Προς το περιεχόμενο

DSL, Modem, μετά τι?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω από σήμερα ενεργοποιημένη την dsl! Χαρούμενα νέα από τον ΟΤΕ πρωί πρωί αφού δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που έκανα την αίτηση. :)

Πήγα κ αγόρασα δικό μου Modem (over isdn). Έκανα τις συνδέσεις που είχα υπόψη μου για να δουλέψει αλλά δεν άναβε στο modem το led που λέει DSL... :roll:

Πώς συνδέω το dsl modem στο netmod? Πρέπει να πειράξω κάποιον διακόπτη στο netmod? Έχω συνδέσει στο netmod ήδη 2 τηλέφωνα κ έχει ακόμα 2 κενές θύρες για RJ45 καλώδια. Να υποθέσω ότι εκεί συνδέεται το dsl modem?

Σημείωση: Δεν έχω splitter ακόμα! Επειδή ακόμα κάνω δοκιμές δεν με απασχολεί αν θα έχω κ τηλέφωνο όσο θα είμαι στο νετ με την dsl. Όποτε ανοίξουν τα καταστήματα θα πάω να προμηθευτώ το splitter.

Αυτό είναι το dsl modem κ οι συνδέσεις του:

198811

Δημοσ.

Έχουμε κ λέμε:

1) Στην πρίζα το συνέδεσα...

2) Εκεί που λέει lan 10/100 πάει στην κάρτα δικτύου μου...

3) Εκεί που λέει console port, δεν έχω ιδέα τι είναι, αλλά το συνέδεσα σε μία com port του pc μου...

4) Εκεί που λέει wall phone jack προφανώς το συνδέω με το netmod (αλλά σε ποιο σημείο του netmod?)

Χρειάζεται κάποια άλλη σύνδεση που μου διαφεύγει, για να δουλέψει? :roll:

Δημοσ.

Εγω εχω over pstn, και δουλεβει χωρις φιλτρο-spliter, αλλα δεν εχεις τηλεφωνο αν κανει συνδεση το modem....

Δεν ξερω αν γινεται σε isdn γραμμη, κοιτα και στο adslgr.com αν δεν βαριεσε, αλλα ισως να πρεπει να συνδεθει στην γραμμη που μπαινει και το netmod.

δες και εδω...

http://www.ote-shop.gr/business/adslequipment.htm

Δημοσ.

Αποσύνδεσε την γραμμή που έρχεται από τον ΟΤΕ και πάει στο NetMod και σύνδεσέ την στην είσοδο του DSL Modem εκεί που λέει wall phone jack. Όταν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το τηλέφωνο θα επανασυνδέσεις το NetMod..

Την είσοδο που λέει console port την συνδέεις σε μια σειριακή θύρα και χρησιμοποιείτε για να κάνεις την ρύθμιση του Modem σου, προφανώς μέσω του σχετικού προγράμματος που προμηθεύτηκες μαζί με το Modem.

Δημοσ.

1) Η γραμμή του ΟΤΕ που έρχεται από τον τοίχο δεν είναι RJ45 κ εκεί που λέει wall phone jack παίρνει μόνο τέτοια... :(

2) Δυστυχώς δεν υπήρχαν drivers στο συνοδευτικό cd παρά μόνο ένα τεράστιο user guide. Κ το modem δεν το αναγνώρισαν τα xp... :(

Δημοσ.
1) Η γραμμή του ΟΤΕ που έρχεται από τον τοίχο δεν είναι RJ45 κ εκεί που λέει wall phone jack παίρνει μόνο τέτοια... :(

2) Δυστυχώς δεν υπήρχαν drivers στο συνοδευτικό cd παρά μόνο ένα τεράστιο user guide. Κ το modem δεν το αναγνώρισαν τα xp... :(

1) Αν δεν έχει βύσμα RJ45 το καλώδιο του ΟΤΕ μπορείς να βάλεις εσύ ένα ώστε να κάνεις την δουλειά σου. Άλλωστε και Splitter να πάρεις και αυτό με RJ45 συνδέεται οπότε μάλλον η μετατροπή θα σου χρειαστεί οπωσδήποτε. Προφανώς έχεις το παλιό NetMod το οποίο δεν έχει βύσμα αλλά μια κλέμα για να συνδεθεί το καλώδιο.

2)Εφόσον δεν υπάρχουν συνοδευτικά προγράμματα μάλλον η ρύθμιση του Modem θα γίνετε μέσω ενός προγράμματος τερματικού (HyperTerminal στα Windows) και αυτό δικαιολογεί και το αυξημένο μέγεθος του Manual.

Πάντως καλό θα ήταν να προσπαθούσες να ρυθμίσεις το Modem σου πρώτα και μετά να επιχειρούσες μια σύνδεση στο Internet.(Άλλωστε δεν νομίζω να γίνετε και το ανάποδο).

Δημοσ.

Και πάλι δεν γνωρίζω πως θα γίνει η ρύθμιση του modem κ το χειρότερο είναι ότι δεν έχω χρόνο να κάτσω να διαβάσω αυτό το τεράστιο pdf (λόγω σχολής)!

Δημοσ.

Μία απορία που έχω είναι αν θα το δω σαν κάποιο modem στο device manager!!! Δεν έχει χρειαστεί ποτέ να κάνω configure κάτι που συνδέεται μέσω lan στο pc μου κ έχω παραξενευτεί αρκετά... :roll:

Δημοσ.
Μία απορία που έχω είναι αν θα το δω σαν κάποιο modem στο device manager!!! Δεν έχει χρειαστεί ποτέ να κάνω configure κάτι που συνδέεται μέσω lan στο pc μου κ έχω παραξενευτεί αρκετά... :roll:

Δεν προκειται να το δεις στο device manager,

εκει θα δεις μονο την καρτα δεικτυου.

Το montem θα το σεταρεις αφου το συνδεσεις ,

πληκτρολογοντας(υποθετω βλεποντας την εικονα οτι προκειται για zyxel prestige)στον browser την 192.168.1.1

Δεν χρειαζεται ουτε drivers ουτε εγκατασταση.

Δημοσ.

Μετά από αρκετό ψάξιμο κ διάβασμα κατάφερα να καταλάβω τι παίζει κ βρήκα κ τις ρυθμίσεις... Το θέμα τώρα είναι ότι πήγα σε ένα κατάστημα του ΟΤΕ σήμερα κ δεν είχαν splitter!!! Πήραν από εκεί σε ένα άλλο κατάστημα κ δεν είχαν ούτε εκεί... Μήπως μας δουλεύουν??? Από που θα το προμηθευτώ? Πουλάνε άλλα καταστήματα κ πόσο κοστίζει? (Απ' ότι ξέρω ο ΟΤΕ το δίνει δωρεάν)!

Δημοσ.

Ποιά καταστήματα πουλάνε το splitter 27€; Τα φαρμακεία;

Τιμές από το MG Manager:

Splitter PSTN 4.80€ + ΦΠΑ

Splitter ISDN 9.00€ + ΦΠΑ

Δημοσ.

file mou epeses se imeres apografis...isoun atyxos...emena enas ipallilos sto aigaleo mou edose splliter afou molis to eixan apograpsei.i apografi tous krataei apo 1-6 tou minos...kouragio

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...