Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα και καλη χρονια να εχουμε εμεις και οσοι αγαπαμε!

Εψαξα τα περισσοτερα θεματα πο υπαρχουν στο φορουμ -οπως και σε διαφορα sites- αλλα δεν βρηκα καποια λυση.

Το προλημα μου ειναι το εξης:

εχω ενα 'παλιουτσικο' Toshiba NB500 13C και επειδη ειχε win7 starter και αργουσε, ειπα και εγω να του περασω κατι πιο ελαφρυ. Μετα απο μεγαλο ψαξιμο (google is our friend) ειδα οτι αν του περασω android θα μπορω να εχω τις περισσοτερες δυνατοτητες των android και επισης θα πηγαινει σφαιρα. Αφου το περασα λοιπον με τον τροπο που βρηκα στο yt, ειδα οτι δεν μπορουσα να μπω ιντερνετ, δεν επιανε τιποτα απο σημα, αρα το τοσιμπακι αχρηστο. Ετσι και περασα τα winxp prof. Το τοσιμπακι παλι ειχε προβλημα με το ιντερνετ, επειτα απο δυνατο search ολο το βραδυ το φτιαξαμε. Αλλα δεν εχουμε ηχο. Καθολου ηχο.Τι να κανω λεω, τελευταιο προβλημα να φτιαξω και μετα ετοιμο! παω λοιπον στο device manager -> other devices και ολα εχουν ενα κιτρινο θαυμαστικο (μου λετε αν θελει κανεις ss) Update Driver δεν γινεται σε κανενα γιατι λεει οτι δεν βρεθηκε το χρειαζουμενο λογισμικο. Καποια βοηθεια;

Υ.Γ Το τοσιμπακι το θελω απλα για την μικρη μου αδελφη,να ακουει καθολου μουσικη κλπ και να χαιρεται

Υ.Γ 2 κατω δεξια δεν υπαρχει η επιλογη 'Speakers'

ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια και τον χρονο σας ακομα και αν δεν βρουμε λυση!

Δημοσ.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει η επιλογή για τα "speakers" που λες οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει εγκατεστημένη κάρτα ήχου, στη δική σου περίπτωση προφανώς λείπουν οι οδηγοί και το λειτουργικό δε τη βλέπει.

Υπάρχουν προγράμματα που σου βρίσκουν αυτόματα τους drivers

πέρα από αυτά,

από device manager αν μπεις σε μία συσκευή θα έχει σε κάποια καρτέλα μία αναδυόμενη λίστα για τα στοιχεία της συσκευής, από εκεί επιλέγεις το hardware id, το αντιγράφεις και κάνεις αναζήτηση για οδηγούς της συγκεκριμένης συσκευής.

εφόσον είσαι σε τέτοιο στάδιο πειραματισμού θα πρότεινα να δείς και το lubuntu εκ του l(ight) ubuntu linux, είναι μία έκδοση με τα απαραίτητα μονάχα του λειτουργικού και συνήθως δουλεύει άμμεσα μετά την εγκατάσταση

• Like 1
Δημοσ.

Το γεγονός ότι δεν υπάρχει η επιλογή για τα "speakers" που λες οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει εγκατεστημένη κάρτα ήχου, στη δική σου περίπτωση προφανώς λείπουν οι οδηγοί και το λειτουργικό δε τη βλέπει.

Υπάρχουν προγράμματα που σου βρίσκουν αυτόματα τους drivers

πέρα από αυτά,

από device manager αν μπεις σε μία συσκευή θα έχει σε κάποια καρτέλα μία αναδυόμενη λίστα για τα στοιχεία της συσκευής, από εκεί επιλέγεις το hardware id, το αντιγράφεις και κάνεις αναζήτηση για οδηγούς της συγκεκριμένης συσκευής.

εφόσον είσαι σε τέτοιο στάδιο πειραματισμού θα πρότεινα να δείς και το lubuntu εκ του l(ight) ubuntu linux, είναι μία έκδοση με τα απαραίτητα μονάχα του λειτουργικού και συνήθως δουλεύει άμμεσα μετά την εγκατάσταση

το δοκιμαζω τωρα αυτο που μου ειπες,ευχαριστω πολυ για τη απαντηση! Αν δω πως εχω προβλημα, θα δοκιμαζω και το lubuntu!

Δημοσ.

Tα ΧΡ δεν μπορούσαν να κατεβάσουν «αυτόματα» drivers από το νετ με την καμμία. (από τα 7 και μετά είδαμε προκοπή :) )

Το ποιό απλό είναι να πας στο site του κατασευαστή, να βρείς το μοντέλο και να κατεβάσεις από εκεί τους drivers ΟΜΩΣ το θέμα είναι πως αν ο κατασκευαστής το έδινε εξαρχής με 7 τότε ίσως να μην υπάρχει τίποτα για ΧΡ.

Η λύση του Lubuntu που προτάθηκε θα σε βολέψει πραγματικά μια χαρά για την δουλειά που το θές.

• Like 1
Δημοσ.

Tα ΧΡ δεν μπορούσαν να κατεβάσουν «αυτόματα» drivers από το νετ με την καμμία. (από τα 7 και μετά είδαμε προκοπή :) )

Το ποιό απλό είναι να πας στο site του κατασευαστή, να βρείς το μοντέλο και να κατεβάσεις από εκεί τους drivers ΟΜΩΣ το θέμα είναι πως αν ο κατασκευαστής το έδινε εξαρχής με 7 τότε ίσως να μην υπάρχει τίποτα για ΧΡ.

Η λύση του Lubuntu που προτάθηκε θα σε βολέψει πραγματικά μια χαρά για την δουλειά που το θές.

Αρα καλυτερα να ξεκινησω απο τωρα το ψαξιμο για lubuntu, ευχαριστω πολυ παιδια για την βοηθεια!

Δημοσ.

Χμμμμ, Atom και 1Gb RAM δεν εγγυούνται και την τέλεια εμπειρία χρήσης πάντως.

Το Lubuntu δεν θα έχει θέμα με το 1Gb αλλά ο firefox θα τα βρεί λίγο σκούρα αν αρχίσεις να ανοίγεις πολλά παραθύρια.

Καλύτερα πάρε ένα 2Gb DDR3 RAM (1,066 MHz) (λογικά έχει μόνο 1 slot) και τουλάχιστον διπλασίασε την μνήμη του.

• Like 1
Δημοσ.

Χμμμμ, Atom και 1Gb RAM δεν εγγυούνται και την τέλεια εμπειρία χρήσης πάντως.

Το Lubuntu δεν θα έχει θέμα με το 1Gb αλλά ο firefox θα τα βρεί λίγο σκούρα αν αρχίσεις να ανοίγεις πολλά παραθύρια.

Καλύτερα πάρε ένα 2Gb DDR3 RAM (1,066 MHz) (λογικά έχει μόνο 1 slot) και τουλάχιστον διπλασίασε την μνήμη του.

Το κανω αυτην την στιγμη δοκιμη και ειναι υπεροχο, μοναδικο προβλημα οτι δεν παιζει το ηχειο.. Εχει ομως κατω δεξια παλι τo volume και με ακουστικα / εξωτερικα ηχεια παιζει μια χαρα!

Δημοσ.

Δεξί κλίκ, ρυθμίσεις και θα σου ανοίξει τον ALSA Mixer, ξεκινάς να κάνεις δοκιμές με τις συσκευές που βλέπεις εκεί μέχρις όυτου βρείς ποιά είναι για τα ενσωματωμένα ηχεία. Το ποιό πιθανό είναι να έχουν μπεί σε mute.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...