Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κι ηθελα καποια στιγμη να αναφερθω σε αυτο.

Καθολου υπερβολικος αδελφε,εγω και ατομα με πολλες αξιολογησεις να ειναι δε μου λεει κατι,δεν ξερω τι ζωη του καθενος κι η κριτικη που βλεπω,η εκαστοτε αξιολογηση δηλαδη,ειναι απλα η αποψη ενος ατομου βασει μια συναλλαγης που διηρκεσε λιγα λεπτα κι οχι η συνολικη εικονα επομενως και βασει των σημερινων δεδομενων δικαιως να μην θελω να μπαινει στο σπιτι μου ο οποιοσδηποτε και δεν βρισκω λογο να λειτουργησω διαφορετικα απο οτι στην υπολοιπη ζωη μου επειδη ειμαι στο insomnia και το αλλο μελος επισης.

Το insomnia εξαλλου δεν ειναι σε θεση να σε προστατεψει απο αλλα πιο απλα θα σε προστατεψει αν ο αγοραστης ειναι λαμογιο και κανει παραξενες "δουλειες";

Εγω ακομα και σαν αγοραστης δεν παταω σε ξενα σπιτια προτιμω δημοσιους χωρους για ανταλλαγη η συναλλαγη και συνηθως χωρους στους οποιους υπαρχει και αστυνομευση γιατι πολλα εχουν δει τα ματια μου.

Για να μιλησω συγκεκριμενα καποτε ενας φιλος πουλουσε μια καρτα γραφικων και ο αγοραστης του ζητησε επειδη δουλευει ως αργα να περασει απο το σπιτι του για να κανουν και τον ελεγχο,του δινει διευθυνση και ολα καλα μεχρι εδω,καποια στιγμη ομως του ετυχε ενδιαμεσα μια δουλεια οποτε εψαξε στο google να δει που ειναι για να μην αργησει.

Οταν πατησε τη διευθυνση στο streetview η διευθυνση αντιστοιχουσε σε μια μονοκατοικια πολυ παλια που φαινοταν εγκαταλελλειμενη και γυρω της αποθηκες παλιες και παρατημενες νεοδμητες οικοδομες.

Παιρνωντας τον τηλεφωνο να τον ρωτησει που ειναι το σπιτι, γιατι ταχαμ δηθεν του ειπε περασε το πρωι για μια δουλεια ξαφνικη εκει κοντα και ειπε να τσεκαρει τη διευθυνση αλλα δεν βρηκε κατι ο τυπος του απαντησε με ειρωνικο γελακι τυχερουλης εισαι φιλαρακι και του το εκλεισε κι απο τοτε ο αριθμος δεν ξανανοιξε ποτε,οποτε μετρο ή ηλεκτρικο η σε πολυσυχναστο σημειο για συναλλαγη.

Τρομακτικό κάπως αυτό!

• Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κι ηθελα καποια στιγμη να αναφερθω σε αυτο.

Καθολου υπερβολικος αδελφε,εγω και ατομα με πολλες αξιολογησεις να ειναι δε μου λεει κατι,δεν ξερω τι ζωη του καθενος κι η κριτικη που βλεπω,η εκαστοτε αξιολογηση δηλαδη,ειναι απλα η αποψη ενος ατομου βασει μια συναλλαγης που διηρκεσε λιγα λεπτα κι οχι η συνολικη εικονα επομενως και βασει των σημερινων δεδομενων δικαιως να μην θελω να μπαινει στο σπιτι μου ο οποιοσδηποτε και δεν βρισκω λογο να λειτουργησω διαφορετικα απο οτι στην υπολοιπη ζωη μου επειδη ειμαι στο insomnia και το αλλο μελος επισης.

Το insomnia εξαλλου δεν ειναι σε θεση να σε προστατεψει απο αλλα πιο απλα θα σε προστατεψει αν ο αγοραστης ειναι λαμογιο και κανει παραξενες "δουλειες";

Εγω ακομα και σαν αγοραστης δεν παταω σε ξενα σπιτια προτιμω δημοσιους χωρους για ανταλλαγη η συναλλαγη και συνηθως χωρους στους οποιους υπαρχει και αστυνομευση γιατι πολλα εχουν δει τα ματια μου.

Για να μιλησω συγκεκριμενα καποτε ενας φιλος πουλουσε μια καρτα γραφικων και ο αγοραστης του ζητησε επειδη δουλευει ως αργα να περασει απο το σπιτι του για να κανουν και τον ελεγχο,του δινει διευθυνση και ολα καλα μεχρι εδω,καποια στιγμη ομως του ετυχε ενδιαμεσα μια δουλεια οποτε εψαξε στο google να δει που ειναι για να μην αργησει.

Οταν πατησε τη διευθυνση στο streetview η διευθυνση αντιστοιχουσε σε μια μονοκατοικια πολυ παλια που φαινοταν εγκαταλελλειμενη και γυρω της αποθηκες παλιες και παρατημενες νεοδμητες οικοδομες.

Παιρνωντας τον τηλεφωνο να τον ρωτησει που ειναι το σπιτι, γιατι ταχαμ δηθεν του ειπε περασε το πρωι για μια δουλεια ξαφνικη εκει κοντα και ειπε να τσεκαρει τη διευθυνση αλλα δεν βρηκε κατι ο τυπος του απαντησε με ειρωνικο γελακι τυχερουλης εισαι φιλαρακι και του το εκλεισε κι απο τοτε ο αριθμος δεν ξανανοιξε ποτε,οποτε μετρο ή ηλεκτρικο η σε πολυσυχναστο σημειο για συναλλαγη.

Παιδιά, γιατί γράφετε creepypasta χωρίς να προειδοποιείτε; Κυριολεκτικά δεν ξέρω αν το έβγαλες απ'το μυαλό σου, αλλά εμένα δάκρυσαν τα μάτια μου απ'το φόβο και έχω έναν κόμπο στο λαιμό αυτή τη στιγμή... Ποιός ξέρει τι θα γινόταν... Εγώ παιδιά πάντα σε άκρως κεντρικά σημεία, τύπου Σύνταγμα, Πειραιά, Γλυφάδα, Κηφισιά και τέτοια... Δεν το ρισκάρω με τίποτα πραγματικά.... Πω ρε φίλε αυτό ήταν, θα κοιμηθούμε το 2018 πάλι με αυτά που γράφιες... Μαμάαααααααα;;;;;;;

• Like 2
Δημοσ.

Όταν κλείνεται ραντεβού για να πουλήσετε  η να αγοράσετε φροντίστε το σημείο που θα συναντηθείτε να είναι σε κεντρικό μέρος με κόσμο εμπορικό κέντρο καφέ και όχι σε κλειστούς η απομονωμένους  χώρους και αν δεν αισθάνεστε σίγουροι για το άτομο με το οποίο πάτε να κάνετε  την συναλλαγή πάρτε έναν φίλο  σας μαζί η ακυρώστε την συναλλαγή. 

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά, γιατί γράφετε creepypasta χωρίς να προειδοποιείτε; Κυριολεκτικά δεν ξέρω αν το έβγαλες απ'το μυαλό σου, αλλά εμένα δάκρυσαν τα μάτια μου απ'το φόβο και έχω έναν κόμπο στο λαιμό αυτή τη στιγμή... Ποιός ξέρει τι θα γινόταν... Εγώ παιδιά πάντα σε άκρως κεντρικά σημεία, τύπου Σύνταγμα, Πειραιά, Γλυφάδα, Κηφισιά και τέτοια... Δεν το ρισκάρω με τίποτα πραγματικά.... Πω ρε φίλε αυτό ήταν, θα κοιμηθούμε το 2018 πάλι με αυτά που γράφιες... Μαμάαααααααα;;;;;;;

Μακάρι αδελφέ να ήταν φανταστικό αλλά δυστυχώς συνέβη πριν 8 μήνες σε αγγελια απο χρυση ευκαιρια και δεν μπορούσα να μη το πώ.

Το τι θα γινόταν δεν το ξέρουμε αλλα το πιο ευοίωνο σενάριο που σκεφτήκαμε ήταν να τον λήστευαν και να τον παράταγαν,αλλά ποτέ δεν ξέρεις,γι'αυτο προσοχη..

Δημοσ.

ενώ δεν μπορώ να διαφωνήσω ότι είναι 'λογικό' να μην θέλει ο καθένας να μπει ο άλλος σπίτι του, τα ρίσκα στα οποία εκτίθεται ο καθένας είναι τελείως διαφορετικά και δυσανάλογα. π.χ. όταν ο αγοραστής θέλει να αγορασει από ένα επώνυμο πωλητή με 100% θετικές αξιολογήσεις και 12 χρόνια παρουσίας στο insomnia (εγώ), το μέγιστο ρίσκο στο οποίο εκτίθεται ο αγοραστής είναι να μην δουλεύει η κάρτα, δηλαδή κάποια ευρώ (€50 στην περίπτωση μας). Από την άλλη εγώ όταν μου ζητάει άγνωστος και ανώνυμος να μπει στο σπίτι μου;

Τα διαστρευλώνεις λίγο.

Ενώ ξεκινάς λέγοντας πως ουσιαστικά συμφωνείς στο ότι είναι λογικό να μην θέλει ούτε ο καθένας να μπει ο άλλος σπίτι του, στη συνέχεια κάνεις "ανάλυση ρίσκων" συγκρίνοντας εντελώς διαφορετικά πράγματα. Από τη μία αναλύεις την περίπτωση να μην μπει κανένας στο σπίτι κανενός, και από την άλλη την περίπτωση να μπει ο αγοραστής στο σπίτι του πωλητή!

Δημοσ.

Οσον αφορα τα περι σπιτιου συμφωνω καλο ειναι να αποφευγεται....Με εχουν ζαλισει πολλες φορες χρηστες φαντασματα  αν ειναι εφικτη δοκιμη και αλλα τετοια.....Δεν θα μπω ποτε στη διαδικασια αυτη....Αν εχει αμφιβολιες κανενα προβλημα μην παρει αυτο που δινω θα το παρει καποιος αλλος ποτε δεν ειχα προβλημα

Απο τη μερια μου αν ο αλλος ειναι ευγενικος θα ανεβασω φωτογραφιες και βιντεο αν χρειαστει αλλα ως εκει.....

Δημοσ.

Έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα σήμερα ισχύει το "φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά". Το να κάνεις συναλλαγές με κατάθεση εμπεριέχει ρίσκο άλλοι το παίρνουν αυτο το ρίσκο εγώ όχι.

Συναλλαγές χέρι με χέρι όποτε είναι εφικτό και για προϊόντα που μπορούν να ελεγχθούν σε κάποιο δημόσιο χώρο (πχ laptop, κινητά τηλέφωνα, tablet). Για κάρτες γραφικών και δοκιμές στο σπίτι όπως έχει αναφερθεί εδώ εγώ προσωπικά προτιμώ να αγοράσω μια κάρτα 100€ πιο ακριβά απο καταστημα και όχι απο ιδιώτη αγγελία.

Όσο για την αντικαταβολη που έχει ακουστεί εδώ μέσα πως εμπεριέχει κινδύνους γιατί κάποιος μπορεί ενδεχομένως να σου στείλει πχ πέτρες γνωρίζω ότι η ACS σίγουρα επιτρέπει έλεγχο πριν την παραλαβή εφόσον το αναγράφει πάνω στο πακέτο ο πωλητής, Τωρα εάν κάποιος πωλητής αρνηθεί σίγουρα αυτο θα με έκανε να υποψιαστώ ότι κάτι δεν πάει καλά .

Έγραψα σε προηγούμενη ανάρτηση μου "κατάθεση ποτέ και για τίποτα και για κανέναν" και απλά είναι η γνώμη μου για την αντιμετώπιση περιπτώσεων απάτης μετά απο κατάθεση. Δεν προσπαθώ να προτρέψω κανένα να μην κανει κατάθεση δεν προσπαθώ να επιβάλω την άποψη μου ως σωστη. Απλά λέω το τι κανω εγώ.

Απλά σχεδόν καθημερινά στο site υπαρχει και μια ανάρτηση που αφορά εξαπάτηση κάποιου μετά απο κατάθεση και αυτο δίχνει ότι υπαρχει πρόβλημα με το θέμα κατάθεση.

• Like 2
Δημοσ.

Τι ειναι αυτα που γραφετε ρε παιδια,εκει στην Αθηνα ζουγκλα ειναι?Εμεις εδω στην επαρχια ουτε μας περνανε απο το μυαλο τετοια πραγματα.Ακου ο αλλος εδωσε διευθυνση τοποθεσιας θριλερ με προφαση να αγορασει καρτα γραφικων,τι να πω,ουτε στα εργα δεν γινονται αυτα.Εγω πριν 2 χρονια ειχα δει μια αγγελια εδω στο insomnia για μια Sapphire 290,να μην τα πολυλογω μιλησα με το παλικαρι ο οποιος απο το τηλεφωνο μου φανηκε απο την πρωτη στιγμη αψογος(οπως και ειναι) και συμφωνησαμε να προχωρησει η αγορα.Το παλικαρι που πουλουσε την καρτα ειχε καπου στα 90 μηνυματα αλλα ηταν γραμμενος στο φορουμ καιρο με πολλες και αριστες αξιολογησεις.Μεχρι να κανονιστει η αγορα,ηθελε και ενας φιλος μου μια καρτα οποτε συμφωνησαμε για 2(ο συγκεκριμενος ειχε φερει απ' εξω καποιες καινουργιες καρτες και τις εδινε).Με παιρνει την επομενη το πρωι και μου λεει σε λιγο παω ταχυδρομιο και στελνω τις καρτες,του λεω επειδη δεν ειμαι σιγουρος αν θα βρω χρονο σημερα ή αυριο να σου καταθεσω τα χρηματα,περιμενε να σου πω εγω ποτε θα τις στειλεις.Οχι μου λεει,θα σου τις στειλω να σιγουρευτεις οτι ειναι πληρως λειτουργικες και μετα μου κανεις καταθεση.Τι λες ρε του λεω,πας καλα?Μαλωναμε(με την καλη εννοια) κανα τεταρτο στο τηλεφωνο,ακρη δεν εβγαινε.

Τελικα εκεινη την μερα εγω οντως εμπλεξα με την δουλεια και δεν μπορεσα να παω τραπεζα.Την επομενη παλι δεν μπορεσα αλλα κατα τις 13:00 το μεσημερι με παιρνει ο ταχυδρομος και μου λεει εχεις δεμα,ειχε στειλει ο τρελος 500€ καρτες χωρις να του εχω βαλει ακομα τα χρηματα.Επειδη ειχαμε μιλησει καμια 30 φορες στο τηλεφωνο και ειχαμε θαρρος(μιας και ειμαστε και οι δυο απο Καρδιτσα) του τα χωσα κανονικα.Καλα ρε του λεω,πηγες και εστειλες 500€ πραγματα χωρις να σου εχω βαλει ακομα λεφτα?Και που ξερεις του λεω οτι εγω θα στα βαλω?Ε μου λεει παλιο μελος εισαι,απο το ιδιο μερος ειμαστε,αμα τα χασω τα χασα.Του ριχνω κατι φωνες,ρε μην εμπιστευεσαι ετσι του λεω(μιας και πουλαει συχνα πραγματα εδω μεσα),θα την πατησεις καμια μερα.Τελικα τα λεφτα τα κατεθεσα 3 μερες μετα που ειχα τις καρτες στα χερια μου,τοτε καταφερα και βρηκα χρονο να παω τραπεζα.Ενταξει,το παλικαρι ειναι το καλυτερο παιδι που εχω γνωρισει και επικινδυνα φιλοτιμος,αυτο ειναι το θεμα,να υπαρχει φιλοτιμο και εμπιστοσυνη,αμα ο καθενας εχει το μυαλο του στο πονηρο δεν γινεται δουλεια.

• Like 6
Δημοσ.

Πήγα να πάθω το ανάλογο με το αυτοκίνητο μου πριν κανα 2 μηνο. Ευτυχώς δεν τσίμπησα.. παρόλα αυτά την περασμένη εβδομάδα γνωστός μου έπαθε το ίδιο και την πάτησε. Η έρευνα μέσω αστυνομίας παρέπεμψε σε αθιγγανους ..

Δημοσ.

Πήγα να πάθω το ανάλογο με το αυτοκίνητο μου πριν κανα 2 μηνο. Ευτυχώς δεν τσίμπησα.. παρόλα αυτά την περασμένη εβδομάδα γνωστός μου έπαθε το ίδιο και την πάτησε. Η έρευνα μέσω αστυνομίας παρέπεμψε σε αθιγγανους ..

Δηλαδή τί έγινε, για πες !!!!!!!!!!!

Δημοσ.

Της έδωσε στο χέρι απόδειξη κατάθεσης και το άτοκο του έδωσε κλειδιά και εξουσιοδότηση. Όταν δεν μπήκαν λεφτά αυτός δεν σήκωνε τηλέφωνα κλπ , με μια μικρή έρευνα βρέθηκε το ιστορικό του. Ο τύπος ακόμα δεν έχει δώσει δραχμή

Δημοσ.

Να ενημερώσω και εγώ με τη σειρά μου για τον συγκεκριμένο τύπο.Πριν μερικές ημέρες (ανήμερα πρωτοχρονιάς) έλαβα τηλέφωνο για το MacBook Pro που έχω βάλει προς πώληση εδώ στο insomnia. Ο συγκεκριμένος μου συστήθηκε με το όνομα Βασίλης και από τη φωνή του κατάλαβα ότι πρόκειται για πιτσιρικά(όχι μεγαλύτερο από 24-25 χρονών). Ζήτησε να του δώσω αρ.λογαριασμού για να κάνει την κατάθεση των χρημάτων.Μάλιστα για να με δελεάσει, προσφέρθηκε να μου στείλει με email φωτοτυπία της ταυτότητάς του, ενώ την ίδια στιγμή, με έπαιρνε και χωρίς απόκρυψη για να μην κινήσει υποψίες.Σαν δικαιολογία ανέφερε τα Capital Control, ότι δηλαδή δεν μπορεί να πάει να σηκώσει τόσα πολλά μετρητά για να μου τα καταθέσει στο λογαριασμό μου, γιαυτό και ανέφερε ότι θα τα στείλει μέσω e-Banking.Μετά από μερικές ημέρες πήρε ξανά τηλέφωνο για να με ενημερώσει ότι έκανε τη μεταφορά χρημάτων.Μάλιστα μου έστειλε με email το αποδεικτικό μεταφοράς για να με πείσει ότι έκανε τη μεταφορά.Περιττό να αναφέρω ότι τα χρήματα δεν έφτασαν ποτέ.Περιττό να πω ότι πρόκειται για απατεώνα.Επειδή λοιπόν από την αρχή μου μύριζε η υπόθεση ανέλαβα δράση.Πρώτον δεν έστειλα το μηχάνημά μου χωρίς να δω χρήματα στο λογαριασμό μου.Δευτερον απευθύνθηκα στην υποτιθέμενη τράπεζα στην οποία είναι πελάτης(τράπεζα αττικης) για να βεβαιωθώ για την κίνηση και την επαλήθευση του λογαριασμού του.Συμπεράσματα μετά το πέρας της ερευνάς μου. Ο συγκεκριμένος πλαστογράφησε μια απόδειξη μεταφοράς χρημάτων(και μάλιστα με τρόπο πρόχειρο) στην οποία μπορεί με μια πρώτη ματιά να φαίνεται γνήσια αλλά δεν περιείχε τον κωδικό συναλλαγής(βασικό στοιχείο σε διατραπεζικές συναλλαγές) όπως επίσης έβαλε και ανύπαρκτο αριθμό λογαριασμού(IBAN).Μεγάλη προσοχή λοιπόν.Ελπίζω να το πιάσουν το τσογλάνι.Βρίσκομαι στη διάθεση του καθε ενός που χρειάζεται πληροφορίες για το συγκεκριμένο ζήτημα.

• Like 4
Δημοσ.

Να ενημερώσω και εγώ με τη σειρά μου για τον συγκεκριμένο τύπο.Πριν μερικές ημέρες (ανήμερα πρωτοχρονιάς) έλαβα τηλέφωνο για το MacBook Pro που έχω βάλει προς πώληση εδώ στο insomnia. Ο συγκεκριμένος μου συστήθηκε με το όνομα Βασίλης και από τη φωνή του κατάλαβα ότι πρόκειται για πιτσιρικά(όχι μεγαλύτερο από 24-25 χρονών). Ζήτησε να του δώσω αρ.λογαριασμού για να κάνει την κατάθεση των χρημάτων.Μάλιστα για να με δελεάσει, προσφέρθηκε να μου στείλει με email φωτοτυπία της ταυτότητάς του, ενώ την ίδια στιγμή, με έπαιρνε και χωρίς απόκρυψη για να μην κινήσει υποψίες.Σαν δικαιολογία ανέφερε τα Capital Control, ότι δηλαδή δεν μπορεί να πάει να σηκώσει τόσα πολλά μετρητά για να μου τα καταθέσει στο λογαριασμό μου, γιαυτό και ανέφερε ότι θα τα στείλει μέσω e-Banking.Μετά από μερικές ημέρες πήρε ξανά τηλέφωνο για να με ενημερώσει ότι έκανε τη μεταφορά χρημάτων.Μάλιστα μου έστειλε με email το αποδεικτικό μεταφοράς για να με πείσει ότι έκανε τη μεταφορά.Περιττό να αναφέρω ότι τα χρήματα δεν έφτασαν ποτέ.Περιττό να πω ότι πρόκειται για απατεώνα.Επειδή λοιπόν από την αρχή μου μύριζε η υπόθεση ανέλαβα δράση.Πρώτον δεν έστειλα το μηχάνημά μου χωρίς να δω χρήματα στο λογαριασμό μου.Δευτερον απευθύνθηκα στην υποτιθέμενη τράπεζα στην οποία είναι πελάτης(τράπεζα αττικης) για να βεβαιωθώ για την κίνηση και την επαλήθευση του λογαριασμού του.Συμπεράσματα μετά το πέρας της ερευνάς μου. Ο συγκεκριμένος πλαστογράφησε μια απόδειξη μεταφοράς χρημάτων(και μάλιστα με τρόπο πρόχειρο) στην οποία μπορεί με μια πρώτη ματιά να φαίνεται γνήσια αλλά δεν περιείχε τον κωδικό συναλλαγής(βασικό στοιχείο σε διατραπεζικές συναλλαγές) όπως επίσης έβαλε και ανύπαρκτο αριθμό λογαριασμού(IBAN).Μεγάλη προσοχή λοιπόν.Ελπίζω να το πιάσουν το τσογλάνι.Βρίσκομαι στη διάθεση του καθε ενός που χρειάζεται πληροφορίες για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Καλά, κι αυτός δεν ξέρει ότι όλα τα τηλέφωνα είναι ταυτοποιημένα πια και θα τον βρίσκανε στο τέλος άμα έκανες άρση απορρήτου; Τόσο ηλίθιος είναι; Για 1000 ευρώ να μπει μέσα;; ... Τι άνθρωποι υπάρχουν...

Δημοσ.

Καλά, κι αυτός δεν ξέρει ότι όλα τα τηλέφωνα είναι ταυτοποιημένα πια και θα τον βρίσκανε στο τέλος άμα έκανες άρση απορρήτου; Τόσο ηλίθιος είναι; Για 1000 ευρώ να μπει μέσα;; ... Τι άνθρωποι υπάρχουν...

Σιγά μη μπει μέσα...νομίζω αρκετοί το έχουν σύστημα, δεν φοβούνται.

Δημοσ.

Σιγά μη μπει μέσα...νομίζω αρκετοί το έχουν σύστημα, δεν φοβούνται.

Δηλαδή άμα τον βρουν δε θα του ασκηθούν οι ανάλογες ποινές; Δηλαδή τι διαφορά έχει αυτό απ'το να μπεις σε ένα public και να αρχίζεις να παίρνεις ό,τι βρίσκεις μπροστά σου ή να ψειρίζεις κινητά στο δρόμο; 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...