Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά,

είμαι με forthnet ένα χρόνο και κάτι ψιλά με VDSL με 20 ή 24 μήνες συμβόλαιο - δε θυμάμαι ακριβώς. Αν το σπάσω έχω πρόστιμο 100 ευρώ. 

Μετακομίζω και η περιοχή που πάω δεν έχει δίκτυο η φορθνετ οπότε μου είπαν θα πρέπει να διακόψω. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ? μπορώ κάπως να γλυτώσω το 100εύρω? 

ευχαριστώ 

• Απαντ. 171
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

καλησπέρα παιδιά,

είμαι με forthnet ένα χρόνο και κάτι ψιλά με VDSL με 20 ή 24 μήνες συμβόλαιο - δε θυμάμαι ακριβώς. Αν το σπάσω έχω πρόστιμο 100 ευρώ. 

Μετακομίζω και η περιοχή που πάω δεν έχει δίκτυο η φορθνετ οπότε μου είπαν θα πρέπει να διακόψω. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση ? μπορώ κάπως να γλυτώσω το 100εύρω? 

ευχαριστώ 

Όχι.

(από την στιγμή που -προφανώς- δεν μπορείς να περιμένεις πότε θα έχει διαθεσιμότητα ο πάροχος ώστε να μετακομίσεις, δεν μπορείς να κάνεις κάτι)

Και για περισσότερες πληροφορίες, μπορείς να κοιτάξεις και εδώ.

• Like 1
Δημοσ.

Αν ο πάροχος δεν μπορεί να παρέξει υπηρεσία LLU (Αδεσμοποίητη Πρόσβαση στον Τοπικό Βρόχο) στην περιοχή που μετακομίζεις, δηλαδή πλήρη πακέτο σύνδεσης τηλεφωνίας και DSL, τότε του ζητάς εγγράφως αν μπορεί να σου δώσει την ίδια υπηρεσία μέσω ΧΕΓ (Χονδρική Εκμίσθωση Γραμμών).

Σε αυτή την περίπτωση ο πάροχος νοικιάζει τις υπηρεσίες από τον ΟΤΕ και σου δίνει πλήρη πακέτο, αλλά δεν τον συμφέρει διότι είναι πολύ ακριβότερο το κόστος γι' αυτόν.

Σε περίπτωση αρνητικής απάντησης (99.99%), δεν έχει δικαίωμα να σου ζητήσει το τέλος πρόωρης διακοπής του συμβολαίου, εφόσον δεν μπορεί ο ίδιος να σου παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία στη νέα διεύθυνση λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής.

• Like 2
Δημοσ.

και γενικτοερα σε περιπτωσεις και βλαβων οταν δεν μπορει να σου παρεχει αυτο που οριζεται τοτε μπορεις να φυγεις χωρις τελος διακοπης.προσοχη βεβαια γιατι αλλο τι θεωρει ο καθενας οτι δεν μπορει να δωσει ο παροος και αλλο τι ισχυει

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα στη παρέα! Βλέπω ότι το θέμα είναι παλιό, αλλά ταυτοχρόνως επίκαιρο! Για άλλη μια φορά η Cosmote ανεβάζει τις τιμες.

Έκανα 24μηνο συμβόλαιο 31/5/2016, επιδότηση συσκευής 75€ και λόγω πακέτου με σταθερό και τηλεόραση έκπτωση 10% στον λογαριασμό κινητού.

Με πήραν από την wind και μου είπαν ότι επειδή η cosmote έβγαλε την ανακοίνωση στον ιντερνετ έχω το δικαίωμα να φύγω και μου έδωσαν ένα καλύτερο πακέτο.

Ισχύουν όσα λέτε παραπάνω;

Ελπίζω να μου απαντήσει κάποιος έγκαιρα!

Οδηγός καταναλωτή για τηλεφωνία και διαδίκτυο - EETT

https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/downloads/Informative_Documentation/EETT.pdf&ved=0ahUKEwjOnLrMiO3TAhXDWhQKHaP8BaQQFgiLATAJ&usg=AFQjCNGXgEft-a_kfdYZkXXgohI-u4-Ehw

• Moderators
Δημοσ.

Καλησπέρα στη παρέα! Βλέπω ότι το θέμα είναι παλιό, αλλά ταυτοχρόνως επίκαιρο! Για άλλη μια φορά η Cosmote ανεβάζει τις τιμες.

Έκανα 24μηνο συμβόλαιο 31/5/2016, επιδότηση συσκευής 75€ και λόγω πακέτου με σταθερό και τηλεόραση έκπτωση 10% στον λογαριασμό κινητού.

Με πήραν από την wind και μου είπαν ότι επειδή η cosmote έβγαλε την ανακοίνωση στον ιντερνετ έχω το δικαίωμα να φύγω και μου έδωσαν ένα καλύτερο πακέτο.

Ισχύουν όσα λέτε παραπάνω;

Ελπίζω να μου απαντήσει κάποιος έγκαιρα!

Οδηγός καταναλωτή για τηλεφωνία και διαδίκτυο - EETT

https://www.google.gr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.eett.gr/opencms/opencms/admin/downloads/Informative_Documentation/EETT.pdf&ved=0ahUKEwjOnLrMiO3TAhXDWhQKHaP8BaQQFgiLATAJ&usg=AFQjCNGXgEft-a_kfdYZkXXgohI-u4-Ehw

Από την στιγμή που υπάρχει επιδότηση στη μέση δεν φεύγεις αζημίως, θα πρέπει να πληρώσεις κάποιο ποσό, αν είχες διαλέξει έκπτωση αντί επιδότησης έφερες χωρίς να πληρώσεις τίποτα

Τώρα πρέπει να δεις στο συμβόλαιο σου τι ποσό πρέπει να επιστρέψεις ανάλογα τους μήνες που έχεις υπόλοιπο στο συμβόλαιο

Δημοσ.

Από την στιγμή που υπάρχει επιδότηση στη μέση δεν φεύγεις αζημίως, θα πρέπει να πληρώσεις κάποιο ποσό, αν είχες διαλέξει έκπτωση αντί επιδότησης έφερες χωρίς να πληρώσεις τίποτα

Τώρα πρέπει να δεις στο συμβόλαιο σου τι ποσό πρέπει να επιστρέψεις ανάλογα τους μήνες που έχεις υπόλοιπο στο συμβόλαιο

Το ποσό προφανώς είναι τα 75€ και δεν αναφέρει κάτι πέρα από την 24μηνη δέσμευση!

Στους όρους λέει...

Γνωρίζω και αποδέχομαι τον εκάστοτε ισχύοντα τιμοκατάλογο της κοσμοτε,τις νέες ανά δευτερόλεπτο χρεώσεις των νέων οικονομικών προγραμμάτων καθώς και τυχόν αλλαγές σε προγράμματα και υπηρεσίες από το site www.cosmote.gr, ενότητα "Εμπορικές Ανακοινώσεις". Η κοσμοτε δικαιούται να μεταβάλει τα τιμολόγια της σύμφωνα με το νόμο και τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού με κριτήρια τον πληθωρισμό και το συνολικό κόστος παροχής των υπηρεσιών της, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το κόστος επενδύσεων και το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου της. Τυχόν αύξηση των τιμολογίων σύμφωνα μάλιστα τα ανωτέρω θα ισχύει όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Με προβληματίζει...δλδ δεν μπορώ να φύγω; Η επιδότηση άραγε πάει δια 24?

• Moderators
Δημοσ.

Το ποσό προφανώς είναι τα 75€ και δεν αναφέρει κάτι πέρα από την 24μηνη δέσμευση!

Στους όρους λέει...

Γνωρίζω και αποδέχομαι τον εκάστοτε ισχύοντα τιμοκατάλογο της κοσμοτε,τις νέες ανά δευτερόλεπτο χρεώσεις των νέων οικονομικών προγραμμάτων καθώς και τυχόν αλλαγές σε προγράμματα και υπηρεσίες από το site www.cosmote.gr, ενότητα "Εμπορικές Ανακοινώσεις". Η κοσμοτε δικαιούται να μεταβάλει τα τιμολόγια της σύμφωνα με το νόμο και τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού με κριτήρια τον πληθωρισμό και το συνολικό κόστος παροχής των υπηρεσιών της, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το κόστος επενδύσεων και το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου της. Τυχόν αύξηση των τιμολογίων σύμφωνα μάλιστα τα ανωτέρω θα ισχύει όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία.

Με προβληματίζει...δλδ δεν μπορώ να φύγω; Η επιδότηση άραγε πάει δια 24?

Δεν πάει δια 24, συνήθως είναι με ποσοστά ανά 3μηνο πάνε σε κάποιο κατάστημα και ρώτα η πάρε τηλέφωνο
Δημοσ.

Δεν πάει δια 24, συνήθως είναι με ποσοστά ανά 3μηνο πάνε σε κάποιο κατάστημα και ρώτα η πάρε τηλέφωνο

Τελικά δεν έκανα ακύρωση!!! ????

Έλεγε το χαρτι αν λυθεί η σύμβαση πριν 18μηνο επιστρέφεις όλη την επιδότηση ενώ μετά έλεγε πως υπολογίζεται το ποσό.

Ωστόσο από τη wind επέμενε ότι δεν πληρώνω τίποτα από τη στιγμή που αυτοί πρώτοι αθετουν τους όρους του συμβολαίου με την αλλαγή τιμών που κάνουν. Η ΕΕΤΤ όμως λέει αν συνεχίζουν και υπάρχουν εκκρεμότητες επιδότησης συσκευής ή τερματικών, τότε θα πρέπει να εξοφληθούν. Από τη μια λες δίκιο ο ενας, από την άλλη δίκιο ο άλλος. Και τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα... Η wind μου έκανε προσφορά για κινητό και σταθερό,αλλά οι τιμές του ΟΤΕ ήταν για τα κινητά. Άρα αν εφευγα (έστω κι αν δεν είχα πάρει επιδότηση συσκευής) θα την πατάτα από το σταθερό που θα έσπαγε και δεν δικαιούμαι αζημιως λύση συμβολαίου και θα πληρωνα.....ένας θεός ξέρει τι!!!

Πάντως κάποια στιγμή θα πάρω στον ΕΕΤΤ να δω τι ακριβώς ισχύει!!! Αφού αυτοί αθετουν τους όρους γιατί εγώ να συνεχίσω να τους τηρώ και να πληρώσω την επιδότηση;;;

Δημοσ.

Άλλο η επιδότηση της συσκευής και άλλο του πάγιου. Τάδε έφη ΕΕΤΤ.

Στην δεύτερη περίπτωση μια χαρά φεύγεις αζημίως σε περίπτωση μονομερών αλλαγών των όρων του συμβολαίου, στην πρώτη όμως επιστρέφεις την όποια επιδότηση.

• Moderators
Δημοσ.

Έλεγε το χαρτι αν λυθεί η σύμβαση πριν 18μηνο επιστρέφεις όλη την επιδότηση ενώ μετά έλεγε πως υπολογίζεται το ποσό.

Ωστόσο από τη wind επέμενε ότι δεν πληρώνω τίποτα από τη στιγμή που αυτοί πρώτοι αθετουν τους όρους του συμβολαίου με την αλλαγή τιμών που κάνουν. Η ΕΕΤΤ όμως λέει αν συνεχίζουν και υπάρχουν εκκρεμότητες επιδότησης συσκευής ή τερματικών, τότε θα πρέπει να εξοφληθούν. Από τη μια λες δίκιο ο ενας, από την άλλη δίκιο ο άλλος. Και τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα... Η wind μου έκανε προσφορά για κινητό και σταθερό,αλλά οι τιμές του ΟΤΕ ήταν για τα κινητά. Άρα αν εφευγα (έστω κι αν δεν είχα πάρει επιδότηση συσκευής) θα την πατάτα από το σταθερό που θα έσπαγε και δεν δικαιούμαι αζημιως λύση συμβολαίου και θα πληρωνα.....ένας θεός ξέρει τι!!!

Πάντως κάποια στιγμή θα πάρω στον ΕΕΤΤ να δω τι ακριβώς ισχύει!!! Αφού αυτοί αθετουν τους όρους γιατί εγώ να συνεχίσω να τους τηρώ και να πληρώσω την επιδότηση;;;

Όταν περνεις επιδότηση πάντα βγαίνεις χαμένος, πες δηλαδή ότι περνεις τώρα μια επιδότηση 500 ευρώ και σε 2 μήνες αλλάζουν τιμοκατάλογο η εταιρία θα έχανε έτσι τα λεφτά της?
Δημοσ.

Όταν περνεις επιδότηση πάντα βγαίνεις χαμένος, πες δηλαδή ότι περνεις τώρα μια επιδότηση 500 ευρώ και σε 2 μήνες αλλάζουν τιμοκατάλογο η εταιρία θα έχανε έτσι τα λεφτά της?

Δεν ξέρω... Ίσως αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που κάνουν τις αλλαγές στα "κρυφά" και αντίστοιχα κρυφή είναι η αζημιως αποχώρηση!!! Και πάλι αφού αυτοί αθετουν τους όρους και σπάει το συμβολαίο με αυτόν τον τρόπο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ισχύει το συμβόλαιο και συνεπώς τα όσα γράφει αφού πλέον δεν ισχύει!!?? Κι αυτός που παίρνει επιδότηση συσκευής 500 λέτε να έχει έννοια την αύξηση του τιμοκαταλόγου;για να παίρνει 500 επιδότηση σκέψου τι πάγιο θα πληρώνει...κι αφού ήδη θα αντέχει ένα τέτοιο πάγιο δεν νομίζω να τον προβληματίζει η αύξηση.

Αυτά απλές σκέψεις ειναι...μέχρι κάποιος να με αποδείξεις να μας πει τι ισχύει και τι όχι.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν ξέρω... Ίσως αυτός είναι ένας ακόμα λόγος που κάνουν τις αλλαγές στα "κρυφά" και αντίστοιχα κρυφή είναι η αζημιως αποχώρηση!!! Και πάλι αφού αυτοί αθετουν τους όρους και σπάει το συμβολαίο με αυτόν τον τρόπο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ισχύει το συμβόλαιο και συνεπώς τα όσα γράφει αφού πλέον δεν ισχύει!!?? Κι αυτός που παίρνει επιδότηση συσκευής 500 λέτε να έχει έννοια την αύξηση του τιμοκαταλόγου;για να παίρνει 500 επιδότηση σκέψου τι πάγιο θα πληρώνει...κι αφού ήδη θα αντέχει ένα τέτοιο πάγιο δεν νομίζω να τον προβληματίζει η αύξηση.

Αυτά απλές σκέψεις ειναι...μέχρι κάποιος να με αποδείξεις να μας πει τι ισχύει και τι όχι.

Μα φεύγεις αζημίως δεν πληρώνεις την ρητρα για πρόωρη αποχώρηση, αν έχεις πάρει επιδότηση πρέπει να επιστρέψεις ένα ποσό πίσω (η και ολόκληρο αν είσαι στην αρχή του συμβολαίου)

Επειδή είναι ποσοστά οι αύξησεις όσο μεγαλύτερο πάγιο τόσο μεγαλύτερη η αύξηση πχ εμένα για φορητότητα η Vodafone στο Red 1 μου έδινε επιδότηση 450 και σε κάποιες συσκευές έφτανε τα 550, μαζί με έκπτωση στο πάγιο

Οπως και να έχει και την εεττ να ρωτήσεις το ίδιο θα σου πούνε, το σπάω το συμβόλαιο αζημίως σημαίνει δεν πληρώνεις την ρητρα (πχ 120 ευρώ τέλος πρόωρης αποδεσμευσης) αν έχεις άλλες υποχρεώσεις προς την εταιρία (επιδότηση) πρέπει να τα πληρώσεις

Στα κρυφά δεν γίνονται απλά σαν γνήσιοι Έλληνες οι περισσότεροι δεν κοιτάμε τα ψηλά γράμματα στους λογαριασμούς, η ακόμα χειρότερα πολλοί το μόνο που κάνουν είναι κοιτάνε το ποσό που πρέπει να πληρώσουν και πετάνε ότι άλλο χαρτί υπάρχει μέσα στο φάκελο

Δημοσ.

η wind και η καθε wind για να πουλησει θα πει τα παντα.οτι ναι μπορεις να καταγγειλεις την συμβαση ασχετα αν εχεις παρει επιδοτηση οτι θα σου πληρωσουν αυτοι την διακοπη οπως λενε σε πελατες διαφορες εταιρειες προκειμενου να αλλαξουν παροχο πριν την ληξη του συμβολαιου μεχρι οτι δεν θα παιξεις με χαλκο αλλα με οπτικη ινα.οποτε μην ακους το τι λενε αλλα το ψαχνεις ή ρωτας eett.μπορει πραγματι το ατομο στο τηλεφωνο να μην το ηξερε και να νομιζε οτι ειναι το ιδιο με την εκπτωση παγιου αλλα μπορει και να το ηξερε και απλα να το ειπε για να πουλησει.εδω η hol ελεγε καποτε οτι ειχε αγορασει καφαο απο τον οτε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...