tsofras Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Να προσθέσω ότι το καλό με την java είναι ότι σου δίνει την δυνατότητα να ασχοληθείς και με Android development αν σε ενδιαφέρει, οπότε είναι 2 σε 1. Αν προτιμάς όμως Web το 2 σε 1 μάλλον είναι python. Η php απλά είναι το ένα δεν θα χρησιμεύσει σε κάτι εκτός web
Rogue90 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Να προσθέσω ότι το καλό με την java είναι ότι σου δίνει την δυνατότητα να ασχοληθείς και με Android development αν σε ενδιαφέρει, οπότε είναι 2 σε 1. Αν προτιμάς όμως Web το 2 σε 1 μάλλον είναι python. Η php απλά είναι το ένα δεν θα χρησιμεύσει σε κάτι εκτός web Βασικά έχω στο μυαλό μου να ασχοληθώ με apple development που νομίζω θέλει objective-c και swift αν θυμάμαι καλά.. όπως και νά'χει Java θέλω να μάθω...
tsofras Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2017 Οκ αποφάσισε μια για να μην χάσεις την μπάλα στο τέλος 1
vooda Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Ξέρω ότι θα πέσουν να με φάνε με αυτά που θα σου πω, αλλά σκέψου τα .... Πρώτον αν θέλεις να μάθεις προγραμματισμό σε IOS και Android μια καλή γλώσσα (η καλύτερη) είναι η C# (Visual Studio με Xamarin) κάνεις τα πάντα...Όσον αφορά τα υπόλοιπα που λες, εγώ θα σου πρότεινα Να ξεκινήσεις απο C, μετά C++ και μετά έχεις τις καλύτερες γλώσσες προγραμματισμού στο πιάτο σου...(Objective C, C#, Java, Python) και ένα σωρό ακόμα γλώσσες, απλά σου ανέφερα τις ποιο γνωστές. Αυτό το μονοπάτι που σου προτείνω είναι μεν το ποιο δύσκολο, αλλά έτσι θα μάθεις να σκέφτεσαι σωστά και να κατανοήσεις αργότερα στις Hi Level γλώσσες και στα frameworks που τις συνοδεύουν πολλά πράγματα ευκολότερα...Μαθαίνοντας κατευθείαν στις Hi Level γλώσσες θα σου είναι ευκολότερο, αλλά όσο θα προχωράς θα σου δημιουργούνται απορίες τις οποίες δεν θα μπορείς να κατανοήσεις αν δεν ξέρεις την μήτηρ όλων (την C)... Είναι σαν να πας να οδηγήσεις νταλίκα, χωρίς να έχεις οδηγήσει ποτέ σου ούτε smart...Τώρα για ένα καλό ξεκίνημα στα Ελληνικά (αν και δεν το προτείνω, όπως και οι φίλοι παραπάνω) ρίξε μια ματιά σε αυτούς τους δύο συνδέσμους που είναι για αρχάριους, αλλά αρκετά κατατοπιστικοί... 1 2
Rogue90 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Ξέρω ότι θα πέσουν να με φάνε με αυτά που θα σου πω, αλλά σκέψου τα .... Πρώτον αν θέλεις να μάθεις προγραμματισμό σε IOS και Android μια καλή γλώσσα (η καλύτερη) είναι η C# (Visual Studio με Xamarin) κάνεις τα πάντα... Όσον αφορά τα υπόλοιπα που λες, εγώ θα σου πρότεινα Να ξεκινήσεις απο C, μετά C++ και μετά έχεις τις καλύτερες γλώσσες προγραμματισμού στο πιάτο σου...(Objective C, C#, Java, Python) και ένα σωρό ακόμα γλώσσες, απλά σου ανέφερα τις ποιο γνωστές. Αυτό το μονοπάτι που σου προτείνω είναι μεν το ποιο δύσκολο, αλλά έτσι θα μάθεις να σκέφτεσαι σωστά και να κατανοήσεις αργότερα στις Hi Level γλώσσες και στα frameworks που τις συνοδεύουν πολλά πράγματα ευκολότερα... Μαθαίνοντας κατευθείαν στις Hi Level γλώσσες θα σου είναι ευκολότερο, αλλά όσο θα προχωράς θα σου δημιουργούνται απορίες τις οποίες δεν θα μπορείς να κατανοήσεις αν δεν ξέρεις την μήτηρ όλων (την C)... Είναι σαν να πας να οδηγήσεις νταλίκα, χωρίς να έχεις οδηγήσει ποτέ σου ούτε smart... Τώρα για ένα καλό ξεκίνημα στα Ελληνικά (αν και δεν το προτείνω, όπως και οι φίλοι παραπάνω) ρίξε μια ματιά σε αυτούς τους δύο συνδέσμους που είναι για αρχάριους, αλλά αρκετά κατατοπιστικοί... 1 2 Φίλε μου κατά την γνώμη μου σαν παρα πολύ αρχάριος στον κόσμο του προγραμματισμού θα πω ότι έχεις μεγάλο δίκιο σε αυτό που μου λες γιατί το έχω ψάξει το όλο θέμα του προγραμματισμού στο internet και οι ποιο πολλοί αυτό λένε , να ξεκινήσω με την C η οποια ναι μεν δύσκολη αλλα αν την μάθεις σου είναι ευκολότερα όλλα τα αλλα..Θα ακολουθήσω την συμβουλή σου και θα ξεκινήσω με την C , C++ , C# και έχει ο θεός...Thx για το ενδιαφέρον σου.. 1
Dinos_12345 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Κατά τη γνώμη μου είναι waste of time να ξεκινήσεις ολόκληρο μονοπάτι με τη C και τις εξελίξεις της, κατευθείαν python, Java, Objective C ή Swift. Πάντως αν θες C, κοίταξε το βιβλίο του Χατζηγιαννάκη, είναι πολύ καλό για αρχάριο, αν και ελληνικό.
Rogue90 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Κατά τη γνώμη μου είναι waste of time να ξεκινήσεις ολόκληρο μονοπάτι με τη C και τις εξελίξεις της, κατευθείαν python, Java, Objective C ή Swift. Πάντως αν θες C, κοίταξε το βιβλίο του Χατζηγιαννάκη, είναι πολύ καλό για αρχάριο, αν και ελληνικό. Πιστεύω ότι μαθαίνοντας την C θα μου βγει σε καλο αργότερα...Δεν νομίζω ότι είναι waste of time...
Dinos_12345 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Waste of time με την έννοια ότι, το μόνο κέρδος θα είναι ότι ξέρεις τι είναι από πίσω από τις γλώσσες υψηλού επιπέδου. Με την ίδια λογική όμως, πίσω από την C είναι η Assembly. Και εγώ όταν έμαθα Assembly, εκτίμησα παραπάνω και τη C και τη Ruby, αλλά πέρα από το "Aha!" moment που είχα με την Assembly, δεν μου χρησίμευσε πουθενά. Ομοίως, θα έχεις ένα "Aha!" moment μόλις πας από την Python στη C αλλά δεν νομίζω να ξεκινήσεις να γράφεις C για να κάνεις κάτι άλλο πέρα από System Programming. Γνώμη μου πάντα.
Rogue90 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Waste of time με την έννοια ότι, το μόνο κέρδος θα είναι ότι ξέρεις τι είναι από πίσω από τις γλώσσες υψηλού επιπέδου. Με την ίδια λογική όμως, πίσω από την C είναι η Assembly. Και εγώ όταν έμαθα Assembly, εκτίμησα παραπάνω και τη C και τη Ruby, αλλά πέρα από το "Aha!" moment που είχα με την Assembly, δεν μου χρησίμευσε πουθενά. Ομοίως, θα έχεις ένα "Aha!" moment μόλις πας από την Python στη C αλλά δεν νομίζω να ξεκινήσεις να γράφεις C για να κάνεις κάτι άλλο πέρα από System Programming. Γνώμη μου πάντα. Έχεις δίκιο σε αυτό που λες ok αλλα θέλω να την μάθω για καλο δικό μου...Τώρα πιστεύω ότι μονο και μονο που θα καταλάβω καλύτερα η ευκολότερα άλλες γλώσσες θα είναι ένα + θα πω...Γνώμη μου πάντα έτσι..
Moderators Kercyn Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Τώρα πιστεύω ότι μονο και μονο που θα καταλάβω καλύτερα η ευκολότερα άλλες γλώσσες θα είναι ένα + θα πω...Γνώμη μου πάντα έτσι.. Καλά μην το δένεις και κόμπο αυτό. Αν θες να μάθεις C++ βοηθάει να ξέρεις C για κάποια πράγματα, αλλά μη νομίζεις ότι μαθαίνοντας C μαθαίνεις εύκολα ό,τι άλλη γλώσσα θέλεις.
Rogue90 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Καλά μην το δένεις και κόμπο αυτό. Αν θες να μάθεις C++ βοηθάει να ξέρεις C για κάποια πράγματα, αλλά μη νομίζεις ότι μαθαίνοντας C μαθαίνεις εύκολα ό,τι άλλη γλώσσα θέλεις. Μπορεί να έχεις δίκιο , αλλα ότι μαθαίνεις είναι καλο....(νομίζω τουλάχιστον)...
Aztec Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Μάθε βασικο προγραμματισμό με C (εφόσον θέλεις να ξεκινήσεις με C) και μετά πήγαινε σε μια υψηλότερου επιπέδου γλώσσα. Μην αναλώσεις πολύ χρόνο 1
NickSym Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Το να μαθεις C δε θα σε διευκολυνει σε τιποτα περισσοτερο στο να μαθεις μια νεα γλωσσα απο το να μαθαινες κατευθειαν την νεα γλωσσα ή καποια παρεμφερη. Οπως μολις προαναφερθηκε η C ειναι κυριως για System Programming και οντας αυτοδιδαχτος δε νομιζω οτι σε ενδιαφερει αυτο αλλα απλα coding, εστω για αρχη. Ο,τι νομιζεις ομως. Οπως ξαναειπα λιγη σημασια εχει η γλωσσα. Απλα μαθε να σκεφτεσαι και να αναλυεις το προβλημα με αλγοριθμους/ψευδοκωδικα. 1
the other one Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 εφόσον πας απλά για developer αστη τη C. αν το σπούδαζες και σε ενδιέφερε η πληροφορική γενικά θα ταν αλλιώς η C θα σου δώσει πολλά πράγματα αλλά όχι δουλειά, ούτε κίνητρο να αναπτύξεις κάτι χειροπιαστό
masteripper Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 2 οι γλώσσες top level που από ότι φαίνεται θα κερδίσουν το στοίχημα...C# & Javascript...C/C++ ειναι οι απόλυτα σταθερές αξίες...Από εκεί καί πέρα τα υπόλοιπα είναι παροδικές καταστάσεις... Όπως π.χ Java..Perl.Ruby κ.α....Παίζει να επιβιώσει η Python και PHPκαι αναλόγως με τα κέφια των μεγάλων θα δούμε για Swift/Go τι μέλει γενέσθαι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα