Achileas7 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Γεια σε όλους,Θέλω να εγκαταστήσω το pi-hole στο δίκτυό μου. Για όσους δεν γνωρίζουν είναι ένα hardware ad-blocker όπου πατάει πάνω στην πλατφόρμα του raspberry pi. Για να το κάνω αυτό, αφού δώσω static ip στο raspberry και εφόσον εγκαταστήσω το pi-hole πρέπει να ρυθμίσω το DHCP του modem στο static ip του pi. Αυτή την ρύθμιση όμως δεν μπορώ να την βρω (αν υπάρχει στο modem μου). Έχω το κλασικό TG585v8 της Thomsom. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσειhttps://www.youtube.com/watch?v=TzFLJqUeirA&ab_channel=Pihole
nikos903 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Εδώ οδηγός για να ενεργοποιήσεις το telnet: link ή στα Ελληνικά αν θες: link. Λίστα εντολών: link Εσύ θες τις εντολές που λέει για DNS στην σελίδα 4, δηλαδή: dns server route add dns=208.67.222.222 metric=5 intf=Internet Για να μπει σαν πρώτος DNS το pi dns server route list για να δεις αν στον έχει στην λίστα, και αν τον έχει τρέχεις saveall για να αποθηκεύσεις τις αλλαγές. To intf=internet δεν είναι σίγουρα σωστό, για να δεις αν είναι όντως αυτό τρέξε πρώτα την εντολή dns server route list και θα σου βγάλει intf= και θα το πάρεις απο εκεί και αν δεν είναι Internet βάλε παραπάνω το αντίστοιχο. Μέσα απο το interface δεν είδα κάπου να έχει να βάλεις δικούς σου DNS. Μπορείς να βάλεις σε κάθε υπολογιστή χωριστά σαν πρώτο DNS το PI αν θες να αποφύγεις τα παραπάνω.
Achileas7 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2016 Αυτό ακριβώς είναι το κενό γνώσεις που έχω! Σε ευχαριστώ πολύ τώρα κατάλαβα γιατί δεν μπορούσα να κάνω τίποτα στο modem μου!
poulinos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2016 καποια πραγματα μπορεις να τα πειραξεις μονο απο cli. για το ποια Ip θα δινει σαν gateway το thomson το φτιαχνειςκαι απο το web interface οπως και τους dns(home network) (interfaces)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα