Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερα και καλες γιορτες,

ειμαι πολλα χρονια σε Wind και μενω κοντα στο παλιο αεροδρομιο του ελληνικου.

απο πριν 2 μερες δεν εχω σταθερο και το internet αποσυνδεετε καθε 5 λεπτα.

Πηρα για βλαβη στη Wind και μου λενε οντως κατι παιζει με το χαλκο, αλλα γι'αυτο ειναι υπευθυνος ο Οτε. Ο οποιος θα παει μετα τις 4 Γεναρη για να δει τη βλαβη!!! Περριτο να πω ποσο με εχει χαλασει αυτο το θεμα χρονιαρες μερες. Το συμβολαιο ληγει το Φλεβαρη και κοιταω να παω αλλου.

Ειναι κανενας αλλος κοντα σε αυτες τις περιοχες (Γλυφαδα-Ελληνικο); Τι παροχο χρησιμοποιειτε και ειστε ευχαριστημενοι; VDSL αξιζει (απο αποψη σταθεροτητας); Δεν κοιταω να βαλω τον πιο φθηνο αναγκαστηκα, αλλα τον πιο αξιοπιστο. Αξιζει Nova η Vodafone στην περιοχη; H να προτιμησω Cosmote τελικα;

Ευχαριστω!

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το θέμα του ίντερνετ και των διακοπών που έχεις εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σημείο που στο προσφέρει το (παλαιό χάλκινο) δίκτυο του ΟΤΕ και όχι ο πάροχος (OTE, Wind, Nova, Voda κλπ).

Εάν παίρνεις από το ΑΚ (adsl ή vdsl), θα έχεις το πρόβλημα του μεγάλου μήκους του χάλκινου δικτύου, ενώ εάν παίρνεις vdsl από KV δεν θα έχεις πρόβλημα αφού οι αποστάσεις των χώρων των συνδρομητών από αυτό είναι πολύ μικρές, χωρίς ουσιαστικές επιπτώσεις στην ποιότητα.

Από όσα γνωρίζω, στην περιοχή σου έχει επεκταθεί το νέο δίκτυο του ΟΤΕ και μπορείς να δεις τις νέες καμπίνες στο δικό σου ή στα διπλανά οικοδ. τετράγωνα. Τώρα, πλέον, δίνουν και η Nova και η Wind vdsl από KV σε τιμές προσιτές αλλά και σε προσφορές.

Δημοσ.

Δηλαδη να βεβαιωθω οτι θα μου δινουν απο KV και δεν εχει σημασια ο παροχος;

με το απλο ADSL κλειδωνα στα 15/16 mbits αμα θυμαμαι καλα με τη Wind πριν ξεκινησει αυτο το προβλημα εδω και 3 μερες.

Αλλα γενικως το latency ητανε χαλια σε games (πανω απο 100ms).

Δημοσ.

Κλείδωνες στα 15/16 επειδή βρίσκεσαι σε μικρή απόσταση από το ΑΚ που είναι στη Θράκης.

Με vdsl από KV θα πιάνεις την ονομαστική τιμή (πχ 50/5).

Ψάξε τις προσφορές για vdsl. Ο πάροχος δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αφού όλοι δίνουν μέσω της οπτικής ίνας που καταλήγει στο KV που συνδέεσαι.

Δημοσ.

Αν θες να αλλαξεις γιατι μπορεις να βρεις κατι που συμφερει περισσοτερο εχει καλως.

Αν απλως χαλαδτηκες γιατι σου ειπαν οτι το προβλημα σου πρεπει να το λυσει ο ΟΤΕ γιατι να αλλαξεις, για εκδικηση? Αφου οπως φαινεται αληθεια λενε

Δημοσ.

Χαλαστηκα γιατι κανανε 2 μερες να παραδεχτουνε οτι εχω προβλημα και μετα μου ειπανε: το ειπαμε στο Οτε και νιπτω τας χειρας.

Στην αρχη μου λενε 1 Γεναρη οτι θα πανε, ξαναμιλαω με τις βλαβες και λεω αμα πανε 1η του μηνα εγω θα ντυθω αι βασιλης. Τωρα μου ερχεται και μυνημα που λεει στις 4 και ειδομεν. Περισσοτερο με χαλασε οτι ειχαμε κινητο (της μανας μου), σταθερο και 24αρι για 35 ευρω. Και τωρα ερχονται 50αρες +  στον λογαριασμο γιατι αποφασισανε να το αυξησουνε.

Με αφορμη το Φλεβαρη που τελειωνει το συμβολαιο, θα γυρισω το κινητο σε καρτα. και θα κοιταξω για αλλο παροχο, αφου μονο ετσι συγκινουνται να σου κανουνε καλυτερη προσφορα.

Οποτε θα κοιταω αποκλειστικα για VDSL και να περνω απο KV.

Δημοσ.

Όταν είσαι σε εναλλακτικό πάροχο, πρέπει να γνωρίζεις ότι αυτός ο πάροχος είναι υπέυθυνος για το δίκτυό του (συνήθως με οπτική ίνα) από την κεντρική του εγκατάσταση μέχρι το ΑΚ. Από εκεί και μέχρι το χώρο του συνδρομητή (παλιό χάλκινο δίκτυο) είναι υπεύθυνος ο ΟΤΕ.

Επομένως, σε περίπτωση βλάβης στο δίκτυο του ΟΤΕ, πρέπει να έρθει υπάλληλός του, και δεν ευθύνεται ο πάροχος για την όποια καθυστέρηση.

Έχω γυρίσει τα εταιρικά κινητά που είχα στην Wind σε καρτοκινητά και ένα bonus στη σταθερή σύνδεση με την Wind είναι τα 120' σε κινητά κάθε μήνα σε ένα αριθμό της επιλογής σου και 1GB το μήνα σε ξεχωριστή sim.

Δημοσ.

εχω μια απορια, αμα ημουνα στον Οτε υπαρχει περιπτωση να ερχοντουσαν νωριτερα να το φτιαξουνε;

αντι να με αφησουνε χωρις internet και σταθερο για 10+ μερες;

Δημοσ.

Μπορείς να μην φύγεις από τη Nova, αφού δίνει, πλέον, από KV.

Το θέμα είναι σε πόση απόσταση είσαι από το ΑΚ (Άγιος Κων/νος ή όρια με το Ελληνικό) ώστε να γνωρίζεις αν θα πάρεις από ΑΚ ή KV.

Επειδή έχω καταγράψει τις θέσεις των KV από τη Γούναρη και κάτω, αν θέλεις, στείλε μου τη διεύθυνσή σου με πμ για να σου πω ποια καμπίνα είναι κοντά σου.

Αλλά μπορείς να μάθεις ποια είναι αφού αναγράφεται στο κουτί του ΟΤΕ στο υπόγειο της πολυκατοικίας (συνήθως).

• Like 1
Δημοσ.

οποτε μαλλον δε θα το μετανιωσω αν φυγω απο forthnet

ειτε πας Forthnet ειτε οτε ειτε wind αν πας για vdsl που λογικα θα παρεις απο το Kv αφου δεν εισαι τοσο κοντα για να παρεις απο το αστικο κεντρο (ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ) τοτε ειναι το ιδιο.50/5 Mbit θα συγχρονισεις ή 30/2,5 αναλογως τι θα ζητησεις.εκτος αν ειναι και το kv μακρυα απο εσενα οποτε μπορει να ειναι λιγοτερο.

το vdsl επισης θελει και σωστη καλωδιωση για να παρεις τα μεγιστα.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

• Like 1
Δημοσ.

Δεν πολυ ξερω απο τεχνικα θεματα

Αυτο που με νοιαζει κυριως ειναι να μπορω σε 2-3 συσκευες ταυτοχρονα να βλεπω online video και να μην εχω προβλημα σε online games οπως το fifa

Αν πιανω εστω 30 νομιζω θα ειναι καλα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...