gbouros Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Σε συνέχεια του θέματος http://www.insomnia.gr/topic/619332-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-ram-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%87%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B5/ είπα να μου κάνω δώρο ένα σετ μνήμες. Διαβάζοντας είδα ότι πολλοί με chip X48 στην μητρική, όπως και η δική μου ASUS P5E64 WS Evolution, έχουν βάλει με επιτυχία 4αρια dimms οπότε τόλμησα να το κάνω και εγώ. Πήρα ακριβώς αυτά: http://www.skroutz.gr/s/4724309/HyperX-Fury-Red-8GB-DDR3-1333MHz-HX313C9FRK2-8.html που έχω διαβάσει καλές κριτικές στο internet αλλά δυστυχώς δεν αναγνωρίζονται. Σε όποια από τις 4 θέσεις και αν βάλω κάποιο dimm το pc δεν κάνει κανένα μπιπ. Ακούγονται οι ανεμιστήρες που ανάβουν και μένει εκεί. Ούτε στο bios δεν μπορώ να μπω μήπως με κάποια ρύθμιση να πετύχαινα κάτι. Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω ή πάνε άχρηστες;
Sheogorath Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δεν είναι συμβατές. Το έχουμε πει εκατοντάδες φορές εδώ μέσα, λίγες DDR3 στην αγορά είναι συμβατές με μητρικές 775. Ένα παράδειγμα είναι αυτό. http://www.skroutz.gr/s/6629950/Crucial-Ballistix-Sport-8GB-DDR3-1600MHz-BLS2C4G3D169DS1J.html
gbouros Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Ευχαριστώ. Άρα την πάτησα...οπότε θα πρέπει να δω τι θα τις κάνω. Ίσως τις βάλω εδώ μέσα για πώληση.
dimpa16 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Ετσι και αλλιως δεν εχεις τιποτα να χασεις, κανε ενα clear cmos και ξαναδοκιμασε τες
denis_kos Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Αν δεν έχεις πετάξει-διαλύσει τη συσκευασια δες μήπως μπορείς να τις επιστρέψεις. 1
gbouros Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Ετσι και αλλιως δεν εχεις τιποτα να χασεις, κανε ενα clear cmos και ξαναδοκιμασε τες Το δοκίμασα και αυτό αλλά δεν δούλεψε Αν δεν έχεις πετάξει-διαλύσει τη συσκευασια δες μήπως μπορείς να τις επιστρέψεις. Η συσκευασία είναι σε πολύ καλή κατάσταση καθώς μόνο στη μια πλευρά έκοψα την ταινία ασφαλείας. Επικοινώνησα με το κατάστημα...τους έστειλα φωτογραφίες της συσκευασίας που μου ζήτησαν αλλά απάντησαν ότι: "δυστυχώς δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής καθώς το προϊόν δεν είναι εμπορεύσιμο." Μάλλον θα τις βάλω κανά 45αρι στις αγγελίες μπας και φύγουν
dancer_69 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Εγώ θα έλεγα να επικοινωνήσεις απ' ευθείας με την εταιρεία, λέγοντάς τους ότι δεν είναι συμβατές με το μοντέλο της μητρικής σου και ότι το κατάστημα δεν τις αλλάζει παρότι είναι αχρησιμοποίητες, μήπως και στις αλλάξουν με αντίστοιχες συμβατές.
vandaltheripper Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Για να λυσουμε αυτο το θεμα μια και καλη παιδες.. ολες οι 775 DDR3 μητρικες (με ισως μια μικρη εξαιρεση μητρικες με chipset sli 790i) δε διαβαζουν τις καινουργιες μνημες και ο λογος ειναι ο εξης απλος: Ολες οι καινουργιες μνημες ειναι HIGH DENSITY.. αυτο πολυ απλα σημαινει οτι οι καινουργιες μνημες εχουν μονο 8 chip απο τη μια πλευρα (φαινεται ακομα και εαν εχουν heatsink αν κοιταξεις προσεκτικα απο την κατω πλευρα που κουμπωνει στη μητρικη) Οι αντιστοιχες LOW DENSITY εχουν 8 chip απο τη μια και αλλα 8 απο την αλλη Αυτος ειναι ο πιο απλος τροπος να καταλαβετε αν οι μνημες που θελετε να αγορασετε θα ειναι συμβατες ή οχι Το παραπανω παραδειγμα αφορα sticks των 4GB..Για χωρητικοτητες 1 - 2GB και high density να ειναι σπανια θα εχετε καποιο προβλημαΓια οποιαδηποτε απορια pm
Sheogorath Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Ακομα και με καποιες με 8+8 υπαρχει θεμα. Την εχω πατησει. Καλυτερα σε δοκιμασμενα.
BlueBlood7 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Κάποια καταστήματα τις δέχονται πίσω. Από ποιο κατάστημα τις πήρες για να γνωρίζουμε? Κάνε και αυτό που λέει ο dancer_69. Δεν χάνεις τίποτε.
gbouros Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Επικοινώνησα με το κατάστημα και δεν τις δέχονται πίσω αλλά δεν λέω το όνομα του καθώς δεν γνωρίζω αν επιτρέπεται από τους κανονισμούς του φόρουμ. Επειδή δέχτηκα πμ να αναφέρω ότι τις έχω βάλει αγγελία http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/ram/818832-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%B7-ddr3-hyperx-fury-2x4gb-1333-cl9-red/ καταρχήν για ανταλλαγή και αν δεν υπάρξουν προσφορές θα τις βάλω για πώληση στα 45 ευρώ.
BlueBlood7 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δεν νομίζω ότι απαγορεύεται. Ενημέρωση είναι. Πολλές φορές έχει γίνει. Εδώ έχουμε μαυρίσει καταστήματα και καταστήματα κατά καιρούς.
toyo73 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δεν νομίζω ότι απαγορεύεται. Ενημέρωση είναι. Πολλές φορές έχει γίνει. Εδώ έχουμε μαυρίσει καταστήματα και καταστήματα κατά καιρούς. Για ποιο λογω να τις δεχτει;Ως τι θα τις πουλησει μετα;Σαν καινουργιες, η μεταχειρισμενες;Σαν καινουργιες εσυ θα τις αγοραζες με ανοιγμενη συσκευασια;Γιατι με ανοιγμενη συσκευασια μπορει να μην χουν δουλεψει καθολου,μπορει να εχουν δουλεψει ομως απο 1 δευτερολεπτο μεχρι οσο παει.Δεν εχουν ορομετρητη λειτουργιας.
BlueBlood7 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Για ποιο λογω να τις δεχτει;Ως τι θα τις πουλησει μετα;Σαν καινουργιες, η μεταχειρισμενες;Σαν καινουργιες εσυ θα τις αγοραζες με ανοιγμενη συσκευασια;Γιατι με ανοιγμενη συσκευασια μπορει να μην χουν δουλεψει καθολου,μπορει να εχουν δουλεψει ομως απο 1 δευτερολεπτο μεχρι οσο παει.Δεν εχουν ορομετρητη λειτουργιας. Δεν μπορώ να ξέρω πως λειτουργεί το κάθε κατάστημα αλλά αρκετοί που έχουν επιστρέψει μνήμες τις δέχτηκαν. Όπως π.χ. στο eshop. Τώρα το τι τις κάνουν δεν με ενδιαφέρει. Το έχω ξανά γράψει ότι στις μνήμες μερικά καταστήματα δείχνουν μια ελαστικότητα. Άλλα δεν το κάνουν.
Επισκέπτης Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2016 Επίσης, μία DDR3 RAM που μου έχει δουλέψει κανονικά σε 775 socket είναι η προηγούμενη HyperX : http://www.multirama.gr/prod/anabathmisi/mnimes-ram/kingston-hyperx-blu-khx1333c9d3b1-4g-4-gb-ddr3/prod2251170pp/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα