Apoll Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 7 ώρες πριν, Norone92 είπε Το είδα κι εγώ χθες το βράδυ. Έχοντας από τότε που το ανακοίνωσαν μέχρι χθες χαμηλές προσδοκίες και μηδαμινό ενδιαφέρον, μπορώ να πω ότι εξεπλάγην διότι ήταν πολύ καλύτερο απ' ότι περίμενα. Συνεχίζει να είναι μια ταινία που δε χρειαζόταν κατά τη γνώμη μου αλλά ήταν ευχάριστη, καλογυρισμένη και με αρκετά καλό plot ώστε να κολλήσει και να εξηγήσει καλά με όσα γνωρίζαμε ήδη για τον Han Solo. Στα θετικά η ερμηνεία του Alden Ehrenreich που ούτε στιγμή δε μου πέρασε απ' το μυαλό "αυτός δεν είναι ο Han Solo" και μάλιστα χωρίς να μιμείται τον Harrison Ford. Γενικά το portrayal του Han στη νεαρή του ηλικία ήταν πολύ spot on. Για τον Lando ισχύει το ίδιο. Ο Chewbacca πιστεύω ήταν ό,τι καλύτερο σε όσες σκηνές συμμετείχε και είναι αρκετές. Είχε επικές σκηνές που θυμίζανε πολύ αυτές του αντίστοιχου Han και Chewie απ' την OT, ειδικά όταν πιλοτάρανε το Falcon στο Kessel run (δεν το βάζω σε spoiler, νομίζω είναι αυτονόητο ότι θα το βλέπαμε). Το cinematography γενικά ήταν τέλειο και η χρήση του κλασσικού soundtrack σε κάποια σημεία πολύ καλό. Είχε αρκετή και καλή δράση καθ' όλη τη διάρκεια και δε βαρέθηκα όπως στο πρώτο act του Rogue One. Αρνητικά: Δε μ' άρεσε καθόλου ο χαρακτήρας της Emilia Clarke. Καθόλου. Ήταν ενοχλητική και έδινε την εντύπωση ότι υπήρχε απλά για να εξυπηρετεί την πλοκή. Το ίδιο ενοχλητικό ήταν και το SJW droid. Πιο ωμά SJW statements και απ' το TLJ, που σημαίνει ότι αν θέλει κάποιος να περάσει οποιοδήποτε μήνυμα δεν είχε τη φαντασία ή τη θέληση να το περάσει με καλλιτεχνικό και εκλεπτισμένο τρόπο που εν τέλει αυτός είναι που σου μένει (πχ όπως σωστά διάβασα κάπου όταν η Leia έπνιξε τον Jabba με την αλυσίδα που ήταν δεμένη). Και τέλος Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου ο τρόπος που πήρε το όνομα Solo. Really? Και όταν μίλησε στη γλώσσα του Chewbacca. Απλά δεν έπρεπε... Αδιάφορα: Όλοι οι άλλοι χαρακτήρες. Δεν ήταν κακοί, ήταν απλά ΟΚ. Το soundtrack πέρα του κλασσικού δε μου έμεινε. Το χιούμορ τίποτα τρομερό, απλά ευχάριστο. Σίγουρα όμως όχι κακό όπως σε μερικά σημεία του TLJ. Επίσης ήξερα από πριν για ένα cameo στο τέλος. Και όταν το διάβασα και όταν το είδα ήμουν απλά "Meh"... Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Duel of the Fates though... Γενικά μου φάνηκε καλό. 4 άτομα που την είδαμε είχαμε την ίδια γνώμη (με μερικές παραλλαγές σε θετικά και αρνητικά). Σαν Star Wars fan θα το ξαναδώ σίγουρα όταν βγει στα γνωστά μέρη. 6.5/10 Συγνώμη δεν σου άρεσε η Emilia Clarke και σου άρεσε το robot το οποίο έχει ήδη χαρακτηριστεί χειρότερος χαρακτήρας από τον Jar Jar;
Norone92 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Μόλις τώρα, Apoll είπε Συγνώμη δεν σου άρεσε η Emilia Clarke και σου άρεσε το robot το οποίο έχει ήδη χαρακτηριστεί χειρότερος χαρακτήρας από τον Jar Jar; Πόσο πιο ξεκάθαρα να γράψω ότι ούτε αυτό μου άρεσε και το βάζω στα top αρνητικά;
Moderators Malthador Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 15 hours ago, Manuel said: Και αυτούς που αγάπησαν την ταινία, θα τους αγνοήσουν; Είναι πολύ πιο κυνικά απλό, αλήθεια. Τους αφήνει τα επιθυμητά κέρδη η ρότα που έχουν επιλέξει; Εάν ναι, τότε καλά κάνουν και την ακολουθούν. Εάν όχι, τότε τι σκατά κάνουν; 1
KilliK Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 5 ώρες πριν, Captain Falafel είπε Σαφως και κανουν αναλυσεις και εχουν μια γενικη ιδεα του τι θα συμβει. Αλλα εδω αναπαραγουμε μονιμως μια δηλωση ενος μετοχου που δεν ειναι ευχαριστημενος επειδη δεν βγαζουν 1δις καθαρα το χρονο απο τα sw, οτι να ναι πραγματικα. Το τι σχεδια εχουν μονο αυτοι το ξερουν ακομα και το merchandise μπορει να επεσε αλλα θα τα βγαλουν απο τα θεματικα παρκα κτλ κτλ. Anyway και εγω διαφωνω με την τροπη που εχει παρει η saga, βρισκω τις ταινιες καλες ενω χωρις μεγαλο κοπο θα μπορουσαν να ειναι αριστες αλλα δεν θεωρω οτι το star wars πεθανε επειδη η ενδεκατη ταινια του συμπαντος οπως φαινεται δεν θα αφησει κερδη. Ξερουμε οτι το estimate τους για το TLJ ηταν 2.08δις και πεσανε εξω 800εκατ. Για το Solo σιγουρα δεν περιμενανε να μπουνε και μεσα και μαλιστα τοσο πολυ. Και αν θεωρουσανε προβλημα την κοπωση του κοινου δεν θα ετοιμαζανε μια ταινια ανα ετος για τα επομενα 10 χρονια.
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 11 ώρες πριν, Captain Falafel είπε Αλλα εδω αναπαραγουμε μονιμως μια δηλωση ενος μετοχου που δεν ειναι ευχαριστημενος επειδη δεν βγαζουν 1δις καθαρα το χρονο απο τα sw, οτι να ναι πραγματικα. Ε, ας πουλήσει τις μετοχές του σε κάποιον που είναι ευχαριστημένος και με 200 εκατομμύρια. Όλο και κάποιος κακομοίρης θα βρεθεί να στηρίξει αυτή τη δύσμοιρη Disney για τα ψίχουλα που βγάζουν μερικές από τις εμπορικότερες ταινίες όλων των εποχών. 😂
Πέτρος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Τα χειρότερα που έχουν γραφτεί εδώ μέσα, λίγα ήταν τελικά. Εξηγούμαι: Η ταινία, είναι ήδη μάπα από την πρώτη σκηνή της...σε προδιαθέτει για τον "καταιγισμό" από κλισέ που θα ακολουθήσει (αν και ακόμα κι έτσι, ώρες-ώρες λες "Πόσα ακόμα"?). Ακολουθεί ένας αχταρμάς από σκηνές, οι οποίες πουθενά δεν θυμίζουν ταινία ως σύνολο. Όπως και στο TLJ, είναι αδύνατο να διατηρήσεις ένα στοιχειώδη ρυθμό, μια συνέχεια, να μπεις στο "ρόλο", γιατί πολύ απλά, δεν υπάρχει τίποτα τέτοιο. Έχεις "χαρακτήρες" που (με εξαίρεση το φανατικό κοινό) όπως και να τους πλάσεις, ότι ιστορία και να δώσεις, δεν θα πολυγκρινιάξει κανείς...ε...μπράβο! Πουθενά σχεδόν δεν υπάρχει χτίσιμο χαρακτήρα, πουθενά origin story (ή οποιοδήποτε story...). Τα αγαπημένα "μηνύματα" της καθώς-πρέπει εποχής μας, είναι πανταχού παρόντα, και μόνο γέλιο, στα όρια της λύπησης, προκαλούν. Όπως και στο TLJ (αλλά και στο RO, σε μεγάλο βαθμό), υπάρχει τεράστιο θέμα με τη ροή του χρόνου στην "ιστορία". Μιλάμε για διάστημα, μιλάμε για αυτοκρατορίες, μιλάμε για πολέμους-κατακτήσεις-διπλωματία-(λαθρ)εμπόριο-έγκλημα κλπ, κι όλα αυτά στην "ταινία" σου δίνουν την αίσθηση πως γίνονται σε 2-3 ημέρες (με προφανή εξαίρεση, εκεί που δηλώνει διαφορετικά). Τί λέτε ρε? Πώς φτιάχνεις φιλίες και δεσμούς που κρατάνε "για πάντα", με συνύπαρξη ωρών? Επιπλέον αυτού, δεν βγαίνει ούτε σαν αστείο το χρονοδιάγραμμα για τη μετάβαση από τα 1-2-3 στα 4-5-6, με τους "χαρακτήρες" που εμφανίζονται...δεν βγαίνουν ούτε σε προσέγγιση οι ηλικίες πριν και μετά, πότε και πόσο ζουν οι χαρακτήρες...τίποτα. Τα καφριλίκια στο "επιστημονικό" κομμάτι, δεν τα πιάνω καν... Ας το θέσω αλλιώς: Αν ήταν μια generic sci-fi ταινία, θα ήταν μια κακή ταινία και τέλος. Δυστυχώς, όμως, κάπου στην ούγια αναφέρει "Α Star Wars story", οπότε μόνο σαν μια αδιάφορη ταινία, με τη χειρότερη έννοια της λέξης...ταινία που θα την ξεχάσεις (θα κάνεις ότι μπορείς για να την ξεχάσεις) 10' αφού βγεις από την αίθουσα. 2
tetsu0 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2018 Πηγα το ειδα πριν καμμια εβδομαδα με τον μικροτερο ξαδερφο μου. Φυγαμε μετα απο 1 ωρα απο το σινεμα. Φανταστειτε ποσο μαπα ηταν η ταινια για να φυγουμε.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 το προβλημα της ταινιας ηταν ξεκαθαρα οτι ηταν 2 ταινιες εντελως διαφορετικες (λογικο χρησιμοποιηθηκαν 2 διαφορετιθκα σεναρια με 2 διαφορετικους σκηνοθετες) που χαθηκαν στην προσπαθεια να φτιαξουν μια ποπ περιπετεια. εγω περασα υπεροχα και ειμαι και απο αυτους που αγαπησα το ρομποτ ( στο φιναλε λιγο με χαλασε που αφησε οτι ξαφνικα το σκαφος θα εχει ¨ψυχη" που μου εκανε tardis, απο εκει και περα ειχε απιστευτες σκηνες , μιεχ διαλογους , το μεγαλυτερο μου προβλημα ( καλα μην φανταστειτε , το λατρεψα το εργο) ηταν τα συνεχη callbacks στο original trilogy (πως πηρες το σκαφος, τι ηταν το kessel's run, γιατι τον ειπε chewie ), λατρεψα τον ρολο της clarke (αν διαβαζει κανεις star wars comics και εχει καλυτερη μνημη απο μενα , αυτην δειχνουν εκει ως γυναικα του;) τωρα γιατι πατωσε (200 σχεδον μυρρια σκεψου εισπραξεις και μιλαμε για αποτυχια), βασικος λογος για μενα infinity war και deadpool. Οταν το κοινο μαθαινει οτι οκ δεν συμβαινει κατι , και οτι δειχνει η ταινια ηδη το ξερουμε , το παρατησαν και ειδαν τα υπολοιπα γιατι μην ξεχναμε ζουμε στην απολυτη εποχη που αν ειχε βγει σημερα πχ το ψυχω θα το ειχαν σποιλαρει απο την πρωτη ωρα , αρα ως ταινια ηδη δεν ειχε ενδιαφερον για τον μεσο θεατη στα μουλτιπλεξ, Για τους φανατικους του star wars , ηταν απλα ενα "one shot" που ηδη τα ξερανε (τα εχουνε διαβασει) που αντι να βγει σε κομικ , βγηκε σε ταινια και για τους κριτικους απλα επειδη ειναι star wars το μισουν γιατι κοβει εισητηρια και χαλαει την πιατσα. στην τελικη ποτε δεν ηταν ο χαν σολο ο πιο δημοφιλης χαρακτηρας του franchise , αλλα σιγουρα θελω να δω lando ξανα! τσιρζ!
kirileman Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Το πρόβλημα της ταινίας είναι ότι πρόκειται για ένα άψυχο σκουπίδι με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Επεξ/σία 15 Ιουνίου 2018 από kirileman 4
snake_plissken2112 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2018 η ταινία πάτωσε γιατί το sw κοινό έχει πολωθεί σε βαθμό που δεν έχει ξανασυμβεί και οι fans έχουν εγκαταλείψει το σκάφος καιρό τώρα... ήταν κακή ιδέα -καλά ήταν κακή ιδέα η ίδια η ταινία αλλά anyway- να βγει ταινία sw τόσο κοντά χρονικά με το the last jedi που μισήθηκε όσο λίγες εμπορικές ταινίες στο σύγχρονο hollywood από το κοινό στο οποίο απευθύνθηκε και εκεί που δεν έχει κατασταλάξει η απόγνωση που έφερε στους fans... επίσης το story της δεν ενδιέφερε και κανένα μιας και τα original origins του Solo η Disney τα έχει πετάξει στα σκουπίδια όπως και όλο το expanded universe (οπότε θεώρησαν σωστό ότι θα παρουσιάσουν κάτι παντελώς καινούριο και άγνωστο στον μέσο fan, μόλις του είχαν γαμήσει το saga μια και καλή με τις ''πρωτοτυπίες'' του Last Jedi και θα τους εμπιστευόταν για ένα νέο άγνωστο take σε έναν εκ των πιο δημοφιλών χαρακτήρων του saga) τέλος, προφανώς και ο Solo είναι απίστευτα δημοφιλής και ο Harrison Ford όσο iconic πάει, προφανώς και η αντικατάστασή του με τον Χ ηθοποιό θα ήταν πρόβλημα... Όλα αυτά όμως είναι minor θέματα ίσως για μένα, μπροστά στο βασικό πρόβλημα της ταινίας (το πρόβλημά της δεν ήταν ο Deadpool ή το Infinity War -αν 15-20 χρόνια πριν κάποιος ανακοίνωνε Solo ταινία θα έριχναν τα τείχη της πόλης και θα έσπαγε κάθε είδους ρεκόρ σε εισπράξεις-): είναι το παραπάνω, η ταινία ήταν ένα άψυχο sjw made εταιρικό σκουπίδι με κανένα ενδιαφέρον ή έμπνευση για την δημιουργία του, με ερμηνείες επιπέδου καλίσι και καλλιτεχνική overall αξία όχι κάτι παραπάνω από ένα videogame movie της σειράς που εκπορνεύει όσο μπορεί το nostalgia factor για να κάνει το κομμάτι του... 2
Moderators Malthador Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Moderators Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Είδα χθες την ταινία τελικά, βαριόμουν να περιμένω πότε θα βγει σε blu-ray και ήθελα να έχω ιδία άποψη. Περίμενα ότι θα έβλεπα ένα generic action film που θα εξυπηρετεί κατά βάση ως fanservice και ήταν ακριβώς αυτό. Το action κομμάτι ήταν ικανοποιητικό, το σενάριο ήταν μέτριο στην καλύτερη περίπτωση, ενώ εκτός από δυο-τρεις σκηνές η πολιτικορεκτίλα δεν ήταν ενοχλητική, τουλάχιστον όχι στο βαθμό του TLJ. Ο Ehrenreich ήταν καλός σαν Solo, σε έβαζε στο κλίμα και ήταν μετρημένος στο ρόλο που έπαιζε, τελοσπάντων έτσι θα φανταζόμουν τον Solo σε μικρότερη ηλικία, αν δεν είχα διαβάσει τα κόμικς. Η L3 είχε πλάκα σαν χαρακτήρας, ενώ ο Harrelson ήταν γαμάτος όπως πάντα (βέβαια έχω αδυναμία στο συγκεκριμένο ηθοποιό, όποτε μπορεί να είμαι biased). Η Clarke και ο Glover εντελώς άνοστοι σαν χαρακτήρες, ειδικά ο Lando ήταν ένα facepalm μόνος του. Δεν είναι κακή ταινία, σίγουρα πολύ καλύτερη από το αίσχος που ήταν το TLJ, θα της έβαζα ένα 6/10. Σαν fanservice ήταν σχετικά ικανοποιητική, αλλά δεν θα την ξαναέβλεπα. Κοιτάζω λίγο τις βαθμολογίες στα meta-sites, στο Solo κριτικοί και κοινό συμφωνούν γύρω στο 6-6,5/10 ενώ στο TLJ υπάρχει τεράστιο gap 5 μονάδων. Νομίζω ότι γίνεται σιγά σιγά όλο και πιο σαφές ότι η κατρακύλα του franchise έχει όνομα και επώνυμο, ονομάζεται «Rian Johnson». Και σε αυτό τον άνθρωπο θέλουν να δώσουν και ολόκληρη τριλογία. Είναι να απορείς πραγματικά. Επεξ/σία 16 Ιουνίου 2018 από Malthador
Apoll Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουνίου 2018 11 ώρες πριν, Malthador είπε Η L3 είχε πλάκα σαν χαρακτήρας, Καλά πώς σου άρεσε ο L3 που είναι καθαρά βαλτός στην ταινία λόγο TJW; Που έχεις δει ξανά τέτοιο droid με μισανδρική νοοτροπία; Μπροστά στον L3 ο Jar Jar Binks είναι ο απόλυτος support χαρακτήρας και δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Moderators Malthador Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 On 16/06/2018 at 22:38, Apoll said: Καλά πώς σου άρεσε ο L3 που είναι καθαρά βαλτός στην ταινία λόγο TJW; Που έχεις δει ξανά τέτοιο droid με μισανδρική νοοτροπία; Μπροστά στον L3 ο Jar Jar Binks είναι ο απόλυτος support χαρακτήρας και δεν έχει κανένα πρόβλημα. Ακριβώς, ήταν ένα droid με μισανδρική νοοτροπία, δεν απευθυνόταν σε καμία καταπιεσμένη ομάδα του πληθυσμού, επομένως από που προκύπτει το SJW-ing; Την έβαλαν για να ταυτιστούν τα ρομπότ όλου του κόσμου; Πιο πολύ με ενόχλησε ο Lando και η πανσεξουάλ φάση, παρά η L3.
Moderators GhostRiderLSOV Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Κάτσε γιατί δεν έχω δει την ταινία, από womanizer ο Lando έγινε "ό,τι κινείται, εκτελείται" ; 1
Moderators Malthador Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 Moderators Δημοσ. 18 Ιουνίου 2018 1 hour ago, GhostRiderLSOV said: Κάτσε γιατί δεν έχω δει την ταινία, από womanizer ο Lando έγινε "ό,τι κινείται, εκτελείται" ; Έχεις δει το Bicentennial Man; Ε, κάπως έτσι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα