Rogue90 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά.Έχω αρχίσει να μαθαίνω προγραμματισμό χωρίς να θέλω να προγραμματίσω κάτι το ιδιαίτερο απλώς θέλω να έχω μια καλή βάση γνώσεων από θέμα προγραμματισμού και αργότερα να μάθω όσο ποιο πολλές γλώσσες μπορώ.Μέχρι τώρα ότι έχω ψάξει στο internet από θέμα προγραμματισμού και από γλώσσες που χρειάζονται για να έχεις καλές βάσεις προγραμματισμού είναι (c , c++ , c#) (και όταν λέω μια καλή βάσει γλώσσας προγραμματισμού εννοώ πχ όπως είναι η c και η c++ η οποια από ότι έχω διαβάσει και στο internet είναι μια γλώσσα ναι μεν δύσκολη στο να την μάθεις αλλά σου κάνει την ζωή ποιο εύκολη όταν πας να μάθεις τις επόμενες γλώσσες) Όσο για την ποιο πολυζήτητη γλώσσα βρήκα ότι είναι η java που σκέφτομαι να πάω μετά...πέρα από το πόσα χρόνια θα μου πάρει να τις μάθω θέλω να μου πείτε και εσείς μια γνώμη βάση ποιάς σειράς είναι προτιμότερο να μάθω τις γλώσσες..Εγώ σκέφτομαι με (c , c++ , c# και java).Αν μπορείτε πείτε μου 5-6 γλώσσες που θα μαθαίνατε εσείς και με ποια σειρά...με γνώμονα πάντα μια καλή βάσει γλώσσας προγραμματισμού και με την ποιο πολυζήτητη...αν θέλετε κάντε το σε 2 κατηγορίες και πείτε μου γνώμες... Ευχάριστο εκ τον προτέρων παιδιά.
Moderators Kercyn Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Προγραμματισμό μαθαίνεις για τι; Σίγουρα όχι C ή C++ πρώτη γλώσσα. Επίσης, το "θα μάθω 5-6 γλώσσες" δεν είναι και ιδιαίτερα εφικτός στόχος για αρχή.
defacer Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 C πρώτη γλώσσα δε θα το συνιστούσα, πρέπει να είσαι πολύ hardcore. Java δεν είναι κακή επιλογή.
Rogue90 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Προγραμματισμό μαθαίνεις για τι; Σίγουρα όχι C ή C++ πρώτη γλώσσα. Επίσης, το "θα μάθω 5-6 γλώσσες" δεν είναι και ιδιαίτερα εφικτός στόχος για αρχή. Σίγουρα δεν είναι εφικτός στόχος αλλα έχω βάλει ένα στόχο ότι αν μπορέσω και μάθω 4-5 γλώσσες είμαι καλά θα πω... C πρώτη γλώσσα δε θα το συνιστούσα, πρέπει να είσαι πολύ hardcore. Java δεν είναι κακή επιλογή. Θέλω να ασχοληθώ και με γλώσσες που έχουνε ζήτηση αλλα και να μου προσφέρουν μια καλή βάση προγραμματισμού όσο και δύσκολες να είναι...
pmav99 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 > έχω βάλει ένα στόχο ότι αν μπορέσω και μάθω 4-5 γλώσσες είμαι καλά Θα το καταλάβαινα αν έλεγες, θέλω να βρω δουλειά ως προγραμματιστής ή θέλω να φτιάξω το τάδε πρόγραμμα, αλλά ο στόχος σου είναι απλά να μάθεις 4-5 γλώσσες; Για ποιο λόγο;
Rogue90 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 > έχω βάλει ένα στόχο ότι αν μπορέσω και μάθω 4-5 γλώσσες είμαι καλά Θα το καταλάβαινα αν έλεγες, θέλω να βρω δουλειά ως προγραμματιστής ή θέλω να φτιάξω το τάδε πρόγραμμα, αλλά ο στόχος σου είναι απλά να μάθεις 4-5 γλώσσες; Για ποιο λόγο; Βασικά θέλω να το ξεκινήσω σαν μια part-time δουλειά και αν δω ότι τραβάει και τα πηγαίνω καλά θα το πάω για ποιο σοβαρά...
pmav99 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 OK, ξέχνα τις 4-5 γλώσσες λοιπόν και ξεκίνα με μία (που δεν θα είναι η C/C++). Προσωπικά σου προτείνω Python, αλλά δεν έχει και πολύ σημασία η γλώσσα. Σημασία έχει να ξεκινήσεις.
nickname2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Υπάρχουν πιο έμπειροι εδώ μέσα να σου πουν τι και πώς. Εγώ το μόνο που θα σου πω είναι να μην αναλωθεις σε 10 γλώσσες. μάθε 2-3, αργοτερα καντες 4-5 και μείνε εκεί. καλύτερα να ξέρεις 4-5 καλά, παρά 10 και μέτρια
Moderators Kercyn Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δεν είναι θέμα δυσκολίας η γλώσσα, τουλάχιστον όχι όπως (πιστεύω ότι) το καταλαβαίνεις εσύ. Δεν είναι ότι η C έχει μακριές εντολές και είναι δύσκολο να τις θυμάσαι, είναι ότι η C είναι εξαιρετικά απλή γλώσσα και ως εκ τούτου πρέπει αυτός που προγραμματίζει σε C να ξέρει ακριβώς τι κάνει και πώς δουλεύει το μηχάνημα κλπ. Τώρα για το όλο σκεπτικό σου, μου φαίνεται ότι σε νοιάζουν τα λεφτά και η επαγγελματική αποκατάσταση και όχι ο ίδιος ο προγραμματισμός. Όχι ότι είναι κακό να θες αυτό που κάνεις να είναι επικερδές, αλλά νομίζω ότι in the (ίσως όχι και τόσο) long run αν δεν σου αρέσει ο προγραμματισμός δεν πρόκεται να προχωρήσεις. Χρειάζεται συνεχές διάβασμα όσα χρόνια κι αν κάνεις τη δουλειά. Having said that, δες για web dev σε τίποτα wordpress/joomla και τα συναφή.
tsofras Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Τι 2,3,4,5 αν δεν κάνω λάθος οι περισσότεροι κάναμε c, c++ η Java στο πανεπιστήμιο, πιάσαμε δουλειά και παντρευρηκαμε αυτήν που βρήκαμε στην πρώτη δουλειά. Εγώ Java δεν είχα ξαναδεί και άρχισα να δουλεύω με αυτήν. Μετά από 12 χρόνια Java γράφω και δεν έχω και τη διάθεση να μάθω κάτι τελείως διαφορετικό από την αρχή. Οπότε θα πρότεινα και εγώ python η Java που είναι ποιο ευπεπτες από την c, απλά για να μάθεις τον τρόπο σκέψης και μετά όπου σε βγάλει. Στην τελική αρκεί να μάθεις να σκέφτεσαι την γλώσσα την μαθαίνεις (με τα χρόνια, εδώ ακούμε άτομα που λένε ξέρω την τάδε γλώσσα μετά από 2 μήνες αυτό δεν παίζει) 2
Rogue90 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 OK, ξέχνα τις 4-5 γλώσσες λοιπόν και ξεκίνα με μία (που δεν θα είναι η C/C++). Προσωπικά σου προτείνω Python, αλλά δεν έχει και πολύ σημασία η γλώσσα. Σημασία έχει να ξεκινήσεις. Python λοιπόν θα το έχω στα υπόψιν μου να το ξεκινήσω ευχαριστώ πάντως.. Υπάρχουν πιο έμπειροι εδώ μέσα να σου πουν τι και πώς. Εγώ το μόνο που θα σου πω είναι να μην αναλωθεις σε 10 γλώσσες. μάθε 2-3, αργοτερα καντες 4-5 και μείνε εκεί. καλύτερα να ξέρεις 4-5 καλά, παρά 10 και μέτρια Σωστό το σκεπτικό σου και δεν είχα σκοπό να πάω και παραπάνω και εγώ κάπου εκεί με βλέπω.. Δεν είναι θέμα δυσκολίας η γλώσσα, τουλάχιστον όχι όπως (πιστεύω ότι) το καταλαβαίνεις εσύ. Δεν είναι ότι η C έχει μακριές εντολές και είναι δύσκολο να τις θυμάσαι, είναι ότι η C είναι εξαιρετικά απλή γλώσσα και ως εκ τούτου πρέπει αυτός που προγραμματίζει σε C να ξέρει ακριβώς τι κάνει και πώς δουλεύει το μηχάνημα κλπ. Τώρα για το όλο σκεπτικό σου, μου φαίνεται ότι σε νοιάζουν τα λεφτά και η επαγγελματική αποκατάσταση και όχι ο ίδιος ο προγραμματισμός. Όχι ότι είναι κακό να θες αυτό που κάνεις να είναι επικερδές, αλλά νομίζω ότι in the (ίσως όχι και τόσο) long run αν δεν σου αρέσει ο προγραμματισμός δεν πρόκεται να προχωρήσεις. Χρειάζεται συνεχές διάβασμα όσα χρόνια κι αν κάνεις τη δουλειά. Having said that, δες για web dev σε τίποτα wordpress/joomla και τα συναφή. Βασικά είμαι ακόμα νέος στον προγραμματισμό. Εννοείτε ότι με ενδιαφέρουνε τα λεφτά αλλα και το ποσο θα μου αρέσει ο προγραμματισμός θα το εξακριβώσω στην πορεία..Έχω ακόμα ψωμί μπροστά μου. Τι 2,3,4,5 αν δεν κάνω λάθος οι περισσότεροι κάναμε c, c++ η Java στο πανεπιστήμιο, πιάσαμε δουλειά και παντρευρηκαμε αυτήν που βρήκαμε στην πρώτη δουλειά. Εγώ Java δεν είχα ξαναδεί και άρχισα να δουλεύω με αυτήν. Μετά από 12 χρόνια Java γράφω και δεν έχω και τη διάθεση να μάθω κάτι τελείως διαφορετικό από την αρχή. Οπότε θα πρότεινα και εγώ python η Java που είναι ποιο ευπεπτες από την c, απλά για να μάθεις τον τρόπο σκέψης και μετά όπου σε βγάλει. Στην τελική αρκεί να μάθεις να σκέφτεσαι την γλώσσα την μαθαίνεις (με τα χρόνια, εδώ ακούμε άτομα που λένε ξέρω την τάδε γλώσσα μετά από 2 μήνες αυτό δεν παίζει) Για java και Python με βλέπω και εγώ απλός νόμιζα ότι αν μάθαινε και c η c++ θα μου ήτανε ποιο εύκολο να καταλάβω τις άλλες γλώσσες ποιο εύκολα αλλα από ότι φαίνεται λάθος έκανα..
NickSym Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Οποιαδηποτε γλωσσα κι αν "μαθεις", θα εισαι σε θεση να μεταπιδησεις σε καθε αλλη γλωσσα διχως να χρειαζεται να αναλωθεις σε τετριμμενα πραγματα. Απλα με μια γρηγορη επαναληψη και διαβασμα του νεου συντακτικου. Προφανως υπαρχουν γλωσσες απο διαφορετικες κατηγοριες οποτε εκει θα πρεπει να μαθεις νεα πραγματα π.χ συναρτησιακο προγραμματισμο αλλα ο σκελετος θα ειναι ο ιδιος πανω κατω. Π.χ απο C++ πας ανετα σε C# οπως και απο C# σε Java και υπαρχουν πολλα διαφορετικα μονοπατια.
Rogue90 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Οποιαδηποτε γλωσσα κι αν "μαθεις", θα εισαι σε θεση να μεταπιδησεις σε καθε αλλη γλωσσα διχως να χρειαζεται να αναλωθεις σε τετριμμενα πραγματα. Απλα με μια γρηγορη επαναληψη και διαβασμα του νεου συντακτικου. Προφανως υπαρχουν γλωσσες απο διαφορετικες κατηγοριες οποτε εκει θα πρεπει να μαθεις νεα πραγματα π.χ συναρτησιακο προγραμματισμο αλλα ο σκελετος θα ειναι ο ιδιος πανω κατω. Π.χ απο C++ πας ανετα σε C# οπως και απο C# σε Java και υπαρχουν πολλα διαφορετικα μονοπατια. Ακριβώς γί αυτόν τον λόγο έλεγα να αρχίσω με c, c++, και c# γιατί πιστεύω είναι μια καλή βάσεις και για τις επόμενες γλώσσες...
NickSym Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Ακριβώς γί αυτόν τον λόγο έλεγα να αρχίσω με c, c++, και c# γιατί πιστεύω είναι μια καλή βάσεις και για τις επόμενες γλώσσες... Αν και η γνώμη μου είναι πως κάποιος θα πρέπει να ξεκινήσει από πολύ χαμηλά δίχως τις "ευκολίες" που παρέχουν οι γλώσσες υψηλού επιπέδου δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα. Ειδικά την C δεν θα σου την συνιστούσα καθόλου. Όπως ειπώθηκε στην γλώσσα αυτή πρέπει να κάνεις κυριολεκτικά τα πάντα μόνος. Επιπλέον σου παρέχει περιορισμένες δυνατότητες -εκτός αν χρησιμοποιήσεις εξωτερικές βιβλιοθήκες- κι αμφιβάλλω αν θα σε ενθαρρύνει για την συνέχεια. Η γλώσσα αυτή χρησιμοποιείται για συγκεκριμένους σκοπούς, οι οποίοι δεν νομίζω ότι ταιριάζουν σε αυτά που φαντάζεσαι ότι θες να κάνεις. Και σίγουρα δεν θες να μπλέξεις με pointers, segmentation faults all the time και δε ξέρω γω τι άλλο. Βεβαίως ότι υπάρχει στην C υπάρχει και στην C++ και υποθέτω πως το ίδιο ισχύει(για όλα) και στην C# αν και στις 2 τελευταίες υπάρχουν πολλές προσθήκες κι ευκολίες -ειδικά στην C#- όπου μπορείς να παραβλέψεις σε κάποιον βαθμό το κομμάτι της C. Από την άλλη και η JAVA έχει τις ιδιαιτερότητες της και πράγματα τα οποία θεωρούνται δυσνόητα και θέλουν κατανόηση εις βάθος για την σωστή τους χρήση. Ίσως η python να είναι η ιδανικότερη γλώσσα -παρότι δεν έχω (κι ούτε πρόκειται) ασχοληθεί ποτέ- η οποία είναι επίσης υψηλού επιπέδου, πιο απλή και ... σύντομη. Γενικά μην κολλάς στην γλώσσα, το θέμα είναι να μπεις στο νόημα, και για να μπεις στο νόημα αυτό που θα πρέπει να σε νοιάζει είναι να λύνεις προβλήματα σχεδιάζοντας κατάλληλους, σωστούς κι αποδοτικούς αλγορίθμους. Η γλώσσα χρησιμεύει κυρίως για να επιβεβαιώσεις αλλά και για να δώσεις "ζωή" και νόημα στον αλγόριθμο σου. Αυτό με την γνώση ... 15 γλωσσών είναι epic fail -χωρίς παρεξήγηση-. Μάθε να σκέφτεσαι προγραμματιστικά και δες τι εργαλεία χρειάζεσαι για να υλοποιήσεις αυτό που θες.
Rogue90 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Αν και η γνώμη μου είναι πως κάποιος θα πρέπει να ξεκινήσει από πολύ χαμηλά δίχως τις "ευκολίες" που παρέχουν οι γλώσσες υψηλού επιπέδου δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα. Ειδικά την C δεν θα σου την συνιστούσα καθόλου. Όπως ειπώθηκε στην γλώσσα αυτή πρέπει να κάνεις κυριολεκτικά τα πάντα μόνος. Επιπλέον σου παρέχει περιορισμένες δυνατότητες -εκτός αν χρησιμοποιήσεις εξωτερικές βιβλιοθήκες- κι αμφιβάλλω αν θα σε ενθαρρύνει για την συνέχεια. Η γλώσσα αυτή χρησιμοποιείται για συγκεκριμένους σκοπούς, οι οποίοι δεν νομίζω ότι ταιριάζουν σε αυτά που φαντάζεσαι ότι θες να κάνεις. Και σίγουρα δεν θες να μπλέξεις με pointers, segmentation faults all the time και δε ξέρω γω τι άλλο. Βεβαίως ότι υπάρχει στην C υπάρχει και στην C++ και υποθέτω πως το ίδιο ισχύει(για όλα) και στην C# αν και στις 2 τελευταίες υπάρχουν πολλές προσθήκες κι ευκολίες -ειδικά στην C#- όπου μπορείς να παραβλέψεις σε κάποιον βαθμό το κομμάτι της C. Από την άλλη και η JAVA έχει τις ιδιαιτερότητες της και πράγματα τα οποία θεωρούνται δυσνόητα και θέλουν κατανόηση εις βάθος για την σωστή τους χρήση. Ίσως η python να είναι η ιδανικότερη γλώσσα -παρότι δεν έχω (κι ούτε πρόκειται) ασχοληθεί ποτέ- η οποία είναι επίσης υψηλού επιπέδου, πιο απλή και ... σύντομη. Γενικά μην κολλάς στην γλώσσα, το θέμα είναι να μπεις στο νόημα, και για να μπεις στο νόημα αυτό που θα πρέπει να σε νοιάζει είναι να λύνεις προβλήματα σχεδιάζοντας κατάλληλους, σωστούς κι αποδοτικούς αλγορίθμους. Η γλώσσα χρησιμεύει κυρίως για να επιβεβαιώσεις αλλά και για να δώσεις "ζωή" και νόημα στον αλγόριθμο σου. Αυτό με την γνώση ... 15 γλωσσών είναι epic fail -χωρίς παρεξήγηση-. Μάθε να σκέφτεσαι προγραμματιστικά και δες τι εργαλεία χρειάζεσαι για να υλοποιήσεις αυτό που θες. Σύμφωνο εν μέρει μαζί σου φίλε και θα έχω στα υπόψιν μου την Python μήπως και ασχοληθώ.Το μόνο που ξέρω είναι ότι με ενδιαφέρει η Java να ασχοληθώ και να την μάθω όσο ποιο καλά μπορώ συν το ότι είναι και μια γλώσσα περιζήτητη!!! Εννοείτε ότι θα μου πάρει χρόνια για να μάθω μια γλώσσα πολύ καλά αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα