Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Καλησπερα παιδες, πριν 10 μερες εκανα κι εγω μεταβαση στη Vodafone. Οταν ημουν στον Οτε, πατουσα το κουμπακι On του router μου, ενα NetGear N300 αν παιζει ρολο και μετα απο 1-2 λεπτα ημουν online και χαρουμενος.

Τωρα ομως κανει απο 40 λεπτα μεχρι 90 λεπτα για να γινει πρασινο το λαμπακι του Internet. Απο τη στιγμη που συνδεεται βεβαια δεν εχω αποσυνδεσεις ή κατι τετοιο, αλλα να περιμενω τοση ωρα για να συνδεθω ειναι τραγικο.

Προβλημα συνδεσμολογιας δεν υπαρχει, δεν εχω πειραξει τιποτα απο οταν ειχα Οτε. Επισης προφανως και τους εχω τρελανει στα τηλεφωνα για βλαβη, τη μια μου λενε να κανω hard reset στο router, την αλλη μου στελνουν τεχνικο ο οποιος κανει μετρησεις, αλλαζει μια πριζα αλλα δεν ανοιγει καν το router (δυστυχως δεν ημουν εγω σπιτι για να τσεκαρω) και τωρα ειμαι στη φαση που θα παψω να ειμαι ευγενικος μαζι τους.

Εχουμε γενικα καμια ιδεα του τι θα μπορουσε να φταιει? Μου φαινεται εξαιρετικα κουλο το προβλημα. Να εχω αποσυνδεσεις το καταλαβαινω, αλλα να κανει μια ωρα να συνδεθει δεν ξερω καν πως εξηγειται τεχνικα.

Ευχαριστω

Εντιτ: Να πω πως εχω φιξαρει προχειρα το προβλημα με το να αφηνω το router μονιμως ανοιχτο, αλλα δε με καλυπτει αυτη η λυση, δεν ειναι λογικη.

Δημοσ.

Καλησπέρα και Χρονιά Πολλά!

Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο, το Username και το Password το γράφεις εσύ; ανέβασε στατιστικά για αρχή. Μετά αυτό που μπορείς να κάνεις ειναι, να αποσυνδέσεις τα πάντα από της τηλεφωνικές πρίζες και να συνδέσεις μόνο το ρουτερ, στην πρώτη γραμμή του σπιτιού, αν έχεις και άλλο ρουτερ δοκίμασε το.

• Moderators
Δημοσ.

Καλησπέρα και Χρονιά Πολλά!

Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο, το Username και το Password το γράφεις εσύ; ανέβασε στατιστικά για αρχή. Μετά αυτό που μπορείς να κάνεις ειναι, να αποσυνδέσεις τα πάντα από της τηλεφωνικές πρίζες και να συνδέσεις μόνο το ρουτερ, στην πρώτη γραμμή του σπιτιού, αν έχεις και άλλο ρουτερ δοκίμασε το.

Χρονια Πολλα :)

Το username και το pass το εχω περασει (μετα απο τηλεφωνικη συνομιλια μαζι τους) στις ρυθμισεις του router. 

Δυστυχως δεν εχω αλλο router για να τσεκαρω και αυτο, αλλα δεν μπορει να παιζει ρολο ο εξοπλισμος αφου μεχρι πριν 10 μερες που ειχα Οτε συνδεοταν χωρις προβλημα.

Θα αποσυνδεσω τα παντα, αλλα κι αυτο δε μου φαινεται λογικο απο τη στιγμη που δεν εχω πειραξει απολυτως τιποτε πλην της αλλαγης παροχου.

Τι στατιστικα εννοεις?

Δημοσ.

Όταν αλλάζεις πάροχο αλλάζει και ο εξοπλισμός του στο κέντρο, αν και πολύ δύσκολο να οφείλετε εκεί το πρόβλημα δεν χάνεις κάτι να δοκιμάσεις... Τα στατιστικά τα βλέπεις από το μενού του ρουτερ, για μπεις στο μενού πρέπει σε έναν browser, για το NetGear N300 να γράψεις πάνω στη γραμμή διεύθυνσης,  http://www.routerlogin.net η http://www.routerlogin.com και γράφεις στο Username  admin  και στο Password: password 

και κάπου στο μενού, θα πρέπει να βρεις σε τι ταχύτητα κλειδώνεις (σε mbps η kbps), τι Line attenuation, Noise Margin η SNR και Output Power έχεις μπορεί να μη τα έχει και όλα.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Τα Netgear παρουσιάζουν μία ασυμβατότητα με τα DSLAM της Vodafone.

Oh crap να κάτι που δεν ηθελα να ειναι. Υποθέτω οτι για να διορθωθει πρεπει να αλλαξω router? Μα καλα κι αυτοί στη Voda δεν μπορούσαν να μου το πουν αυτο..

@mafiozoskotsos θενξ θα ανεβασω στατιστικά οταν γυρισω σπιτι :)

Δημοσ.

Oh crap να κάτι που δεν ηθελα να ειναι. Υποθέτω οτι για να διορθωθει πρεπει να αλλαξω router? Μα καλα κι αυτοί στη Voda δεν μπορούσαν να μου το πουν αυτο..

@mafiozoskotsos θενξ θα ανεβασω στατιστικά οταν γυρισω σπιτι :)

Είχε αναφέρει και ο Xristaras ότι δεν βρήκε κάποια λύση με αυτή την ασυμβατότητα. Δεν ξέρω ψάξε αν έχει κάποιο Update αλλιώς δεν ξέρω τι μπορεις να κάνεις, η το κρατάς έτσι η πας σε κάτι άλλο.

• Moderators
Δημοσ.

Δυστυχώς επιβεβαιώνω και εγώ με dgn2200 ρουτερ πολύ δύσκολα συνδεόταν και αναγκαστικά το πούλησα.

Ποιο αγορασες μετα φιλε μου? 

Eδω ειναι και τα statistics αν βγαινει ακρη (αλλα αφου λεει ο φιλος πανω για προβλημα ασυμβατοτητας δεν ξερω αν εχουν σημασια)

post-122525-0-19638100-1483351408_thumb.jpg

Δημοσ.

Είχε αναφέρει και ο Xristaras ότι δεν βρήκε κάποια λύση με αυτή την ασυμβατότητα. Δεν ξέρω ψάξε αν έχει κάποιο Update αλλιώς δεν ξέρω τι μπορεις να κάνεις, η το κρατάς έτσι η πας σε κάτι άλλο.

Αν δεν κάνω λάθος το ειχα διαβάσει σε παραδίπλα φορουμ(adslgr)μιας και ενα παιδί παιδευόταν επι του θέματος.

Γενικότερα έχω διαβάσει τα τελευταια Netgear έχουν θέμα με ελληνικούς παρόχους,μάλιστα νομίζω καποιος ειχε πρόβλημα με το D3600 και με forthnet Και τελικά του ειπαν απο netgear ότι ειναι ασύμβατο.

Το DGN2200 V4 πάντως συνδέεται 100% με forthnet,μιας και έχω ενα τέτοιο να κάθεται για δοκιμές.

• Moderators
Δημοσ.

Το DGN2200 V4 πάντως συνδέεται 100% με forthnet,μιας και έχω ενα τέτοιο να κάθεται για δοκιμές.

Επειδη ειχα Forthnet και μετα Οτε, επειβεβαιωνω πως και στους δυο παροχους δεν ειχα θεμα. Τωρα με τη Vodafone υπαρχει το ζητημα. 

Απλως αν ειναι σιγουρα θεμα ρουτερ, να παω να παρω ενα αλλο, απλως σκεφτομαι μηπως δεν ειναι εκει το προβλημα και δινω τζαμπα χρηματα.

• Λύση
Δημοσ.

α.μια καλη δοκιμη θα ηταν ενα αλλο ρουτερ για να δεις ποσο ευκολα παιρνει Ip.αν παιρνει κανονικα χωρις προβλημα(το πιο πιθανο) τοτε στο netgear αυτο που μπορεις να κανεις ειναι να  δοκιμασεις pppoa/vcmux αντι για Pppoe/llc μηπως παιξει.εναλλακτικα θα δοκιμαζα και να δω αν υπαρχει πιο νεο firmware.δεν μπορεις να κανεις κατι αλλο.εκτος αν και με αλλο ρουτερ εχεις θεμα οποτε  εκει παμε αλλου.

• Like 1
Δημοσ.

τελικά το βρήκα αυτό που θυμόμουν

http://www.adslgr.com/forum/threads/946803-NETGEAR-D3600-N600?highlight=D3600

D3600 και forthnet ηταν το πρόβλημα,αν και είμαι σίγουρος οτι έχω διαβάσει πάλι για ασυμβατότητες με netgear και ελληνικούς παρόχους.

Δημοσ.

τελικά το βρήκα αυτό που θυμόμουν

http://www.adslgr.com/forum/threads/946803-NETGEAR-D3600-N600?highlight=D3600

D3600 και forthnet ηταν το πρόβλημα,αν και είμαι σίγουρος οτι έχω διαβάσει πάλι για ασυμβατότητες με netgear και ελληνικούς παρόχους.

αν ειναι σε alcatel dslam τοτε πολλοι παροχοι χρησιμοποιουν alcatel Πχ forthnet,cyta,wind.

αν ειναι σε siemens η forthnet μονο εχει siemens.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...