merxxdc Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2017 Το έχω αυτό το laptop από τον ιούνιο. Είναι καλο για τα λεφτά του. Είναι με backlight. Πρέπει να το είχα πάρει κάπου στα 900 εάν θυμάμαι καλά, αλλα κατευθείαν έβαλα αλλα 8gb ram και άλλαξα τον 1gb με 256gb SSD. Γενικά πάει πολύ ωραία, από τα λίγο αρνητικά του είναι η οθόνη. Η 960m δεν είναι καμια τρελή κάρτα επίσης... "οριακά" θα το έλεγε κανένας gaming laptop.Η κάμερα OK, τα speakers OK, mouse OK, keyboard OK, αυτονομία OK, cooling system OK. Θέλει -50mv undervolt στον 6700hq, για να μην κάνει throttle. Είναι πιο κρύο έτσι και δίνει καλύτερες ταχύτητες. Το βάζεις με το Intel XTU. Για linux με το inte/nvidia prime(optimus) έχει τα θέματα του και τα ζόρια του στην εγκατάσταση αλλα είναι OK. Γενικά μου αρέσει, αλλα δεν βλέπει πολύ χρήση γιατί έχτισα ένα 14πύρινο Xeon E5, οποτε σκεφτόμουν να το πουλήσω. Η προσφορα τις public στα 679 είναι φανταστική ! Το dell 7559 με τον 6700hq , δίνει περίπου 670 cinebench r15 multithread. Ο desktop μου Xeon E5-2660v4 14core δίνει 1800+ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ghost_Rider Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Το έχω αυτό το laptop από τον ιούνιο. Είναι καλο για τα λεφτά του. Είναι με backlight. Πρέπει να το είχα πάρει κάπου στα 900 εάν θυμάμαι καλά, αλλα κατευθείαν έβαλα αλλα 8gb ram και άλλαξα τον 1gb με 256gb SSD. Γενικά πάει πολύ ωραία, από τα λίγο αρνητικά του είναι η οθόνη. Η 960m δεν είναι καμια τρελή κάρτα επίσης... "οριακά" θα το έλεγε κανένας gaming laptop.Η κάμερα OK, τα speakers OK, mouse OK, keyboard OK, αυτονομία OK, cooling system OK. Θέλει -50mv undervolt στον 6700hq, για να μην κάνει throttle. Είναι πιο κρύο έτσι και δίνει καλύτερες ταχύτητες. Το βάζεις με το Intel XTU. Για linux με το inte/nvidia prime(optimus) έχει τα θέματα του και τα ζόρια του στην εγκατάσταση αλλα είναι OK. Γενικά μου αρέσει, αλλα δεν βλέπει πολύ χρήση γιατί έχτισα ένα 14πύρινο Xeon E5, οποτε σκεφτόμουν να το πουλήσω. Η προσφορα τις public στα 679 είναι φανταστική ! Το dell 7559 με τον 6700hq , δίνει περίπου 670 cinebench r15 multithread. Ο desktop μου Xeon E5-2660v4 14core δίνει 1800+ εντω μεταξυ στο public η καρτα γραφικων ειναι 2 giga Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xristoslet Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Από ότι ξέρω δεν παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο τα 2 με τα 4 gb σε κάρτα αυτής της κατηγορίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Billator Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 εντω μεταξυ στο public η καρτα γραφικων ειναι 2 gigad Είναι 4Gb μήπως μπερδεύεσαι με άλλο laptop; To dell inspiron7559 δεν βγαίνει με 2gb gpu. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ghost_Rider Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Είναι 4Gb μήπως μπερδεύεσαι με άλλο laptop; To dell inspiron7559 δεν βγαίνει με 2gb gpu. δικιο εχεις μπερδευτηκα! αλλα και αυτο που γραφει σηκωνει ΑΠΛΑ παιχνιδια ενταξει υπερβολη πιστευω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Billator Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 δικιο εχεις μπερδευτηκα! αλλα και αυτο που γραφει σηκωνει ΑΠΛΑ παιχνιδια ενταξει υπερβολη πιστευω Μια χαρά είναι η κάρτα την φάγατε. Παίζει τα πάντα, όποιος θέλει όλα τα settings να τα έχει στο ultra δεν θα πήγαινε σε λάπτοπ ή θα έδινε 1000 ευρώ περισσότερα για να πάρει ένα ώστε να το πετύχει (περιορισμένα κ πάλι). Τώρα τα 4gb φυσικά δεν εκμεταλλεύονται πλήρως στα παιχνίδια αλλά πέρα απο τα παιχνίδια ένα laptop μπορεί ν έχει κ άλλη χρήση οπότε εκεί τα 4gb σου έρχονται κουτί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
qwerty99 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Στα specs φαίνεται με δύο ανεμιστήρες! Σαν καρμπιρατέρ θα ακούγεται όταν είναι το CPU σε δράση, ούτε θέλω να το σκέφτομαι... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Billator Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Σαν καρμπιρατέρ θα ακούγεται όταν είναι το CPU σε δράση, ούτε θέλω να το σκέφτομαι... true story αλλά τουλάχιστον κάνει κ καλή δουλειά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panormou13 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Οπότε με τα δυο ανεμιστηρακια δεν χρειαζομαι extra ψηξη; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Billator Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Όχι, εγώ το δοκίμασα και με καλή βάση και στις θερμοκρασίες δεν είδα διαφορά. Μόνο το case ήταν λίγο πιο δροσερό, αλλά στο cpu δεν είδα καμία διαφορά. Ουτε throttling ούτε τίποτα παρατήρησα όπως αναφέρθηκε από ένα παιδί πριν στον cpu. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
merxxdc Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 για δείξε cinebench r15 με stock και με -50mv στο intel XTU αφού δεν κάνει throttling. Emena dinei peripou 600 xoris to undervolt kai 670 me to undervolt. Το laptop έχει φοβερό cooling system. Δεν χρειάζεται extra ανεμιστήρας για ΚΑΝΕΝΑ λόγο ( εκτος εάν είσαι στη σαχάρα ). Η 960m σηκώνει και λίγο overclock +135mhz στο core και περίπου +400mhz στη μνήμη και κάνει όντως διαφορα χωρίς να ανεβαίνει πάνω από 65c ποτε... καλο για laptop Επίσης δεν ξέρω εάν αναφέρθηκε αλλα το laptop ανοίγει μονο με μια vida πίσω και πρόσβαση σε ΟΛΑ. Οι περισσότεροι δεν θα έχουν ξαναδεί τόσο εύκολο laptop σε όλη τους την ζωή. Τώρα το χειμώνα δεν μπαίνουν καν οι ανεμιστήρες και είναι αθόρυβο. Πρέπει να βάλεις load στη cpu και στη gpu για να μπούνε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Billator Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 για δείξε cinebench r15 με stock και με -50mv στο intel XTU αφού δεν κάνει throttling. Emena dinei peripou 600 xoris to undervolt kai 670 me to undervolt. Το laptop έχει φοβερό cooling system. Δεν χρειάζεται extra ανεμιστήρας για ΚΑΝΕΝΑ λόγο ( εκτος εάν είσαι στη σαχάρα ). Χωρίς να πειράξω κάτι μου έβγαλε 667 score ενώ βάζοντας -50mv στο intel XTU βγάζει 668 score δεν βλέπω να σημαίνει κάτι αυτή η διαφορά. Με +50mV βγάζω 668 score οπότε δεν έχει κάποιο θέμα το cpu voltage είναι πολύ κομπλέ. Το έτρεξα αρκετές φορές και αυτά ήταν τα σταθερά νούμερα εβγαιναν. Το πρόβλημα σου κάποιο άλλο ήταν ή όσο έκανες τα test έτρεχε κάτι άλλο απο πίσω κ έβλεπες αυτά τα νούμερα. Throttling δεν υπάρχει σε καμιά περίπτωση, τουλάχιστον σε μένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
merxxdc Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2017 ίσος να έπαιζε ρολο η θερμοκρασία λόγο καλοκαιριού και τώρα το χειμώνα να μην throttlari. αλλα το καλοκαίρι το δοκιμάσαμε σε 3 μηχανήματα και όλα τα 7559 κάναν throttle λίγο σε multicore benchmarks. δεν τρέχαμε τίποτα στο background, ξέρουμε να τρέχουμε benchmarks και δεν είμαστε οι μονοι που το παρατηρήσαμε.... τελοσπάντων. Επίσης είπα να κανεις undervolt, όχι overvolt ! ακόμα και να μην throttlari ζεσταίνεται πιο λίγο και κρατάει πιο πολύ η μπαταρία, οποτε δεν υπάρχει λόγος να μην το κανεις το undervolt, μέχρι και -150mv είναι stable 6700hq, πολύ καλός! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Billator Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Τι να σου πω εγώ ούτε χειμώνα ούτε καλοκαίρι είχα πρόβλημα... Κ πολλοί να είσαστε που το παρατηρήσατε δεν σημαίνει ότι συμβαίνει σε όλους. Εγώ δεν το είδα μόνο σε benchmark για να περνάει η ώρα ότι δεν έχω θέμα αλλά κ σε πολύωρες parallel επεξεργασίες που έκανα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος για undervolt από την στιγμή που δεν χρειάζεται. Τα 5-7 λεπτά στην αυτονομία που ίσως κερδίσεις δεν θα έχουν σημασία. Αν θες αυτονομία το βάζεις το αντίστοιχο power setting. Εμένα μου αρκούν 6-7 ώρες που βγάζει. Ούτε διαφορά στην θερμοκρασία παρατήρησα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
merxxdc Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2017 Δεν είναι μονο για τα 5-7 λεπτά. Είναι γιατί στα -150mv κερδίζεις έως 4-5 βαθμούς οποτε δεν μπαίνει το fan και σου σπάει τα νεύρα -150mv είναι αρκετό undervolt αλλα ο 6700hq δεν έχει πρόβλημα, είναι rock stable . Για αυτούς που δεν έχουν ανάγκη ούτε τα 10 λεπτά παραπάνω αυτονομία, ούτε με τι ζεστη και τα fans πρόβλημα , ούτε με το longetivity του hardware ( τα laptop χαλάνε εύκολα εάν τα ζορίζεις 24/7 3d rendering και βάρη gaming και δεν είναι φτιαγμένα γίauto ) τότε ναι αστο έτσι και είσαι καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα