Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Εχω 2 σκληρους WD red 3TB όπου σαν χωρητικότητα εμφανίζουν παντού 746GB. Όταν λεω παντου εννοώ σε διαχείριση δίσκων και σε ότι πρόγραμμα partitioning/formating εχω βρεί με μία πρόχειρη αναζήτηση στο google. Οι σκληροί συνδεονται με το laptop μεσω ενός docking station.

Ολοκληρη η χωρητικότητα εμφανίστηκε μόνο όταν τοποθετήθηκαν σε ένα κουτί WD My book Studio II. Εκεί με RAID0 φαινονται σαν 6ΤΒ.

Μπορείτε να σκεφτείτε καποιο πρόγραμμα που θα επιλυσει το πρόβλημα και θα εμφανίσει την πραγματική χωρητικότητα;

Επισυναπτεται screen από sentinel

Ευχαριστώ

post-47694-0-35559200-1483002659_thumb.jpg

Δημοσ.

Ναι ρε φίλε αυτός είναι. Αλλα όπως λεει και το sentinel "The detected total capacity 746GB is not correct"

Γνωρίζω ότι όταν λυθείο το πρόβλημα δεν θα γραφει 3072GB αλλα θα γράφει αρκετά λιγότερα. Το πρόβλημα είναι ότι τωρα φαίνονται μόνο τα 746GB. Τα υπολοιπα δεν φαίνονται πουθενά. Ούτε σαν RAW ή μη καταχωρημένα.

ΥΓ: Και βασικά είναι ο δίσκος 5 της φωτό

Δημοσ.

οι δίσκοι αυτοί ηταν στο studio ii και σε raid0;

γενικότερα είναι άδειοι;

εχει γινει φορματ τους σε GPT και οχι MBR μιας και το δευτερο δεν βλέπει 3ΤΒ δισκους και άνω;

Δημοσ.

Oi δισκοι ήταν θεωρητικά σε ενα NAS. Δεν ξερω ακριβως μιας και τωρα τους πήρα. Φαίνονται αδειοι

Στο studio τους εβαλα εγώ, τους είδε σαν raid0 και μετά από ένα γρήγορο format εμφανιστηκε ενα δισκος 5500-5700GB. Προφανως δεν θελω να τους εχω εκεί όμως.

Εχω τη εντύπωση (80%) ότι είναι σε GPT. Θα πρεπει να το επιβεβαωσω το απογευμα. Αυτό που θυμαμαι όμως είναι ότι στο μενου που είναι σαν το επισυναπτόμενο βγάζει 2 δισκους. Disk 1 που δεν είναι τσεκαρισμένο και Disk 2 που είναι.

post-47694-0-81497400-1483005285_thumb.jpg

Δημοσ.

Κάνε boot με live cd/usb linux και σβήσε όλα τα partitions που έχουν αυτοί οι δίσκοι. Μπορείς να το κάνεις με gparted, fdisk κτλ.

Δημοσ.

εφόσον δεν σε απασχολεί το περιεχόμενο των δίσκων, για να μην μπλέκεις με live cd κλπ κατέβασε το aomei partition assistant και κάνε την δουλειά απο εκει πέρα.

βάλε όμως gpt για 3ΤΒ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...