GT-MAN Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Και εγώ είμαι μπλεγμένος ανάμεσα στις δύο προσφορές και δεν μπορώ να αποφασίσω. Κλείνω μάλλον σε αυτή του πλαισίου. Πάντως και στην προσφορά του πλαισίου δεν αναφέρεται ο 18-55 VR αλλά ο απλός 18-55. VR είναι 55-200. εγω του πλαισιου εκλεισα και με πηραν να μου πουν οτι δεν θα πααραλαβω σημερα αλλά αυριο μαλλον γιατι εχει εξαντληθει αρκετα η 3300. εγω την θεωρω καλυτερη προσφορα παντως, δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι ο VR φακος, αλλά αν δεν κανω λαθος ο vr ειναι, ωστοσο και παλι καλυτερη προσφορα τη θεωρω, αφου και αυτη χωρις το vr να ειναι κανει 300 με τον κιτ + 185 που κανει ο φακος ο 55-200 + ενα 30 αρι τριποδο και τσαντα, δηλαδη 515... αν ωστοσο ειναι ο 18-55 ο VR τοτε κανει 600 περιπου στο συνολο οποτε μιλαμε για ακομα καλυτερη τιμη.. τωρα οσον αφορα τον 55-200 φακό, ξανα λεω οτι ειναι σχετικο μιας και εξαρταται τη φωτογραφιζεις. αν φωτογραφιζεις κατι που χρειαζεται ο 55-200 τοτε αξιζει. ωστοσο τον παιρνεις σε τιμη μεταχειρισμενου με την προσφορα αυτη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Για να ξεκαθαρίζουμε.. Η μηχανή είναι γενικά καλή (εδώ ένα ρεζουμέ) αλλα όχι τέλειο πακέτο να μην μπορείς να αντισταθείς που λέμε. Ο αισθητήρας της ειναι από τους καλύτερους που κυκλοφορούν και άρα η ποιότητα εικόνας που δίνει χάρη σε αυτόν. Ομως! Ναι υπάρχει όμως και να το διαβάσετε καλά οι ενθουσιώδεις.. 1. ο φακός είναι ο απλούστερος που κυκλοφορεί στην nikon, τουλάχιστον είναι μικρός (μαζεύει). Αποτελεί και δόλωμα για αγορά αργότερα μεγαλύτερου/καλύτερου/ακριβότερου. H έλειψη vr θα πει μερικά στοπ πιο εύκολα κουνημένες φωτογραφίες με χαμηλό φωτισμό (το Vr αν είχε αφορά κούνημα των χεριών όχι των αντικειμένων φυσικά καθώς αυτό δεν αποφεύγεται). Εγω πάντως ζω και χωρίς αυτό σε DSLR. 2. η μηχανή έχει επίτηδες από την nikon περιορισμούς στο χειρισμό (πχ δεν έχει bracketing, δεν έχει άμεσα πλήκτρα λειτουργιών, χωμένα/κρυμμένα χρήσιμα πράγματα σε περίεργες θέσεις στο μενού) και αν ρωτάτε εμένα γενικά εκνευριστικό χειρισμό για DSLR (σε σχέση πχ με canon) αλλά οκ.. όλα συνηθίζονται. Ευτυχώς έχει ενα κακώς τοποθετημένο FN πλήκτρο που μπορείς να το κάνεις κάτι (πχ iso set αλλά δεν είναι όλες οι ρυθμίσεις εκεί). 3. για το βιντεο όσοι δεν είχαν τραβήξει ποτέ βιντεο από dslr ας μην βιάζονται να ενθουσιαστούν. Το κυρίως πρόβλημα δεν είναι η ανάλυση ή τα fps (που είναι ασφαλώς καλά) αλλά ότι αυτοί οι φακοί και η τεχνολογία αυτόματης εστίασης με (contrast based) Που έχουν οι nikon στο video (και όχι Phase based όπως όταν τραβούν φωτογραφίες) τις κάνει με προβληματικό AF (στο βίντεο μιλάμε!). Ο φακός παίζει και ακούγεται. Τόσο που για να έχεις βίντεο της προκοπής το γυρνάς στο MF το οποίο μια χαρά είναι για καλλιτεχνήματα και ταινίες μικρού μήκους αλλά όχι για καθημερινότητα. Επίσης παίρνει εξωτερικό μικρόφωνο αλλά πάντως το ενσωματωμένο είναι μονοφωνικό. Δεν ενδείκνυται για χειροκίνητες ρυθμίσεις στο βίντεο αλλα μάλλον δεν αφορά τους περισσότερους αυτό. Οσοι είστε των compact ή των κινητών πριν πάρετε μια (οποιαδήποτε) dslr να στεφτείτε και τις mirrorless (ιδια ποιότητα φωτογραφίας με SLR αλλα σε μικρό πακέτο). Προσωπικά σας προτείνω κάποια σαν την sony a5000 που overall είναι πιο κατάλληλη για εσάς (πχ έχει κανονικό βίντεο όπως θα το περιμένατε και είναι πολύ πιο άνετες λόγω μεγέθους/βάρους). Υ.Γ. Κάτοχος και των δύο συστημάτων (DSLR-canon, Mirrorless-sony και άλλων μηχανών). ΘΑ διαφωνησω καθετα στο 3. ο καινουριος φακος ειναι AF-P, η ταχυτητα εστιασης ειναι...ταχυτατη! και ειναι παντελως silent η εστιαση. δεν εχει καμια σχεση με τους προηγουμενους που ψαρευαν περα δωθε μεχρι να εστιασουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lionheart75 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Μετά από πολλή σκέψη κατέληξα τελικά στην D3400 στα 369 μαζί με τσάντα απο MM. Ελπίζω να έκανα καλή αγορά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoc Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Μετά από πολλή σκέψη κατέληξα τελικά στην D3400 στα 369 μαζί με τσάντα απο MM. Ελπίζω να έκανα καλή αγορά. Αυτο θα κριθει με τις φωτογραφιες που θα βγαλεις και αν αξιοποιησεις τη μηχανη ή οχι. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_teo_ Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 καλησπερα σε ολους και χρονια πολλα. ετοιμαζομαι να παρω την d3300 απο σκρουτζομαγαζο. Να προτιμησω καποιο εναντι των αλλων για καποιο λογο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keysmith Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 ΘΑ διαφωνησω καθετα στο 3. ο καινουριος φακος ειναι AF-P, η ταχυτητα εστιασης ειναι...ταχυτατη! και ειναι παντελως silent η εστιαση. δεν εχει καμια σχεση με τους προηγουμενους που ψαρευαν περα δωθε μεχρι να εστιασουν. Δεν αναφέρομαι στην εστίαση σε στατικές φωτογραφίες αλλά σε video. Δεν γνωρίζω να έχει κάποιο (σωβαρό) σύστημα εστίασης σε LV η οποιαδήποτε nikon DSLR για να μπορεί να εστιάσει αξιοπρεπώς σε βίντεο. Η canon ας πούμε με το hybrid AF ή τo dual pixel μπορεί και το κάνει μια χαρά αν συνδιαστεί με φακό STM (silent και stepless). Ένα από τα δύο να λείπει (ο φακός να μην ειναι stm ή να μην έχει το hybrid AF ή dual pixel) και η εστίαση δεν είναι μια χαρά. Δλδ μόνο θέμα φακού είναι στην nikon? Δεν ξέρω σε ποιο φακό αναφέρεσαι αλλά εγώ αυτό ξέρω για το AF όλων των nikon και δεν το λές "φυσιολογικό". Και άλλο ένα που το ίδιο δείχνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
go01 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα και χρόνια πολλά Ψήνομαι για την αγορά μίας DSLR και είμαι μεταξύ της D3300 (στα 299€ με φακό χωρίς VR) και της D3400 (με τον ίδιο φακό αλλά με VR, τρίποδο, τσάντα μεταφοράς και κάρτα μνήμης 8GB) Παρ' ότι χρησιμοποιούσα πριν από 10 τουλάχιστον χρόνια μία αναλογική SLR με φιλμ (Nikon F50) έχω χάσει πολλά "επεισόδια" και ζητώ την βοήθειά σας.. Παραθέτω παρακάτω τις διαφορές μεταξύ των 2 παραπάνω μηχανών που Site: βρήκα και όποιος γνωρίζει να γράψει κάτι για το κατά πόσο είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα το καθένα από τα παρακάτω: Η D3400 είναι ελαφρύτερη από την D3300 (395gr/410gr το σώμα) Η D3300 έχει πιο δυνατό flash από την D3400. Στην ουσία αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο φαίνεται ότι η D3400 έχει καλύτερη αυτονομία από την D3300 (1200 έναντι 700 φωτογραφιών). Αν όμως ρυθμίσουμε την ένταση του flash της D3300 να είναι ίδια με αυτή του flash της D3400 τότε έχουμε την ίδια αυτονομία Η D3400 έχει ενσωματωμένο Snapbridge ενώ για την D3300 είναι προαιρετικό με Site: επιπλέονκόστος Η D3300 έχει ενσωματωμένο GPS Η D3300 έχει external stereo mini-pin jack Η D3300 έχει sensor cleaning feature (Mirror Lock Up for image sensor cleaning) . Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι και πόσο χρήσιμο είναι για αρχάριο χρήστη. Με όλα τα παραπάνω και βλέποντας ότι το μόνο πλεονέκτημα της D3400 σε σχέση με την D3300 είναι το ενσωματωμένο snapbridge πιστεύετε ότι αξίζει γι' αυτό και για τον VR φακό τα επιπλέον 100€ που ζητάει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές post. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moustakias Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Η τιμη για την μηχανή είναι σουπερ. Αποτι διάβασα ο κιτ φακος που δινει ειναι χωρις σταθεροποιητη..... Αν εισαι αρχαριος μαλλον δεν θα σε ικανοποιήσει γιατι θες σταθεροποιητη στον φακο σου οπωσδηποτε. Οποτε θες επιπλεον χρηματα για φακο με σταθεροποιητη. Αν δεν εισαι αρχαριος θα σε ικανοποιησει μιας και ακομα και κιτ φακο με σταθεροποιητη να σου εδιναν θα τον πεταγες για να πας σε κατι καλυτερο ετσι κι αλλιως. Αλλα τι στα λεω αφου τα ξερεις ετσι κι αλλιως. Παντως το σωμα της μηχανής θα τους καλυψει ολους πιστευω απο σπεκς ειναι πολυ καλο μηχανημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα και χρόνια πολλά Ψήνομαι για την αγορά μίας DSLR και είμαι μεταξύ της D3300 (στα 299€ με φακό χωρίς VR) και της D3400 (με τον ίδιο φακό αλλά με VR, τρίποδο, τσάντα μεταφοράς και κάρτα μνήμης 8GB) Παρ' ότι χρησιμοποιούσα πριν από 10 τουλάχιστον χρόνια μία αναλογική SLR με φιλμ (Nikon F50) έχω χάσει πολλά "επεισόδια" και ζητώ την βοήθειά σας.. Παραθέτω παρακάτω τις διαφορές μεταξύ των 2 παραπάνω μηχανών που Site: βρήκα και όποιος γνωρίζει να γράψει κάτι για το κατά πόσο είναι πλεονέκτημα ή μειονέκτημα το καθένα από τα παρακάτω: Η D3400 είναι ελαφρύτερη από την D3300 (395gr/410gr το σώμα) Η D3300 έχει πιο δυνατό flash από την D3400. Στην ουσία αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο φαίνεται ότι η D3400 έχει καλύτερη αυτονομία από την D3300 (1200 έναντι 700 φωτογραφιών). Αν όμως ρυθμίσουμε την ένταση του flash της D3300 να είναι ίδια με αυτή του flash της D3400 τότε έχουμε την ίδια αυτονομία Η D3400 έχει ενσωματωμένο Snapbridge ενώ για την D3300 είναι προαιρετικό με Site: επιπλέονκόστος Η D3300 έχει ενσωματωμένο GPS Η D3300 έχει external stereo mini-pin jack Η D3300 έχει sensor cleaning feature (Mirror Lock Up for image sensor cleaning) . Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι και πόσο χρήσιμο είναι για αρχάριο χρήστη. Με όλα τα παραπάνω και βλέποντας ότι το μόνο πλεονέκτημα της D3400 σε σχέση με την D3300 είναι το ενσωματωμένο snapbridge πιστεύετε ότι αξίζει γι' αυτό και για τον VR φακό τα επιπλέον 100€ που ζητάει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων και ζητώ συγνώμη για το μακροσκελές post. η 3300 ΔΕΝ εχει gps. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
keysmith Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 το external mic που έχει η d3300 είναι premium χαρακρηριστικό και βασικότατο για σοβαρό βίντεο. Τόσο φοβερό ήταν που αποφάσισαν ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει σε αυτή τη σειρά. Και έτσι η d3400 δεν έχει πια αυτό το χαρακτηριστικό. Έφυγαν και μερικά ακόμα (external mic and accessory ports, and composite A/V output) αλλά το μικρόφωνο πονάει.. Μόνο για αυτό (το εξ μικρόφωνο) που έχω χρειαστεί κάποιες φορές θα επέλεγα την d3300. Τώρα η d3400 είναι χλιαρή αναβάθμιση και υποβάθμιση ταυτόχρονα. Τώρα η καλύτερη μπαταρία.. Το 700 της d3300 είναι πολύ καλό έτσι και αλλιώς, δε θα σε αφήσει από μπαταρία. Όσο για το Snapbridge δεν είναι το κανονικό της d500 για παράδειγμα αλλά οκ μεταφέρεις αρχεία σε χώρο cloud της nikon (δεν ξέρω αν μεταφέρεις στο pc άμεσα) που θα θέλει και $$€€€ να μεγαλώσει. Δεν μπορείς να την χειριστείς από το κινητό γιατί δεν είναι το κανονικό snapbridge όπως της d500. Προσωπικά για το mic και μόνο την d3300 θα έπαιρνα.. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Q-Taxys Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Ανάμεσα στους δύο φακούς προσωπικά θα προτιμούσα τον 18-55 ακόμα και χωρίς VR. Ο 55-200 δεν είναι καλός. Επειδή βλέπω πολλά σχόλια γενικά, να πω το εξής για επίδοξους αγοραστές. Μιλάμε για entry level κάμερες. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κακές κάμερες, σημαίνει όμως ότι δεν μπορούν να φτάσουν στα επίπεδα πολύ καλύτερων μηχανών στα χέρια ανθρώπουν που ξέρουν. Απευθύνονται σε σχετικά αρχάριους και γι' αυτούς υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις. Μπορούν να βγάλουν εξαιρετικές φωτογραφίες. Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με τη φωτογραφία λοιπόν για πρώτη φορά δεν θα χάσει κάτι αν δεν δώσει παραπάνω χρήματα. Χίλιες φορές να βελτιώσει την τεχνική του, να ασχοληθεί με τη θεωρία, ακόμα και με την επεξεργασία από το να σκορπάει παραπάνω χρήματα. Έτσι κι αλλιώς, μπορεί να επενδύσει αργότερα σε καλύτερους φακούς. Καλά κάνουν τα παιδιά παραπάνω και αναλύουν κάποια πράγματα, αλλά για ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν ερασιτεχνικά η κάμερα θα τους υπερκαλύψει και η τιμή είναι εξαιρετική. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
giannarasgreco Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπερα και απο μενα. Χρειαζομαι συμβουλη απο γνωστη φωτογραφικων μηχανων Ειμαι αναμεσα στις δυο προσφορες απο πλαισιο Nikon Digital Camera D3300 AF-P 18-55mm VR 400 Εμαζι με τα μπιχλιμπιδια (καρτα μνημης, τριποδο, τσαντας) και Nikon Digital Camera D3300 AF-P DX 18-55 300 Ε Αξιζουν τα +100Ευρω για τα εξτρας και το VR? Να πω βεβαια πως ειμαι εντελως ασχετος απο φωτογραφιας και θελω να μαθω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikoskon Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Η τιμή έχει πέσει και από άλλα καταστήματα στα 299€. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gr234567 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 329€ η 3300 με vr φακό http://www.public.gr/product/fotografia/dslr-cameras/dslr-nikon-d3300-af-p-18-55mm-vr-kit-b-mayro/prod7980484pp/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NickSym Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Τι προτινεται ρε παιδια D3300 με VR στα 330€ ή D3300 χωρις VR αλλα με τσαντα μεταφορας και καρτα μνημης 8gb στα 300€ ;;; Προσωπικα ηθελα να αγορασω μια και περιμενα τις γιορτες για καμια εκπτωση αλλα τωρα δε ξερω ποιο ειναι το καλυτερο deal Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα