skiabox Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Χάλασε τελευταία. Για την ακρίβεια τα τελευταία 3-4 χρόνια. Και μόνο τα απίστευτα υψηλά σκορ να δείτε και τα ρεκόρ που έχουν σπάσει, τα λένε όλα. Χθες ξεπεράστηκαν μετά από μισό αιώνα οι 42 πόντοι που είχε βάλει ο Chamberlain το 1962 (και μάλιστα από δύο παίκτες). Θυμάμαι τα πρώτα All Star game που είχα δει στα τέλη 80s, αρχές 90s και σπανίως να πήγαιναν πάνω από τους 135-140 πόντους. Δεν είχαμε πάντα ντέρμπι αλλά γενικά υπήρχε μεγαλύτερος ανταγωνισμός και σοβαρότητα. Τώρα είναι όλοι σε φάση "όλοι φιλαράκια και όσο πιο πολλά καρφώματα και τρίποντα, τόσο καλύτερα". Για του λόγου το αληθές ιδού όλα τα προηγούμενα αποτελέσματα των All Star game. Όχι πολύ μακρυά (το 2001) ο αγώνας έληξε 111-110, στο χαμηλότερο σκορ των τελευταίων 40 χρόνων. Πολλοί Αμερικάνοι ίσως να απολαμβάνουν αυτό το πράγμα που μόνο μπάσκετ δεν είναι (αγγίζει τα όρια του σιχαμερού streetball), αλλά ειδικά οι Ευρωπαίοι δεν καταλαβαίνω πως αντέχουν να το βλέπουν. Και πάλι πάντως είναι 2 ταχύτητες πάνω από οτιδήποτε ευρωπαϊκό. Αν δεις Ευρωπαίους παίκτες μετά νομίζεις ότι βλέπεις slow motion. Μόνο η προπόνηση που κάνουν οι Αμερικάνοι κάνει τη διαφορά (μου έχουν σκάσει κάτι σχετικά βιντεάκια στο youtube και έχω πάθει πλάκα). https://www.youtube.com/watch?v=g81HgK_kxCw&t=63s
nzeppos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Είχα βάλει πριν καμια βδομάδα και έβλεπα παράλληλα ένα αγώνα ΝΒΑ (νομίζω Bucks ή Celtics) και έναν της Ευρωλίγκα (νομίζω Παναθηναϊκός αλλά δεν έχει σημασία). Ο δεύτερος ήταν πραγματικά σαν να βλέπω μπάσκετ σε αργή κίνηση, σαν να είχε κάποιο πρόβλημα ο browser. Επιθέσεις στα 20 δευτερόλεπτα, εννιά παίκτες να κάθονται να κοιτάνε την μπάλα, ένας να τη σκάει μέχρι να ανοίξει γούβα στο παρκέ και στο ημίχρονο κλασικά η μία από τις δύο ομάδες να αγκομαχάει να φτάσει τους 30 πόντους. Πονέσανε τα μάτια μου. Τεράστιο respect στον Nate Robinson, τη μεγαλύτερη καρδιά του ΝΒΑ, μακάρι να επιστρέψει ακόμα καλύτερος. Κατά τ' άλλα, να κάνω μια μικρή σύγκριση, βρείτε τις διαφορές. Πριν: και μετά:
Rabican Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 θελω να δω τι θα κανει ο στεφ στον επομενο αγωνα warriors bucks, μετα το poster put back!!!! :P
pontez2 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Πολλοί Αμερικάνοι ίσως να απολαμβάνουν αυτό το πράγμα που μόνο μπάσκετ δεν είναι (αγγίζει τα όρια του σιχαμερού streetball), αλλά ειδικά οι Ευρωπαίοι δεν καταλαβαίνω πως αντέχουν να το βλέπουν. Τα τελευταία 4 χρόνια, έχω τη τύχη να έχω παρακολουθήσει live (μέσα από το γήπεδο δηλαδη), 3 παιχνίδια nba με το τελευταίο να ειναι το Brooklyn vs Houston Rockets. Oι εντυπώσεις μου: 1. Από τη στιγμή που πλησιάζεις σε ένα γηπεδο του ΝΒΑ μέχρι τη στιγμη που αποχωρείς, καταλαβαίνεις οτι μπαίνεις σε μια ζώνη θεάματος. Τα πάντα ειναι διαμορφωμένα στο πλαίσιο μιας τεράστιας βιομηχανίας ψυχαγωγίας. 2. Ο κόσμος μέσα στο γήπεδο περιλαμβάνει τους πάντες. Aπό τον vip που πιθανον να κάθεται δίπλα σου, μέχρι και τον απλό μέσο Αμερικάνο. 3. Διαγωνισμοί, κάμερες πάνω σου, πεντακάθαρα τα πάντα, καμία ουρά για τουαλέτες, για ψώνια μέσα στο γήπεδο, σουβενιρ κτλ κτλ 4. Αγωνιστικά, οι παίχτες καρφώνουν, ταπώνουν, δινουν τυφλές ασίστ και ρίχνουν σουτ απ τον θεό. Αν μάλιστα είναι υπό πίεση ξεσηκώνεται το γήπεδο. Επίσης όλα γίνονται με απίστευτη ταχύτητα. Δε παίζει να δεις αγωνα μπάσκετ ΝΒΑ και να σε πάρει ο ύπνος. 5. Ζωνες κτλ δεν έχουν καμία ελπιδα σωτηρίας, ειδικά όταν ο μέσος nbaερ έχει ποσοστό ευστοχίας 30%. Ε αμα σου κάτσει να έχεις και καναν Curry αντίπαλο έχουν διαλυθεί τα πάντα. Όταν ειδα live πρωτη φορά κατάλαβα πως δε γινεται κάποιος παιχτης να κάθεται στην άμυνα χωρις να μαρκάρει παίχτη. 6. Ο μέσος nbaer ειναι γρήγορος, πολύ γυμνασμένος, αλτικός και εύστοχος. Εαν δεν είναι εύστοχος, έχει κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που τον κάνει καλό για να παίζει εκεί. Δε μπορει να παίξει οποιος και όποιος. Καταλήγω στο ότι το μπάσκετ στις ΗΠΑ ειναι θέαμα που στηρίζεται στα αθλητικά προσόντα των αθλητών και ως τέτοιο πρέπει να το κρίνουμε. Εννοείται οτι για να ξεχωρίσει ένας παίχτης εκεί πρέπει να ειναι και οξυδερκής. Φυσικά δε μπορουν όλοι να τα έχουν όλα, για αυτό και ξεχωρίζουμε Τζορνταν, Μάτζικ, Λεμπρον κ.ο.κ. Το μπάσκετ στην Ευρώπη είναι διαφορετικό. Στην Ελλάδα επειδή όλοι θέλουμε να ειμαστε προπονητές, θα είμασταν ικανοί να έχουμε πεντάδα με Λεμπρον, Καρρυ, χαρντεν, Ντουραντ και paul και να ψάχνουμε να βρουμε ενα σύστημα βασιζόμενο στην άμυνα ζωνης με στόχο τη νίκη ακόμα και αν πρέπει να σπαταλάμε ολη την επίθεση. Εμένα το σύγχρονο Ευρωπαικο μπάσκετ μου προκαλεί σε μεγάλο βαθμό βαρεμάρα. Αυτό βέβαια έγινε από τη στιγμη που ειδα live NBA. 2
margaritagr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Τα παραπανω ισχυουν, μιλαμε για μεγαλες διαφορες και σε επιπεδο παιχτων και τροπου παιχνιδιου και πλασαρισματους του ολου προιοντος. Καποιος που αγαπα το μπασκετ θεωρω πως μπορει να εκτιμησει και τις δυο "σχολες". Μου αρεσει ο ρυθμος, το trash talking, οι τρομερες φασεις στο nba αλλα παραλληλα μου αρεσει και το σκεπτομενο παιχνιδι, τα συστηματα. Βεβαια υπαρχουν και τα κακα ματς που πονανε τα ματια σου , αλλα αυτο πανω κατω υπαρχει σε ολα τ αθληματα... Απλα στο nba δε γινεται να δεις "κακο" παιχνιδι. Παντα θα χει ενταση , παντα θα χει τσαμπουκα, παντα θα χει στοπ και καρφωματα. Θα ηθελα παρα πολυ να ζησω αυτη την εμπειρια . 2
Rabican Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 εχοντας παρακολουθησει καμποσα ματσακια ΝΒΑ τα τελευταια χρονια, οφειλω να πω οτι υπαρχει μεγαλη (και ευκολα αντιληπτη) διαφορα στους αγωνες regular season (ειδικα αρχες της σεζον) με αυτους των Playoffs. Αρκετες φορες και αγωνας προς τα τελη της regular season οπου κρινεται η συμμετοχη στα playoffs ειναι παρομοιος με playoff games. ειναι σα να παντανε ενα κουμπακι και ξαφνικα παιζουν πιο σκληρα, πιο δυναμικα, δινουν βαση στην αμυνα, θα παιξουν και συστηματα. η regular season ειναι σαν μια λιγο πιο σκληρη προπονηση.. και να χασεις κανα ματσακι κλαιν μαιν.. παμε στο επομενο, υπαρχουν 82 ματς. on the other hand, στα playoffs καθε παιχνιδι ειναι φωτια.. δεν υπαρχει περιπτωση σε παιχνιδι playoff να σε παρει ο υπνος, σε αντιθεση με κατι τελειωμενα ματς regular season τυπου "Nets Lakers" που νομιζω και να με πληρωναν δε θα εβλεπα! βασικα οταν καποιες ομαδες κανουν tanking ξεροντας οτι προκειται για χαμενη χρονια, παιζουν υπερβολικα βαρετα. βλεπεις να κατεβαζει μπαλλα ο point guard και χωρις πασα στα 20 δευτερολεπτα σηκωνεται για τριποντο. αν το εκανε αυτο στην ευρωπη ο καθε Μελιτζανας/Σοφος/Σφαιρο/Ιτουδης κλπ κλπ θα τον ειχε πεταξει εξω στην επομενη επιθεση, ακομη και αν το ειχε κολλησει.. 4
rus Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Και πάλι πάντως είναι 2 ταχύτητες πάνω από οτιδήποτε ευρωπαϊκό. Αν δεις Ευρωπαίους παίκτες μετά νομίζεις ότι βλέπεις slow motion. Μόνο η προπόνηση που κάνουν οι Αμερικάνοι κάνει τη διαφορά (μου έχουν σκάσει κάτι σχετικά βιντεάκια στο youtube και έχω πάθει πλάκα). Δεν ειναι μονο η προπονηση. Ως γνωστο, οι μαυροι εχουν μεγαλύτερες φυσικες δυναμεις από τους λευκους.
mad-proffessor Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Το ευρωπαικο μπασκετ ειναι εκτρωμα και το οφειλουμε στο τιτανομεγιστο μαλκοβιτς που πηρε τους χτίστες και τους εβαζε να παιζουν αμυνες ζωνης για να παει το ματς στους 50 ποντους. Ακολουθησαν οι εγχωριοι κοουτς που ειδαν οτι με αμυνα και χωρις επιθετικο ταλεντο ερχονται οι διακρισεις. Δεν ειναι θεαμα οταν ενα παιχνιδι 40 λεπτων γινεται 2ωρο απο τα φαουλ. Ενας αθλητικός NBAer ηρθε περισυ(white)και βγηκε ευκολα MVP. Εδω οι αθλητικοι παιζουν αμυνα και ειναι αργοι, προτιμω ενα παιχνιδι ποδοσφαιρου που δεν υπαρχουν συνεχεια διακοπες, καθυστερησεις ενω εχει και καποιο ρυθμο. Σιγουρα το NBA ειναι διαφημιση του μπασκετ.
nzeppos Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Τα τελευταία 4 χρόνια, έχω τη τύχη να έχω παρακολουθήσει live (μέσα από το γήπεδο δηλαδη), 3 παιχνίδια nba με το τελευταίο να ειναι το Brooklyn vs Houston Rockets. Oι εντυπώσεις μου: 1. Από τη στιγμή που πλησιάζεις σε ένα γηπεδο του ΝΒΑ μέχρι τη στιγμη που αποχωρείς, καταλαβαίνεις οτι μπαίνεις σε μια ζώνη θεάματος. Τα πάντα ειναι διαμορφωμένα στο πλαίσιο μιας τεράστιας βιομηχανίας ψυχαγωγίας. 2. Ο κόσμος μέσα στο γήπεδο περιλαμβάνει τους πάντες. Aπό τον vip που πιθανον να κάθεται δίπλα σου, μέχρι και τον απλό μέσο Αμερικάνο. 3. Διαγωνισμοί, κάμερες πάνω σου, πεντακάθαρα τα πάντα, καμία ουρά για τουαλέτες, για ψώνια μέσα στο γήπεδο, σουβενιρ κτλ κτλ 4. Αγωνιστικά, οι παίχτες καρφώνουν, ταπώνουν, δινουν τυφλές ασίστ και ρίχνουν σουτ απ τον θεό. Αν μάλιστα είναι υπό πίεση ξεσηκώνεται το γήπεδο. Επίσης όλα γίνονται με απίστευτη ταχύτητα. Δε παίζει να δεις αγωνα μπάσκετ ΝΒΑ και να σε πάρει ο ύπνος. 5. Ζωνες κτλ δεν έχουν καμία ελπιδα σωτηρίας, ειδικά όταν ο μέσος nbaερ έχει ποσοστό ευστοχίας 30%. Ε αμα σου κάτσει να έχεις και καναν Curry αντίπαλο έχουν διαλυθεί τα πάντα. Όταν ειδα live πρωτη φορά κατάλαβα πως δε γινεται κάποιος παιχτης να κάθεται στην άμυνα χωρις να μαρκάρει παίχτη. 6. Ο μέσος nbaer ειναι γρήγορος, πολύ γυμνασμένος, αλτικός και εύστοχος. Εαν δεν είναι εύστοχος, έχει κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που τον κάνει καλό για να παίζει εκεί. Δε μπορει να παίξει οποιος και όποιος. Καταλήγω στο ότι το μπάσκετ στις ΗΠΑ ειναι θέαμα που στηρίζεται στα αθλητικά προσόντα των αθλητών και ως τέτοιο πρέπει να το κρίνουμε. Εννοείται οτι για να ξεχωρίσει ένας παίχτης εκεί πρέπει να ειναι και οξυδερκής. Φυσικά δε μπορουν όλοι να τα έχουν όλα, για αυτό και ξεχωρίζουμε Τζορνταν, Μάτζικ, Λεμπρον κ.ο.κ. Το μπάσκετ στην Ευρώπη είναι διαφορετικό. Στην Ελλάδα επειδή όλοι θέλουμε να ειμαστε προπονητές, θα είμασταν ικανοί να έχουμε πεντάδα με Λεμπρον, Καρρυ, χαρντεν, Ντουραντ και paul και να ψάχνουμε να βρουμε ενα σύστημα βασιζόμενο στην άμυνα ζωνης με στόχο τη νίκη ακόμα και αν πρέπει να σπαταλάμε ολη την επίθεση. Εμένα το σύγχρονο Ευρωπαικο μπάσκετ μου προκαλεί σε μεγάλο βαθμό βαρεμάρα. Αυτό βέβαια έγινε από τη στιγμη που ειδα live NBA. Να σημειώσω ότι αναφερόμουνα αποκλειστικά στο All Star game και όχι στους κανονικούς αγώνες ΝΒΑ. Θα προσέθετα δε ότι όσοι προτιμούν το ευρωπαϊκό μπάσκετ από το ΝΒΑ, συνήθως δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τα playoff του τελευταίου. Όσο και να μην αρέσει σε κάποιον μια σούπα Timberwolves-Nets στα μέσα Δεκεμβρίου, ένας οποιοσδήποτε αγώνας playoff είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση και έτη φωτός μπροστά από τα καλύτερα δείγματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τα περί "σκεπτόμενου μπάσκετ" τα γράφω εκεί που δεν πιάνει το μελάνι. Δεν είναι τίποτα άλλο παρά η καραμέλα όσων έχουν να δουλέψουν με παίκτες χαμηλότερου ταλέντου και φυσικών προσόντων. Δεν θα συμφωνήσω ότι το σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι "έκτρωμα". Έχει βελτιωθεί πολύ τα τελευταία 10-15 χρόνια, οι παίκτες είναι πλέον αρκετά πιο γυμνασμένοι και γρήγοροι, οι ψηλοί έχουν σουτ, η μπάλα γυρίζει πιο γρήγορα και η (κατά καιρούς καταστροφική) επίδραση των Σέρβων προπονητών έχει ελαττωθεί κάπως (επιτέλους!). Γενικά είναι σε καλό δρόμο όμως έχει μεγάλη απόσταση να διανύσει ακόμα. Για το σημερινό ποδόσφαιρο, πραγματικά απορώ πως αντέχει ο οποιοσδήποτε να κάθεται να βλέπει αυτό το πράμα. Πλέον δεν έχω όρεξη να δω ούτε τελικό Champions League χωρίς παρέα. Δεν αντέχεται με τίποτα. Το μόνο που με ελκύει είναι τα τοπικά πρωταθλήματα, φυσικά όχι για την ποιότητα του θεάματος αλλά για διαφορετικούς λόγους (άφθονα γέλια με σουτ που καταλήγουν στο διπλανό χωράφι, πλάκες στην εξέδρα με μεθυσμένους φίλαθλους κλπ). αν το εκανε αυτο στην ευρωπη ο καθε Μελιτζανας/Σοφος/Σφαιρο/Ιτουδης κλπ κλπ θα τον ειχε πεταξει εξω στην επομενη επιθεση, ακομη και αν το ειχε κολλησει.. Τα ίδια ισχύουν και στο αμερικάνικο κολεγιακό πρωτάθλημα. Γενικά οπουδήποτε ο προπονητής είναι πάνω από τους παίκτες (διαφωνώ καθέτως και ανυπερθέτως). Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2017 από nzeppos
Zerg13 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Ήταν πάντοτε τόσο σαχλαμάρα το All Star ή χάλασε τελευταία; Εντάξει, δεδομένα το παρελθόν το εξωραΐζουμε με το νου μας, αλλά μου φάνηκε πάρα πολύ σαχλό φέτος. Δεν σου λέω να τραυματιστούν, θα δώσουν και το θέαμα, αλλά από ένα σημείο και μετά πρέπει να θυμίζει και λίγο μπάσκετ αυτό που βλέπεις. Πολύ αλάνα μου φάνηκε. Παντα ετσι ηταν. Streetball παιζουν σε κατι τετοια exibitions. Πανω κατω...Πηρες τους κωδικους της cosmote;
Rabican Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 o Harden παντως πρεπει να τον εχει λιγο αχτι τωρα.. σοβαρα, παιζει να τον στραβοκοιταξε μετα τα κλεψιματα που του εκανε. κι ο Curry το ιδιο!
margaritagr Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Ε εντάξει ειναι λιγο μαλάκια τύπου "τι ήρθε ο πιτσιρικάς να κάνει" Αλλα οκ το παλικάρι πετάει στα σύννεφα τι να λέμε τωρα 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Super Moderators Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 "Tryharder" πιστεύω ότι θα τον έλεγα...
pontez2 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2017 Αν έχει κάποια σημασία πάντως, στις ΗΠΑ όσοι ασχολούνται με το ΝΒΑ, γνωρίζουν καλά τον Αντετοκούμπο και τα περιθώρια βελτίωσής του. Το ότι έπαιξε στο all star game μόνο τυχαίο δεν ειναι και το αναφέρω αυτό διότι έχουμε την τάση να υποβιβάζουμε οτιδήποτε έχει να κάνει με επιτυχία του Ελληνικου αθλητισμού. Να σημειώσω ότι αναφερόμουνα αποκλειστικά στο All Star game και όχι στους κανονικούς αγώνες ΝΒΑ. Θα προσέθετα δε ότι όσοι προτιμούν το ευρωπαϊκό μπάσκετ από το ΝΒΑ, συνήθως δεν λαμβάνουν υπ' όψιν τα playoff του τελευταίου. Όσο και να μην αρέσει σε κάποιον μια σούπα Timberwolves-Nets στα μέσα Δεκεμβρίου, ένας οποιοσδήποτε αγώνας playoff είναι εντελώς διαφορετική υπόθεση και έτη φωτός μπροστά από τα καλύτερα δείγματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ναι το κατάλαβα αυτό. Απλά κατά τη δική μου άποψη, και επειδή και τα 3 ματς που έχω παρακολουθήσει live δεν ηταν playoff, το θέαμα ηταν εξαιρετικό. Το θεωρώ λογικό διότι εκεινη τη περίοδο δεν έχουν άγχος. Στα playoff οντως, αλλάζει η κατάσταση και ειναι πιο "σφιγμένοι" και προσεκτικοί διότι πάνε για τη νικη. Εδώ όμως ειναι το σπουδαιότερο. Ο μέσος ΝΒΑερ θέλει να κάνει την εντυπωσιακή φάση σε σπουδαίους αγώνες, απέναντι σε δυνατούς αντιπάλους. Αν μπορεί να "εξεφτελίσει" τον αντιπαλο (όσο κολλητος και αν ειναι), τόσο το καλύτερο για αυτον. Ανεβαίνουν οι μετοχές του, η φήμη του κ.ο.κ. Γιαυτο και σε playoff έχουμε δει εξαιρετικά ματς
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα