Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε συνέχεια του θέματος

http://www.insomnia.gr/topic/619332-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-ram-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B5/

είπα να μου κάνω δώρο ένα σετ μνήμες.

Διαβάζοντας είδα ότι πολλοί με chip X48 στην μητρική, όπως και η δική μου ASUS P5E64 WS Evolution,  έχουν βάλει με επιτυχία 4αρια dimms οπότε τόλμησα να το κάνω και εγώ.

Πήρα ακριβώς αυτά:

http://www.skroutz.gr/s/4724309/HyperX-Fury-Red-8GB-DDR3-1333MHz-HX313C9FRK2-8.html

που έχω διαβάσει καλές κριτικές στο internet αλλά δυστυχώς δεν αναγνωρίζονται.

Σε όποια από τις 4 θέσεις και αν βάλω κάποιο dimm το pc δεν κάνει κανένα μπιπ.

Ακούγονται οι ανεμιστήρες που ανάβουν και μένει εκεί. Ούτε στο bios δεν μπορώ να μπω

μήπως με κάποια ρύθμιση να πετύχαινα κάτι.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ή πάνε άχρηστες;

Δημοσ.

Δεν είναι συμβατές. Το έχουμε πει εκατοντάδες φορές εδώ μέσα, λίγες DDR3 στην αγορά είναι συμβατές με μητρικές 775.

Ένα παράδειγμα είναι αυτό.

http://www.skroutz.gr/s/6629950/Crucial-Ballistix-Sport-8GB-DDR3-1600MHz-BLS2C4G3D169DS1J.html

Δημοσ.

Ευχαριστώ.

Άρα την πάτησα...οπότε θα πρέπει να δω τι θα τις κάνω.

Ίσως τις βάλω εδώ μέσα για πώληση.

Δημοσ.

Ετσι και αλλιως δεν εχεις τιποτα να χασεις, κανε ενα  clear cmos και ξαναδοκιμασε τες

Το δοκίμασα και αυτό αλλά δεν δούλεψε

Αν δεν έχεις πετάξει-διαλύσει τη συσκευασια δες μήπως μπορείς να τις επιστρέψεις.

Η συσκευασία είναι σε πολύ καλή κατάσταση καθώς μόνο στη μια πλευρά έκοψα την ταινία ασφαλείας.

Επικοινώνησα με το κατάστημα...τους έστειλα φωτογραφίες της συσκευασίας που μου ζήτησαν αλλά απάντησαν ότι: "δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής καθώς το προϊόν δεν είναι εμπορεύσιμο."

2h7hspe.jpg

5qyrr.jpg

2zrfac7.jpg

Μάλλον θα τις βάλω κανά 45αρι στις αγγελίες μπας και φύγουν

Δημοσ.

Εγώ θα έλεγα να επικοινωνήσεις απ' ευθείας με την εταιρεία, λέγοντάς τους ότι δεν είναι συμβατές με το μοντέλο της μητρικής σου και ότι το κατάστημα δεν τις αλλάζει παρότι είναι αχρησιμοποίητες, μήπως και στις αλλάξουν με αντίστοιχες συμβατές.

Δημοσ.

Για να λυσουμε αυτο το θεμα μια και καλη παιδες.. ολες οι 775 DDR3 μητρικες (με ισως μια μικρη εξαιρεση μητρικες με chipset sli 790i) δε διαβαζουν τις καινουργιες μνημες και ο λογος ειναι ο εξης απλος:

Ολες οι καινουργιες μνημες ειναι HIGH DENSITY.. αυτο πολυ απλα σημαινει οτι οι καινουργιες μνημες εχουν μονο 8 chip απο τη μια πλευρα (φαινεται ακομα και εαν εχουν heatsink αν κοιταξεις προσεκτικα απο την κατω πλευρα που κουμπωνει στη μητρικη) 

Οι αντιστοιχες LOW DENSITY εχουν 8 chip απο τη μια και αλλα 8 απο την αλλη

Αυτος ειναι ο πιο απλος τροπος να καταλαβετε αν οι μνημες που θελετε να αγορασετε θα ειναι συμβατες ή οχι

Το παραπανω παραδειγμα αφορα sticks των 4GB..

Για χωρητικοτητες 1 - 2GB και high density να ειναι σπανια θα εχετε καποιο προβλημα

Για οποιαδηποτε απορια pm :)

Δημοσ.

Κάποια καταστήματα τις δέχονται πίσω. Από ποιο κατάστημα τις πήρες για να γνωρίζουμε?

Κάνε και αυτό που λέει ο dancer_69. Δεν χάνεις τίποτε.

Δημοσ.

Επικοινώνησα με το κατάστημα και δεν τις δέχονται πίσω αλλά δεν λέω το όνομα του

καθώς δεν γνωρίζω αν επιτρέπεται από τους κανονισμούς του φόρουμ.

Επειδή δέχτηκα πμ να αναφέρω ότι τις έχω βάλει αγγελία

http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/ram/818832-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%B7-ddr3-hyperx-fury-2x4gb-1333-cl9-red/

καταρχήν για ανταλλαγή και αν δεν υπάρξουν προσφορές θα τις βάλω για πώληση στα 45 ευρώ.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι απαγορεύεται. Ενημέρωση είναι. Πολλές φορές έχει γίνει. Εδώ έχουμε μαυρίσει καταστήματα και καταστήματα κατά καιρούς. 

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι απαγορεύεται. Ενημέρωση είναι. Πολλές φορές έχει γίνει. Εδώ έχουμε μαυρίσει καταστήματα και καταστήματα κατά καιρούς. 

Για ποιο λογω να τις δεχτει;Ως τι θα τις πουλησει μετα;Σαν καινουργιες, η μεταχειρισμενες;Σαν καινουργιες εσυ θα τις αγοραζες με ανοιγμενη συσκευασια;Γιατι με ανοιγμενη συσκευασια μπορει να  μην χουν δουλεψει καθολου,μπορει να εχουν  δουλεψει ομως απο 1 δευτερολεπτο μεχρι  οσο παει.Δεν εχουν ορομετρητη λειτουργιας.

Δημοσ.

Για ποιο λογω να τις δεχτει;Ως τι θα τις πουλησει μετα;Σαν καινουργιες, η μεταχειρισμενες;Σαν καινουργιες εσυ θα τις αγοραζες με ανοιγμενη συσκευασια;Γιατι με ανοιγμενη συσκευασια μπορει να  μην χουν δουλεψει καθολου,μπορει να εχουν  δουλεψει ομως απο 1 δευτερολεπτο μεχρι  οσο παει.Δεν εχουν ορομετρητη λειτουργιας.

Δεν μπορώ να ξέρω πως λειτουργεί το κάθε κατάστημα αλλά αρκετοί που έχουν επιστρέψει μνήμες τις δέχτηκαν. Όπως π.χ. στο eshop. Τώρα το τι τις κάνουν δεν με ενδιαφέρει. Το έχω ξανά γράψει ότι στις μνήμες μερικά καταστήματα δείχνουν μια ελαστικότητα. Άλλα δεν το κάνουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...