κάνεις assign ένα vmnet adapter interface σε mode Bridged στα network settings, θα αναλάβει να κάνει αυτή την λειτουργία το host network interface). Θα σου πρότεινα να κάνεις capture σε guest και host ταυτόχρονα κάνοντας πχ dhcp discovery σε guest OS και να παρατηρείς τα σχετικά μηνύματα πως προωθούνται / απαντήσεις.
Anubis13 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Συμφωνω με αυτα που γραφεις, ουσιαστικα για να το κανω να παιξει αλλαξα στο Vmnet0 να πηγαινει απο τον wireless adapter στον ethernet. Και γι'αυτο μου φαινεται περιεργο, ενω φαινονται σωστά τα settings να μην παιζει.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Κάνε ταυτόχρονα capture σε guest και σε host κίνηση προερχόμενη απο το guest VM (πχ DHCP) και δες τι συμβαίνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα