Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χθες πήγα σε δύο νοσοκομεία σε γενικές γραμμές οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν αλλά και αυτοί άνθρωποι είναι.

Υγ

Έφαγα τρελό ψκρυο σήμερα το πρωί μέχρι να βρω ταξί να φύγω από το νοσοκομείο.

• Απαντ. 135
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μην το λες αυτο ,υπαρχουν και οι ανθρωποι που νομιζουν πως βρεχει λεφτα η' υπαρχουν τα λεφτοδεντρα .Οτι γενικα υπαρχουν παροχες που δεν εχουν κοστος και οτι σχεδον ολα ειναι τσαμπα .

Η πλακα δεν ειναι αυτη ομως, η πλακα ειναι οτι ειναι πολλοι αυτοι που το πιστευουν αυτο .

Οχι απλά υπάρχουν.

Είναι το 99%.

Ακόμα και στο insomnia το βλέπεις.

• Like 1
Δημοσ.

Οι μόνες εμπειρίες που έχω και αυτές πολύ λίγες, είναι από επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία σε Ευαγγελισμό και ΚΑΤ. Το ΚΑΤ καλύτερο από τον Ευαγγελισμό.

Συμφωνώ εσχος ο ευαγγελισμος δύο φορές έχω πάει τι μια γιατί έκοψα το χέρι μου και την άλλη βάρη κρύωμα και τις δύο φορές έκατσα πάνω από πέντε ώρες

Απο τα πιο καλά θεωρώ το αττικο πήγα αρκετές φορές εξαιτίας της μητέρας μου .

Δημοσ.

Δε διαφωνώ φυσικά με τη λογική σου. Αλλα πρακτικά δε μπορω να καταλάβω πως άνθρωποι που έχουν τα χρήματα, αντί να έχουν μια αξιοπρεπή περίθαλψη πάνε και περιμένουν ώρες στα επείγοντα , ή νοσηλεύονται σε θαλάμους μ άλλους πέντε, σε ρατζα, κλπ κλπ. Μιλάω γι αυτούς που έχουν τα χρήματα, το τονίζω. Που μπορούν να διαθέσουν ποσό για να έχουν και ιδιωτική,

Περα απο τα χρήματα, υπαρχει και ένας αλλος απλός λόγος, το οτι τα ιδιωτικα Νοσοκομεία προσφέρουν περισσότερες ανέσεις δεν σημαίνει οτι ειναι και καλύτερα σε σχέση με τα Δημόσια στην βασική υπηρεσία που προσφέρουν, που είναι η αποκατάσταση της υγείας ενός ασθενούς.

Ενα πανεπιστημιακό νοσοκομειο εχει συγκεντρωμένη τοσο μεγάλη εμπειρία που το καλυτερο ιδιωτικο δεν μπορει να το ανταγωνιστεί, δεν συμφέρει τον ιδιώτη να επενδύσει σε τομείς που δεν θα φερουν εσοδα και κέρδος.

Αλλωστε απο τις εισφορές που δίνουμε (οσοι δινουν...) λιγα ποσά αναλογικά πανε σε περίθαλψη, το μεγαλύτερο ποσο πάει στις συντάξεις. Αν σε αυτα τα "λίγα" υπήρχε καλύτερη διαχείριση τοτε τα πράγματα θα ήταν αισθητά πιο βελτιωμένα.

Δημοσ.

Κι ομως σε πολλες περιπτωσεις σημαινει και αυτο. Γιατι τα δημοσια υπολειτουργουν με ελαχιστο προσωπικο. Οταν ειναι μια νοσηλευτρια σ ολοκληρο οροφο πως θα φροντισει σωστα τον ασθενη;;; παραδειγμα κρατικου νικαιας και αλεξανδρα.

Επισης οι καθηγητες που χουν τις γνωσεις και την εμπειρια ποσους βλεπουν; αυτους με το μεγαλυτερο φακελακι ισως. Οποτε κι αυτο σαν επιχειρημα ουσιαστικα δεν...

Τα υλικα που χρειαζοντια υπαρχουν; οι σωστες συντηρησεις γινονται; οι απαντησεις ειναι οχι.

Ασε που στη προσπαθεια μειωσης κοστους κανουν οσο το δυνατον λιγοτερες εξετασεις , αν δε εισαι και μιας μεγαλυτερης ηλικιας αντε γεια.

Δυστυχως τα εχω ζησει πολυ εντονα με γιαγιαδες παππουδες σε ευαγγελισμο, αγια ολγα, αγιο σαββα, νιμιτς, αλεξανδρα.

Στη δε γιαγια μου οταν εσπασε το ισχυο, εκανε ΤΡΕΙΣ φορες την εγχειρηση γιατι ενα μηχανημα που εβγαζε τις ακτινες στο χειρουργειο χαλουσε λογω μη συντηρησης. Η γυναικα θα εμενε απο τις πολλες αναισθησιες γιατι εμενε το μηχανημα κι επρεπε να διακοπει η εγχειρηση.

Στην αλλη, τη πηγαμε στα επειγοντα κι ειπαν οτι εχει εγκεφαλικο χωρις καν να το ψαξουν , μετα επειδη μια αξονικη βγηκε καθαρη ειπαν οτι δεν ηταν και ενω νοσηλευτηκε κανα μηνα ποτε δε μας ειπαν τελικα τι προκαλεσε εκεινο το επεισοδιο...

Βλεπεις η γιαγια μου εμεινε με μια αξονικη και κανεις δεν ασχοληθηκε παραιτερω, σε αντιστοιχη περιπτωση στο μετροπολιταν εγιναν περισσοτερες και πιο εξειδικευμενες εξετασεις που εδειξαν το εγκεφαλικο.

Στον ευαγγελισμο πηγαμε το παππου μου σε αθλια κατασταση απο διαβητη και επρεπε να βρεθει γνωστος για να του κανει εισαγωγη ενω εντικειμενικα ο ανθρωπος ΕΠΡΕΠΕ να νοσηλευτει.

Οι ελληνες γιατροι ειναι καλοι αλλα τα ελληνικα νοσοκομεια ειναι ΤΡΙΜΠΟΥΡΔΕΛΑ και πρεπει να σαι πολυ μαζοχας για να τα προτιμας. Πολυ ομως.

• Like 3
Δημοσ.

Το έχω γράψει και αλλού.

Μάλλον θα εξαφανισθεί το ελληνικό έθνος επειδή δε μπορούν πάνω από 2 άτομα να συνεννοηθούν για κάποια κοινή πορεία.

Μέχρι και βιβλίο υπάρχει για τη συλλογική νοημοσύνη :

https://www.amazon.com/Hive-Mind-Your-Nation-s-Matters/dp/150360067X/

Δημοσ.

Οι ελληνες γιατροι ειναι καλοι αλλα τα ελληνικα νοσοκομεια ειναι ΤΡΙΜΠΟΥΡΔΕΛΑ και πρεπει να σαι πολυ μαζοχας για να τα προτιμας. Πολυ ομως.

Στο οτι ειναι μπουρδελα δεν θα διαφωνησω, αλλα στην δική μου εμπειρια, για μια επεμβαση ρουτινας κοντεψαν να με στειλουν στα θυμαρακια στο μεγαλο ιδιωτικο. Και στο τελος προτειναν να με ξανα-κανουν εγχειρηση οταν ειχαν αποθεμα 2 φιαλες αιμα και εγω αιματοκριτη στο 21....Με μαζεψαν και με πηγαν στο πανεπιστημιακο οι δικοι μου γιατι δεν τους εμπιστευονταν, και φυσικα στο ιδιωτικο χαρηκαν γιατι δεν θελουν να χανουν ασθενεις εκει και χαλανε οι στατιστικες. Και μπορει στο κρατικο να μην ειχα TV ή να ειχα αλλα 2 ατομα μαζι, αλλα τουλαχιστον εφυγα ορθιος και οχι ξαπλωτος.

Ο καθένας κανει μονος του κουμαντο στην τσέπη του, αλλα κανενας δεν μπορει να αμφισβητησει τις τεραστιες δυνατοτητες που εχουν καποια κρατικα (οχι το Γ.Ν Ανω ραχουλας....)αρκει να υπάρξει οργνωση και λογοδοσια. Και στην Γερμανια εχει ιδιωτικα, αλλα η υπηρεσίες που προσφέρει ενα κρατικο (η δημοτικο πιο ορθα) νοσοκομειο μπορει να ειναι καλύτερες απο το καλυτερο ιδιωτικο. ΓΙατι και σε ιδιωτικο να πας, η νοοτροπια του "Ελληναρα" συνοδευει και εκει το προσωπικο.

Δημοσ.

Στο οτι ειναι μπουρδελα δεν θα διαφωνησω, αλλα στην δική μου εμπειρια, για μια επεμβαση ρουτινας κοντεψαν να με στειλουν στα θυμαρακια στο μεγαλο ιδιωτικο. Και στο τελος προτειναν να με ξανα-κανουν εγχειρηση οταν ειχαν αποθεμα 2 φιαλες αιμα και εγω αιματοκριτη στο 21....Με μαζεψαν και με πηγαν στο πανεπιστημιακο οι δικοι μου γιατι δεν τους εμπιστευονταν, και φυσικα στο ιδιωτικο χαρηκαν γιατι δεν θελουν να χανουν ασθενεις εκει και χαλανε οι στατιστικες. Και μπορει στο κρατικο να μην ειχα TV ή να ειχα αλλα 2 ατομα μαζι, αλλα τουλαχιστον εφυγα ορθιος και οχι ξαπλωτος.

Ο καθένας κανει μονος του κουμαντο στην τσέπη του, αλλα κανενας δεν μπορει να αμφισβητησει τις τεραστιες δυνατοτητες που εχουν καποια κρατικα (οχι το Γ.Ν Ανω ραχουλας....)αρκει να υπάρξει οργνωση και λογοδοσια. Και στην Γερμανια εχει ιδιωτικα, αλλα η υπηρεσίες που προσφέρει ενα κρατικο (η δημοτικο πιο ορθα) νοσοκομειο μπορει να ειναι καλύτερες απο το καλυτερο ιδιωτικο. ΓΙατι και σε ιδιωτικο να πας, η νοοτροπια του "Ελληναρα" συνοδευει και εκει το προσωπικο.

Σε ολα τα δημοσια νοσοκομεια, υπαρχουν καλοι γιατροι και σκιτζηδες. Το θεμα ειναι 1. ποσο εχουν το μυαλο τους στη λαμογια 2. τις συνθηκες που τους δινουν να δουλεψουν. 

Δημοσ.

Νέα σοκαριστικά στοιχεία για την κατάσταση των ελληνικών νοσοκομείων δίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Εργαζομένων Μιχάλης Γιαννάκος που έχει μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης μετά το επίμαχο ρεπορτάζ στο Guardian για την κατάσταση στο ΕΣΥ.

Ο κ. Γιαννάκος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης επανέλαβε ότι οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις στην Ελλάδα έχουν εκτιναχθεί σε ποσοστά πολύ πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

http://www.thetoc.gr/koinwnia/article/stoixeia-sok-tis-poedin-thanatoi-elleipseis-kai-brwmia-sta-nosokomeia

Ρεπορτάζ guardian http://www.kathimerini.gr/890079/article/epikairothta/ellada/ektenes-reportaz-toy-guardian-gia-to-xaos-twn-ellhnikwn-nosokomeiwn

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λεει καπου εκει μεσα αυτος η που εξεταζει..《προτεραιοτητα /εξεταση στα εφημερευοντα εχουν οι νεοι και μετα ολοι οι αλλοι...》

Ενδονοσοκομειακες λοιμωξεις (π.χ. klebsiella σταφυλλοκοκο) προκαλουνται γιατι ερχεται ο γιατρος/ νοσοκομα και εξεταζει ακουμπαει τον εναν μετα τον αλλον σε ενα δωματιο οροφο..το εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα το θεωρω δεδομενο αφου ειναι μεσα στο νοσοκομειο.

Μονα κρεβατια/σουιτες στα δημοσια δεν παιζει αλλα και στα ιδιωτικα μονο με ακριβες ασφαλειες ή με μεγαλη περιουσια πας..

Σιγουρα οι καθαρισμοι/υγιεινη εστω και με χλωρινη ειναι ελλιπης.

Εχω χασει καθε εμπιστοσυνη απο ιδιωτικα κοστους χιλιαδων ανα ημερα ,απο στρατιωτικα και απο τα απλα δημοσια..

Θελει θρασος πλεον και ελεγχο ολη μερα απο καποιον για να ελεγχεις αν απολυμαινονται οσοι μπαινουν στο δωματιο και να απολυμαινεις μονος σου κρεβατι κομοδινο κουμπια κτλ..

Καταντια γμω το

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

Παιδιά χωρίς παρεξήγηση, διαβάστε λίγο τι προκαλεί τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Γενικά πράγματα μπορείτε να βρείτε στο ιντερνέτ. Μην αφήνετε την φαντασία σας να κλείσει τα κενά.

• Like 1
Δημοσ.

Από γνωστή που δουλεύει σε εταιρία που προμηθεύει τα φίλτρα αέρα στα νοσοκομεία ξέρω ότι έχουν να αλλαχθούν 5 χρόνια ενώ πρέπει να αλλάζονται κάθε χρόνο.

Δημοσ.

Αν υπηρχε μονο ιδιωτικη παλι τα ιδια σκατα θα ταν γιατι θα προσπαθουσαν οι ασφαλιστικες να σε πεταξουν εξω απο το προγραμμα σου για να μην πληρωσουν οταν την χρειαστεις..

βλεπε usa που τρεχουν καναδα κουβα για εγχειρησεις γιατι τελικα τα χιλιαρικα που εχουν για μισθους δεν φτανουν για καποιο προβλημα υγειας..

Υ.γ. αρκετοι εδωσαν δινουν πολλαπλασιες εισφορες απο μ.ο. στο κρατος παρολ αυτα στο ιδιο καζανι βραζουν και αυτοι με ολους...ειτε μειωση συνταξεων ειτε στο θεμα παροχων στην υγεια..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...